Aynı evde oturmak istemiyorum :(

Gidip koloni halinde yaşamayı düşünüyorsanız bence hemen bırakın okulu.
Üniversite okuyan kıza bunu teklif eden biriyle sevgili olmanız çok garip gerçekten.
Insan kendini aşmak için üniversite okur daha da geriye gitmek için değil.

Konuyu ben acmistim benim yengemde bizle kaldigi icin konusurken sizde nasil oluyor dedim herkes aynı evde oturuyor önce dedi istisnalar yok mu dedim sadece bir tane kuzeninin eşi aşırı olay çıkartmış evlenmem diye o ayrı eve çıkmış.
Hmm yani gayet de bu saçma adetler delinebiliyormus olabiliyormuş yani.
Ayrıca siz de nasıl oluyor demeniz de hata sizde nasıl oluyorsa olsun ben böyle istemiyorum demeniz lazım.
Şimdiden önünü kesmelisin ki o da bunu bilerek ilişkiye devam etmeli.

Sorun aynı evde oturmaktan çok bu zihniyette bir adamla evlenicek olmak bence.Bu kafa yapısıyla baş edilmez.Siz de kendi anne babanızla yaşamayı teklif edin madem , yaşayalım 1 2 sene n'olcak Can'ım falan diyin bakalım.

Canım biz sırf bu tartışmaları yaşamayan diye aynı evde oturmayalim diye ev aldık evlenirken bu kez de yeni ve küçük evimizde oğulları annesine babasına bı oda ayirmiyacakmiymis tribi çıktı acilen uzaklas bu zihniyetten.erkek arkadasin o adeti kaldırabilecek biriyle evlensin

Annenin yengeni 4 yildir kendi evinde oturtup senin kv ile oturmana karsi cikmaya hakki olmasi manidar.

Bir oturmaya karsiyim. Kira vs fark etmez, herkesin kendi ayri kapisi olmali.

Konuyu kısaca anlatıp fikir almak istiyorum.
3 yıllık bir ilişkim var ben okuyorum seneye mezun oluyorum, sevgilim çalışıyor.
Ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Aslında şu 2 sene içinde evlenmeyi düşünmüyoruz ama evlenince bana bikac sene ailemle otururuz hemen ayrı eve çıkamam bizde öyle oluyor dedi doğru söylüyor bizde de hala bu adeti sürdüren var mesela benim ailem :) Yengem bizimle kalıyor 4 yıldır ama inanın çok bunalıyorum. Yapi olarak da sinirli agresif bir yapım var sürekli birilerinin hatrına içime atıyorum patlayacağım bi gün. Şimdi bende evlenince bu şekilde yasamak istemiyorum. Bu konu hariç gerçekten çok seviyor değer veriyor cok iyi biri ama bu konuda bi türlü anlaşamıyoruz. Ilerde annemgil ne ister bilmiyorum belki ayrı eve çıkın da diyebilirler şimdiden bunu bilemem baskı yapma zamanı gelince hallederiz diyor bazen de otursan bikac sene ne olur diyor. Ayy ne yapacam bilemedim daraldım
:KK43:
Eğer ayni eve oturursaniz o bahsettiğiniz sevgi, aşk var ya hani iste onlarin hepsi tükenecek. Iki gönül bir olunca diye bi atasözü var ya o yalan sizden büyük bir ablaniz olarak söylüyorum. Aman ha sakin bu hatayi yapmayin o 3 yil olur size 10 yil inanın çok pisman olursunuz. Bakin burada sizin ileride yaşayacağınız konuları yaşayıp pişmanlık duyup konu açan insanlarla dolu. Sevgilinize bunu kesinlikle mümkün olmayacağını söyleyin ona göre karar verin. Bitmesi gerekiyorsa da bitsin inanın ileri de yasayacaklarinizin yaninda şimdi aci çekmeniz daha kolay olur. Sevgilinizde cok seviyorsa elbet değer verip sizi kaybetmeyi göze alamaz istediğinizi yapar.

