Herşey beyinde başlayıp bitiyor. Evet bir ayrılık süreci yaşadınız. Alıştığınız yaşam düzeni, alıştığınız insan, belki yaşadığınız ev bir anda değişti. Beyin eski alışkanlıklarını bir anda değiştiremiyor. Bu farkında olmadığımız süreç. Bir de bilincinde olduğumuz, işin duygusal yönü var. Bir zamanlar sevdiğin insandan vazgeçmek, yaşananların ağırlığı, yara almışmışlar vesaire. Ayrılık da bir nevi kayıp ve yas süreci aşamalarını yaşayarak atlatacaksınız. Kendinizi suçlayacaksınız zaman zaman, benim başıma gelmemeliydi diyeceksiniz vb...
ve yas süreci için kesinlikle tek ilaç zaman. Kendinizi çok kötü hissediyorsanız psikoloğa gidin tabi iyi gelecektir. Ancak zamanla atlatacaksınız. Bir anda yeni hayatınıza uyum sağlamanız mümkün değil.
Ama bu süreçte bir başka duygusal ilişki hayatınızı zorlaştırmaktan, süreci sağlıklı atlatmanızı engellemekten başka bir işe yaramayacaktır.
Ben de ayrılık yaşamış bir insan olarak konuşuyorum. İnanın zamanı geldiğinde öyle bir toparlıyorsunuz ki boşuna üzülmüşüm diyorsunuz.