• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi gayet haklı. Evet belli yaştan sonra annesi tabiki hayatını yaşayıp torun bakamam demek hakkına sahip ama iki kızının da çocuklarına el atıp yardımcı olduktan sonra simdi bu torununu 6 ayda bir kere gormesi hic normal degil. Ablası çalışıyor da annesi bu kızın cocuguna da baksa bu kız da işine geri dönerdi . Yani ben anlamıyorum aynı cümleleri okuyup nasıl farklı anlamlar çıkarıyoruz? Konu sahibi 6 aydır çocuğumu gormedi annem deyince nasil bencil olabiliyor mesela?

İlk torunu 4 yasina getir, diger kiza git onun iki çocuğuna bak. Sonra torun olsun onu 6 ayda bir kere gör, bunun adı evlat ayrımı baska bir sey degil. Annesi yasli cocuk bakamayacak durumdaysa hepsine resti ceker evine gider ayaklarını uzatıp kendi hayatını yasar. Ayrica gelip surekli baksin da dememis, en azindan bu kızını da düşünse diger ablasina der ki gidip kardeşine de bir yardimci olayim yada torunu goreyim kac ay oldu gormeyeli der.

Siz de ona gore davranin, sık arayip sormayin biraz mesafeli olun annenize. Ben gel aylarca kal bak demiyorum insan özler bir goreyim der en azindan diyebilirsiniz gerekirse. Az kaldi sabredin, cok zor bir bebek değilse en azindan 1 yasindan sonra uykulari biraz daha duzene girecek gibi oldugu icin gece uykunuzu alinca biraz daha rahatlarsınız. İnsan bu zor gunleri bir sekilde geciriyor da geçirirken yasadiklarini kimin yaninda olup kimin olmadigini asla unutmuyor. Nerden biliyorum, kendimden.

Noldu şimdi? Linçlediniz de elinize ne geçti?
Ne işine yaradı Burcumsunun bu durum? Dertlenmiş, yazmış yeni bir anne var karşınızda. Biraz daha kelimelerinizi doğru seçseniz ne olur? Lohusalığı hala devam ediyor bile olabilir. Bunalmış, yorulmuş yalnız bir anne dertleşmek istemiş. Konusunda haklı ya da haksız daha güzel anlatılamaz mıydı? Yanlış düşündüğü noktalar.

Ama Burcumsunun da hatası var. Bilmesi lazım kk nın akbabalarla dolu olduğunu. Ne diye buraya konu açıyorsa. Ama yalnız işte ne yapsın. Denize düşen yılana sarılıyor. Hepimizin sanki her kararı doğru, hiç yanlış yapmadık, hiç yanlış tercihlerde bulunmadık gibi bu hayatta gelip burcuya laf söylüyoruz.

Annesine bende üzüldüm. Dinlenmek en doğal hakkı ancak yapmak istemeyene zorla yaptırılamaz annesi demek ki memnun halinden. Burcuyu rahatsız eden şey ona kızım senin de evladın benim torunum bakmak isterim ancak şuan bakamıyorum denilmemiş olması olabilir mi? Yalnız bırakılmış olması olabilir mi? Bencillikse ablası da bencil. Burcumsu nasıl ki işten ayrıldıysa ablası da ayrılabilir ama nasılsa annesini kapaklamış. Bu hikayede herkesin düşüncesinde bir yanlışlık var evet ama birtek burcuda değil.

Kocası en büyük suçlu. Bu kadına kendini değerli hissettirmediği için bugün bu halde. Hepimiz bunu anlıyoruz ve hissediyoruz. Burcu belki de yanlış bir koca dolayısıyla baba tercihi yapmış olabilir ama bu şekilde konuşulması da haksızlık değil mi? Belli ki bir buhran anında yazmış.

