• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşı için açmış o konuyu. Öncesinde evli olduğuyla ilgili konular var. Annesini suçlamasını anlamıyordum ama o konuları görünce hiç hak veremedim.

Tek izin günümde sabahın 6sında kalkıp kocama kahvaltı hazırlamam, eli ayağı tutuyor çok şükür. Onun da böyle bir talebi olmaz zaten.
Bir gün başımı bir yere vurup yanlışlıkla hazırlarsam, sabahın köründe hazırladığım kahvaltı sofrasında bu pantolon neden ütülü değil diye beni azarlayan adamı o pantolonla boğarım.
Ama konu sahibi gitmiş bu tipten çocuk yapmış. Adam yoğun çalışmasa çok ilgili baba olacaktı sanki.

Sorun x kişide değil kocanda deyince biz suçlu oluyoruz, aman siz muhteşem adamlardan çocuk yapın diyorlar.
E bunun bi tık üstü bile mi yoktu yani? Yoktu diyorsan da suçlu annen mi, ablan mı?
Eşi cocukta istemiyordu başta zaten, konu sahibi ikna etmişti kendisini.

Annede gitmesin nasilki bu kadına gitmiyor diğerinde yok cekebilir o halde neden uzuldunuz ki
Çekemiyordur,belki yüzü tutmuyordur,belki diğerleri tehdit ediyordur,bin türlü olasılık var. Öyle gitmesin demekle olmuyor,nasıl bir hayat yaşıyor zavallı kadın bilemeyiz ki.

Sığınmada bir oğlu bir kızı olan bir teyzeyle tanışmıştım. Kızından olan torununa bakarken elindeki maaşını da oğlu alıyordu. Ona bakımsa bize de para vereceksin yoksa yüzüne bile bakmayız,hiç birimizi göremezsin diye tehdit ediyorlardı. Şimdi ordan bakınca vermesin maaşını,çocuğa da bakmasın diyebiliriz ama bunu bir de 70 yaşında cahil bir teyze gözüyle değerlendirirseniz durum farklı olur.

Mobilyacilar sabahtan aksama kadar mobilya uretmiyor. Acikcasi esinizin evdeki durumdan kacmak icin 9a kadar orada durduğunu düşünüyorum. Üretim yapan mobilyacı arkadasim var. Siparis gelirse tamamlayana kadar 2 3 gun gece 2 ye kadar calisir. Bi hafta sonra tekrar siparis gelir yine 2 3 gun gece calisir. Sonrasindaki gunlerde 7 de dukkani kapar. Mobilya magazasi olan bir arkadasim var, o üretim yapmiyor. Oda sabah 10dan once dukkan acmaz.
Keske esinizede bilenseniz

Biz muhteşem adamlardan bile çocuk yapmaya korkuyoruz millet evrimleşememiş insanımsılardan çatır çatır yapıp sonra anasına ablasına sövüyor. Çok ilginç gerçekten.

10 dk çocuğu oynatıp çocuk huzursuzlanmaya başlayınca annesiiii seni istiyor diyerek çocuğu başından atan adamlara laf yok. Her zamanki gibi anneanne suçlu, babaanne suçlu.

5 aydır niye gelip görmüyor denmiş de, kadın diğer kızının izin günlerinde kafa dinliyordur. Diğerine gitse o da çocuk kitleyecek. 60 yaşındaki kadın ne ara dinlenecek?

10 dk çocuğu oynatıp çocuk huzursuzlanmaya başlayınca annesiiii seni istiyor diyerek çocuğu başından atan adamlara laf yok. Her zamanki gibi anneanne suçlu, babaanne suçlu.

5 aydır niye gelip görmüyor denmiş de, kadın diğer kızının izin günlerinde kafa dinliyordur. Diğerine gitse o da çocuk kitleyecek. 60 yaşındaki kadın ne ara dinlenecek?
Yok konunun başında annenin 57 yaşında olduğu özellikle belirtilmiş. Belirtilmiş ki öyle çok yaşlı değil işte benim çocuğuma da baksın demek için. Ama konu tepki alınca yok bana bir ses olsun, çocuğumu görsün yeter denilerek kıvırılıyor. O zaman o yaş detayı neden dimi?

Çekemiyordur,belki yüzü tutmuyordur,belki diğerleri tehdit ediyordur,bin türlü olasılık var. Öyle gitmesin demekle olmuyor,nasıl bir hayat yaşıyor zavallı kadın bilemeyiz ki.

