- 24 Aralık 2014
- 5.292
- 7.077
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Bana boş gebelik teşhisi konmuştu geçen hafta bu geçtiğimiz cuma günü de son kontrolüm vardı yine aynıysa kürtaj olacaktım.Sabahına dedemin ölüm haberi geldi
Beni büyüten üzerimde babam kadar emeği olan bir insan kendisi. Hamileyim diye yoğunbakıma yanına girememiştim böyle olacağını bilsem girerdim.Dedemin cenazesine gittim oradan çıktım ağlaya ağlaya doktora gittim doktor en son kontrolde bebeğimin oluştuğunu ama kalbinin atmadığını söyledi bir an için atmış ama durmuş biz o anı yakalayamadık belki de hemen radyolojiye yolladı detaylı bakıldı kalbi durmuş. 9 haftalık olması gerekirken 6 haftalıktı zaten 1 gün önce başka hastanede en son model cihazda bakıldı başka doktor boş gebelik dedi ertesi gün bu doktor böyle dedi cihazı daha eskiydi hatta ultrason kağıdında bile gördüm bebek varmış ama ölmüş radyoloji bebek ölüdür raporu verdikten sonra apar topar kürtaj oldum.Doktora biraz beklesek olmaz mı dedim istersen 4 hafta da bekleriz ben 3 5 lira alıcam diye kimsenin hakkına girmem umut olsa bekleriz ama değişen bişey olmaz sen daha çok umutlanıp üzülürsün umut olsa radyolojide çıkardı kıpırtı kadar kalp atışı dahi yok olsa bekleriz ama yok dedi tamam dedim. Ayılırken bile dedem diye ayılmışım içim yanıyor kavruluyor aynı gün babam gibi bana iyiliği dokunan dedem ardından bebeğim gitti şimdi evde sessiz sedasız sadece Allaha bana sabır vermesi için dua ederek oturuyorum ama içimi gelin bir de bana sorun
Büyük bir boşluktayım içimdeki bu iğrenç his hiç gitmeyecekmiş gibi geliyor.Daha çok dedeme mi üzülüyorum yoksa bebeğime mi bilmiyorum bildiğim tek şey tarif edemediğim boşluk hissi,bu acı geçiyor mu ?
Uzman yardımı almalı mıyım yoksa geçiyor mu ? Hayatta hiçbir şeyi başaramayan insanlardan biri gibiyim sanki ben