Aynı şirket, 2 farklı iş.. Hangisini seçerdiniz?

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Hanımlar merhaba,

Kısaca bahsedeyim;
Şuan ki iş yerimde 6 aydır çalışıyorum ve çok şükür ki inanılmaz memnunum:nazar::nazar:
İşverenim bana ekstra kurs imkanları( pc prog. Kursları, ingilizce geliştirme kursu vs vs), hakedişim olduğunda prim sunuyor. Yani şöyle kendimi geliştirmem ve kendimi geçindirmem için tüm imkanları sunuyor şirketim bana.

Sormak istediğim şu. İşverenim bana kendi yardımcılığını teklif etti. Bu teklif içerisinde kişisel ve işle alakalı notlarını tutmak, ailesiyle veya işle alakalı kişilerle yapılan organizasyonlar için rezervasyon yapmak vs vs. Bir nevi yönetici asistanlığı. Bu teklifte aynı zamanda ayda bir veya iki ayda bir gibi sürelerde maksimum 3 gün süren iş seyahatleri olacak. Bu yurtiçi ve yurtdışı olarak müşteri durumuna göre planlanacak.
Bu teklifi kabul ettiğimde maaşıma %30 gibi bir zam+özel sağlık sigortası+özel giderlerim için ekstra belirli bir bütçe oluşturulacak.

Eşimle konuştum. Bu işi sevdiğimi ve gerek yurtiçi gerek yurtdışı seyahatlerin beni heyecanlandırdığını, belki de ömrümde göremeyeceğim yerleri hem iş hem ziyaret sebebiyle gezebileceğimi söyledim. ve maddi olarak ciddi anlamda katkısı olacağını söyledim. Eşim kabul etti.

İkinci teklif ise seyahat engel olacaksa ofis içi satın alma elemanı olarak sabit çalışmam. Maaşım yine değişecek ancak bu kadar değil. Diğer imkanlarda sağlanmayacak.

Siz olsanız hangisini seçersiniz? Patronum konusunda içim çok rahat. Eşimle tanışıyorlar. Zaman zaman görüşürler. Çoluk çocuk sahibi bir adam. Ben ilk teklifi kabul etmek istiyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu is seyahatleri tahmininden fazla surerse. Ayda 15 -20 gune cikarsa mesela. Evinden esinden ayri kalabilecekmisin. Yada boyle bir durumda esinin tavri nasil olur.
Simdiki pozisyonundan bile memnunsun zaten.

Bu is seyahatleri tahmininden fazla surerse. Ayda 15 -20 gune cikarsa mesela. Evinden esinden ayri kalabilecekmisin. Yada boyle bir durumda esinin tavri nasil olur.
Simdiki pozisyonundan bile memnunsun zaten.
Memnunum ancak imkan varken neden değerlendirmeyeyim diyorum. Ayrıca onu peşin peşin konuştuk. Zaten ben o kadar kalamam çoluğumu çocuğumu özlerim dedi. Max 3 gün olarak anlaştık. Bu seyahatlerin çoğu yakın illerse günübirlik oluyor zaten

Satinalma tarafini secin bence.
Yonetici asistanligi ile seyahat vs. Imkanlar cazip gelse de, yarin bir gun herhangi bir sebeple isten ayrilacak olsaniz, bir satinalmaci olarak kariyer acisindan cok daha iyi yerlere gelme imkaniniz var. Yonetici asistani olarak yerinizde sayarsiniz.
Kurslar ve giren çıkan faturalarla ilgili dolduruyorlar beni bilgi olarak. Yarın bir gün hamilelik olayını düşünüp ofis içine geri çekme planları olduğu için yapıyor bunu. Yani her şekilde değerlendirmek istiyor beni.

İlki tabikide. Kendinizi yabancı dilde iyice gelistirin. Olası bi durumda baska bi sirkettede devam edebilirsiniz bu meslege güvenilir bi yer olduğu takdirde. Bi tanıdığım yönetici asistanlığı yapıyor. Sadece organizasyon. Yurtdışı içi seyahetleri olmamasına ragmen 3bin tl alıyor.

İlki tabikide. Kendinizi yabancı dilde iyice gelistirin. Olası bi durumda baska bi sirkettede devam edebilirsiniz bu meslege güvenilir bi yer olduğu takdirde. Bi tanıdığım yönetici asistanlığı yapıyor. Sadece organizasyon. Yurtdışı içi seyahetleri olmamasına ragmen 3bin tl alıyor.
Evet donanımlı hale geliyorum. Yani burası kendimi geliştirmem ve ilerlemem için güzel bir firma. E bunlar olurken de neden ilkini tercih etmeyeyim diye düşünüyorum.

Tabi ki ilki. Ayrıca iş gezileri max. üç dört gün olur , adamlar keyfe gitmiyorlar ki oraya toplantılar yapılır dönülür. Ya da fuar varsa bitirilir. Patronunuza güveniniz tamsa güzel bir fırsat.

