Ayrilmak istiyorum ama seviyorum

sen o adamdan hala soğumamış üstelik nasıl kazanabilirim derdindesin. öyle birini kazansan ne olacak böyle maddi manevi işkence olan bir adamı sevdiğine aşık olduğuna ihtimal vermiyorum seninki saplantı ya da alışkanlık. silkelen gör gerçekleri.

Üzüldüm durumuna.
Sürekli nasıl düzeltebilirim diye çırpınıyorsun ama ne tarafından tutacaksın ki ?
Eşin neden düzeltmeye çalışmıyor ?

Seninki sevgi filan değil.Aşka aşık olma hali midir nedir ?
Kendi aşkına mı aşıksın ?
Uyan artık diyorum.
O senin tanıştığın,aşk yaşadığın adam değil.O aşk ta,o adam da o zamanda kaldı.Adam,bu adam...

Ne zaman düzelir dersen,ya Allah bir korkutacak,o zaman insafa gelecek.
Veya 15-20 sene sonra aklı başına gelip sana haksızlık ettiğini anlayacak.

evet derin konular,normalde konularda bende pek karışmam,ayrıl ayrılma diye.
konu sahibinin kendi bileceği iş derim nacizane yorumumu yapar çıkarım.
fakat bu bahsettiklerim yaşı oturmuş,ne yapması gerektiğini bilen bayanlar için.

fakat havva 18 yaşında evlenmiş ve henüz 20 yaşında.yorumlarından yaşının etkisiyle ne kadar ''fazla yapıcı'' olmaya çalıştığı bariz ortada.
birilerinin ona yol göstermesi lazım.
pc başından yorum yapıyorum,biliyorumki etkili değil-ki zaten bildiğini okuyacak-
fakat ben genede ona yardımcı olmak istedim.
henüz 20 yaşında hem yaşı hemde yazdıklarından anladığım kadarıyla karakteri evliliğe yetecek kadar olgunlaşmamış.

yaşınız kaç bilmem ama doğru sölediğinizden eminim ben çok ortada kalıyorum nerdende görüp buluyosam bu konuları dayanamıyorum bnm genelde huyum odur sadece evlilik filan değil konu ne olursa olsun yapıcı toparlayıcı olma huyum var varolan bi düzeni bozmak istememe gibi endişelerim tabi gidrilebilecek bi boyuttaysa..ama dediğiniz gibi arkadaş gene kendi doğrularını terazisine koyup ölçüp tartacak biz burdan ne desek bboş..bu arada çok detaylı oumamıştım ama şimdigördüm madem onca derdi var e madem çocukda yok kendi ayaklarının üstündede duruyo o zaman karşısına alsın sırf sevgisi için son bi kez konuşsun sonra gereğini yapar bu kısmıda görüp okur inş..Allah yardımcın olsn..

bak bence ayrilma, annengilin yanina gitme, kocanin yaninda dur kendine ayri oda yap kendine göre düzen yap, biraz para biriktir, isin varsa ne ala ondan sonra bak o hala öyle seni özlemiyor istemiyor kendine yeni bi hayat kur.

bak bence ayrilma, annengilin yanina gitme, kocanin yaninda dur kendine ayri oda yap kendine göre düzen yap, biraz para biriktir, isin varsa ne ala ondan sonra bak o hala öyle seni özlemiyor istemiyor kendine yeni bi hayat kur.

para biriktirremiyorum. ona en az ayda 500 veriyorum ve yatacaklari ben oduyorum. alisveris benden.
nnasi biriktircem?

yaşınız kaç bilmem ama doğru sölediğinizden eminim ben çok ortada kalıyorum nerdende görüp buluyosam bu konuları dayanamıyorum bnm genelde huyum odur sadece evlilik filan değil konu ne olursa olsun yapıcı toparlayıcı olma huyum var varolan bi düzeni bozmak istememe gibi endişelerim tabi gidrilebilecek bi boyuttaysa..ama dediğiniz gibi arkadaş gene kendi doğrularını terazisine koyup ölçüp tartacak biz burdan ne desek bboş..bu arada çok detaylı oumamıştım ama şimdigördüm madem onca derdi var e madem çocukda yok kendi ayaklarının üstündede duruyo o zaman karşısına alsın sırf sevgisi için son bi kez konuşsun sonra gereğini yapar bu kısmıda görüp okur inş..Allah yardımcın olsn..