Burcumsu senin yapabileceğin tek şey durumu kabul etmek. Üzgünüm ama yalnız büyüteceksin oğlunu. Kocanla konuş, hissettiklerini anlat. Umarım seni anlar. Anlamazsa da yanlış tercihlerin sonucu deyip hayatına devam ediceksin. Zamanı gelince kreşe yollayacaksın sosyalleşecek. Ama o zamana kadar direnmek durumundasın.
Belki de konu sahibinin istedigi yardım değil de annesinin ona da gidip gelmesi bu açıdan bakmak lazım en son 1 aylıkken görmüş bebeği 😥

Belki de konu sahibinin istedigi yardım değil de annesinin ona da gidip gelmesi bu açıdan bakmak lazım en son 1 aylıkken görmüş bebeği 😥

Ya burcumsu değersiz hissediyor. Kocaya bakıyor 7/24 çalışıyor aslında evden kaçıyor bunu biliyor. Eee anneye bakıyor tüm kardeşlere bakmış destek olmuş ona olmuyor kapısını bile açmıyor. Eee napsın dolmayıp? Birde eski konularını okuyup gelip burda döşeyenler var. Belki hata yaptığını anladı şuan öyle düşünmüyor. Gelipte sende böyle demiştin sen söyle bir insansın demenin manası ne?

Hiç kolay değil bir bebekle 7/24 tek ilgilenmek. Kadın depresyonda bile olabilirim diyor ama söylenenler iyice depresyona sürükleyici.

Ya burcumsu değersiz hissediyor. Kocaya bakıyor 7/24 çalışıyor aslında evden kaçıyor bunu biliyor. Eee anneye bakıyor tüm kardeşlere bakmış destek olmuş ona olmuyor kapısını bile açmıyor. Eee napsın dolmayıp? Birde eski konularını okuyup gelip burda döşeyenler var. Belki hata yaptığını anladı şuan öyle düşünmüyor. Gelipte sende böyle demiştin sen söyle bir insansın demenin manası ne?

Hiç kolay değil bir bebekle 7/24 tek ilgilenmek. Kadın depresyonda bile olabilirim diyor ama söylenenler iyice depresyona sürükleyici.

Yoo gayet eskisi gibi düşünüyor ailesi de bunun bilincinde ki uzak duruyor bence
Hala annesinin büyüttüğü çocuk diye yeğenini harcıyor hala yengenin tek çocuk büyütmesini anlamıyor Allah yaşatarak anlatıyor işte
Konu sahibi bencilliğini yaşıyor lafı çevirip duruyor yapmayın kimse salak degil
Bencilliğine taraf arıyor arada el kadar çocuklara zerre merhameti yok

Yoo gayet eskisi gibi düşünüyor ailesi de bunun bilincinde ki uzak duruyor bence
Hala annesinin büyüttüğü çocuk diye yeğenini harcıyor hala yengenin tek çocuk büyütmesini anlamıyor Allah yaşatarak anlatıyor işte
Konu sahibi bencilliğini yaşıyor lafı çevirip duruyor yapmayın kimse salak degil
Bencilliğine taraf arıyor arada el kadar çocuklara zerre merhameti yok

Rica etsem bunu okuduğunuz konuyu atabilir misiniz? Merak ediyorum nerede ne demiş?

Ben bu konuyu okuduğum da bocalamış, bunalmış bir anne görüyorum, kimsenin destek olmadığı. El kadar çocuklara merhameti olmadığını bu konudan mı çıkardınız?

Rica etsem bunu okuduğunuz konuyu atabilir misiniz? Merak ediyorum nerede ne demiş?

Ben bu konuyu okuduğum da bocalamış, bunalmış bir anne görüyorum, kimsenin destek olmadığı. El kadar çocuklara merhameti olmadığını bu konudan mı çıkardınız?

Bu konuda da msjlari var baştan okursanız anlarsınız
Ztn ortada 2 çocuklu çalışan bir anne var anne orada ablasını dinlendirmek için değil bakım ve güvenlik için kalıyor. Bence buda yanlış ama bana bakmıyorsa evde otursun demiş mesela çocuklar yabancı ile kalsın düzenleri bozulsun hiç önemli değil 6 aydır kendi çocuğu da var onlara da bakmasın kafası
Hala anne baba ayrı yeğeni için msjlari var hala eskisi gibi düşünüyor yok annesi büyütmüş yok paraya ihtiyacı yokmuş o çocuk babasız o anne tek umrunda değil
Sizce bunu ailesi anlamıyor mu? Sürekli ben diyen insanın kapısını acarmisiniz kadin babasız toruna mi üzülsün kocaman kızını mi teselli etsin
Simdi dünyaları serseler yanına insan ariyor ama anne baba ayrı yeğeni düşünmek yada o anneyi anlamak hala yok
Allah böyle anne baba birlikte iken o yanlizligi yaşatıyor işte

