• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı evde küslük

Blabla37

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2022
5
0
1
22
Arkadaşlar aile içinde kardeşimle birbirimizi hiç sevmiyoruz. Durduk yere kusuyoruz. Ve hep konuşan konuşmaya çalışan o benden sogumasin yanlış anlamasın aynı evde küs kalmayalım diye onun suyuna gitmeye çalışıyorum ama farkinda değil aniden konuşmayı kesiyoruz benim zorumla konuşuyoruz. Bı cümlesine cevap vermeyince hemen benim kustugumu düşünüyor

Geçmişte yillarca kus yaşadık bidaha olsun istemiyorum ama ona yaranmak için karakterimden vazgeçemiyorum konuşmayı sevmiyorum

Arkadaşlar aile içinde kardeşimle birbirimizi hiç sevmiyoruz. Durduk yere kusuyoruz. Ve hep konuşan konuşmaya çalışan o benden sogumasin yanlış anlamasın aynı evde küs kalmayalım diye onun suyuna gitmeye çalışıyorum ama farkinda değil aniden konuşmayı kesiyoruz benim zorumla konuşuyoruz. Bı cümlesine cevap vermeyince hemen benim kustugumu düşünüyor

Geçmişte yillarca kus yaşadık bidaha olsun istemiyorum ama ona yaranmak için karakterimden vazgeçemiyorum konuşmayı sevmiyorum
Cümlesine neden cevap vermiyosunuz? Siz cevap vermeyince küstüğünüzü düşünmesi normal?

eger o kusunce siz uzerine gidip gonlunu almaya calisiyorsaniz, ona alismistir. ilgi bekliyordur. bence guzel bi sey degil, o konusmazsa, siz bir sey yokmus gibi devam edin, yani muhabbet edip saka yapmayin ama soyleyeceginizi soyleyin, cevap vermezse de duymamazliktan gelin. belki davranisi soner.

Enteresan bir ilişki

Kız kardeşim de aynı sizinki gibi. Bir tartışalım yeter ki hemen küser .Ben adım atmasam aylarca küs kalır. Ama ben gider bir çay demlerim ilk adımı atarım napayım küslük sevmiyorum yıpranıyorum. Bir çözümü yok bunun yani çünkü değişmiyor kimse ya biz de kusecegiz ya da ilk adımı atacağız büyüklük bizde kalacak☺️

Bir taraf sürekli alttan alıyorsa diğeri de kendini sürekli haklı görür. Yıllardır küs yaşadık diyorsunuz da yaşınız 17-18? Yerinizde olsam direkt kardeşimle konuşurdum, ilişkimiz daha fazla yıpranmasın diye. Sana değer veriyorum ve ikide bir küs kalmak istemiyorum. Aynı evin içinde yaşarken bu durumu düzeltemezsek ileride birbirimizden tamamen koparız diye çok korkuyorum. Seninle sadece lafta kardeş değil gerçekten öyle olmak istiyorum. Arkadaş, sırdaş, herşey... Lütfen yeni bir sayfa açalım ve bundan sonra birbirimizde bir 'hata' gördüğümüzde diğerini hemen zan altında bırakmayalım. İkimizden de birbirimize zarar gelmeyeceğini bilelim. Hâlâ mırınkırın ediyorsa eeeeh zıkkımın dibi yeter ulan ablanım lan ben senin yerini bil haddini aşma jajhajajnsjsnaha şaka tabi ki umarım aranız düzelir :)

Aile ilişkileriniz nasıl .Anne ve baba ev ortamı..

biriniz 17 biriniz 18 yaşındasınız. geçmişte "yıllarca" ne için küs kalmış olabilirsiniz ki aynı evde..

Yaşı yakın olan kardeslerde bu tür şeyler oluyor bende ablamla birer yas araligindaydim.fakat çoğu zaman zorlaşır küser birbirimize inatlasir tartisirdik.aldiklarimizi kıyaslar belkide içten içe kiskanirdik.bir yaş olmasına rağmen i büyüklük taslardi hep ben kaldiramzdim oda beni küçümser hakimlik kurmaya çalışırdı bu döngü içinde hep büyüdük .oratmalrimiz giyim tarzimiz zıttı.ailenin o en akıllısı modundaydi ve öyle olmaya çalışırdı hep yaşının gereğini yapmazdı.yllar geçti büyüdük evlendik ikimizin de iki çocuğu var.o kıskançlık akıl taslama fazla kalmadı birazda olsa vardı ama yaşam şartları herşey değişti zamanla bizde değiştik.simdi bana danışmadan bişey yapmıyor fikrimi soruyor.iddalasmiyor.insan kendini isaptladigi için artık kardsete olsanız herkez yerini biliyor işin açığı ve ona göre davranıp konuşuyor

Sizde ilerde böyle olucaksiniz.
Sana tavsiyem kendini gelistir hayatına eğitimine bak.cok onemseme kardeşini.onla sürekli barışmak için uğraşma küsmüş gibide kalma.
Yarın ileriki yıllarda çok uzun zamanda değil bir iki yıla üniversite için ayrılip sonrad ais için ayrı takilacaksinz zaten.
Her koyun kendi bacağından asılır. Sen kendi hayatına annene babana bak.kardesini kendi haline bırak o ilerde anlar kıymetini.
Benim şu an iki kızım var aralarında yaş farkı var yakın değiller ara.olsun istediğim çocuklarım arasinda birbirine yakın kardeslerde bu sorunlar oluyor maalesef.
Bende kendi hayatımdan tecrübe ettim.
Şimdi büyük kızımla küçüğüm farklı donemdeler büyük ergen döneminde küçükte anaokulu kıyafetleri düşünceleri hepsi farklı yaş dönemi.birbirmizin ablamala kıyafetini bile giymek iatemezdik veezdik bazen kıskanırım onu ben giyeceğim derdik diğer gün için inatlasirdik.benim erkek arkadaşım olduğunda konuşmamı bile kiskanirdi telde msjlasmami istemezdi .kendi sosyal biri değildi olmazdı erkek arkadaşi bilemiyorum o dönem ne düşünür ve yaşardı kafasinda .bu tarz şeyleralesef o çocuk aklıyla oluyor.
Şimdi iyiyiz görüşürüz herkesin kendi dünyası yaşamı var.
Herkes kendi hayatına bakıyor.ama ay i evdeyken işte öyle olmuyor.
İki kızım da birbirinin yanaklarını öper koklar şimdi çok şükür🙏🙏abla abla diye gezinir küçük kızım oda kardeşini okuldan gelince sarılır koklar

Problem senin cevap vermemense kardeşini alıp karşına konuşsan, cevap vermemenin onunla küsmenle yada küsülmesi gerekecek bir durum olmadığından bahsetsen

Back
X