ben konu sahibinde yalnızca 1 yaş büyüğüm ve 6 aylık evliyim.
bekar olsam yorum yapmazdım bu konuya.
her zaman tecrübeli kişilerin yorum yapma taraftarıyım,empati açısından.
ben evli çiftler arasında saygının temel unsur alınması taraftarıyım,ipin ucu bi kaçtı,tutmak mümkün değil.
konu sahibinin evliliğinde saygı sevgi hiçbirşey yok.
bende yapıcı olmayı severim.
fakat yapıcı olmak için elle tutulur bir ''hakediş'' olmalı.
burda eşinin yaptığı tek olumlu bir şey yokki yapıcı olsun.
ben haketmeyen kişilere karşı yapılan fedakarlık ve gereksiz yapıcılıkları kişinin kendisine hakaret olarak görüyorum.
konu sahibini tutan bir şey olsa(bebeği olsa,çalışmasa-ki o bile sebep değil aslında,eli ayağı tuttuğu sürece çalışır-,ya da kimi kimsesi olmasa arkasında duracak) bu yorumları yaparmıydım bilmiyorum.
muhtemelen arada çocukta olduğu için daha hassas düşünmek için zorlardım kendimi.
fakt konu sahibinin evliliğini yürütmesi için hiç bir sebep yok.
ilk yorumda da dedim,20 yaşındasın,hayatı ıskalamış sayılmazsın,herşeye baştan başlayabilirsin diye.
fakat konu sahibi inatla direniyor.ayrılmak istemiyor bu belli.
kendi iradesiyle düşünene kadarda evliliğini yürütecek.
fakat malesefki o zamanda kendinden çok şey kaybedecek.
üzülüyorum açıkçası.
akranım,henüz çok genç....
yaşayacağı hayat bu olmamalı.
seçim kendi elindeykend diretmesi çok üzücü.

Bende erken evlendim. Ben 19, esim 22 yasindaydi. Bizim de anlasmazliklarimiz oldu ama ikimizin böyle cocukca hareketleri yoktu. Sorumluluklarimizin farkindaydik.
Ben senin yerinde olsam, beni kaybedebileceginin farkinda olmasini saglardim ilk etapta. Bunu yapmalisin ne kadar zor olsada. Ona, bir seylerin degismesi gerektigini, aksi takdirde ayrilmanizin daha dogru oldugunu söylerdim. Umarim bunu yapacak kadar güclüsüdür, baska türlü degismez cünkü evliliginiz.

ayrilma kararini cok aldik.
hem o hem ben.
bi defasinda annamgile atti.
bi defasinda ben gitmek istedim ayrilmak istedim canima tak etmisti annemgili aradim geldiler ve beni kaynanamgil ikna etti ayrilmamak icin ozaman hap bile yutmustum kendimi intihar etmek istedim.
off ya yalan dunya.
biktim herseyden. keske unutabilsem herseyi keske.
bunlarin hic birinin olmamasini isterdim.

Kaynananin seni ikna etmek istemesi normal. Sen gidersen ana ogul kime hizmetcilik yaptirip kimin parasini yiyecek? Karninizdaki bebege gebersin demesinin nedeni de para. Siz calisamayinca nereden para bulacak? Ayrica bu adam sizi asla sevmiyor sadece maddi manevi kullaniyor. Biz burada istersek binlerce sayfa yazalim. Siz nasil istiyorsaniz öyle hareket edeceksiniz. Hatta esim dediginiz adam bile size seni sevmiyorum, istemiyorum, sadece para getiriyorsun diye, ev islerini de sen yapiyorsun diye buradasin dese yine de ayrilmazsiniz. Beni bir abla gibi görün lütfen. Gidip tedavi olun. Kurtulun bu ruh halinden.

Ayrilmak istiyorum diye basliyorsunuz, sonra dayak, aldatma, maddi sömürü, insan -es yerine koymama, bebege beddua... diye devam ediyorsunuz ama seviyorum diye bitiriyorsunuz konuyu. Ben anlamiyorum Avrupa'nin ortasinda yasayip bu eslerden- erkeklerden dayak yiyen kadinlar polise gidip sikayet etse adamin hayatini kaydirirlar. Niye kardesim susup oturuyorsunuz?