Tabi ki ilki. Ayrıca iş gezileri max. üç dört gün olur , adamlar keyfe gitmiyorlar ki oraya toplantılar yapılır dönülür. Ya da fuar varsa bitirilir. Patronunuza güveniniz tamsa güzel bir fırsat.
Evet bizde öyle konuştuk zaten. Dediğim gibi maddi manevi bana çok şey katacağını düşünüyorum

Şöyle ki satın alma uzmanlığı mı ? Yönetici asistanlığı mı diye doğrudan sorsan herkes ilkini seçerdi. Yönetici asistanlığı ne bilim sürekli adamın işlerini yapacaksın . Bunun içinde çocuğunun okul servisinin bugün geç gelmesinden , patronun ütülü gömleklerinin kuru temizlemeden alınmasıda , damın eşinin yurtdışı tatili için bilet almada olacak. Yani gerek var mı ?

imkanları ne kadar fazla olurs olsun ben yönetici asistanlığı iş tanımını pek sevmiyorum, bana hep sığ gelmiştir. adamın özel hayatındaki ayak işlerini yapmak seni ne kadar geliştirecek allah aşkına? iki yer göreceğim diye bu işe tav olmak bana mantıklı gelmiyor. satın alma uzmanlığı kendini çok daha fazla geliştireceğin bir iş. çok yakın bir arkadaşım 4 yıl boyunca asistanlık yaptı. maaşı da çok iyiydi ama hep yerinde saydığını hissediyordu, bir sonu yoktu. patronu şirketten ayrılınca onu da orda tutmadılar. artık asistanlık yapmayacağım dedi ama başka pozisyonda iş ararken çok zorlandı. özellikle evli biri için yönetici asistanlığı hem gereksiz yoğun, hem de sığ bir iş.

Satinalma tarafini secin bence.
Yonetici asistanligi ile seyahat vs. Imkanlar cazip gelse de, yarin bir gun herhangi bir sebeple isten ayrilacak olsaniz, bir satinalmaci olarak kariyer acisindan cok daha iyi yerlere gelme imkaniniz var. Yonetici asistani olarak yerinizde sayarsiniz.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum.
Sırf bu sebepten dolayı ikincisi üzerine yoğunlaşırdım herhalde.
Yönetici asistanlığı bir nevi kurumsal sekreterlik, üstelik size aile işlerini de yaptıracak. Sabit bir iş hayatı, size hiçbir mesleki gelişim de sunmuyor üstelik.
Bir gün kendisi işten çıkabilir, ya da siz çıkmak isteyebilirsiniz.
Satın almada hem şirket içi yükselebilirsiniz hem de başka şirketlere geçme şansınız olur. Eğer birçok eğitim vs de almanı sağlıyorsa kendini de geliştirirsin birçok alanda. Bence Çok şanslısın iyi değerlendir...

9 yıl sizin dediginiz gibi yönetici Asistanlığı yaptim sadece bende seyahat yoktu kurumsal bir holding de çalışıyordum arkadaşların dediği gibi aile içi işleri olsun özel işleri olsun her işi yapıyordum ama bende yerimde saydim ve bir tık ötesine gidemedim sonuç olarak şu an işten ayrıldım bende olsam satın alma bölümünü secerdim

Eğer seyahetler çok sık olmayacaksa ilki. Ama aksi halde hem eşiniz huzursuz olur hem de evliliğinizle ilgili sıkıntılar çıkar bence

herkese çok şüpheci yaklaştığım için nedense ilk teklif bana sizle daha yakın olmak istediği izlenimi verdi..

ama ben biraz paronayak biriyim yani :işsiz: yerinde olsam satın almayı seçerdim.

Ben kendi is yerime kıyasla fazla bonkör gördüm patronu.
Ilki cazip duruyor ama ikinciyi seçerdim heralde. Patronla fazla yüz göz olmaya gelmiyor malesef.
Birde yurt ici de mi uc gün onu anlayamadım.
Ben patronumla seyahat ediyorum ve çok geriliyorum o bi kadın olmasına rağmen erkek mudurlerim de oldu. Onlarla da çalıştım. Ama 1 gün sürüyordu. Daha fazlası beni rahatsız ederdi sanırım.

Şöyle ki satın alma uzmanlığı mı ? Yönetici asistanlığı mı diye doğrudan sorsan herkes ilkini seçerdi. Yönetici asistanlığı ne bilim sürekli adamın işlerini yapacaksın . Bunun içinde çocuğunun okul servisinin bugün geç gelmesinden , patronun ütülü gömleklerinin kuru temizlemeden alınmasıda , damın eşinin yurtdışı tatili için bilet almada olacak. Yani gerek var mı ?
Yönetici asistanlığı yaparken satın alma hakkında da gerekli eğitimleri ve bilgileri almaya devam edeceğim

Back
X