• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrılmak mı ayrılmamak mı, lütfen yardım edin.

stdyng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2015
20
7
86
31
merhaba arkadaşlar, benim uzun süredir bir ilişkim var. daha önce bana çok baskı yaptığı için ayrılmıştık ama 1 sene sonra değiştiğini söyledi bir daha beni kaybetmeyi göze alamayacağını bu yüzden eskisi gibi olmayacağını ssöyledi ve beni inandırdı. ilişkimize ikinci bir şans daha verdik, tamam şimdi de eskisi gibi abartılı değil bana baskısı ama ben çok bunaldım. mesela eskiden telefonu sürekli elimde taşırdım 2 sn mesaj atmasam bir sorun olurdu veya dışarı çıksam bir kavga çıkardı. şimdi de gittiğim yerleri öğrenmek sürekli haberdar olmak istiyor ama eskisi kadar aşırı değil. yine de dışarı çıktığımda genellikle kavga edecek sebepler buluyor. aslına bakarsanız zaten hayatımı öyle çok kavga edilecek bir şekilde yaşamıyorum, hep ailemle birlikteyim, arkadaş olarak konuştuğum erkekler yok. hayatımın ondan öncekş kısmında tanıştığım erkeklerle de yolda karşılaşıp selamlaşsam bile ne konuştuğumu hatta nasıl selam verdiğimi dahi soruyor, kuzenimin eşini sevmiyor o yüzden onlarla aynı ortamda olmamı istemiyor, aile gereği olsak bile konuştuğum her şeyi anlatmamı istiyor. bizim ailelerimizde farklı, onun ailesi muhafazakar benim ailem ise daha serbest, sanırım sorunun başı burada.
böyle bir ilişkimiz var ben ne yapacağımı biliyorum yakında mezun olacağımız hayallerimizi hep birlikte kurduk, tüm gelecek planımız beraber. ben psikolojik olarak kendimi çok bunlamış hissediyorum, aynaya baktığımda gözlerimin içinin gülmediğini farkediyorum, ama ayrılacak cesareti de kednimde bulamıyorum. ayrılınca daha mutsuz olursam, toparlayamazsam başka birisi beni bu kadar sevemez diye. daha önce yaptıklarına rağmen ona bir şans daha verdiğim için kimseye de çıkıp durum böyle diye anlatamıyoum. tek çarem sizlersiniz lütfen bana bir yol gösterin :(

Adam size saygi duymuyor ve guven problemi var. Boyle ne kadar birlikte olabilirsiniz? Evlilik boyle baskili bi hayata katlanmak degil. Simdi cok mu mutlusunuz da ayrilinca mutsuz olmaktan korkuyorsunuz? Lutfen kendinize deger verin.

böyle alıştırmışsın böyle devam devam edecek.
bir de evlenince düşün namusumsun artık karımsın vb. şeylerle bakkala çıkarken bile kendini kötü hissedeceksin kötü bir şey mi yapıyorum diye, belki çıkamayacaksın.

merhaba arkadaşlar, benim uzun süredir bir ilişkim var. daha önce bana çok baskı yaptığı için ayrılmıştık ama 1 sene sonra değiştiğini söyledi bir daha beni kaybetmeyi göze alamayacağını bu yüzden eskisi gibi olmayacağını ssöyledi ve beni inandırdı. ilişkimize ikinci bir şans daha verdik, tamam şimdi de eskisi gibi abartılı değil bana baskısı ama ben çok bunaldım. mesela eskiden telefonu sürekli elimde taşırdım 2 sn mesaj atmasam bir sorun olurdu veya dışarı çıksam bir kavga çıkardı. şimdi de gittiğim yerleri öğrenmek sürekli haberdar olmak istiyor ama eskisi kadar aşırı değil. yine de dışarı çıktığımda genellikle kavga edecek sebepler buluyor. aslına bakarsanız zaten hayatımı öyle çok kavga edilecek bir şekilde yaşamıyorum, hep ailemle birlikteyim, arkadaş olarak konuştuğum erkekler yok. hayatımın ondan öncekş kısmında tanıştığım erkeklerle de yolda karşılaşıp selamlaşsam bile ne konuştuğumu hatta nasıl selam verdiğimi dahi soruyor, kuzenimin eşini sevmiyor o yüzden onlarla aynı ortamda olmamı istemiyor, aile gereği olsak bile konuştuğum her şeyi anlatmamı istiyor. bizim ailelerimizde farklı, onun ailesi muhafazakar benim ailem ise daha serbest, sanırım sorunun başı burada.
böyle bir ilişkimiz var ben ne yapacağımı biliyorum yakında mezun olacağımız hayallerimizi hep birlikte kurduk, tüm gelecek planımız beraber. ben psikolojik olarak kendimi çok bunlamış hissediyorum, aynaya baktığımda gözlerimin içinin gülmediğini farkediyorum, ama ayrılacak cesareti de kednimde bulamıyorum. ayrılınca daha mutsuz olursam, toparlayamazsam başka birisi beni bu kadar sevemez diye. daha önce yaptıklarına rağmen ona bir şans daha verdiğim için kimseye de çıkıp durum böyle diye anlatamıyoum. tek çarem sizlersiniz lütfen bana bir yol gösterin :KK43:

