• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrıl,bırak,kaç,terket !

Helen_bm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
2.171
1.488
178
BDV ye eşiyle/sevgilisiyle ilgili açılan konularda ,yazılan yorumlardan çoğu ayrıl bırak ,kaç, terket !
E tabi insan tanımadığı birini kolayca terkedebilir veya başkasından bunu isteyebilir..insanların bunu yapmadan önce empati yapması gerekiyor mu bunu yazan herkesin çok mu mükemmel ilişkisi var merak ediyorum mükemmel erkekle mi birlikteler..

ya da en ufak hatasında sevgilinizi eşinizi bırakabiliyor musunuz ?Çoğumuz Türkiyede yaşıyoruz ortalama herkesin yaşadığı birbirine benzer şeyler zaten,e o zaman bu kırıcı sözler neden,artık o kadar yerden yere vuruluyor ki konu sahibinin eşi sevgilisi,konu sahibi derdini bırakıp onu savunmaya geçiyor.

Tabiki de herkesin ilişkisine olumlu şeyler yazılmaz ama her olaya da terket ,bırak kendini kurtar mı denir ?

Kırıcı olmadan daha yapıcı yorumlar yapsak,ayrılık kararı olcaksa bile konu sahibinin kendine bıraksak daha iyi değil mi?

BDV ye eşiyle/sevgilisiyle ilgili açılan konularda ,yazılan yorumlardan çoğu ayrıl bırak ,kaç, terket !
E tabi insan tanımadığı birini kolayca terkedebilir veya başkasından bunu isteyebilir..insanların bunu yapmadan önce empati yapması gerekiyor mu bunu yazan herkesin çok mu mükemmel ilişkisi var merak ediyorum mükemmel erkekle mi birlikteler..

ya da en ufak hatasında sevgilinizi eşinizi bırakabiliyor musunuz ?Çoğumuz Türkiyede yaşıyoruz ortalama herkesin yaşadığı birbirine benzer şeyler zaten,e o zaman bu kırıcı sözler neden,artık o kadar yerden yere vuruluyor ki konu sahibinin eşi sevgilisi,konu sahibi derdini bırakıp onu savunmaya geçiyor.

Tabiki de herkesin ilişkisine olumlu şeyler yazılmaz ama her olaya da terket ,bırak kendini kurtar mı denir ?

Kırıcı olmadan daha yapıcı yorumlar yapsak,ayrılık kararı olcaksa bile konu sahibinin kendine bıraksak daha iyi değil mi?
bekara karı boşamak kolaymış. ayrılık kadar yıkıcı birşey yoktur zaten son çaredir ama okuduğumuz öyle konular var ki diyorsun ya bu kadın napıyor hala bu adamla..ama gereksiz yorum yapan insan da çok naparsın:KK14:

Bir kadın şiddet görmüşse, dayak yemişse, insan yerine konulmamışsa, gecenin bir vakti karnında bebeğiyle defol git lafını yemişse, maaş kartı elinden alınıp tüm özgürlükleri kısıtlanmışsa, tehtit ediliyorsa, iftiraya uğruyorsa, aldatılıyorsa buradaki bayanlar da hem fikir olup ayrıl diyorlar tabii ki de. Çünkü buradaki insanlar tarafsız, herşeyi anlayabiliyorlar ve asıl empati yaptıkları için bu şekilde net konuşabiliyorlar. Bana da dediler zamanında ve yok yaa öyle değildir diyordum ama öyleymiş, yaşamışlar görmüşler çoğunun aklı başında. Aklı başında olmayanlar zaten kendilerini belli ediyorlar. Hani oldu da ayrılacak çok fazla bir durum yok o zaman da ılımlı yaklaşıyorlar zaten.

Bu şekilde konu açmak yasak diye biliyorum. Neyse yöneticiler gerekeni yaparlar nasıl olsa.

Burda kimse ayrıl diye tavsiye vermiyor genelde. Çok ekstrem durumlar varsa ayrıl, kurtar kendini diyoruz. Ya da ortada bişey yokken konu sahibi durumu abartmışsa ayrıl da adam senden kurtulsun diye şaka yapıyoruz.

Sıradan bir olaya ayrıl denilen bir örnek konu verebilir misiniz?

2008 yılında eski bir üye iken açtığım konularda bana onlarca kişi ayrıl yazdı.
3.5 senedir evliyiz eşimle.
evet çok sıkıntı çektiğimiz zamanlar oldu hala da çekiyoruz biraz (maddi açıdan)
ama sevgili üyelerin dedikleri kafamı karıştırsa da iyi ki dinlememişim diyorum şu an :)

tabi dayak yiyip hala oturanlara ayrıl diyorum ben de!

Ama burda konu acan bayanlar, oyle bir anlatigorlar ki eslerini, benim bile ayril diye yorum yazdigim vardir yani. Gercek su ki, esiyle tartisan, olayin sicakligiyla burda oyle bir anlatiyor ki, hem abartarak, hem kendini masum ilan ederek, bizlerde ister istemez yazilanlar uzerinden yorum yapiyoruz. E noluyo sonra? Ya esiyle barisiyor, ya da kizginligi gectigi icin artik esine, bu defa burda esini savunmaya basliyor. Bence hanimlar daha objektif, dosdogru anlatmalari gerekiyor olaylari.

