Ayrılık sonrası çocuk konusu

Merhaba arkadaşlar ben hamile iken eşimle ayrıldık bebek doğdu, aylar geçti daha hiç görmedi. Doğuma çağırdığım halde, ilgilenmesini talep ettiğim halde kendisinden ayrılmam sebebiyle bana ofkeli olduğu için ne bana ne bebeğe yaklaşıyor. Ailesi de aynı şekilde. Hükmedilen nafakayı ödemiyor asla ödemeyeceğini söylüyor vs gibi durumlar mevcut. Sormak istediğim şey, bana öfkesi bebeği görmemesi için geçerli bi sebep midir sizce? Veya bebek küçükken böyle davranan erkekler cocuk büyüyünce mi ortaya çıkıp babaymış gibi yaparlar? Veya şimdiden böyle davranan baba ilerde de aynı tutumunu mu sürdürür? Ben onun açısından anlamaya çalışıyorum bu sorulara bir cevap bulamadım görüşlerinizi paylaşır mısınız

Bu insanların ne kadar pislik ve ş......z olabileceklerini her gün kaç tane konuda şahit oluyoruz. Be adam ayrılmışsın, insan çocuğunu görmek istemez mi? Ailesinden bir tane akıllı da mı çıkmaz ''Git gör çocuğunu '' diyecek.

Aslında tabi bu adamlarda ailelerini temsil ediyor. Hepsi birbirinin aynısı. Nafaka için de git şikayetini yap.... Boş bırakma öyle.. Sıkıysa ödemesin.. Bir içeri atsınlar aklı başına gelir..

Benim eşim de hesaplarını kapttırdı evden taşındı ödeme emrini gönderemiyoruz bile
Maaşına haciz konabilir belki.. sırf nafaka için sigortalı bir işte dahi çalışmayacak kadar tilkilik yapacaksa bu adam hayatta o çocuğu sormaz. Elden ayakdan düşerse belki, o zaman da evladınızın umrunda olmaz.

Maalesef başlangıçta duygusallık ile üstüne düştüm bebeği görsün istedim aylar geçti duygularım soğudu, şimdi de görmesin bize yaklaşmasın istiyorum ilerde gelir mi diye düşünmeye başladım:))

Türkiyede böyle durumlarda yasal haklar nedir net bilmiyorum. Ama herseyi (nafaka ödemediği felan) da kayıt altına alın ve tüm yasal hakkınızı kullanin. Madem izini kaybettiriyor çocuğun tüm haklarını üstünüze geçirin. Söz hakkı kalmasın

Bu insanların ne kadar pislik ve ş......z olabileceklerini her gün kaç tane konuda şahit oluyoruz. Be adam ayrılmışsın, insan çocuğunu görmek istemez mi? Ailesinden bir tane akıllı da mı çıkmaz ''Git gör çocuğunu '' diyecek.

Aslında tabi bu adamlarda ailelerini temsil ediyor. Hepsi birbirinin aynısı. Nafaka için de git şikayetini yap.... Boş bırakma öyle.. Sıkıysa ödemesin.. Bir içeri atsınlar aklı başına gelir..
Korkumdan şikayet edemiyorum çıkınca gelir beni bulur 😞

Düşmez kalkmaz bir Allah ....ben bunu bilir bunu söylerim! Aynı durumu komşumuzun kızına yaşatan bir karaktersiz oldu.Ne ailesi 10 dk lik yoldan gelip eski gelinlerini sordular ne torunlarını gördüler.Kisa süre sonra adam tekrar evlendi (büyük olasılıkla evliyken bile hayatında olan kadınla).Yeni eş adamın ailesini kapısından bile sokmadı.O zaman adamın anası babası " biz nasil bir hatanın içine dusmusuz" diyerek kızın ailesi ile kaldığı eve gelip af dilediler.3/4 sene sonrasinda adam da çocuğunu gormeye geldi ama bitik durumdaydı ,hiç sağlıklı gözükmüyordu .

Olabilir, kendisinin de saygın bir işi var. Karakter olarak kimseye boyun eğmeyen biri. Çocuk ile ilgilenince ona karşı duygusallığı ortaya çıkıp güçsüz görüleceğinden mi korkuyor acaba anlamadım ki enteresan bi karakter
Karakterli gibi görünmeye çalışan bir karaktersiz demek ki. İnşaallah bir yolunu bulur da nafakanızı alırsınız söke söke. İyi bir işi olduğu halde nafaka ödememek de neymiş? Babalık yapması konusunda beklentinizi minimuma düşürün ki üzülmeyesiniz. Bebeğinizi sağlık sıhhatle büyütün.

