• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı okulda görev yaptığım bayan sürekli laf sokmaya çalışıyor

shewal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
86
0
36
Eskişehir
Merhaba, ben bir yıllık öğretmenim. Aynı okulda çalıştığımız bir bayan hoca var benden birkaç yaş büyük ve yaklaşık 7 yıllık öğretmen. Başlarda herşey normaldi ben mesafeli biriyimdir ama selam verirdim konuşurduk vs. Tecrübesiz olduğum için birçok konuda fikrini alırdım. Bir sendikanın okuldaki temsilcisi ve benimle de üye olmam yönünde alttan alttan konuşurdu. Neyse aradan zaman geçti ve ben başka bir sendikaya üye oldum. Bana karşı tavırları değişti birden yani selam veriyordu ama bazen yalnız saatlerce hiçbir şey konuşmadan oturduğumuz olurdu. Çok ciddiye almadım ama sonraları her fırsatta imalı konuşmalarla açığımı aramalarla beni huzursuz etmeye başladı. Oralı olmadım. Giderek arttı. Bazen dozunu fazla kaçırdığı oluyor. Küçük bir ilçedeyim ve o bayanın hakkında
çok dedikoducu olduğunu, insanların özel hayatını merak edip araştırdığını açıklarını aradığını duydum. Kendi gözlemlerimden de gördüm. Mesela yanımdakiyle alçak sesle konuşunca hemen yakınıma gelip dikkat kesiliyor. Telefonda konuşunca kimdi diye sormalar, mesajlaşırken arkamdan geçip bakmalar, elimde evrak varsa bakmaya çalışmalar vs. Sendikacılık konusunu da çok abartıp ayrımcılık yapıyor. Ben üye olduktan sonra da bana hep bu konuyla alakalı alaycı tavırları olmuştu. Şimdi de bulduğu her fırsatta beni küçük düşürmeye çalışıyor. Bu arada telefon numaramı da başka okulda çalışan bir erkek öğretmene bana sorma gereği duymadan verdiğini öğrendim.
Cevap vermiyorum çünkü onu karşıma almak istemiyorum yüz göz olmak istemiyorum. Zaten arkası da gelecek biliyorum. Üstelik hamileymiş ve tartışırsam kesin ben kötü olacağım. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? :44:

Son düzenleme:
Merhaba, ben bir yıllık öğretmenim. Aynı okulda çalıştığımız bir bayan hoca var benden birkaç yaş büyük ve yaklaşık 7 yıllık öğretmen. Başlarda herşey normaldi ben mesafeli biriyimdir ama selam verirdim konuşurduk vs. Tecrübesiz olduğum için birçok konuda fikrini alırdım. Bir sendikanın okuldaki temsilcisi ve benimle de üye olmam yönünde alttan alttan konuşurdu. Neyse aradan zaman geçti ve ben başka bir sendikaya üye oldum. Bana karşı tavırları değişti birden yani selam veriyordu ama bazen yalnız saatlerce hiçbir şey konuşmadan oturduğumuz olurdu. Çok ciddiye almadım ama sonraları her fırsatta imalı konuşmalarla açığımı aramalarla beni huzursuz etmeye başladı. Oralı olmadım. Giderek arttı. Bazen dozunu fazla kaçırdığı oluyor. Küçük bir ilçedeyim ve o bayanın hakkında
çok dedikoducu olduğunu, insanların özel hayatını merak edip araştırdığını açıklarını aradığını duydum. Kendi gözlemlerimden de gördüm. Mesela yanımdakiyle alçak sesle konuşunca hemen yakınıma gelip dikkat kesiliyor. Telefonda konuşunca kimdi diye sormalar, mesajlaşırken arkamdan geçip bakmalar, elimde evrak varsa bakmaya çalışmalar vs. Sendikacılık konusunu da çok abartıp ayrımcılık yapıyor. Ben üye olduktan sonra da bana hep bu konuyla alakalı alaycı tavırları olmuştu. Şimdi de bulduğu her fırsatta beni küçük düşürmeye çalışıyor. Bu arada telefon numaramı da başka okulda çalışan bir erkek öğretmene bana sorma gereği duymadan verdiğini öğrendim.
Cevap vermiyorum çünkü onu karşıma almak istemiyorum yüz göz olmak istemiyorum. Zaten arkası da gelmeyecek biliyorum. Üstelik hamileymiş ve tartışırsam kesin ben kötü olacağım. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? :44:

allah kolaylık versin insanın çalıştığı kişiler çok önemli bende öğretmenim 2 yıl öyle uyumsuz problemli biri ile çalıştım önceleri çok üzülüyordum.yıpranmıştım ama sonra çok fazla muhatap olmamaya başladım araa mesafe koydum zaten mesafe vardı da o mesafeyi arttırdım diyim ve yaptıklarını dediklerini duymadım.sen açık vermemeye çalış ona o zaman bir şey yapamaz ama açık verirsen tehlikeli duruyor.

Muhatap olmuyorum zaten bazen gelip birşeyler soruyor ağzımdan laf almaya çalışır gibi hiçbir şey söylemiyorum. idarecilerle bir mevzu olmuştu onun katılmadığı bir toplantı yaptık. Gelip yapıştı hemen tabii ki hiçbir şey anlatmadım bayağı uğraştı çatladı resmen. Çocuğu olunca düzelir belki..:44:

Muhatap olmuyorum zaten bazen gelip birşeyler soruyor ağzımdan laf almaya çalışır gibi hiçbir şey söylemiyorum. idarecilerle bir mevzu olmuştu onun katılmadığı bir toplantı yaptık. Gelip yapıştı hemen tabii ki hiçbir şey anlatmadım bayağı uğraştı çatladı resmen. Çocuğu olunca düzelir belki..:44:

inşallah düzelir :1: ben o zümre arkadaşım gitsin diye dört gözle beklemiştim.çok zor oluyor anlaşsam bile tahammül edemiyordum yaptıklarına allahtan herkes farkındaydı nasıl biri olduğunun yoksa huzursuz olurdum...

iş ortamı hep değişir biri gelir biri gider ben sekiz yıllık öğretmenim. inan bana bir süre sonra onu hatırlamayacaksın bile.fazla ciddiye alma. sana bir saygısızlığı olursa uygun bir şekilde cevabını verirsin. ama çok kafanı yorma. böyleleri her yerde olacak.:10::10::10:

yorumlarınız için teşekkürler.:34:
Hiç konuşmama selam vermeme kararı aldım muhatap dahi olmayacağım yokmuş gibi yapacağım...
İnşallah benimle uğraşmayı bırakır

Hiç selam vermeyip yokmus gibi davranirsaniz bu seferde bunu mesele haline getirip caninizi slkabilir. Varolan mesafeyi artirip onunla birlikte olmak zorunda kaldiginiz ortamlarda baska seylerle mesgul olup en azindan konusmamayi basarabilirsiniz. Karsiniza onun gibi veya onu aratacak cinsten insanlar çikabilir, mesleginizin cilvelerinden biri bu. O yuzden en azindan guven verene kadar gayet resmi olmakta fayda var.

Çocuğu olunca onun derdinden sizinle uğraşmaktan vazgeçer,rahatlık ona batmış

Back
X