Ayrılık konuşuluyorsa o evlilikten hayır gelirmi?

ecg07

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2009
286
0
0
Antalya
arkadslar ceşitli sıkıntılarım var önceki konulardan bilenler biliyorlar...tabiki eimle zamn zamn ayrılık bile konuşuryoruz yada her tartışmamızda ayrılcam ben yada o diyor.bazen allattan alan ben bazen de o oluyor. eşimin tarzı bu annesine kardeşine bağırır çağırır sonra hiçbisey olmamış gibi davranır .. bazı insanlar öledir ya hiç bir şey yokmuş gibi davranabılırler. ben tam tersiyim aslında. ama eşim bana söledikçe bende ona söyler oldum ve benim düşüncem evliliğin büyüsü bozuluyor... gece afedersiniz sevişyoruz gündzz birden parlayıp bi olya önceki seyleri deşip ayrılcam diye biliyoruz... psikolojımız bozuk ya...

gecen senden beri bu böle... maddı sorunlarımız var aslında şöyle eşim kardeşine kredi cekti ve alamadı ve bende maaş kartımı aldım vermedım bir senedir. tabıkı maaşı bi kısmı krediye az kalıyor ve sigara ev ihtiyacı derken bunalıyor bendende para isteyemıyor gururuna yedırp... çünkü ben kredi çekme demiştim.. kardeşin ödemez yıllarca vermişşşn ben veremem diye tartışmıştık... bi senedir ben kendime ve kızıma alışveriş yaparım bakıcı parasını öderim ona hiç bisey almıyorum eskiden alış veriş yapınca onada bı seyler alırdım... bunlar cok gerdi bizi ayrı ayrı oldu herseyımız... bu benim hatam olabılır amam oda evli bi adam kredi cekip bizi düşünmemesi deli etti beni... ha değermi bi evliliğn bitişine deymez sanki cok severek evlendik amam allh o kayın ve kayınvalidemi bildiği gibi yapsın eşimizn burnundan girip o kerdiyı cekinceye kadar demedık bırakmıyorular... kyınvalidem karının ağzından cıkmıyorun seni okutmuşlar vs.. dedi benim yanımda bile . telefonda neler diyosa artık... sonuç olarak bizim saygımızı sevgimiz bitiriyorlar... hiç bir sşeeye üzülmemde kızıma hanı kızıma ne derim ayrılsam daha küçük 21 aylık hiç bi seyden anlamz ayrıldık desem .babası işten geliceğinde baba baba demye baslıyor az geç kalsa babab diye ağlar bilmiyorum cok zor

canım iyi sabretmişsin ne demek kardeşine kredi çekmek ya?
hadi çekti niye ödemiyorlar. ne insanlar var ya inanamıyorum senin çocuğunun rızkını kaynına mı veriyor eşin...para konularında ayrım olması ii olmamamış ama o borcu bi şekilde tahsil etmeniz lazım yoksa hep huzurunuz kaçacak. niye sen sıkıntıya giresin ki? hem eşlerin onayı olmadan kredi çekemiyor artık erkekler. dava açsan haklısın yani. aranıza ayrılık lafını çok sokmamaya çalışın canım kendine hakim ol. eşinle birbirinizi seviyorsunuz sonuçta, niye elalem yüzünden aranız bozulsun. çocuğunu düşün biraz alttan al canım.

canım iyi sabretmişsin ne demek kardeşine kredi çekmek ya?
hadi çekti niye ödemiyorlar. ne insanlar var ya inanamıyorum senin çocuğunun rızkını kaynına mı veriyor eşin...para konularında ayrım olması ii olmamamış ama o borcu bi şekilde tahsil etmeniz lazım yoksa hep huzurunuz kaçacak. niye sen sıkıntıya giresin ki? hem eşlerin onayı olmadan kredi çekemiyor artık erkekler. dava açsan haklısın yani. aranıza ayrılık lafını çok sokmamaya çalışın canım kendine hakim ol. eşinle birbirinizi seviyorsunuz sonuçta, niye elalem yüzünden aranız bozulsun. çocuğunu düşün biraz alttan al canım.