Cocuklari olan, egitimsiz calisamayan, nafaka vermemek icin elli tane Ali Cengiz oyunu ceviren adamlarla evli olan, arkasinda ailesi olmayan kadinlar ne yapsinlar o zaman? Size sizden baska kimse yardim edemez. Daha o kadar basindasiniz ki hayatin. En iyisine layik degil misiniz? Hamile oldugunuzu duyunca sevincten havalara ucan bir esiniz olsun istemez misiniz? Hayati beraber paylasacaginiz maddi manevi her konuda söz hakki oldugunuz saygi gördügünüz bir evliligi haketmiyor musunuz? Tam asik olacak olunacak yastasiniz. Sizin icin kalbi atan devamli sizi düsünen mutlu etmeye calisan biriyle olmak istemez misiniz? Tabi ki bunlar hemen yarin olacak seyler degil. Zamana ve tedaviye ihtiyaciniz var bu durumdan kurtulabilmek icin. Biliyorsunuz degil mi bagimli insanlarin tedavi olabilme süreci bagimli olduklarini kabul etmeleriyle basliyor.

İyi de sevgi duygu değildir ki sadece? Yani sadece duygu bile olsa zembille inmez ki yukarıdan.paylaşımlar, kişilikler, olaylar sevgi duvarını örer. Eşin için söylediklerine bakıyorum; sevgiyi oluşturacak, ya da körükleyecek bir şey bulamıyorum. Tabi ne seni ne de eşini tanıyoruz anlattığın kadarıyla yorum yapıyoruz. Bu durumda adının sevgi değil de belki boşluğa düşme ya da ne olacağını bilememe duygusudur diye düşünüyorum senin yazdıklarından da.

para biriktirremiyorum. ona en az ayda 500 veriyorum ve yatacaklari ben oduyorum. alisveris benden.
nnasi biriktircem?
ayy çalışan kadın olmaktan soğudum bi anda resmen oturucam bnmki baksın bana bugüne kadar baba parası yedik bugünden sonrada koca parası yerim valla bütün hedeflrim hayallerim yıkıldı ayağı üstünde duran kadınında değeri olmadı mı olmuyor bu ne yaa
ben konu sahibinde yalnızca 1 yaş büyüğüm ve 6 aylık evliyim.
bekar olsam yorum yapmazdım bu konuya.
her zaman tecrübeli kişilerin yorum yapma taraftarıyım,empati açısından.
ben evli çiftler arasında saygının temel unsur alınması taraftarıyım,ipin ucu bi kaçtı,tutmak mümkün değil.
konu sahibinin evliliğinde saygı sevgi hiçbirşey yok.
bende yapıcı olmayı severim.
fakat yapıcı olmak için elle tutulur bir ''hakediş'' olmalı.
burda eşinin yaptığı tek olumlu bir şey yokki yapıcı olsun.
ben haketmeyen kişilere karşı yapılan fedakarlık ve gereksiz yapıcılıkları kişinin kendisine hakaret olarak görüyorum.
konu sahibini tutan bir şey olsa(bebeği olsa,çalışmasa-ki o bile sebep değil aslında,eli ayağı tuttuğu sürece çalışır-,ya da kimi kimsesi olmasa arkasında duracak) bu yorumları yaparmıydım bilmiyorum.
muhtemelen arada çocukta olduğu için daha hassas düşünmek için zorlardım kendimi.
fakt konu sahibinin evliliğini yürütmesi için hiç bir sebep yok.
ilk yorumda da dedim,20 yaşındasın,hayatı ıskalamış sayılmazsın,herşeye baştan başlayabilirsin diye.
fakat konu sahibi inatla direniyor.ayrılmak istemiyor bu belli.
kendi iradesiyle düşünene kadarda evliliğini yürütecek.
fakat malesefki o zamanda kendinden çok şey kaybedecek.
üzülüyorum açıkçası.
akranım,henüz çok genç....
yaşayacağı hayat bu olmamalı.
seçim kendi elindeykend diretmesi çok üzücü.

