• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılık sonrası evde kaldım depresyonu :)

perigunlugu

..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
6.379
10.803
298
Merhaba bayanlar,
Sorunum şu ki 7-8 aylık ilişkim bitti. Haklı olduğuma inanıyorum çünkü beni deli gibi sevdiğini söyleyen adam iş evliliğe gelince "istiyoorrumm hemde çooook" demesine rağmen taşın altına elini koymaktan deli gibi korktu, anneciğinin (!) vermiş olduğu süreyi bahane ederek diretti, sonuçta ayrılmamıza sebep oldu. Her neyse...

Esas sorun ise; ben evde mi kalacağım ? Şıpsevdi gibi görünebilirim belki ama başımdan 4 ilişki geçti.

1- Söz yapılması ardından ben sözü attım (terbiyesizliği ve üstümde baskı kurmaya çalıştığı için)
2- Açıkcası sebebini bende pek çözemedim. Durduk yere yapamıyorum deyip ayrıldı. Belki benimde hatam vardır bilemem.
3- Benden ayrılıp, aynı kursta tanıştığımız kendisinden 11 yaş küçük biriyle sevgili oldular. Hemen ardından mı oldu yoksa aldatıldım mı onuda bilmiyorum.
4- Şuanki ise bana ölüp biterken annesinin verdiği süreyi baz alıp pekte fikirlerimi umursamadı açıkcası. Ailesine karşı savunamadı dahi.

Sonuç olarak kader midir yoksa bende mi sorun var inanın çözemedim. Ayrıca bu bahsettiğim 4 ilişkimde çok farklı yaş dilimlerinde yaşadım bende değiştim zamanla ama ilişkilerimin sonu hiç değişmedi :))

ilk flörtüyle evlenen kişi sayısı malesef çok değil. Ve eş adayını seçmek içinde tanımak gerekiyor. hepimizin basından evlenene kadar değişik insanlar geldi geçti.ya onların hoşlanmadığı yada bizim hoşlanmadığımız sebeplerden devam etmedi.yani sorun sizde yada onlarda diyemeyiz. kriterlerin çoğunun uyuşmadığı noktalarda kopmalar çok normal.ayrıca olması gereken şeyler. evlilik işleri oldurmaya uydurmaya gelmez çünkü... Ayrıca evlilik asamaları imrenilecek bir süreçten oluşuyor...alışvwerişi kostumu eğlencesi gezmesi vs....evliliğin kendisi dışardan görüldüğü gibi kolay değil. Ama asla yaşanmaması gereken birşey diyemem.sadece zor diyorum özetle... dilerim hakettiğin insanla karşılaşırsın

Yaş kaç?
Genelde insan kendini evliliğe odaklarken ilişkisi bittiğinde hiç evlenemycem korkusu sarıyor doğal olarak.
Ama bi süre sonra "amaan böyle kafam rahat. Hayırlısı olsun" deyip koyveriyor.
Geçici bir durum yani.

Yanlış bir evliliktense hiç evlenmemek çok daha mantıklı ki 4 ilişki gunumzde gayet normal bir rakam ben size bir sorun göremedim korkma bu dönemlik bir korku toparlaninca geçer :KK49:

Kardeşimden bahsedeyim size evlediğinde 27 yaşındaydı gayet güzel bakımlı kültürlü bir çocuktu iş evliliği gelince bir türlü istediği gibi sonuçlanmıyordu ilişkileri en ufak bir kusurda arkasına bakmadan gideniliyordu
Sonra doğru insanla tanıştı 3 yıllık evli bide kuzusu var:)
Yani doğru zaman doğru insan bekleyin

Ilk sevgilisiyle evlenen cok azdir.Hatta cevremde yok ornegi eskilerden gorucu usulu olarak var.Illa ki dogru insan cikacaktir karsina sen evlenmek icin evlenme bosver dogru insani bekle icinde hic suphe biraktirmayacak insani.

Bir şey olmaz yahu, evde kalmak falan atın bunları kafadan. Kalırsan da kal, illa evlenip koca donu mu yıkayacaksın? Genelde benim çevremde hep "Takılırız yaa biraz" kafasında ilişkiye başlayanlar evlendi, evlilik gözüyle bakanlar hep ayrıldı bunu da dipnot düşeyim. :) Keyfine bak.