bende öle düşünüyoru cnım işte ama saygı bitiyo ee böyle insanlar ALLHIM bildiği gibi yapsın... kayın valıdem diyoki bana ne var hay kızım öderiz (kaynım bekar bu arada) birinizn maaşı gitsın bakalım birinizin kınıde yersiniz diyor.. bizde bunlardan tartışıyoruz işte 1.5 milyar krediye gidiyor aylık 16 milyar cekmişti.. işte en ufak bı tartışmada herşeyi depreştiriyoruz ...sen bizi düşünmezsınde vs vs.. tükeniyor bazı seyler... kızım için yıne allatttan aldımm

evliliğinizde sürekli geçmişi deşip kavga etmenin tartışmanında bir manası yok aslında..
iyi yada kötü olan olmuş işte..geriye dönüp düzeltme imkanı olsa düzeltilirdi..eminim bunu eşinde çok isterdi..ve eşin kredi olayında yanlış yaptığının farkındadır heralde...

bence ayrılmayı konuşmak yerine dahada zıtlaşmak yerine birlik ve bereberlik içinde olunca..oturup konuşun konuşarak çözün sorunlarınızı....bence sarılın birbirinize sizi çekemeyenlere aranızı bozanlara inat....

ama bide şu var tabiyki...ayda 1.500,00 tl az para değil..eişn ne yapsın ne etsin o parayı kaynanalardan alsın....başka türlü bitmez sizin kavgalarınız....

Kusura bakma ama çok yanlış yapıyorsun eşin yanlış yapmış dersini almış birde boşanma lafı ne öyle, paranı onunla paylaş bu mesele boşanmaya sebep olmasın artık eşinede anlayış göster ailesi onu harcamış siz onun yanında olun ama söyleyin birdaha afetmiyeceğinizi ilk sırada kendi ailesini düşünmesi gerektiğini

evliliğinizde sürekli geçmişi deşip kavga etmenin tartışmanında bir manası yok aslında..
iyi yada kötü olan olmuş işte..geriye dönüp düzeltme imkanı olsa düzeltilirdi..eminim bunu eşinde çok isterdi..ve eşin kredi olayında yanlış yaptığının farkındadır heralde...

bence ayrılmayı konuşmak yerine dahada zıtlaşmak yerine birlik ve bereberlik içinde olunca..oturup konuşun konuşarak çözün sorunlarınızı....bence sarılın birbirinize sizi çekemeyenlere aranızı bozanlara inat....

haklısın arkadsım ama işte bazen sarılıyoruz konuşuyoruz eşim diyoki şunlar hayatımı mahvetti sensiz yapamam, bazende o kadar geriyolarki bana bağırıyo çagırıyo, kızıma bağırıyor. konusuyoruz nelerle evlendik kimsenin bir yardımı olmadı cok severek evlendik sana bile bağırıyorum seni bile kırıyorm diyo ama öle bi an geliyo o bana kızıma bağırınca bende her zamn dayanıyorum mesela dun dayanamadım ve cok tartıştık, nefis işte bi yerde sende patlıyosun ben her şeyeine katlanıyorum da sen niye böle sinirini gerginliğini benden alıyosun diyorum.. olmuycak dedik ... anlatamam öle bi cansızlık varki üzerimde inşşalah hayırlısı olur... neler yaparım dün gecec hep onları düşündüm ... ememklerimizle yaptığımz eşyalarımız günlerce gezdiğimz mobilyalar , yuva nasıl dağılır..Allhım dayanamıyor insan ya ayrılanlara Allh sabır versin inşallah Benimde hakkımda Hayırlısını... aileme anlatsam babam bir gün bırakmaz beni burda onlarada anlatamıyorum... çekme bunu düzelmez derler ...

Kusura bakma ama çok yanlış yapıyorsun eşin yanlış yapmış dersini almış birde boşanma lafı ne öyle, paranı onunla paylaş bu mesele boşanmaya sebep olmasın artık eşinede anlayış göster ailesi onu harcamış siz onun yanında olun ama söyleyin birdaha afetmiyeceğinizi ilk sırada kendi ailesini düşünmesi gerektiğini
bende yanlış yaptığımı şimdi anlıyorum madıı konuda onu cezasnı ceksın bı daha bu bunları dusunup yapmaz dedim.çünkü 3 sene içinde bi 5 milyer kredı daha cekmişti ya kardesi intihar etcem bu borclarımı kapatmazsam demiş bu da dayanamamıştı onlar eşimi kullanıyorlar.. bende ondan bir lira bile vermıyroum 1 senedir...ama erkek işte çok bunaldı. benimde hatalarım var düzelirmi kızlar ya herşey eskısı gibi olurmu acaba

