Ayrı eve çıkmak zormu ?

wegageldikgidicez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2017
166
83
48
31
Öncelikle selamunaleykum kızlar siteye yeni üye oldum seneler önce bu hesabı açmaya çalışıp açamamıştım okadar çaresiz çıkmazda hissediyorumki kendimi ağlamaktan çogu zaman çenem kitleniyor nefesim kesiliyor ailemle çocugumla 4sene kalmaya ugrastım evin herişi aklinıza ne gelirse çocugum cok hareketli olduğu için huzursuz bir ortam oluyordu .🥺çogu kez kavga oldu yuzgöz oluyoruz abilerim ile annem çok üzüluyor benim halime fakat abim gelmeseydin bosanmasaydın diyor .daha agır sozlerde var yazamam kufür degil fakat ağır onurkirici sözler ,ağlaya ağlaya sustum alttan aldım bakiyorum tahammül yok kimse kimseyi cekemiyor bosuna demiyolar Allah kimseyi altın beşiginde babaevine gelmeyi nasipetmesin diye ekmek bölündümü eskihalini almazya bosanınca tamda böyle oluyor lütfen kusuruma bakmayın çok zordayım uzunca yazacagım çocugum 1tane 9yasına gircek 3ay sonra büyüdü .eskieşim nafakayı odemiyordu avukata gittim nafakayi yükselttircem çocugum babasında 3.5senedir aile evine getirdim 2sene buramburam istenilmiyoruz ayrıeve cıkmayi istiyorum yapabilirmiyim ilkkez sorumluluk alcam calışma hayatim oldu eskiden 4sene calıştım malesef liseye gitmedim okumadım iş konusunda korkumyok elbet rabbim biyol gosterir korkum tek yasamak zormu okula nasıl getirgötür yapcam uzaklara gitmek istiyorum istanbulda oturmak istemiyorum artık okul tatil olunca artik yenibir hayat yenibir düzen lafsız sozsüz kavgasız huzursuz olmayacagımiz bi ortam istiyorum .4.250 asgari ücret hem okul hem gecinmek faturalar yemeicme kira yetermi korkuyorum cok yapamadi geldi sansim yok. Ya gidicem başarcam ya kalcam hergün kahrolcam yardimlarınızı fikirlerinize ihtiyacim var kızlar 🥺🥺 tecrubem yok tek yaşamaya çevreye karşı dul izlenimi vermeden nasıl yaşanılır neler yapılır yüzük takmak sadece cözüm olurmu 1ay bir ise girmistim dul olunca cok satasıyolar napcagimı bilmez haldeyim

Mutfak esyalarım full sekilde var bir kilim bikac perde yastık yorgan batraniye kıyafetler var koltuktakimi halı masa beyazesya vsm yok 4bin tl ile şuan kiralar çok yüksek olduğu için çok eniseliyim yetmezse diye .okula nasıl götürcem getircem işimi.bu duruma gore nasil ayarlayabilirim

Sizde basit bir hesap yapmışsınızdır.kira+faturalar zaten maasin yarışı gider.kışın yakacak parası.cocuk hasta olur para.cocuga kim bakacak?bu parayla geçinemezsiniz.madem çalışmak istiyorsunuz ise girin, kızınızı kreşe verin.en azından babası kreş parasını versin.cocuk bütün gün kreşte olunca aileniz biraz daha anlayışlı olur herhalde😑

Siz dul değil bekarsınız. Önce bunu siz kabul edin ki çevre de kabul etsin. Asıl korkunuz iş konusunda olsun bence. Çocuğunuz küçük değil zaten tüm gün okulsa durur ama nereye giderseniz gidin asgari ücret ile kira, faturalar, gıda hepsini ödemek imkansız. Çokta karışık yazmışsınız noktalama işareti kullanmadığınız için hepsi birbirine girmiş. Çocuğunuz şu an sizde mi babada mı anlamadım.

umudunuzu kirmak istemem ancak Istanbul' da sifir birikimle tek maas kiralik bir ev bulmak, gecinmek mumkun degil saniyorum.
Önce birikim yapin, sonra adim atin derim. Belki yakin sehirlerde bir is imkani bulursunuz, ona yakin ev-okul ayarlanir.
cocuklar icin nafaka o bu derken bir sekilde kendi yaginizda kavrulursunuz.

edit: ayrica oyle dul vs gibi tanimlamayin kendinizi, yuzuk takip evli gibi gostermek falan pek benlik degil. bekar anneyim diyor yeni nesiller cok hos bi tanimlama. sinek kadar kocam olsun, o da basimda dursun bundan 50 sene oncesinin yasantisinda manaliydi.

4250,çocuk yokken belki ama çocukla zor.
Ayrıca ev kirası,elektrik,su,doğal gaz..
İşin servisi yoksa ulaşım.
Yemekhaneleri yoksa yemek..
Bunun haricinde evin mutfak masrafı.
Çocuklara harçlık...
İyi düşün derim.
Matematik olmaz diyor..
Ki sayılarla aram fazlasiyla iyidir.