Düşmez kalkmaz bir Allah ....ben bunu bilir bunu söylerim! Aynı durumu komşumuzun kızına yaşatan bir karaktersiz oldu.Ne ailesi 10 dk lik yoldan gelip eski gelinlerini sordular ne torunlarını gördüler.Kisa süre sonra adam tekrar evlendi (büyük olasılıkla evliyken bile hayatında olan kadınla).Yeni eş adamın ailesini kapısından bile sokmadı.O zaman adamın anası babası " biz nasil bir hatanın içine dusmusuz" diyerek kızın ailesi ile kaldığı eve gelip af dilediler.3/4 sene sonrasinda adam da çocuğunu gormeye geldi ama bitik durumdaydı ,hiç sağlıklı gözükmüyordu .
Aslında eşimin sonunu da öyle görüyorum zor bir karakter ve kolay kolay idare edilmeyecektir

Merhaba arkadaşlar ben hamile iken eşimle ayrıldık bebek doğdu, aylar geçti daha hiç görmedi. Doğuma çağırdığım halde, ilgilenmesini talep ettiğim halde kendisinden ayrılmam sebebiyle bana ofkeli olduğu için ne bana ne bebeğe yaklaşıyor. Ailesi de aynı şekilde. Hükmedilen nafakayı ödemiyor asla ödemeyeceğini söylüyor vs gibi durumlar mevcut. Sormak istediğim şey, bana öfkesi bebeği görmemesi için geçerli bi sebep midir sizce? Veya bebek küçükken böyle davranan erkekler cocuk büyüyünce mi ortaya çıkıp babaymış gibi yaparlar? Veya şimdiden böyle davranan baba ilerde de aynı tutumunu mu sürdürür? Ben onun açısından anlamaya çalışıyorum bu sorulara bir cevap bulamadım görüşlerinizi paylaşır mısınız
Aynı durumu bende yaşadım. Bana ulasabilirsiniz

Burda dusunmenız gereken tek sey, vermediği nafaka. Bence bunu halledin.
Size olan öfkesi bebegı görmesine engel degıl, adam umursamıyor belli ki, yarın Bıgun de cıkıp cocugu alamaz okadar basit degıl
Zaten böyle tıynetsiz bırı olmasın da cocugun hayatında. Sevgi vermekten, ne yiyip ıcıyor diye dusunmekten aciz bırı, defolsun gitsin zaten. Nafakayıı halledin sız, vermiyorum vermeyeceğim diye bir sey yok.

Beklemeyin nafaka için haciz isteyin ödemeyi yapsın ,eninde sonunda ortaya çıkar baba gibi davranır ceremesi size kalmasın

Eski eşiniz nafakayı ödememek için duygusal baskı yapıyor . Görmezse görmesin o bebeğin hakkını Söke Söke alın . Nakafayı ödemeyi geçiştirirse şikayet edin gitsin ödeyene kadar ,ödemese de 3 ay cezaevinde yatsın aklı başına gelsin . Ailesi yönünden de bir lafım olcak elbet eğer ılımlı davranıp da görmesi yönünde bu hususu iletmiş iseniz ve sözde öfke ile torunlarını görmeye gelmemişlerse bırakın adi kişilikleriyle baş başa kalsın . Eğer istemenize rağmen görmüyorlarsa tırnağını göstermeyin

Burda dusunmenız gereken tek sey, vermediği nafaka. Bence bunu halledin.
Size olan öfkesi bebegı görmesine engel degıl, adam umursamıyor belli ki, yarın Bıgun de cıkıp cocugu alamaz okadar basit degıl
Zaten böyle tıynetsiz bırı olmasın da cocugun hayatında. Sevgi vermekten, ne yiyip ıcıyor diye dusunmekten aciz bırı, defolsun gitsin zaten. Nafakayıı halledin sız, vermiyorum vermeyeceğim diye bir sey yok.
Evet yarın birgun çıkıp emek vermediği cocugu ister mi acaba diye düşünüyorum ben de vermek istemeyeceğim doğal olarak

Back
X