Son düzenleme:
bende yanlış yaptığımı şimdi anlıyorum madıı konuda onu cezasnı ceksın bı daha bu bunları dusunup yapmaz dedim.çünkü 3 sene içinde bi 5 milyer kredı daha cekmişti ya kardesi intihar etcem bu borclarımı kapatmazsam demiş bu da dayanamamıştı onlar eşimi kullanıyorlar.. bende ondan bir lira bile vermıyroum 1 senedir...ama erkek işte çok bunaldı. benimde hatalarım var düzelirmi kızlar ya herşey eskısı gibi olurmu acaba

eşini piskolojik bunalıma sürükliyorsun artık yumuşak davran adama morel ver herşey eskisi gibi olur

Eşinle oturup önce güzelce konuş. Evlilliiğinizin gidişatından korktuğunu söyle
İkinizde bundan sonra hem çocuğunuz hemde eviniz için birlikte karar almaya söz verin . . Yapmış bir hata . . Daha fzla uzatmanın anlamı yok .Hem zaten anlamışta hatasını . . :92:

canım benim bee esin yapmıs bir hata .. ne bilim cocuğuna ve kendine alırken ona da al.. keseni ayrı tutma ondan... sonuçta aynı evde yasıyorsunuz bu kadar kopuk olmasın ilişkiniz... her evde var tartısma ufakta olsa.. bizde olmuyor mu sanıyorsun.. bizde öle gece dediğin gibi hersey güzel sabah kalkıorz bi sey olur yani çok normal... kayınvaledenle kaynınla da cek cizgini.. haz etmiorsan muhatap olmamaya bak..

sevgiler..:70::70::70::70:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hatasını anladığını zannetmiyorum. Anlasaydı ailesine yani annesine ve kardeşine tepki verir parayı onlardan bir şekilde alırdı. En azından bir kısmına yardım ederdi. baksanıza daha önce de çekmiş kredi. Onu da eşiniz ödemiş. Para vermemek konusunda bence en iyisini yapmışsınız. Size sinirleneceğine onları alıp karşısına konuşması lazımdı. Ya bu parayı verirsiniz yada bir daha beni göremezsiniz deseydi bakın o zaman nasıl ödüyorlar. Bırakın evli olmasını bekar olsa bile kardeşi için böyle bir şey yapması büyük hata. kardeşi girsin borca ödeyemeyince de intihar edicem desin sonra eşiniz ödesin borcu. keşke ödemeseydi. En kötü eve icra gelirdi (çok kötü bir durum Allah kimseye vermesin) O zaman belki kaynın ve annesi anlardı hatalarını.
Şimdi ne mi olacak. Siz afferdersiniz. Bu borç biter kardeşi evlenirken bir sürü borca girerler ve yine siz ödersiniz. Boşanmayı konuşmayın ama eşinizin de size sinirlenmek yerine teşekkür edip bir daha olmayacağı konusunda sizi ikna etmesi gerekir.

Söylediğim şeyler hastalı gibi kötü durumlar için geçerli değil. yada kardeşi iyi niyetlidir, gerçekten imkanı yoktur, gerçekten kötü bir durumda kalmıştır o zaman elbetteki ödeyecek. Ama böyle bir durumda hata bence.

Son düzenleme:
eşin gerçekten hatasını anladı mı bir daha para vermeyeceği konusunda sana söz veriyor mu önemli olan bu bence
eğer gerçekten pişmansa hesabını ayırma ona destek olmaya çalış tabi bu arada eşin parasını kardeşinden almaya çalışsın:23:
ama yok hala kendini haklı görüyorsa bu şekilde de evlilik yürütmek çok zor canım:50:çünkü bu para vermenin sonu hiç gelmez sizinde hiç kavganız bitmez
umarım eşim hatasını anlamıştır

eşin gerçekten hatasını anladı mı bir daha para vermeyeceği konusunda sana söz veriyor mu önemli olan bu bence
eğer gerçekten pişmansa hesabını ayırma ona destek olmaya çalış tabi bu arada eşin parasını kardeşinden almaya çalışsın:23:
ama yok hala kendini haklı görüyorsa bu şekilde de evlilik yürütmek çok zor canım:50:çünkü bu para vermenin sonu hiç gelmez sizinde hiç kavganız bitmez

haklısınız...
eğer böyle devam ederse eşin senden soğur ve onlara daha çok yakınlaşır...öyle bir evlilik yaşayın ki en ufak probleminde sizinle paylassın.. onun herseyi olun...bu sekilde saklamasına sebep olursunuz baska seyleri...