Herkes benzer hayatların bir ucundan tutuyor .Kimimizin tepkisi çok sert oluyor kimimiz katlanıyor.Bekara karı boşamak diye bir laf vardır.Evlilik zor bir kurum ,karşı tarafı incitmeden yapılan yorumlar yapılması taraftarıyım.

burda oyle dertler okuyoruz kı....şiddet mı ararsın,aldatmamı....psıkoljik şiddet mı, hakaret mı neler neler......boyle yazanlara genelde ayrıl denıyor zaten. ben hıç basıt bı tartışmada ayrıl dıyen uye görmedım....ama dedıgım konulardada yazıyorsa eger konu sahıbı ayrıl dıyen uyelerı bı dıkkate almalı....işine geldığıne göre degıl yanı

Bazı üyeler çok fazla tepki verip çoşuyorlar..
Sanarsın ki hayatta herşeyi o çok doğru yapıyor... hep doğru yapmış ve yapacak...
Zaten senin lafında bu tip üyelere. Yoksa fikir vermiş yada yol göstermeye kimsenin diyeceği bişey yok.
Konu açanın maddi manevi fiziksel vs.. ne durumda olduğunu bilmeden.. yok boşan yok doğur vs.. ay neyseee

Bende burada iki kez konu açtım evliliğimle ilgili... Dayak yediğimide vs herşeyi bende yazdım ve konu açarken her türlü yoruma eleştiriye açık olarak açtım. Sonuçta herkesin düşünce yapısı farklı. Yani insan konu açarken hem destek almak istiyor hemde neler yapabileceği hakkında fikir sahibi olabiliyor.. İlla boşancaksın yada sus otur dayak yemeye devam et diye birşey söz konusu olmuyor... Herkes elinden geldikçe yardımcı olmaya calısıyor ve de çözüm önerileri sunuyor. Eğer kafana yatarsa yaparsın yoksa mecbur değilsin.

dayak yiyene ayrıl denir kkda genel olarak hemfkiriz buna.
aldatmayada denir.
adam karısına köle isaura muamalesi yapıyorsa evden bile çıkartmıyorsa derim. aşağılıyorsa ,küfrediyorsa insan yerine koymuyorsa yine derim.
çünkü biz kadınlar,insanca yaşamayı hakediyoruz.

Kadın dayak yiyorum diyor, kocam sürekli aldatıyor diyor, Ne diyelim ?
Hadi ya devam et daha çok dayak ye daha çok aldatsın seni mi ?
Her ayrıl diyeni dikkate zaten almayın. Kimi ciddiye alıp almayacağınızı biz mi söyleyeceğiz ?
Her insanın aklı var, burada biri "ayrıl" yazdığında, gidip boşanma davası açmayacak neticede.

Ya da kendi hayatında da o kadınla aynı durumu yaşayan bayanlar var burda. Kendileri acizliğinden ayrılamadıklarını düşününce, karşı tarafı kurtarmak için de "ayrıl" diyebiliyorlar. Bak siz de bunun empatisini yapamamışsınız.
Çeşit çeşit düşünceli "ayrıl" diyenler var mesela .

Ben "ayrıl" demeyip, "kurtar" diyenleri de gördüm. Neden sürekli olumsuzu görüp bir değiştirme, büyüklenme çabası var bu tarz konu açanlarda anlamıyorum?

Siz konu açtınız ya , herkes hizaya mı geçecek şimdi ?

Kimi dikkate alıp almayacağını konu sahibi bilemeyecekse konu açmasın, hatta mümkünse ehliyetsiz sınıfına dahil edilsin.:KK12:

Kararı konu sahibine bıraksak...

Sanki dayatan var, illa benim dediğim olsun diye? Ya da herhangi bir dayatma konu sahibini bağlar.

Burada fikir alışverişi yapmak için konu açıyoruz. Farklı fikirler duymak istemeyen de konu açmasın, o kadar basit.
Evet, özellikle evlilik yoksa ayrıl demek gayet kolay. Şiddet, hakaret, saygısızlık, maddi manevi baskılar olsun; yıllar geçsin adam bir arpa boyu yol kaydetmesin; biz hala sen vazgeçme kardeş; evlen yola gelir seninki mi diyelim?

Ayrıca herkese duymak istediğini söyleyen insan ne dostdur, ne iyi niyetine inanırım.

Şiddete uğrayan, maddi manevi sömürülen, eşi ve ailesi tarafından ezilen, aldatılan kadınlara söyleyeceğim yegane laf; "Arkana bakmadan kaç!"
Hatasız kul olmaz, size karşı her hata yapanı hayatınızdan çıkaracak da değilsiniz, lakin o hata bilinçli ve kötü niyetle yapılmışsa, arkanıza bakmadan kaçın, yapılacak en mantıklı şey.

Back
X