Şuan bende aynı durumdayım aslında takmıyor gibi görünmeye çalışıyorum ama aklımdan geçiyor yani yokk yokk düşünmeyeceğim daha küçüğümm diyorum sonra :)

7 8 ayda ne evliliği yahu sevse de çok erken.
Evde kalıcam korkusundan adamları hemen evlilige götürmeye çalışmayı bırakın kısaca.Yıl 2017 ne evde kalması artık :işsiz:

ilk flörtüyle evlenen kişi sayısı malesef çok değil. Ve eş adayını seçmek içinde tanımak gerekiyor. hepimizin basından evlenene kadar değişik insanlar geldi geçti.ya onların hoşlanmadığı yada bizim hoşlanmadığımız sebeplerden devam etmedi.yani sorun sizde yada onlarda diyemeyiz. kriterlerin çoğunun uyuşmadığı noktalarda kopmalar çok normal.ayrıca olması gereken şeyler. evlilik işleri oldurmaya uydurmaya gelmez çünkü... Ayrıca evlilik asamaları imrenilecek bir süreçten oluşuyor...alışvwerişi kostumu eğlencesi gezmesi vs....evliliğin kendisi dışardan görüldüğü gibi kolay değil. Ama asla yaşanmaması gereken birşey diyemem.sadece zor diyorum özetle... dilerim hakettiğin insanla karşılaşırsın
İnşallah çok teşekkür ediyorum. Evet dediğiniz gibi gerçekten zor buna eminim ama insan bunları yaşadıkça güveni azalıyor gittikçe ve galiba evlilik daha da zorlaşıyor.
Yok evde kalmadın daha iyisi çıkar sabır ve dua et
İnşallah canım amin... çooook teşekkür ederim
Yaş kaç?
Genelde insan kendini evliliğe odaklarken ilişkisi bittiğinde hiç evlenemycem korkusu sarıyor doğal olarak.
Ama bi süre sonra "amaan böyle kafam rahat. Hayırlısı olsun" deyip koyveriyor.
Geçici bir durum yani.
28 yaşındayım. Evet hepimiz aynı süreçlerden geçtik ve illaki bugünki hislerimde değişecek eminimki ;)
Yanlış bir evliliktense hiç evlenmemek çok daha mantıklı ki 4 ilişki gunumzde gayet normal bir rakam ben size bir sorun göremedim korkma bu dönemlik bir korku toparlaninca geçer :KK49:
İnşallah :KK200:
Kardeşimden bahsedeyim size evlediğinde 27 yaşındaydı gayet güzel bakımlı kültürlü bir çocuktu iş evliliği gelince bir türlü istediği gibi sonuçlanmıyordu ilişkileri en ufak bir kusurda arkasına bakmadan gideniliyordu
Sonra doğru insanla tanıştı 3 yıllık evli bide kuzusu var:)
Yani doğru zaman doğru insan bekleyin
Ayyy maşallah.. Rabbim tüm bekarlara göstersin böyle güzel bir ilişki evlilik :anne:
Olur öyle arada, raat ol. Kavun değiller ki dibini koklayalım. Vakti gelir çıkar yine bir zat-ı muhterem.
Vakti gelip çıktığında soracağım ona beni neden boş insanlarla oyalattı da gelmedi bi türlü diye :skandal:
Ilk sevgilisiyle evlenen cok azdir.Hatta cevremde yok ornegi eskilerden gorucu usulu olarak var.Illa ki dogru insan cikacaktir karsina sen evlenmek icin evlenme bosver dogru insani bekle icinde hic suphe biraktirmayacak insani.
Çok teşekkür ederim
Bir şey olmaz yahu, evde kalmak falan atın bunları kafadan. Kalırsan da kal, illa evlenip koca donu mu yıkayacaksın? Genelde benim çevremde hep "Takılırız yaa biraz" kafasında ilişkiye başlayanlar evlendi, evlilik gözüyle bakanlar hep ayrıldı bunu da dipnot düşeyim. :) Keyfine bak.
Evde kalmak dememin sebebi aslında birine muhtaçlık yada aaa hadi herkes evleniyor demekki mecburi görev gibi görmekten değilde. İnsan ister istemez hayatını beraber geçireceği birilerini istiyor. Arkadaşlarla da bi noktaya kadar paylaşım yapabiliyorsun ama ne bileyim ben omzuna başımı yaslayabileceğim birini istiyorum.
Şuan bende aynı durumdayım aslında takmıyor gibi görünmeye çalışıyorum ama aklımdan geçiyor yani yokk yokk düşünmeyeceğim daha küçüğümm diyorum sonra :)
Ahh ahhh bende küçüğüm mü desem kendi kendime yersem :mad:

7 8 ayda ne evliliği yahu sevse de çok erken.
Evde kalıcam korkusundan adamları hemen evlilige götürmeye çalışmayı bırakın kısaca.Yıl 2017 ne evde kalması artık :işsiz:
Belli bir sürede ölçüp tartıp bu adamla evlenilir mi diyerek düşünüyorum ben aslında. Hani seneler geçsin bi bakarız diye ilişkiye başlamak istemiyorum. Bence bu sürede yeterli gibime geliyor.