canım benim bee esin yapmıs bir hata .. ne bilim cocuğuna ve kendine alırken ona da al.. keseni ayrı tutma ondan... sonuçta aynı evde yasıyorsunuz bu kadar kopuk olmasın ilişkiniz... her evde var tartısma ufakta olsa.. bizde olmuyor mu sanıyorsun.. bizde öle gece dediğin gibi hersey güzel sabah kalkıorz bi sey olur yani çok normal... kayınvaledenle kaynınla da cek cizgini.. haz etmiorsan muhatap olmamaya bak..

sevgiler..:70::70::70::70:

zaten kayın valıdemle bile konuşmuyorum bu yaptıklarından bizim herseyımızı bıtırdıler ya... eşim de haklı olduğumu biliyo bişi demiyo... ama annesı arayıp sen kadın agızlı oldun dıyınce o da dayanamıyor oda istıyo herkes gıbı mutlu olunsun.. neler söylüyo ama aile anne kardeş işte bırakılırmı ...benim eşim cok vicdanlı yanı vicdanmı bu bilmiyorum ama aptallıkta denebılır.

Ben hatasını anladığını zannetmiyorum. Anlasaydı ailesine yani annesine ve kardeşine tepki verir parayı onlardan bir şekilde alırdı. En azından bir kısmına yardım ederdi. baksanıza daha önce de çekmiş kredi. Onu da eşiniz ödemiş. Para vermemek konusunda bence en iyisini yapmışsınız. Size sinirleneceğine onları alıp karşısına konuşması lazımdı. Ya bu parayı verirsiniz yada bir daha beni göremezsiniz deseydi bakın o zaman nasıl ödüyorlar. Bırakın evli olmasını bekar olsa bile kardeşi için böyle bir şey yapması büyük hata. kardeşi girsin borca ödeyemeyince de intihar edicem desin sonra eşiniz ödesin borcu. keşke ödemeseydi. En kötü eve icra gelirdi (çok kötü bir durum Allah kimseye vermesin) O zaman belki kaynın ve annesi anlardı hatalarını.
Şimdi ne mi olacak. Siz afferdersiniz. Bu borç biter kardeşi evlenirken bir sürü borca girerler ve yine siz ödersiniz. Boşanmayı konuşmayın ama eşinizin de size sinirlenmek yerine teşekkür edip bir daha olmayacağı konusunda sizi ikna etmesi gerekir.

Söylediğim şeyler hastalı gibi kötü durumlar için geçerli değil. yada kardeşi iyi niyetlidir, gerçekten imkanı yoktur, gerçekten kötü bir durumda kalmıştır o zaman elbetteki ödeyecek. Ama böyle bir durumda hata bence.

ödemıycez demıyolar zate ama zamnı belli değil.. yani sorumsuz insanlar güzeim ya. son deıklerinede katılıyorum.. bende eşime diyorum ki önceden ya gerekirse verelim iş kursun ama bi daha para demesın bize düzelmez bu derdi eşimde. bende bazı seylerı hazmedemıyorum ban atesekur etcene bağırıyorsun diyorum. oda anlıyo ama psikolojımız bozuluyo saygımız bitiyo işte..

para vermıycem dıyo ama evlenmeden öncede cok vermış ben inanmıyorum bundan önec 5 vermıştı önce 7 verdi 4 alabılmışti yani benim inancım yok eşime intihar ölüm dedinmi bitiyo ya bi sey yaparda gercekten hayat boyu içimden cıkmaz dıyo lanet gelsın veririm parayı kurtuluyum diyo ...anladınızmı cok sacma ama babası para yuznden ölmüş intihar degıl ama başka bışı..eşim korkuyo ya başınızıda ağrıtıyorum ama npaıyım kimseyle konusamıyorum iyiki kadınlar kulubu var...