Sene 2018 olmus ve birlikte yasama ihtimalini ciddi ciddi dusunuyorsun. Hem de egitimli biri olarak... Valla ne desem bos.

3 yıllık bir ilişkim var ben okuyorum seneye mezun oluyorum, sevgilim çalışıyor.
Ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Aslında şu 2 sene içinde evlenmeyi düşünmüyoruz ama evlenince bana bikac sene ailemle otururuz hemen ayrı eve çıkamam bizde öyle oluyor dedi doğru söylüyor bizde de hala bu adeti sürdüren var mesela benim ailem :) Yengem bizimle kalıyor 4 yıldır ama inanın çok bunalıyorum. Yapi olarak da sinirli agresif bir yapım var sürekli birilerinin hatrına içime atıyorum patlayacağım bi gün. Şimdi bende evlenince bu şekilde yasamak istemiyorum. Bu konu hariç gerçekten çok seviyor değer veriyor cok iyi biri ama bu konuda bi türlü anlaşamıyoruz. Ilerde annemgil ne ister bilmiyorum belki ayrı eve çıkın da diyebilirler şimdiden bunu bilemem baskı yapma zamanı gelince hallederiz diyor bazen de otursan bikac sene ne olur diyor. Ayy ne yapacam bilemedim daraldım
Sevgilin sözünü tutan biri mi özellikle bu önemli bence kv adayin nasıl mesela iyi insanlar mı bende evliligimizn başında birlik geldim ama benim.hv gil bi kac ay birlikte olalım düğünden gelen altınlara küçük bı ev alıp biz çıkarız ev sizin olsun dediler peki dedim öyle de oldu 6 ay kadar falan kaldık kış çıktı onlar ev buldu toparlanip evlerine taşındılar iyi insanlar di o yüzden şikayetci olmadım ama onalr ayrılınca anladım ki kendi evin olması daha güzel şimdi inkar edemem yani herşeyin keyfine göre birlik olunca mesela en basitinden onlar kaç da kalkarsa mecbur kalkıyorsun bı yere gidilecek mecbur gidiyorsun ama şimdi herşey keyfince :KK49::KK51:

Canım yapma sakın, son pişmanlık fayda etmez. Sana gerçekten değer veren adam bu teklifle gelmez bile. Kömürlük de olsa seni evinin prensesi yapar. Bu kadar kendinizi hiçe saymayın nolur. Ailen seni ne şartlarda büyüttü, en iyisini hakediyorsun. Elin kadını senin üzerinde egosunu tatmin etsin, geliin diye emir versin diye değil. Kendi evinin prensesi ol, hizmetçisi değil. Daha değer veren bir erkek bulursun eminim. Eğer bunu kabul etmeyince senden ayrılacaksa zaten uzak dur, eş değil hizmetçi arıyor o.
Çok haklısınız

Sevgilin sözünü tutan biri mi özellikle bu önemli bence kv adayin nasıl mesela iyi insanlar mı bende evliligimizn başında birlik geldim ama benim.hv gil bi kac ay birlikte olalım düğünden gelen altınlara küçük bı ev alıp biz çıkarız ev sizin olsun dediler peki dedim öyle de oldu 6 ay kadar falan kaldık kış çıktı onlar ev buldu toparlanip evlerine taşındılar iyi insanlar di o yüzden şikayetci olmadım ama onalr ayrılınca anladım ki kendi evin olması daha güzel şimdi inkar edemem yani herşeyin keyfine göre birlik olunca mesela en basitinden onlar kaç da kalkarsa mecbur kalkıyorsun bı yere gidilecek mecbur gidiyorsun ama şimdi herşey keyfince :KK49::KK51:
Iyi insanlar gerçekten hepsini tanıyorum ama kendime güvenmiyorum yapamam gibi

Bir sene dedik 8 sene oldu
sen anla artık:işsiz:

