- 25 Aralık 2016
- 5.343
- 11.770
- 248
- Konu Sahibi humakusu26
-
Merhabalar benim kızım daha yürümüyor desteksiz 10 adım atıyor yeni yeni . Özel eğitim fizik tedavid eczane diyoruz, çömelme çömelmesene ayağa kalkma veya oturma yapabilirse artık özgürleşecek, bilişsel çok geri 6-8 aylık gibi ama bazen de yaşına göre şeyleri de var. Allah yardımcımız olsun. Biz epilepsi ile de mücadele ediyoruz o yüzden gelişimi yavaş ilerliyor, buna da şükür tabiMerhaba naptınız kızınız nasıl oldu aynı durum bizde de var lütfen cevap verin
Merhaba kızınız oturabiliyormuMerhabalar ben de tam benim gibi mücadele eden anne var mı diye siteye girdim sizin yazınızı okudum. 11. Aydan beri fizik tedavi ergoterapi (duyu bütünleme) seansları alıyor . Kızım 29 aylık ankaradayız. Özel eğitim ben de aldırmak istiyorum Ankara’da iyi bir yer arıyorum. Özellikle küçük çocuklarda fizik tedavi ,ergoterpi de özel eğitimde tecrübeli birilerini bulmak zor olan da pahalı maalesef.
Evet oturuyor artık 42 aylık oldu ama tam istenilen düzeyde değil daha , sizin çocuk kaç aylık ne sorunu var? Hipotoni için beden farkındalığını arttırmak gerekiyor bolca basınçlı sevin sıkı sarılmacalı oyun yapın mesela başı dışarıda kalsın yorgana sarın bedenini sağa sola cee eee oynayın. Bolca güreş gibi ten tene oyun oynayın, beraber banyo yapın , bedeni fark ettikçe postür düzeliyor, bolca yüz üstü tutun ayakta sabit tutun beyin gelişimi için ve sonraki bilişsel gelişim için çok önemli, Ankara’da iseniz özelden yazın. Ben ergoterapi okumaya başladım çocuk yüzüne çok eğitim aldım yardımcı olurum ne biliyorsam fırsat oldukçaMerhaba kızınız oturabiliyormu
Merhaba çocuğunuzun durumu nasıl. Biz de aynı şeyleri yaşıyoruz şu anMerhabalar ergoterpi kime götürüyorsunuz? Biz de 11 aylıktan beri fizyoterapi 18 aydan beri de ergoterapi seansı aldırıyoruz. Bir kaç sn ayakta durmaya başladı. Konuşma yok henüz ama anne ba mam diyor artık şükür. Yorucu süreçlerden geçiyoruz birbirimize destek olalım
Hangi becerisi yoktu hangi beceriyi kazandı yazar mısınız biz de denedik hiç verim almadıkMerhabalar. Allahım hepimizin yavrusuna sağlık sıhhat versin, yaşıtlarını yakalamayı nasip etsin en kısa sürede. Benim oğlumda da gelişime geriliği var. Ben de araştırırken sas metoduna denk geldim. Ne kaybederiz dedim ve memnun kaldık. Bir araştırın derim. Kulak üstü kulaklıkla beynin her alandaki gelişimini müzik yoluyla destekleyen bir terapi yöntemi.
Allah allah şaşırdımHangi becerisi yoktu hangi beceriyi kazandı yazar mısınız biz de denedik hiç verim almadık
Gelişim geriliği yaşıyoruz bizde 2 yaşına girecek bir ay sonra yeni yeni oturma başladıbazen yinede kendini arkaya atabiliyor konuşma sürünme yürüme yok evde fizik tedavi ve havuz terapi alıyor bizde de yapılan tüm testler de birşey yok şuan bebel kaç aylı sizin Amerika'daki bu ilacı kim tavsiye etti faydası oldu mu size lütfen cvp yazarsanız sevinirimHerkese merhaba, 2 yaşımdaki kızımla alakalı bazı durumları yazmak ve bu şekilde olan ailelerle görüşmek, konuşmak istiyorum. Gebelik esnasında son zamanlara kadar herşey normaldi. Son zamanlarda Covid geçirmemle birlikte tansiyonum 17'leri bulmaya başladı. 34.haftada anne karnında gelişimi durmuş dediler, 36. haftada sezaryanla alındı. 2100gr, 44cm boy ve 32cm baş çevresi ile doğdu.