haklısınız...
eğer böyle devam ederse eşin senden soğur ve onlara daha çok yakınlaşır...öyle bir evlilik yaşayın ki en ufak probleminde sizinle paylassın.. onun herseyi olun...bu sekilde saklamasına sebep olursunuz baska seyleri...

doğru söylüyosun ... zaten dıyorum ya soguyoruz dıye.. paylaşamıyoruz bi şeyleri...saklıyo ben bu kredılerı sonradan öğrendim 10 dedi 16 milyer kredi cekmiş yani.. saklıyo kızcam dıye bi an cekiyo sonrası yok. bunalım kavga...

zaten kayın valıdemle bile konuşmuyorum bu yaptıklarından bizim herseyımızı bıtırdıler ya... eşim de haklı olduğumu biliyo bişi demiyo... ama annesı arayıp sen kadın agızlı oldun dıyınce o da dayanamıyor oda istıyo herkes gıbı mutlu olunsun.. neler söylüyo ama aile anne kardeş işte bırakılırmı ...benim eşim cok vicdanlı yanı vicdanmı bu bilmiyorum ama aptallıkta denebılır.
şii o nasıl sözz kocaya aptal denir mi taş olursun taş.... :70::70::70::70::70::70::70:
olsun yapmıs bi hata böyle seylerden sevgin bitmez evlilik bitmez... bak biraz düzelin borç felan bitsin hersey ne kdr güzel olur.. eminim o da çok sıkıntıdadır pısmandır... konusun ama olmuyor soğuyoruz diye değilll güzel güzel konusun.. :70:

Son düzenleyen: Moderatör:
şii o nasıl sözz kocaya aptal denir mi taş olursun taş.... :70::70::70::70::70::70::70:
olsun yapmıs bi hata böyle seylerden sevgin bitmez evlilik bitmez... bak biraz düzelin borç felan bitsin hersey ne kdr güzel olur.. eminim o da çok sıkıntıdadır pısmandır... konusun ama olmuyor soğuyoruz diye değilll güzel güzel konusun.. :70:
olumlu şeyler dumak mükemmel arkadsım inşallah duzelir. bende inanıyorum borclar bıtınce bıde eşim yengec burcu ve astrolog temmuz da yengecler 2 yıldır ki içinde bulundukları kasveti atacaklar dedı..

bende öle düşünüyoru cnım işte ama saygı bitiyo ee böyle insanlar ALLHIM bildiği gibi yapsın... kayın valıdem diyoki bana ne var hay kızım öderiz (kaynım bekar bu arada) birinizn maaşı gitsın bakalım birinizin kınıde yersiniz diyor.. bizde bunlardan tartışıyoruz işte 1.5 milyar krediye gidiyor aylık 16 milyar cekmişti.. işte en ufak bı tartışmada herşeyi depreştiriyoruz ...sen bizi düşünmezsınde vs vs.. tükeniyor bazı seyler... kızım için yıne allatttan aldımm

Sen 21 aylık kızını bırakıp çalışacaksın ve k.validen "birinizin maaşıyla krediyi ödeyin, birinizinkini de yeyin" diyor, ya ne tuhaf şey bu..:47::47:

Sürekliliği ayrılığı konuşmak doğru değil evlilikte, ama böyle büyük bir sorunu hazmetmek de hiç kolay değil.

Nasıl engel olamadınız o krediyi çekmesine, ben onu anlayamıyorum. Peki bu kadar büyük bir parayı kaynınız ne akla hizmetle ödemiyor?

Eşiniz bir ders aldı mı peki bu durumdan? Bir daha asla yapmam gibi şeyler söylüyor mu bari?

işin zor canım yani kaynının intihar ederim öldürürüm kendimi demesi çok kötü.belki blöf yapıyor ama eşin de haklı olarak etkileniyordur:23:
valla ne diyeceğimi bilemedim ama bir de kaynını kaynananı karşına al güzelce konuş artık ayrı bir ev olduğunuzu çocuğunun geleceği için bvirşeyler yapmak istediğinizi anlat bakalım belki bir faydası olur.

Back
X