Ablacım çok geçmiş olsun. Benim şöyle bı deneyimim olmuştu 2016 da tek başıma İstanbul'a taşınmıştım. Ama o zaman maddi olarak yeterli durumda değildim ve ev arkadaşı bulmuştum. Evarkadasi.org sitesinden. 1.5 yıl bu şekilde idare edip para biriktirmiş 1+1 daire tutmuştum . Her ay bı eşya aldım. Önce yatak almıştım sonra çamaşır makinası. Çok zordu ama oldu. Size uygun bir kadın ev arkadaşı olabilir araştırırsanız. Sizin çocuk var Allah bağışlasın. Belki başlangıçta çocuğunuzla kalmanızı sorun etmeyecek bı aile bulabilirsiniz. Yatılı olarak ev temizliği veya çocuk bakımı veya yaşlı bakımı. Lütfen yanlış anlamayın nefse zor gelir biliyorum ama çalışmak asla ayıp değil kimi belki yanlış anlar bu düşüncemi. Ama yatılı olarak çalışmak hem kiradan kurtarir hem yemek ve fatura giderlerinden. Paranızın çoğuda cebinize kalır. Su an sezon açılmak üzere . Bodrum Antalya Çeşme bı çok iş imkanı var . Bu işleri yabancılar kapıyor genelde. Çünkü bizde kültürel olarak bu yönde bı eğilim yok ama inanın öyle güzel paralar kazaniyorlar ki ailelerine destek oluyorlar her ay para yolluyorlar. Allah hepimizin rızkını verir içinizi ferah tutun. Annemde boşandı çok zorlandı o da çocuk bakımı yapmıştı epey bı sure yatılı olarak, şimdi evini tuttu çok mutlu. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin .

Ben ilk eşimden bosandigim dönemde bir süre annemle yaşadım.bende zorlandım ve kızımla ayrı eve çıktım.
Evet ilk 15-20 gün zorlandim ama sonra alıştım.
Benim tavsiyem eşyalı 1+1 ev bulmaya çalış ben öyle yaptım hem biraz uygundu hem eşya düşünmedim.
Sonra yavaş yavaş eşya alırsın.
Ama iş bulman önemli hadi 1-2 ay gecinirsin ama sonrası için para şart.
Günlük iş,tezgahtarlık saatleri uygun bir iş işini görür.
En azından huzurun olur evinde rahat yaşarsın.

Sizin için şu aşamada ayrı eve çıkmak çok zor olur.Henuz işiniz yok iş buluncada hemen cikamazsiniz çünkü birikim şart. Kira fiyatları çok arttı.Emlakci parasi,depozito,abone parası,ilk ay kirası derken bir süru
para gidiyor.Esyali evlerin kirası daha da yüksek boş evlerden.

Önce iş bulun birikim yapın biraz 1 sene kadar sonra ayrı eve çıkın yoksa çok zorlanirsiniz.

Kardesim bekar, asgari ucretle 1+1 ev tuttugayet gecibiyor kenara da atiyor. Siz de gecjnirsiniz. Istanbul olmaz ama daha kucuk bir yerde olabilir kialar daha uygun yaşam daha uygun olan nisbeten. Kurtulun ordan siz o kadar ezilmis hissediyorsaniz oglunuz daha cok hissediyordur ustelik kendini bildi bileli bunu hissetmiş

Mutfak esyalarım full sekilde var bir kilim bikac perde yastık yorgan batraniye kıyafetler var koltuktakimi halı masa beyazesya vsm yok 4bin tl ile şuan kiralar çok yüksek olduğu için çok eniseliyim yetmezse diye .okula nasıl götürcem getircem işimi.bu duruma gore nasil ayarlayabilirim
Kütahya ya taşınır misin? Ailem Dumlupınar üniversitesine yakın germiyan residence diye bir apartman oturuyor öğrenci memur vs var kira yakıt 11oo tl seneye 2000 bin olacak sanırım ama hem eşyalı hem yakıt ne gelecek korkusu yok orada şok a101 girersiniz

Kızlar mesajlarınızı tek tek okuyacağım simdiden teşekkürediyorum, dertlesmek, fikirleşmek nasıl güzel birsey anlatamam .