Anneninizin size ayri eve cikin demesi icin ilk once yengeniz ve abinizin ayri bir evde oturmasi gerekiyor. Ben kayinvalidemlerle oturuyordum. Gorumceme dert yanardim keske ayri evde otursam diye. O hemen tepki gosterip kuserdi tartisirdik.. Oysaki ben sadece beni anlamasini beklerdim haklisin mucize keske imkan olsada ciksaniz demesini. Ve hic bir zaman demedi. Sonra gorumcem kacarak evlendi. Kayinvalidesiyle bir oturuyordu. Kayinpederim baristiktan sonra surekli ne zaman ayri eve cikacaklar ne zaman ayrilcaklar vs diyordu. En sonunda patladim . Hayirdir dedim kaynana kayinpeder oturmak zormus dimi dedim. Pek bisey diyemedi. Simdi gorumcem evi ayirdi. Bazen basina kakiyorum kolay degilmis dimi diye. Ama yine o kendini aklicak birseyler bulsada icten ice beni hakli buluyor ama ne fayda. Sen benim annem babam gibi bulamazsin diyor !! Insanlar cok bencil ya. Senin derdinin altina derdimi yazdim kusura bakmada. Yengen ayri bir eve cikmadigi surece sende otur anla nasil bir seymis
Biraz beddua gibi olmuş yorumunuz konuyu bilmeden fevri davranmışsınız. Biz yengemin çıkmasını istiyoruz zaten hatta ondan çok ben istiyorum evi de var ama evinde kiracı var birikim yapıyor. Yengem şuan istemiyor ama bikac aya çıkar.

siz neden geline ayrı ev açmadınız Rapunzell1 Rapunzell1
Ben dedim ya zaten bizimkilerin kafadan onların kafası da. Ama annem ve ben yengemin kendi evine gitmesini istiyoruz zaten abimlerin evi var kiracı var onlar da birikim yapıyor bi nevi onlar şuan kalmak istiyor. Zaten çıkmayı düşünüyor bu aralar.

Of.. Of..
Vallahi böyle konuları okuyunca cinnet geliyor bana. Arkadaşım siz hangi devirde yaşıyorsunuz? Artık 2018 yılındayız bitsin bu adet gelenek görenek adı altında var olan saçma zihniyetler yahu. Birlikte oturmak mı kaldı bu zamanda? Bak üniversite okuyormuşsun. Aklını başına topla. Böyle ailesinin kuzusu adamla evlenip koloni halinde yaşanırmı? Sizde öyle yaşıyormuşsunuz görmüşsün zorluğunu. Asla kabul etme. Yok bizde adetmiş bilmem ne geçin o ayakları. Devir değişti artık. Herkes kendi evinde. Evlenmek adı üstünde yeni bir ev kurmak. Gidip başkasının evinde sığıntı gibi yaşamak değil. Kendi evini kuramayacak adam evlenmesin bi zahmet. Yetişkin insanlarsınız herşeyinize çocuk gibi ailelerinizi dahil etmeyin.
Not: Abiniz mi kardeşiniz mi bilemiyorum o da ayrılıp kendi evini kurmalı.

Ben dedim ya zaten bizimkilerin kafadan onların kafası da. Ama annem ve ben yengemin kendi evine gitmesini istiyoruz zaten abimlerin evi var kiracı var onlar da birikim yapıyor bi nevi onlar şuan kalmak istiyor. Zaten çıkmayı düşünüyor bu aralar.
birikim, ev almak vs derken en güzel zamanlar harcanıyor.
yazık.

bu adetin nedeni neymiş peki?
bizde yeni evli bir çiftin evine yatıya bile gidilmez,
neden yeni evliyken komün yaşam sürüyorsunuz?

Bir kaç sene degil bir gün bile oturma. Beraber oturulmak zorundaligi varsa bu evlilik hic olmasin daha iyi..

Sakın sakın derim !

Bu konuda çok net tavrını koy bakarız falan da deme doğrudan hayır de

Back
X