Aynı gün hem bebeğimi hem de dedemi kaybettim 😢

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.292
7.074
398
Bana boş gebelik teşhisi konmuştu geçen hafta bu geçtiğimiz cuma günü de son kontrolüm vardı yine aynıysa kürtaj olacaktım.Sabahına dedemin ölüm haberi geldi 😢 Beni büyüten üzerimde babam kadar emeği olan bir insan kendisi. Hamileyim diye yoğunbakıma yanına girememiştim böyle olacağını bilsem girerdim.Dedemin cenazesine gittim oradan çıktım ağlaya ağlaya doktora gittim doktor en son kontrolde bebeğimin oluştuğunu ama kalbinin atmadığını söyledi bir an için atmış ama durmuş biz o anı yakalayamadık belki de hemen radyolojiye yolladı detaylı bakıldı kalbi durmuş. 9 haftalık olması gerekirken 6 haftalıktı zaten 1 gün önce başka hastanede en son model cihazda bakıldı başka doktor boş gebelik dedi ertesi gün bu doktor böyle dedi cihazı daha eskiydi hatta ultrason kağıdında bile gördüm bebek varmış ama ölmüş radyoloji bebek ölüdür raporu verdikten sonra apar topar kürtaj oldum.Doktora biraz beklesek olmaz mı dedim istersen 4 hafta da bekleriz ben 3 5 lira alıcam diye kimsenin hakkına girmem umut olsa bekleriz ama değişen bişey olmaz sen daha çok umutlanıp üzülürsün umut olsa radyolojide çıkardı kıpırtı kadar kalp atışı dahi yok olsa bekleriz ama yok dedi tamam dedim. Ayılırken bile dedem diye ayılmışım içim yanıyor kavruluyor aynı gün babam gibi bana iyiliği dokunan dedem ardından bebeğim gitti şimdi evde sessiz sedasız sadece Allaha bana sabır vermesi için dua ederek oturuyorum ama içimi gelin bir de bana sorun 😢 Büyük bir boşluktayım içimdeki bu iğrenç his hiç gitmeyecekmiş gibi geliyor.Daha çok dedeme mi üzülüyorum yoksa bebeğime mi bilmiyorum bildiğim tek şey tarif edemediğim boşluk hissi,bu acı geçiyor mu ? 😢 Uzman yardımı almalı mıyım yoksa geçiyor mu ? Hayatta hiçbir şeyi başaramayan insanlardan biri gibiyim sanki ben

Bunalıma girmişsin canım deden için elinden bişey gelmez bol dua bol sabır. Ama bana sorarsan kanlı canlı içinde duran cocuga önce yok sonra var sonra tekrar dalga geçer gibi atttaaa yokmuş diyen kuruma karşı bişeyler yapabilirsin. İçinin yangınını bitirmez ama soğutur. Zaten böyle sorumsuz doktorlara karşı kimse bir şey yapmadığı için her gün bir annenin canı yanıyor gözünden yaş eksik olmuyor. Ben testlerde bir kere bile çizgiyi göremeyen biri olduğum için seni anlayamam ama herşeyin zamanı olduğuna inanırım. Farzet doğdu bebeğin. Doğduktan sonra melek oldu. Doğdu 5 sene sonra melek oldu. Acılar kıyaslanmasa da Acı diye baktığın şey 2 gün sonra daha fazla kavrulma diye verilmiş bir mükafattır belki de...

Bunalıma girmişsin canım deden için elinden bişey gelmez bol dua bol sabır. Ama bana sorarsan kanlı canlı içinde duran cocuga önce yok sonra var sonra tekrar dalga geçer gibi atttaaa yokmuş diyen kuruma karşı bişeyler yapabilirsin. İçinin yangınını bitirmez ama soğutur. Zaten böyle sorumsuz doktorlara karşı kimse bir şey yapmadığı için her gün bir annenin canı yanıyor gözünden yaş eksik olmuyor. Ben testlerde bir kere bile çizgiyi göremeyen biri olduğum için seni anlayamam ama herşeyin zamanı olduğuna inanırım. Farzet doğdu bebeğin. Doğduktan sonra melek oldu. Doğdu 5 sene sonra melek oldu. Acılar kıyaslanmasa da Acı diye baktığın şey 2 gün sonra daha fazla kavrulma diye verilmiş bir mükafattır belki de...
Büyük ihtimal boş gebelik diye kürtajımı yapan rutin kontrole gittiğim kendi doktorum dedi ama az da olsa umut var haftaya gel dedi.Ben aynı gün başka doktora gittim içim rahat etmedi zor zor araya tanıdık sokup prof.a randevu aldık o da aynısını dedi o da haftaya gel dedi.Lekelenmem oldu diye progestan kullanıyordum kendi doktorum vermişti prof olan sözde doktor progestanı bıraktırdı belki boş kese kendi düşer diye düşmezse haftaya gel bakalım dedi.Prof.olan o ya ona inandım bıraktım.Geçtiğimiz perşembe akşamı ona çıktım o sadece karından bakarak durumda değişiklik yok yarın gel hapla düşük yaptırıcaz dedi.İyi ki onu dinlememişiz ki belki bebeğimin kalbi atıyor olacaktı öyle düşük yapacaktım.Ertesi gün kendi doktoruma gittim o yine karından göremedi alttan bakalım dedi de öyle gördü bebeği ve kalbinin durduğunu.Koskoca prof bana alttan bile bakmadan düşük yaptıracaktı benim aklım almıyor bebeğimin kalbi atıyor olsaydı nasıl hakkıma girecekti onu sağlık bakanlığına şikayet etmek istiyorum.Kendi doktorum en azından her türlü yolu deneyip emin olduktan sonra kürtaj dedi nasıl doktor oluyorlar anlamıyorum ben