Belli bir sürede ölçüp tartıp bu adamla evlenilir mi diyerek düşünüyorum ben aslında. Hani seneler geçsin bi bakarız diye ilişkiye başlamak istemiyorum. Bence bu sürede yeterli gibime geliyor.
Seneler geçsin bakarız diye baslamayın tamam da 7 8 ayda karşınızdaki kişiye de baskı yapmayın evlilik için.Açıkçası bu konuda erkekleri yönlendirmek pek işe yaramaz ters teper aksine.Eger evlilik niyetiyle başlayıp 7 8 ay içinde evlenmek istiyorsanız görücü usulü tanışmalar yapabilirsiniz.

Merhaba bayanlar,
Sorunum şu ki 7-8 aylık ilişkim bitti. Haklı olduğuma inanıyorum çünkü beni deli gibi sevdiğini söyleyen adam iş evliliğe gelince "istiyoorrumm hemde çooook" demesine rağmen taşın altına elini koymaktan deli gibi korktu, anneciğinin (!) vermiş olduğu süreyi bahane ederek diretti, sonuçta ayrılmamıza sebep oldu. Her neyse...

Esas sorun ise; ben evde mi kalacağım ? Şıpsevdi gibi görünebilirim belki ama başımdan 4 ilişki geçti.

1- Söz yapılması ardından ben sözü attım (terbiyesizliği ve üstümde baskı kurmaya çalıştığı için)
2- Açıkcası sebebini bende pek çözemedim. Durduk yere yapamıyorum deyip ayrıldı. Belki benimde hatam vardır bilemem.
3- Benden ayrılıp, aynı kursta tanıştığımız kendisinden 11 yaş küçük biriyle sevgili oldular. Hemen ardından mı oldu yoksa aldatıldım mı onuda bilmiyorum.
4- Şuanki ise bana ölüp biterken annesinin verdiği süreyi baz alıp pekte fikirlerimi umursamadı açıkcası. Ailesine karşı savunamadı dahi.

Sonuç olarak kader midir yoksa bende mi sorun var inanın çözemedim. Ayrıca bu bahsettiğim 4 ilişkimde çok farklı yaş dilimlerinde yaşadım bende değiştim zamanla ama ilişkilerimin sonu hiç değişmedi :))[/QUO

5 yılık ilişkim bitti ondan öncekileri saymıyorum bile. İşten ayrılmak zorunda kaldım evde pinekleyip dururken geldi buldu beni şimdi eylülde evleniyorum takma böyle şeylere hayatını yaşa zamanı gelince o gelip seni bulacak emin ol :KK66:

Ne evde kalmasıymış. Olmadıysa vardır bir hayır. Bugün evlenip senesi gelmeden boşananlar var şükür ki bunu yaşamadınız. :dua:

5 yılık ilişkim bitti ondan öncekileri saymıyorum bile. İşten ayrılmak zorunda kaldım evde pinekleyip dururken geldi buldu beni şimdi eylülde evleniyorum takma böyle şeylere hayatını yaşa zamanı gelince o gelip seni bulacak emin ol :KK66:

7-8 ayda evlilik düşünmek için kısa bir zaman.
ama ne bileyim ben omzuna başımı yaslayabileceğim birini istiyorum.
Hayalini kurup da odun biriyle evlenip hayatını mahvetme. Sonra o beğenmediğin arkadaşlarını mumla ararsın. :)
Ayrıca bence taktik değiştir artık :) 28 yaş erken çok da geç sayılmazsın.

Allah karşına hayırlı insanlar çıkarsın inşallah.

7-8 ayda evlenme karari almak cok acele bi karar olurdu. Yangindan mal mi kaciriyorsunuz?

Olan ikiskinizi atese attiktan sonra, hemen karsiniza biri cikacak ve 3-5 ay icinde evleneceginizi mi zannediyorsunuz?

7 8 ayı kısa görüyorsunuz yalnız ben 28 yaşındayım yani belli şeyler görüp geçirdim küçük değilim ki evlilik kararı almak için senelerce bekleyeyim. Ayrıca karar aldığımda hemen 1 2 ay içinde olsun demedim. Bu sene sonunda isteme vs olsun ve yaza düğün olur mantığıyla ilerlemiştim. Yani ilişkimizin üzerinden 1,5 yıl geçmiş olacaktı evlendiğimizd ise 2 yıl. Ancak beyimiz annesinin yıllar sonraki fikri daha cazip geldi korkularından ötürü. Bence kişilerde zaten ilişki sırasında bir kaç ay içinde evet evlenilir bu kişiyle diye karar verdiğine inanıyorum. Birde bu bahsettiğim kişinin işi gücü oturmamış ve askerlik yapmamıştı pek bunları düzeltme niyetlide durmuyordur ben bu sebeple ayrıldım

Back
X