Doğduğundan beri persentilleri hep geriydi, %3'ü anca yakalayabiliyorduk. 14.ayda oturdu, 17-18.ayda emekledi. Hala yürüyemiyor ve dik duramıyorAlgıları zayıf, çak, baybay, al-ver, konuşma, komut alma yok. Yabancıyı ayırt etmiyor. Sosyal gülümsemesi normalde 3 ayda oluşur, çocuğum 20-22.aylarda gülüyordu. Bu bile beni çok mutlu ediyordu.
Şu an tam 2 yaşında ve 9,5kg civarında, 80cm boy, 44cm civarında baş çevresi var.
Herşeyimiz geriden geliyor. Kas tonusu çok zayıftı ilk zamanlar, 9 aylıkken oturamıyor diye başladığımız doktor maceramız hala bitmedi. Genetikten 4 farklı test yaptırdık, SMA, Array, Biotinidaz, CES... hepsi sorunsuz geldi çok şükür. Metabolizma bölümünde hiç görmediğim, bilmediğim testler yapıldı. 20 sayfa raporu var, değerleri normal. Nöroloji bölümünde, MR, EEG, EMG çekildi. Son ikisi normal dendi. Beyin MR'ında periventriküler lökomalazi konusunda raporunda soru işareti var. Doktor yorumu beyin oksijensiz kalmış olabilir diyor ama o da kesin değil. Mart ayında tekrar MR çekileceğiz. Dizlerdeki refleksler yok denecek kadar az dendi. Kaba-ince motor gelişim geriliği var. ABD'den ithal BodyBio ilaç kullanıyoruz, 4-5 aydır.
Sormak, danışmak, konuşmak istediğim, bu şekilde aileler aramızda var mıdır? Varsa ileriki yaşlarda çocuklarının gelişimleri nasıl devam etti? Yarından itibaren özel eğitime başlayacağız, neler yapacaklar, ilerleme olacak mı, gelecekte neler bekliyor bizi çok kaygılıyım. 5 aydır yürümesi için fizyoterapi ve duyu bütünleme tedavisi alıyoruz. Gelişmeleri var ama çok yavaş. Yorumlarınızla, dualarınızla lütfen destek olun bana... Etrafınızda böyle şeyler varsa anlatın... Rahatlamaya çok ihtiyacım var.
Gelişim geriliği yaşıyoruz bizde 2 yaşına girecek bir ay sonra yeni yeni oturma başladıbazen yinede kendini arkaya atabiliyor konuşma sürünme yürüme yok evde fizik tedavi ve havuz terapi alıyor bizde de yapılan tüm testler de birşey yok şuan bebel kaç aylı sizin Amerika'daki bu ilacı kim tavsiye etti faydası oldu mu size lütfen cvp yazarsanız sevinirimHerkese merhaba, 2 yaşımdaki kızımla alakalı bazı durumları yazmak ve bu şekilde olan ailelerle görüşmek, konuşmak istiyorum. Gebelik esnasında son zamanlara kadar herşey normaldi. Son zamanlarda Covid geçirmemle birlikte tansiyonum 17'leri bulmaya başladı. 34.haftada anne karnında gelişimi durmuş dediler, 36. haftada sezaryanla alındı. 2100gr, 44cm boy ve 32cm baş çevresi ile doğdu.
Doğduğundan beri persentilleri hep geriydi, %3'ü anca yakalayabiliyorduk. 14.ayda oturdu, 17-18.ayda emekledi. Hala yürüyemiyor ve dik duramıyorAlgıları zayıf, çak, baybay, al-ver, konuşma, komut alma yok. Yabancıyı ayırt etmiyor. Sosyal gülümsemesi normalde 3 ayda oluşur, çocuğum 20-22.aylarda gülüyordu. Bu bile beni çok mutlu ediyordu.
Şu an tam 2 yaşında ve 9,5kg civarında, 80cm boy, 44cm civarında baş çevresi var.