Çocugum erkek yani 9yaşında oğlum var ailemle artık gelgit olmayacak şekilde sogukluk kopmalar oldu çokseyler yaşadım ne gözyaşlari ne hakaretler aşagalamalar

çocugum babasında babaannesi bakıyor okullar tatil olunca yanıma temelli olarak alıp ayrıeve çıkmak istiyorum depozito kira eşya alcak param var kenarda. İlimi okulu evimi işimi duzenimi yaparken neler yapılır zormu tekken korkarmıyım 4bin maas bu pahalılıkta kiralar faturalar yuksekken nasıl yetcek bilmiyorum

Afedersiniz kızlar boşluk bırakılıyormuş normal mesajda olduğu gibi sitede yeniyim konuyu açmayi bile bilmiyordum sağolsun yardımcı oldu burdan bir arkadaş link bıraktı tektek yazdı

Gönlügüzellerim fikirleriniz her mesajınız bana bir ilaç sagolun gercekten nasıl rahatliyorum güvenim geliyor kendime ❤❤

Korkularım işim evim okul nasıl yakin bulcam bulsam nasıl getir götür yapcam .tutumlu biriyim letgodan 2.el esya alırım zamanla olur herşey, korkularım maaş yetermi okula nasıl getircem götürcem, tek bırakamam kesinlikle, 9yasında ama ,inatçı zor bi çocuk ,aklıbasinda çok akıllı fakat afacan hiperaktif tarza ,gitme desem tamam deyip ben işteyken gider ,etraf tekin degil ,buyaşa kadar hep yanimdan ayirmadım

Taki büyüdü okul a baslayacaktı ailem ile inanın olmuyo herise kosan benim genede olmadı olmuyo suskun biriyim hep ezildim .çocugum fiziki hirpalandi benim pskolojim gitti ağlamaktan susmaktan .ayrıev şart

Nerden başlasam bilmiyorum fikirlerinize tecrubelerinize cok ihtiyacım var 🙁

Allah kolaylık versin.İç Anadolu nispeten daha uygun sanki kirada. Eşyalı dairemiz var kiraya verdiğimiz. 1+0 ,mutfağı ayrı. 1000 lira ,su da dahil. En fazla 2.000 e veriyorlar sanırım. Ama ailenize yakın olmanız bir sıkıntı olduğunda ulasma konusunda fayda sağlar size

İstanbul’u eleyin zaten ama diğer illerde nasıl iş bulunur bilemiyorum. İstanbul gibi büyükşehirlerde kiralar uçmuş durumda. Daha eski yapıları kiralayabilirsiniz ama. Çocuğun bütün yükünü sırtlanmayın altından kalkmanız zor olur.

Kardesim bekar, asgari ucretle 1+1 ev tuttugayet gecibiyor kenara da atiyor. Siz de gecjnirsiniz. Istanbul olmaz ama daha kucuk bir yerde olabilir kialar daha uygun yaşam daha uygun olan nisbeten. Kurtulun ordan siz o kadar ezilmis hissediyorsaniz oglunuz daha cok hissediyordur ustelik kendini bildi bileli bunu hissetmiş
Bakmadığım il kalmadı kiralar yuksek, geciniyor ve kenara atıyor ,maşallah maaşımi yüksek, nasıl beceriyor ,istanbulda mümkün ü yok yetmez ,diger iller bile atespahası oldu. oglum anne yanına al beni neolur seni çok özlüyorum diyor o orda ağlıyor ben annemlerde kalbime bıçak batıyo sanki yanıma getiriyorum ama temelli yi istemiyorlar, gitmem gerekiyor artık yeter ezildigimiz hasret kaldıgımız

Evet
İstanbul’u eleyin zaten ama diğer illerde nasıl iş bulunur bilemiyorum. İstanbul gibi büyükşehirlerde kiralar uçmuş durumda. Daha eski yapıları kiralayabilirsiniz ama. Çocuğun bütün yükünü sırtlanmayın altından kalkmanız zor olur.
Başka illere bakıyorum memur musun diyolar kefil istiyolar işim yok henüz birikimim.var güvenmiyorlar eee o ile gitmeden işe nasıl.gircem ki diyorum esiniz yoksa olmaz tek kadına ev veremeyiz kbkma diyolar kafayı yiyorum

Amin daireniz hangi ilde merkeze yakınmı iş okul açısından zorlanmadan kosturmak zor olcak okula getir götürüde ben yapcam off yarabbim yardımet neolur 🙁
Allah kolaylık versin.İç Anadolu nispeten daha uygun sanki kirada. Eşyalı dairemiz var kiraya verdiğimiz. 1+0 ,mutfağı ayrı. 1000 lira ,su da dahil. En fazla 2.000 e veriyorlar sanırım. Ama ailenize yakın olmanız bir sıkıntı olduğunda ulasma konusunda fayda sağlar si

Evet

Başka illere bakıyorum memur musun diyolar kefil istiyolar işim yok henüz birikimim.var güvenmiyorlar eee o ile gitmeden işe nasıl.gircem ki diyorum esiniz yoksa olmaz tek kadına ev veremeyiz kbkma diyolar kafayı yiyorum
Ev sahipleri çok insan seçiyor. Ee ev onların olunca düdüğü istedikleri gibi öttürüyorlar. Şu an ev olayı herkesin sorunu herkes bir çıkmazda.

Back
X