Daha çok gençsin, sadece sen ikili ilişkilerinde hayal kırıklığı yaşamıyorsun.
Bi çok kadın geçiyor bu yollardan ve bu şekilde olgunlaşıp güçleniyor zaten.
Sen bu deneyimleri fırsat olarak gör.
İyi tarafından bak.
İlk aşklar zaten genelde biter. Senelerce sürse de beraber büyüsen de biter. Sen değişirsin, o değişir, insan 15 yaşındaki halinde kalabilir mi ? Mümkün değil.
Benim de o yaşlarda 4 senelik sevgilim vardı, askere gitti sırf hemen aradan çıksın da evlenelim diye.
Çok masumdu çok saftı ama bitti, bitmesi gerekiyordu çünkü ben büyüyordum, genç bi kadına dönüşüyordum, ona aşık olduğum saf kız değildim ki.
Başarısız bi evliliğin olmuş, ne güzel bak, başkası olsa senelerce düzelir diye beklerdi, sen 4 ayda fark etmiş kendini kurtarmışsın, bunu herkes yapamaz. Evlilik delisi diyenler olmuş, evlilik delisi koca delisi bi kadın 4 ayda kötü giden bi evliliği bitirmez zaten =)
Boşanmış olmak asla kusur değil, tam tersi kendini seçen , kendi hayatına 2. bi şansı veren bi kadının onurlu bir tavrı. Ben de boşandım. Ben senin gibi 4 ayda da değil 8 sene sonra boşandım. Ama olsun, kendime yeni bi hayat kurmaya cesaret edebildim.
Evet bu ilişkinde de hataların var. İlki şu, hayatına alacağın adamı sen kendin tanı. Başkası vesilesiyle de tanışmış olsan hemen ben bunla evlenirim gözüyle bakma. İlk 1 sene sadece gözlemle , tanımaya çalış. Kimse kimseyi bi kaç ayda tanıyamaz. Bu mümkün değil. Hayatına her aldığın adamı o kategoriye koyma. İnsan tanı, flört et, baktın uyum var sonra evlilik konularını açın ve aileleri devreye sokun.
Son olarak şunu söylemek istiyorum, her zaman seni hayal kırıklığına uğratabilecek, seni incitebilecek, göklere çıkarmışken bir anda bırakabilecek birileri girecek hayatına, ister sevgili ister arkadaş, bunu çok çok kontrol edemeyiz. Güveniriz, yanılırız, inanırız,yanılırız, hayat bu. Sen kendini korumayı öğrenmelisin. Yere çakılmamayı , dağılmamayı öğrenmelisin. O yüzden belirli bi mesafeden başla ilişki kurmaya. Bi insanı hayatına alınca (sevgili/arkadaş) direkt 100 puan verme, tanıdıkça ver puanını. Tavırları, alt mesajları, arka plandaki niyetleri okumayı öğren. Bu adam kesinlikle önceden mesaj vermiştir sen görmemişsindir, ya da görmek istememişsindir bunların da özeleştirisini yap, sonra git makyajını yap, en güzel kıyafetlerini giy, git kendine bi kahve ısmarla ve yeniden başla =)