Herşeyimiz geriden geliyor. Kas tonusu çok zayıftı ilk zamanlar, 9 aylıkken oturamıyor diye başladığımız doktor maceramız hala bitmedi. Genetikten 4 farklı test yaptırdık, SMA, Array, Biotinidaz, CES... hepsi sorunsuz geldi çok şükür. Metabolizma bölümünde hiç görmediğim, bilmediğim testler yapıldı. 20 sayfa raporu var, değerleri normal. Nöroloji bölümünde, MR, EEG, EMG çekildi. Son ikisi normal dendi. Beyin MR'ında periventriküler lökomalazi konusunda raporunda soru işareti var. Doktor yorumu beyin oksijensiz kalmış olabilir diyor ama o da kesin değil. Mart ayında tekrar MR çekileceğiz. Dizlerdeki refleksler yok denecek kadar az dendi. Kaba-ince motor gelişim geriliği var. ABD'den ithal BodyBio ilaç kullanıyoruz, 4-5 aydır.
Sormak, danışmak, konuşmak istediğim, bu şekilde aileler aramızda var mıdır? Varsa ileriki yaşlarda çocuklarının gelişimleri nasıl devam etti? Yarından itibaren özel eğitime başlayacağız, neler yapacaklar, ilerleme olacak mı, gelecekte neler bekliyor bizi çok kaygılıyım. 5 aydır yürümesi için fizyoterapi ve duyu bütünleme tedavisi alıyoruz. Gelişmeleri var ama çok yavaş. Yorumlarınızla, dualarınızla lütfen destek olun bana... Etrafınızda böyle şeyler varsa anlatın... Rahatlamaya çok ihtiyacım var.
Almanya’dan aldık biz bodybio yu, algının açılması için, nöroloji doktorunuza danışabilirsinizGelişim geriliği yaşıyoruz bizde 2 yaşına girecek bir ay sonra yeni yeni oturma başladıbazen yinede kendini arkaya atabiliyor konuşma sürünme yürüme yok evde fizik tedavi ve havuz terapi alıyor bizde de yapılan tüm testler de birşey yok şuan bebel kaç aylı sizin Amerika'daki bu ilacı kim tavsiye etti faydası oldu mu size lütfen cvp yazarsanız sevinirim
Merhaba ilacın faydasını gördünüz mü acabaAlmanya’dan aldık biz bodybio yu, algının açılması için, nöroloji doktorunuza danışabilirsiniz
Merhaba sizinle daha önce konuşmuştuk benim çocuğumda da benzer şeyler vardı Diyarbakır da bir doktor bulduk 3 aydır onunla devam ediyoruz o doktor bize iyi geldi sizedee tavsiye ederim benim çocuğum bir şeyi yok denildi hep ama bu gittiniz doktor annee karnında vitamin eksikliğindrn dolayı beyin fazla gelişmemiş dedi tanı hala bulunamadı ama ilaçların faydasını gördük birazda olsa bakalım inşallah daha da iyi olurlar tek isteğim buGelişim geriliği yaşıyoruz bizde 2 yaşına girecek bir ay sonra yeni yeni oturma başladıbazen yinede kendini arkaya atabiliyor konuşma sürünme yürüme yok evde fizik tedavi ve havuz terapi alıyor bizde de yapılan tüm testler de birşey yok şuan bebel kaç aylı sizin Amerika'daki bu ilacı kim tavsiye etti faydası oldu mu size lütfen cvp yazarsanız sevinirim
Merhaba mr İstanbul'da mi çekildi ? Beş aylık bebeğime mr cektirmem gerekiyor.. geçmiş olsun bebeklerimize acil şifalar olsunBeyin MR'ı çekildi mi? EEG için biz de çektirdik, uyutasıya kadar mafolduk. Ama sonuç bişey yok dendi çok şükür
Öncelikle geçmiş olsun acaba sizin sorunuz nedirMerhaba mr İstanbul'da mi çekildi ? Beş aylık bebeğime mr cektirmem gerekiyor.. geçmiş olsun bebeklerimize acil şifalar olsun
Benim bebeğimin baş çevresi büyük doğduğundan beri, ve bir doktor hafif hipotonik olabilir dedi bu sebeple özellikle de baş büyüklüğü sebebiyle çekilmesi lazımÖncelikle geçmiş olsun acaba sizin sorunuz nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?