Şu başka birisi beni bu kadar sevemez arabeskine de hastayım. Adam sizi sevmiyor ki zaten, seven insan sevdiğine güvenir, mutlu eder, el üstünde tutar. Bundan daha mutsuz olabilir misiniz bilemedim ben açıkçası.
Daha farklısını yaşamadığınız için yaşadığınız şeyi ilişki, aşk, sevgi sanıyorsunuz ama malesef değil. Efendi köle hayatı sizinki. İlerde bin beter olur.

iyi de o ayrı kaldığın bir yıl nasıl dayandın adam değiştim diyip karşına çıkmayabilirdi de

haklısınız, hepinize teşekkür ederim ah bir de şu o olmazsa yalnız kalırım, bir daha mutlu olabilir miyim duygusu olmasa. adam resmen ilmek ilmek işleyerek benim özgüvenimi elimden almış, ben ondan önce gayet sosyal hayat dolu bir insandım herşeyden uzaklaşarak ona bağımlı hale getirdi beni. ne yazık ki düzeldi diyerek tekrar bir yanlışa daha başladım, belki daha da bağlandım.

haklısınız, hepinize teşekkür ederim ah bir de şu o olmazsa yalnız kalırım, bir daha mutlu olabilir miyim duygusu olmasa. adam resmen ilmek ilmek işleyerek benim özgüvenimi elimden almış, ben ondan önce gayet sosyal hayat dolu bir insandım herşeyden uzaklaşarak ona bağımlı hale getirdi beni. ne yazık ki düzeldi diyerek tekrar bir yanlışa daha başladım, belki daha da bağlandım.
ailesi de muhafazakar diyorsun hadi o sevdiğin adam ona katlandın diyelim, ileride kendi ailenden bu yaşına kadar görmediğin baskıyı onun ailesinden göreceksin.

Olmak yada olmamak...
Aslında bütün mesele bu.

Kusura bakma bugün sabah aldığım kararıma göre konu sahipleri bizi düşünmeyip böyle karışık ve imla hatalı yazdığı sürece yorum yapmicam. Her seferinde de bunu yazıcam.
Kendime bir saygım var benim.:110:
Seninde olsun bence kendine saygın. En Büyük KK

böyle bir ilişkimiz var ben ne yapacağımı biliyorum yakında mezun olacağımız hayallerimizi hep birlikte kurduk, tüm gelecek planımız beraber. ben psikolojik olarak kendimi çok bunlamış hissediyorum, aynaya baktığımda gözlerimin içinin gülmediğini farkediyorum, ama ayrılacak cesareti de kednimde bulamıyorum. ayrılınca daha mutsuz olursam, toparlayamazsam başka birisi beni bu kadar sevemez diye. daha önce yaptıklarına rağmen ona bir şans daha verdiğim için kimseye de çıkıp durum böyle diye anlatamıyoum. tek çarem sizlersiniz lütfen bana bir yol gösterin :KK43:

mezun olmaktan bahsettigine gore okul okuyan akli basinda bir kizzin, ne diye cekiyorsun boyle bir tipi.
okulda hic erkek sinif arkadasin yokmu, sevgilim kizar diye konusmuyormuusn onlarla?
kuzeninle bir daha gorusmeyecekmisin sevgilin kiziyor diye?
simdi boyle olan adam 5 yil sonra ne hale gelcek dusunemiyormusun? dusunemediysen ben soyliyim, perdeyi biel actirmiycak belkide.
bunlarin olayi kiskanclik degil psikolojik rahatsizlik ve tedavi olmalari gerekiyor.
bence kacarak uzaklas boyle tiplerden.

bu psikolojik rahatsizlik sevioyesinde olan sevgilinden once nasil sosyaldin merak ettim dogrusu?
univeriste ogrencisisin anladigim kadariyla, belki iki yile guzel bir is sahibi olacaksin ve ya yalniz kalirsan ne yaparim korkusuyla ayrilamiyorsun bu adamdan!!!

dünyada erkek kıtlığı var zaten
hatta hiç bi erkek de sevmeyi bilmiyordu
napıyonuz arkadaş siz ya
ne içiyonuz aynını istiyorum
şu kafaları değişin allah aşkınıza
beni kimse sevmez ,onsuz ölürümler falan filanlar foossss ya fosss
önünüze kendinize bakın!

bir danidigimin erkek arkadasi ise böyleydi adam cok sikiyodu ehliyet almasina bile karsi cikti her seyi karisiyordu sonunda ayrildi simdi baska birisiyle evlendi cok da mutlu bence ayril

Kadın ya da erkek farketmez bi ilişkide kısıtlama yapılıyorsa o kişinin karşıdakine değil kendine güveni yoktur bence. Siz onunla gelecek planları yaptığınız için aslında kendiniz olamamışsınız bana göre ve hiç kimsenin ilişkisinin bitmesini istemem ama inanın evlenince daha farklı oluyor lütfen bu sorunları geçiştirmeyin mutlaka karşılıklı çözün

Back
X