canım çook güzel demişsin ama benide boş sanma evlenmedim henüz ama ööle iyi bi gözlem olmuşki etrafımı farktmeden o yüzden epey bişi biliyorum dediğin doğru evli birinin yorum yapması..ztn bende ikilemde kalıyorum seviyo belli düzeltmeye çalışsın diyorum bi yandanda şimdi çok genç düzeleceğide yok bu adamın bari hayatına yeniden başlasın diyorum anlayacağın benim bile muallakta kaldım aşikaradamın bi sevgi saygı göstermesi olsaydı herlde hepimiz çaba göster derdik..bilemiyorum tek taraflı aşk aşk olmuyor boşa kürek sallıyosn adam sevmezse sevmiyo seni sevmeyeceksede sevmesin ama bu arkadaşla kocasının bi kırılma noktası olmuş o ne acaba bunu merak ediyorum yani sevmişler ki evlenmişler :44: adam rahata alışmış belli ama bi erkeğe hiç yakışmıyo karım getirsin ben yiyeyim

Bana kalırsa eşinin özlenecek,mücade edilecek bi tarafı yok.Zararın neresinden dönersen kardır.İlerde daha da büyük sorunlar yaşanabilir.İyi düşünüp kararını vermelisin

seninkisi sevgi değil.. bende de aynı sorun var hayatımın merkezine o kadar oturmuş ki ben onsuz sanki var olamam gibi..mantık ve alışkanlık arasında gidip gelmeler var sende de.Etrafıma bakıyorum gerçekten adam gibi geçinen o kadar az ki fedakarlık hem bayana düşüyor.Çocuğun yoksa iyice düşün ve bu arada bence çocuk yapma çünkü anne ve babanın dertlerini hep küçükler yaşıyor.

Offfffff içim şişti valla.Evlilikleri çoçuk oyuncagı haline getirmişsiniz. Senin ki sevgi degil sadece saplantı olmuş ona karşı.Gençeçik kızlarımızın sendilerine böyle eziyet çektirmelerini inanın anlamıyorum.
Kızım senin kocan değişmez benim arkadasım 20 yıldır senin kocanın aynysını çekiyor.O da çok seviyordu nasıl sevgi anlamıyorum.Dayak yedi, küfür işitti evden kovuldu üstünede 3 çoçuk yaptı ve bu kişi bir öğretmen.

Bugün düzelir yarın düzelir diye diye geldi 40 yaşına. ne oldu ne evliliğini anladı ne eşliğini şimdi.Şimdi o ona karışmıyor,diğeride ona bunun adı da evlilik işte.

Niye?
haklisin gercekten, ama birakamiyorum. cesaretim yok.
onsuz naparim diye kafayi yiyorum.
ama o bensiz yapabiliyor.

walla cnm ne kdr kafayı yersen ye onunla evli kalırsan ömür boyu kafayı yiceksin.ayrılırsan iki gün ağlar sonra susarsın kimse vazgeçilmez değildir.allah aşkına yüz veripte tepenize çıkarmayın böyle adamları..daha şurda ne kadarlık evlisiniz sana bunları yapıyo 5-6 yıl sonra sana neler yapacağını tahmin bile etmek istemiyorum..bence yol ver gitsin çünkü ileride bu kadar problemli bir evde çocuğunda problemli olacak oda sağlıklı düşünemiyecek yani anlıyacağın problem problem doğurur..

cok sevmek.
nedir bu?

ben gecemi gunduzumu herseyimi onun icin yaparken o benim icin napiyor?
kucuk? benimle beraber olan kocam kucuk.
Gelecek icin bisey yapmayan. benim ayligimi yiyen.
hersey o.

ben onla vakit gecirmek isterken o beni birakip gidiyor.
hatta bunu ben hamileykende yapti.
beddualar etti bana ve karnimdakina.
ikinizde geberin filan.

ve bebegim oldu dustu, kanamam oldu ve oldu..

ben onu sevmesem bu forma yazmam.
cagre istiyorum. ne biliyim dertlesmek istiyorum.

sana ağız dolusu bağırmak geliyor içimden. nasıl bir kafayı yaşıyorsun anlamadım ben?! Bebeğine ve sana beddua ediyor, bebeğin ölüyor, kocan seninle ilgilenmiyor.....

Allah korusun eşim bana ve bebeğimize beddua edecek adamın aklını alırım. Seviyorum ne demek? O saatten sonra sürünsün, umrumda olmaz! Üstelik bak çalışıyormuşsun da git babanın evine kendin kazan kendin ye, kafan rahat olur hiç yoksa.. Belki ilerde çok daha güzel fırsatlar çıkar önüne, böyle yaşanır mı ya!!!!!!

Back
X