Ben de öyle diyerek teselli ediyorum kendimi en azından aylarca karnımda taşımadım kokusunu almadım.Öyle olsa muhakkak daha zor olacaktı.Belki de engelli olacaktı kendi çok acılar çekecekti.Ondan gelene razıyım hepsi Allahtan ama ciğer de cayır cayır yanıyor maalesef bunu engelleyemiyoruz 🙁

Eskiden belli başlı üniversiteler yetiştirirdi tıp dalında azdı ama sistemliydi. Şimdi maşallah üniversiteler dönercilerle yarışıyor her köşe başında var. Ben şikayet etmeni tavsiye ederim. İlk evlendiğimde ürolojiye gittim doktor yüzüme bakıp rahminde yara var demişti. Yüzüme bakıp hani tahlil falan da değil. O yüzden düş peşine evet çok bişeylere gücümüz yetmez ama hakkımızı da kullanacağız meleğin izleyip annem hakkımı aramış diyecek. Ona karşı son vazifen bence bu. Her şey geçer inan ben bittim dediğinde yettim diyen Bi Rabbimiz var. 1 senedir bebiş istiyorum ilk aylar istediğimde doğsaydı da elbetteki çok severdim ama şimdi verse Allah o sevgi ilk ayın milyon katı. O yüzden gitti diye üzülme hırpalama kendini doğsaydı neler çekecekti de Allah erken yanına aldı diye düşün. Babaannem olsa da ölse dermiş bebek için yani beddua gibi değil yanlış anlama. Hamile kal kısır olmadığını bil manasında. En azından bebeğin olabiliyor nasıl güzel bir nimet bu gün olmasa yarın. Ben onu bile bilmiyorum. Buna bile şükredebilirsin:KK37:

Rbbm rahmet eylesin..bebeğinz içnde şunu söyliyeblrm belki bi nebze umut olur size..bnm de aynısı mayıs ayında başıma geldi 8 sanarken 6 da kalmış kürtaj oldm..şöyleki mayısta oldum trmmuzda tekrar hamile kaldım..umudunuzu yitrmeyin..

Eskiden belli başlı üniversiteler yetiştirirdi tıp dalında azdı ama sistemliydi. Şimdi maşallah üniversiteler dönercilerle yarışıyor her köşe başında var. Ben şikayet etmeni tavsiye ederim. İlk evlendiğimde ürolojiye gittim doktor yüzüme bakıp rahminde yara var demişti. Yüzüme bakıp hani tahlil falan da değil. O yüzden düş peşine evet çok bişeylere gücümüz yetmez ama hakkımızı da kullanacağız meleğin izleyip annem hakkımı aramış diyecek. Ona karşı son vazifen bence bu. Her şey geçer inan ben bittim dediğinde yettim diyen Bi Rabbimiz var. 1 senedir bebiş istiyorum ilk aylar istediğimde doğsaydı da elbetteki çok severdim ama şimdi verse Allah o sevgi ilk ayın milyon katı. O yüzden gitti diye üzülme hırpalama kendini doğsaydı neler çekecekti de Allah erken yanına aldı diye düşün. Babaannem olsa da ölse dermiş bebek için yani beddua gibi değil yanlış anlama. Hamile kal kısır olmadığını bil manasında. En azından bebeğin olabiliyor nasıl güzel bir nimet bu gün olmasa yarın. Ben onu bile bilmiyorum. Buna bile şükredebilirsin:KK37:
Eşimle karar verdik evet istiyoruz şikayet etmeyi.Hadi benim bebeğim ölüydü ya başka canlı bebeği olanlara da aynı teşhisi koyup düşük ettirirlerse bu ihtimal bile beni delirtiyor.Rabbim inşallah sana da bana da ve tüm isteyenlere nasip eder de kucağımıza alırız 🤗

Rbbm rahmet eylesin..bebeğinz içnde şunu söyliyeblrm belki bi nebze umut olur size..bnm de aynısı mayıs ayında başıma geldi 8 sanarken 6 da kalmış kürtaj oldm..şöyleki mayısta oldum trmmuzda tekrar hamile kaldım..umudunuzu yitrmeyin..
Ay ne güzel Allah hayırlısıyla meleğine kavuştursun inşallah 😍Cennete yolladığımız meleklerimiz için de üzülüyoruz ama ne yapalım hayat devam ediyor.Bana da doktorum 1 ya da en olmadı 2 ay korunsan yeter istersen bekleme seni çok yoracak gebelik değildi bu dedi

Eşimle karar verdik evet istiyoruz şikayet etmeyi.Hadi benim bebeğim ölüydü ya başka canlı bebeği olanlara da aynı teşhisi koyup düşük ettirirlerse bu ihtimal bile beni delirtiyor.Rabbim inşallah sana da bana da ve tüm isteyenlere nasip eder de kucağımıza alırız 🤗
Aminnn inşallah Rabbim kokusuyla unuttursun tüm yaşadıklarımızı

Ahhhh...Bende 20 gun once bebegimi kaybettim. Dayanilmaz acilar icinde kopardılar bende. Sen iki aciyi birden yasamassin. Kesinlikle psikolojik destek al. Hayat bu. En gercek sey ölüm bu hayatta. Elbet gececek. Karsi gelecek kimse yok. Aciyi veren sabrinida guzelliginide verecek sadece sabir. Allah yaninda olsun yardimcin olsun

Son düzenleme:
Back
X