- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
BDV ye eşiyle/sevgilisiyle ilgili açılan konularda ,yazılan yorumlardan çoğu ayrıl bırak ,kaç, terket !
E tabi insan tanımadığı birini kolayca terkedebilir veya başkasından bunu isteyebilir..insanların bunu yapmadan önce empati yapması gerekiyor mu bunu yazan herkesin çok mu mükemmel ilişkisi var merak ediyorum mükemmel erkekle mi birlikteler..
ya da en ufak hatasında sevgilinizi eşinizi bırakabiliyor musunuz ?Çoğumuz Türkiyede yaşıyoruz ortalama herkesin yaşadığı birbirine benzer şeyler zaten,e o zaman bu kırıcı sözler neden,artık o kadar yerden yere vuruluyor ki konu sahibinin eşi sevgilisi,konu sahibi derdini bırakıp onu savunmaya geçiyor.
Tabiki de herkesin ilişkisine olumlu şeyler yazılmaz ama her olaya da terket ,bırak kendini kurtar mı denir ?
Kırıcı olmadan daha yapıcı yorumlar yapsak,ayrılık kararı olcaksa bile konu sahibinin kendine bıraksak daha iyi değil mi?
ya o lafa çok gülüyorum ben. bekarlar sanki laboratuvarlarda yetiştiler büyüyünce normal hayata bırakıldılar. aile anne bana evlilik kavramının içinde yaşamadılar sankiŞuna da farklı bir yorum getireceğim "bekara karı boşamak kolay" olayı .
Bekarım ama, annem aldatılmış ve eşinden dayak yemiş bir kadın. Çocukluğumda , genç kızlığımda da benim şahit olduğum durumlar , bizzat içinde olduğum durumlar bunlar şahsen.
O yüzden öyle klasik bir atasözüyle geçiştirilmesi saçma olacak bir durum benimki yani.
Eminim benim durumumda olanlar da vardır.
Ne diyorduk ? Empati , empati
Canım sen de açmıştın buna benzer bir konu , yasak değildir sanırım :)Bu şekilde konu açmak yasak diye biliyorum. Neyse yöneticiler gerekeni yaparlar nasıl olsa.
Burda kimse ayrıl diye tavsiye vermiyor genelde. Çok ekstrem durumlar varsa ayrıl, kurtar kendini diyoruz. Ya da ortada bişey yokken konu sahibi durumu abartmışsa ayrıl da adam senden kurtulsun diye şaka yapıyoruz.
Sıradan bir olaya ayrıl denilen bir örnek konu verebilir misiniz?
BDV ye eşiyle/sevgilisiyle ilgili açılan konularda ,yazılan yorumlardan çoğu ayrıl bırak ,kaç, terket !
E tabi insan tanımadığı birini kolayca terkedebilir veya başkasından bunu isteyebilir..insanların bunu yapmadan önce empati yapması gerekiyor mu bunu yazan herkesin çok mu mükemmel ilişkisi var merak ediyorum mükemmel erkekle mi birlikteler..
ya da en ufak hatasında sevgilinizi eşinizi bırakabiliyor musunuz ?Çoğumuz Türkiyede yaşıyoruz ortalama herkesin yaşadığı birbirine benzer şeyler zaten,e o zaman bu kırıcı sözler neden,artık o kadar yerden yere vuruluyor ki konu sahibinin eşi sevgilisi,konu sahibi derdini bırakıp onu savunmaya geçiyor.
Tabiki de herkesin ilişkisine olumlu şeyler yazılmaz ama her olaya da terket ,bırak kendini kurtar mı denir ?
Kırıcı olmadan daha yapıcı yorumlar yapsak,ayrılık kararı olcaksa bile konu sahibinin kendine bıraksak daha iyi değil mi?
evet türkçeyle alakalıydı sanırımCanım sen de açmıştın buna benzer bir konu , yasak değildir sanırım :)
Evet oky bu konu kapatılırsa, onunda kapanması gerekmez mi ?evet türkçeyle alakalıydı sanırım
zaten o yüzden kapamadım ben. o kapanmadı çünküEvet oky bu konu kapatılırsa, onunda kapanması gerekmez mi ?
Tamam canım , doğru olanı yapıyorsun sen :)zaten o yüzden kapamadım ben. o kapanmadı çünkü
ya o lafa çok gülüyorum ben. bekarlar sanki laboratuvarlarda yetiştiler büyüyünce normal hayata bırakıldılar. aile anne bana evlilik kavramının içinde yaşamadılar sanki
Ama burda konu acan bayanlar, oyle bir anlatigorlar ki eslerini, benim bile ayril diye yorum yazdigim vardir yani. Gercek su ki, esiyle tartisan, olayin sicakligiyla burda oyle bir anlatiyor ki, hem abartarak, hem kendini masum ilan ederek, bizlerde ister istemez yazilanlar uzerinden yorum yapiyoruz. E noluyo sonra? Ya esiyle barisiyor, ya da kizginligi gectigi icin artik esine, bu defa burda esini savunmaya basliyor. Bence hanimlar daha objektif, dosdogru anlatmalari gerekiyor olaylari.
KatılıyorumBir kadın şiddet görmüşse, dayak yemişse, insan yerine konulmamışsa, gecenin bir vakti karnında bebeğiyle defol git lafını yemişse, maaş kartı elinden alınıp tüm özgürlükleri kısıtlanmışsa, tehtit ediliyorsa, iftiraya uğruyorsa, aldatılıyorsa buradaki bayanlar da hem fikir olup ayrıl diyorlar tabii ki de. Çünkü buradaki insanlar tarafsız, herşeyi anlayabiliyorlar ve asıl empati yaptıkları için bu şekilde net konuşabiliyorlar. Bana da dediler zamanında ve yok yaa öyle değildir diyordum ama öyleymiş, yaşamışlar görmüşler çoğunun aklı başında. Aklı başında olmayanlar zaten kendilerini belli ediyorlar. Hani oldu da ayrılacak çok fazla bir durum yok o zaman da ılımlı yaklaşıyorlar zaten.
Yok değilmiş, taşınıyormuş. Benimki de taşınmıştı zatenCanım sen de açmıştın buna benzer bir konu , yasak değildir sanırım :)
Kocamla iliskim mukemmele yakin evet sorunu cevapliyim dedim once "Allah nazarlardan saklasin"(nazar bincugu) ve kime ayril dediysem tepki verdiysem dusunerek demisimdir ve kendi yapamadigimm veya yapamayacagim seyleri kimseye soylemem tesekkurler ayrica buraya genelde her ciftte olan atismalar tartismalardan ziyade siddet hakaret kufur dahasi seklinde konular geliyor ne diyelim az daha dayak ye seviyosan canim him him ????? Bumudur yani zaten eften puften olanlara genelde bumu derdin diyolar kimse ayril demiyir sahit oldum cok kez hatta konu sahibesinin sevgilisini esini hakli bulup cikisanlar bile oluyor keza bende oyle... sen gormek istedigini gormussunBDV ye eşiyle/sevgilisiyle ilgili açılan konularda ,yazılan yorumlardan çoğu ayrıl bırak ,kaç, terket !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?