Önce bana bakmıyorsa ona da bakmasın evde otursun demiş mesela sonra bir kahve diye lafı çevirmiş
Tabi teyze öyle istiyor diye çocukların tüm düzeni bozulsun - yine söylüyorum bu bana göre yanlış ama böyle yaşıyorlar

Kadın hala eski konusunda söylediklerini savunuyor, kendi inkar etmiyor hata olduğunu düşünmüyor. Siz öyle olmasını istiyorsunuz diye öyle olmuyor üzgünüm. Yaşattıklarını yaşıyor burcumsu. Hata olduğunu düşünmemiş ancak öyle düşünse dahi 2 yaşında çocukla kendine bir hayat kurmaya çalışan kadının ahını almış bir kere. O kadın anne değil miydi, bunalmadı mı, sıkılıp yorulmadı mı?

Kendi cocugu oldugunda isten cikacak ve 5000 lirayla survivor hayatta kalma oyunu oynayacak ama haberi yok.
Eski konu merak edenler varmış. 2022de yaptığım müthiş öngörüye tıklayarak gidebilir.
Kimsenin annesi bakmıyor ki yeğenlerimi bir buçuk yaşında kreşe verdik kaldı ki sizinki gayet büyük. işe giderken bırakacaksınız iş çıkışı da alacaksınız sonuçta babasına verseniz ne değişecek bu sefer de o kreşe verecek. Siz kreş parasını ödetmeye bakın nafaka artırım davası ile.
burda da şahane bir yorum buldum kurcalarken

Biz 4 kardeşiz. Annem 57 yaşında. abimin bir oğluna 4 yaşına kadar baktı. Şimdide ablamın bir kızı bir oğlu var onlara bakıyor. Benim de yeni bebeğim oldu 6 aylık şimdi. Ablam bize uzak bir ilçede oturduğu için annem orada kalıyor. Çok yoruluyorum gece gündüz yorgun ve uykusuzum bunaldım bıktım. Bana asla yardıma gelmiyor. Kimseye güvenerek doğurmadm tabiki ama hayatta bir annemin olup da yokmuş gibi zorluk çekmek ağırıma gidiyor. İstediğim şey yardım bile değil evde bi ses bi kapımı çalacak annem olsun. Ablamda bizi çok düşünüyormuş gibi davransada annem gidecek diye ödü kopuyor bnce farkındayım. Annemin bahanesi şu ablamın çok zorlu bir işi varmış iki çocuğuda çok zorluymuş yapamıyormuş ben çalışmıyormuşum bir çocuğa bakmakta ne varmış onların ordaki hallerini görsem acırmışım 😊 kısacası artık bu ayrımcılığa tahammül edemiyorum her zorlandığımda ağlayıp arayıp bağırıp çağırmak istiyorum içimden bana yaşattıklarınızı yaşayın diye beddua edip çok pişman oluyorum tövbe ediyorum karmakarışık içim
Güncelleme: ben ev hanımı değilim doğumdan sonra işten ayrılmak zorunda kaldım bebeğe bakabilmk içşn. Aynı fırsat bana taınınsa bende çalışabilecektm
Ablaniza kızdım sizede .
Kadın gelmiş 57 yaşina ,4 çocuk büyütmüş(siz birini idare edemezken)halen ikinizde yardım bekliyorsunuz .
Aslında artık anneniz dinlensin sizlerde ona hizmet edin , gezdirin yedirin içirin.
Biliyor musunuz o yaşta ne kadar zor olduğunu.
Anlıyorum sizde yipraniyorsunuz ama gerçekten çocuğa bakmakta bu işte .
Lütfen annenize beddua etmeyin o beddualar döner size onmislisini vurur , çünkü hakksizsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X