Ayrılma travması nasıl atlatılır

Margarakontin

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2020
13
5
1
30
İyi günler kızlar
Boşananlara soruyorum özellikle
o psikoloji ile nasıl başa çıktınız ? Yeni Hayat kurma özellikle çocuklar varsa ? ya da daha hafif nasıl atlatılır diyelim ? Ben acinin zamanında yaşanması gerektiğini düşünenlerdenim fakat çocuklarınız varsa biliyorsunuz ki bunu biraz geri planda tutmak daha sağlıklı oluyor ama bunun içinde sağlam bir psikoloji lazım.

Çocuğum yok adam gibi acımı yaşadım ağladım sustum falan ama artık daha iyi hissediyorum kendimi yavaş yavaş atlatıyorum bunu hissedebiliyorum eski konularıma bakarsan seninkine çok benzer bi başlığım vardı
Burda çok vakit geçirdim sonra bi baktım Halime şükreder olmuşum ayrıca kk ya da senin vesilenle teşekkür ederim terapi gibi geldiniz valla

Cocuk olunca surec uzuyor malesef canim
Tam bitti gitti diyorsun hop kalkiyor cocuk gorme cikiyor
Bizim ikinci cocugumuz olacak
Hamileyken ayrilanlardanim
Hormonlar daha baskin

Hormonlar daha baskin
Ayrılmasanız olmaz mı barışmanızın imkanı yokmuş neden ayrılıyorsunuz

Ayrılmasanız olmaz mı barışmanızın imkanı yokmuş neden ayrılıyorsunuz
Aldatildim
Kendi itiraf etti ustelik
Cok zor zamanlar gecirdim hamileligimin ilk basinda ogrenince .
İnsan bilerek bununla yasayamiyor o hataydi desede ..
Ben hsls kendimi yiyorum neden diye ams ayni evde cocuklar icin dahi olsa imkansiz artik

Aldatildim
Ben hsls kendimi yiyorum neden diye ams ayni evde cocuklar icin dahi olsa imkansiz artik
Çocuklar için demiştim hakkında hayırlısı olsun ama şöyle düşün onlar için ayakta durman gerek ben annem senin üzüldüğünü görmeye dayanamıyorum dediğinde kendimi toparlamaya çalıştım ama evlat başkadır onlar mutlu olsun diye ayakta kalmak belki de senin sebebin olur hayata güzel bakmaktan asla vazgeçme lütfen

Hormonlar daha baskin
bana eşşekten düşeni getirin o anlar halimi derlermişya aynı yeminle ne demek istediğini o kadar iyi anlıyorum ki

Aldatildim
aaa boşanma sebebi de aynıymış şerefsizlerrrrr ay bırak ya kurtulduk kurtulduk

Hayatta böyle yeni bir döneme girdiyseniz aynı şekilde yeni bir sürü aktivite yapıp kafanızı meşgul ederseniz süreç kolaylaşabilir çocuğunuz varsa onlarıda katabiliceğiniz yeni etkinlikler veya uğraşlar bulabilirsiniz inşallah böyle bi yol bulur kolay bir geçiş yaşarsınız

Çocuk olunca bu süreç daha da uzuyor maalesef heleki çocuk küçük olunca mesela benim kızım da bir buçuk yaşında ve görüntülü konuşma oluyor ister istemez sesini duyuyorsun çocuklar büyüdü yanlış takılabilirler ama küçük olunca daha sıkıntılı. Çocuk küçük olunca uyku saati yemek saati olduğu için öyle gezip aktivtede yapamıyorsun o yüzden süreç baya zor geçiyor. Aynı süreci yasitorum bende ama siz bide üstüne hamilesiniz sizinki daha da zor. Öyle ablaniz falan varsa gidebileceğiniz ona gidin biraz iyi gelir farklı ortama gitmek. Psikologa gidebilirsiniz iyi olur çünkü hamilelikte var daha zor atlatirsiniz. Bence kendinizle gurur duyun hamile olduğunuz halde yine de ayrilmissiniz cogu kadın bunu yapamaz pişman der affedeyim der nasıl olsa hamileyim der. Bu kararlı duruşunuzdan dolayı sizi kutluyorum. Bu kararı vermeniz bile ne kadar güçlü olduğunuzu gösterir. Zaman her şeyin ilacı zamanla daha güçlü oluruz elbette.

Zor hemde çok hele çocuklar varsa ama karşı taraf devam ederken ben niye strese girip üzüleyim beni hak etseydi zaten üzmezdi sevse değer verseydi. Zaten yanımda olurdu.. Beni bi kerede silip atanı ben niye düşünüp kendimi üzeyim niye ömrümü onu düşünmekle çürüteyim.. Ben bi daha bu yaşıma gelmicem

Benim 6 yıl olmuş şimdi saydım... Ben kolay atlattım... Öyle olması gerekiyordu... Dünyaya bir insanla gelmiyoruz illa onla ölelim... Size garip gelebilir ben ölümü düşünerek atlattım... Hayatın garantisi yok her gün birileri ölüp gömülüyor. Tabiki hayatı sevdiğin gözünü kapatıp yaslanabildiğin biriyle geçirmek şahane olurdu.... İyide olmayınca napalım... Ben çoçuk için onun için bunun için diye diye sürdürülen mutsuzluk dert sıkıntı veren şeylerin insanı hızla çökertip mahfettiği bilinciyle hareket ettim.... Bence boşanmak iki gözün kör olmasına yep tutulabilir... Hayat da ne travmalar var... Boşanmak yanında komik kalır..yani abartıyoruz biz kadınlar o evlilikle var olmuşuz sanki daha önce giyinmemiş yaşamamış hiç iyi hissetmemişiz gibi yapıyoruz.... İş öyle değilki... Nefes kadar önemli değilki... Senin sevgin varlığın saygın yok ediliyorsa bu ne ki evlilikmi.... Bilmiyorum ben hiç pişman olmadım geriye dönüp bakmadım şimdi düşündüm ve aferim dedim kendime yıllarımı kurtardım.... Çevre baskısına gelince yahu madalyamı yakacaklar hangi sorunda hangisi el attıda şimdi lafını edecek.. Mutlu evlilik zordur... Ben fragmanlara inanmam... Ha hiç mi yoktur... Elbette vardır... Fakat bakın ortalık belli.... Demem o ki cesur olun herkesin hayatı zor bir neden olmalıki bitmiş... Katlanmak evlilik değildir... Evlilik mutlu olmak konuşabilmek birlikte gülebilmek her zorlukta yan çizmek değil o zorlukta el ele ne yapabilirizi bulabilmektir... Sadece seks değildir kavga değildir onun anası bunun babası değildir çocuk değildir. Hayatı omuz omuza sırtlamaktır..... Katlanarak giden evlilik katlanarak dert sahibi yapar.... O eski evlilikler bu günün şartlarına gelseydi şimdi görseydik..... Demem o ki evlilik tahammül etme sınavı ben çok katlandım sen katlanamadın diploma al sana değil.... Olmuş oturmuş bu işi sevgi saygı güvenle götürebilen insanların yaşadığı şeydir.... Böyle değilse nesine üzülecek kişi.... Bence sevinmeli ve bakış açısını düzeltmeli.... Yerimizde olmak isteyip yapamayan kadınların sayısıda az değil hani.... Bu arada evlilik düşmanı değilim karşımdaki boşanma düşmanı olmadığı müddetçe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…