benim demek istediğim işler örneğin, davetiye, broşür, afiş, kartvizit ve buna benzeyen çoğu şey. Detaylı işleri tabiki yapay zeka bir yere kadar yapabilir. Ama yapay zekanın da neler yapabildiğini açıkça görmüyor muyuz? Tamamen yapay zeka ile çekilmiş reklam filmleri var artık. Yaptığım iş görüşmelerinde de bunu diyenler çok oldu. Bir grafikere o kadar para sayacağıma abonelik alırım, hem zamandan da tasarruf ederim diyorlar. Bunları söylerken yazarken düşüncelerimi aktararak yazmıyorum. Piyasanın halini görerek yazıyorum. Sadece kaç sene okuyup program öğrendiğim işi düşünüyorum. Yurtdışından arkadaşlarım da çok kazandırmıyor seçmedim yada meslek değiştim diyenler var. Yine sizin düşüncenize bir şey diyemem. Gelecek hakkında endişelerim var ve yol almak istiyorum o yüzden zaten fikir almak için konuyu açtım. Yol ayrımındayım ve duygusal olarak bakmak istemiyorum. Kendi işini kuranlar var burada çok. Benim durumumu yaşamış olanlardan fikir vermelerini istiyorum.
mesela revize dediğiniz yerde hak veriyorum. Bende şuan bir kişinin işlerini yapıyorum. Ve onu bekleyerek iş yapıyorum keyfine göre. Müşterinin ne istediğini bilmemesi falan beni yoruyor. Ben pcde o işi bana net söylese belki saate bitirirm ama onun kararsızlığından bu 12 saat olabiliyır.