Sığınmada bir oğlu bir kızı olan bir teyzeyle tanışmıştım. Kızından olan torununa bakarken elindeki maaşını da oğlu alıyordu. Ona bakımsa bize de para vereceksin yoksa yüzüne bile bakmayız,hiç birimizi göremezsin diye tehdit ediyorlardı. Şimdi ordan bakınca vermesin maaşını,çocuğa da bakmasın diyebiliriz ama bunu bir de 70 yaşında cahil bir teyze gözüyle değerlendirirseniz durum farklı olur.
Bu ihtimallerin olma olasılığı çok küçük ama tabi eğer tehdit veya yazdiklarinizdan biri varsa konu sahibi illaki bilir sanmam yani

Konu sahibinin annesi bana pek cahil laf edemeyen biri gibide gelmedi ama bilmiyorum
Her ailede bı dışlanan ihmal edilen çocuk vardır ya herkesle ilgilenirler ama o herşeyi halleder derler bana öyle geldi.

Ben bunaldım biraz da annem baksın diyordunuz madem doğurmayacaktınız. Bu ne canım kadın hangibirinizin çocuğuna baksın. Kadının yerinde olsam rest çeker tek başına yaşarım. Kimseyi de yanıma koymam.

Anne dediğin dinlenmez, yemez, içmez, uyumaz kendini çocuklarına adar.

Ama bu sadece yetişkin evli çocukları olan anneler için geçerlidir. 6 aylık bebeği olan anneler için değil🙄

Kendi konusundan alıntıladım. Arkadaşı için açtığı bilgisine nereden ulaştınız acaba 🤔

Ay pardon, arkadaşı adına açtığı çocuklu biriyle evlilik diye bir konusu vardı, o konuyu yanlış yorumlamışım. Sizin bahsettiğiniz konuyu sonradan gördüm.
Ama şimdiki eşi mi bilmiyorum, detaylı okumadım.

Ay pardon, arkadaşı adına açtığı çocuklu biriyle evlilik diye bir konusu vardı, o konuyu yanlış yorumlamışım. Sizin bahsettiğiniz konuyu sonradan gördüm.
Ama şimdiki eşi mi bilmiyorum, detaylı okumadım.
Bence o adam aynı adam. Konuyu patlatınca hemen konusunu kapatmak istiyor belli ki linç edileceğim kaygısı taşıyor

Yok konunun başında annenin 57 yaşında olduğu özellikle belirtilmiş. Belirtilmiş ki öyle çok yaşlı değil işte benim çocuğuma da baksın demek için. Ama konu tepki alınca yok bana bir ses olsun, çocuğumu görsün yeter denilerek kıvırılıyor. O zaman o yaş detayı neden dimi?

57 kendi hayatını yaşamak için genç, çocuk bakmak için fazla bir yaş bence.
Benim kafam bu yaşta çocuk kaldırmıyor. Annesi çocuk bakmaktan başka bir şey yapamıyor, yazık kadına.

Bu ihtimallerin olma olasılığı çok küçük ama tabi eğer tehdit veya yazdiklarinizdan biri varsa konu sahibi illaki bilir sanmam yani

Konu sahibinin annesi bana pek cahil laf edemeyen biri gibide gelmedi ama bilmiyorum
Her ailede bı dışlanan ihmal edilen çocuk vardır ya herkesle ilgilenirler ama o herşeyi halleder derler bana öyle geldi.
Yetişkin koskoca kadın neyine ihmal edilecek ki? Halletmesi gereken işi kadının kendi işi. Kendi çocuğu. Artık bakıma ihtiyacı yok. Herkes kendi doğrusunu yapmalı ve uygulamalı. Kardeşleri bilinçsiz diye kendisi de bilinçsiz olmasın,baksın başının çaresine.

Ne yetişkin ne okumuş kadınlar var,kimseye yüzü tutmayan,utangaç olan,derdini anlatamayan. Benim annem de böyle biridir mesela. Bir kardeşim olsaydı da annemi enayi gibi söğüşleseydi annem de hayır diyemezdi eminim ;) iyi ki yokmuş kardeşim diye şükrediyorum şahsen. Annem benim çocuğum gibidir,ne istese yaparım mesela. Ondan beklemem,o benden bekler. Ve bu da beni mutlu ediyor. Yarın akşam ne yiyeceğinden bu haftaki pazar alışverişine kadar ben düşünürüm. Bu sene nereye tatile gidecek ben ayarlar götürürüm yanımda. Artık insan ailesinden bir şey beklememeli bana göre. Gücü olan kendisi annesine yardımcı olabilir.

annenize biraz fazla yüklenmiyor musunuz? Bu çocuğun anneannesi olduğu kadar babannesi de var. Anneniz kaça bölünsün? Evladıma annem bakıyor daha ilk evlendigim zamandan beri sen çalışacaksın ben çocuğuna bakacağım demişti çok şükür benden bile daha iyi bakıyor. Biz iki kardeşiz kardeşim bekar dolayısıyla desteği benim üzerimde. Desteğe çok ihtiyacınız varsa eşinizin annesi destek olsun sizde çalışın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X