ayrımcılık-1 kuruş para vermiyorlar....

annemle babam ilk evlendiğinde dedem sırf annem üniversite okumuş diye 6 hatlı apartmanında tüm akrabalarını barındırmış tek annemle babamı barındırmamış
babamla annem kendi çabalarıyla araba aldılar diye yer sofrasını annemle babamın üzerine fırlatmış
annemle babam ağlaya ağlaya dedemlere 18 saat uzaklıktaki evlerine geri geldikten birkaç saat sonra dedem babamı aramış "annen hastaneye kaldırıldı (babaannem kanser hastasıymış) birkaç saat içinde ölcek gelin" demiş annem gururu kırık bir şekilde babamın hatrına tekrar dedemlerin yaşadığı şehre gelmiş babaannem sapasağlammış dedem numara yapmış
annemle babam evlerindeki banyoyu kullanmak istemiş izin vermemişler
annem eltisinden rica etmiş eltisi de istememiş
bilmem kaç saat araba kullanan babamlarda o sinirle direk kendi evlerine dönmüşler o günden sonra annem bir kere bile gitmemiş dedemlere

bunu niye mi anlattım?
şu an o 6 katlı apartmana dedemin maaşına haciz geldi 14 tane evi vardı hepsini sattı hala 100 bin liralık borcu var
bizim durumumuz ise oldukça iyi babam dedeme resmen harçlık veriyor

kendi emeğinizle çalışıp kazanınca emin olun emeğinizin karşılığı daha tatlı oluyor bunu aileme bakınca görüyorum
insanlar böyle işte üzülmeyin derim ben...

valla bende şaşırdım adamlar daha ölmeden mallarının mülklerinin dertlerine düşmüşler,yahu adam niye size versin çalış kendin kazan,evleniyolar çoluk çocuk yapıyolar ama hala yok babam bize şunu versin bunu alsın..sanki bunca yıl çalışırken birlikte çalışmışlar gibi

gözünü seviym ya senin,kesinlikle aynı düşünüyoruz. diyorum ya muhtaç olan aileleri olsaydı "evlendik hala ayrı bir ev olduğumuzu düşünmüyor,düşüncesiz bencil çıkarcı görgüsüz insanlar" derlerdi eşlerinin ailesi hakkında.ama kendileri isteyince "bizim hakkımız" e ona veriyor bana niye vermiyor oluyor. bir de gelinlerin talep etmesi daha abes,oğulları istese dert yansa amenna ama gelinsin sen,dışardan gelmiş o aileye sonradan katılmışsın.o parayı nasıl kazandıklarına dair en ufak bir fikrin yok.ailesi eşini dünyaya getirdi diye ölene kadarmı besleyecek adamlar?
ne bileyim ya zaten para konusunun gündeme gelip aile arasında sen ben para yapılması bile hoş değil.ama yapılıyor işte.

Adam siz iki kişi çalıştınız yardım etmeniz demesini biliyor bide
herkes akıllı biz APTAL MIYIZ??
Zaten ev de gittikten sonra bizim ne hakkımız kalıyor akadaşlar sadece tek ev bırakıyor ve o evde de kardeşine peki ölmüş olsaydı böyle yapsalardı o zamanda onları haklı bulucaktınız ya da sizin başınıza gelmedği için kolayca yorum yapabiliyorsunuz aynı durum sizin başınıza gelseydi
tabiki çok şükür ben çalışıp alnımın teriyle kazanırım yerim içerim srun bu değil...
benim babam böyle bi şey yapsaydı ne kardeşimle bi dah konuşurdum benim koyumu kazıp mirasa kendi çullandığı ve yiyip içtiği ne de babamla konuşurdum beni hiç mi hiç düşünmediği için ..Ama hakkımıda aradım ama burda tek farkkk eşimin ailesi ve sırf biz o evde oturuyoruz diye burnumuzdan geldi kardeşi rahat yaşamayı hak ediyor diyorsunuz SİZ SÜRÜNÜN ÖYLE Mİ YANİ..

Altı katlı apartmanın içinde tüm akrabalarla cümbür cemaat oturma teklifini annen kabul edermiydi acaba????

mış...mış...mış...hiç inandırıcı değil!

.

ya arkadaşım sen niye sürünüyosun ki bak sen çalışıyomuşsun,eşin çalışıyomuş ee ev de almışsınız muhtaç değilsiniz yani?diyosun ki 1 kuruş para vermiyolar yahu adam niye versin sana ihtiyacın yok ki zaten,ki ihtiyacın olsa bile adam kayınpederin bunu kendiliğinden vermeli,vermiyosa da senin illa bana para verceksin diye bi durum yok.adam sağ hayatta yani o para onun parası senin bunda bi hakkın yok.adam ölürse ancak sen mal mülk üzerinde hak iddia edebilirsin anlatabildim mi?
ha tamam kardeşiyle aranızda ayrımcılık yapıyo olması hoş değil tabi..ama bu kayınpederinin ayıbı,seni haklı çıkarmaz
ne kadar ayıp yaa aile içinde bu para mevzusu yüzünden seviyesiz tartışmalar yapılması

Altı katlı apartmanın içinde tüm akrabalarla cümbür cemaat oturma teklifini annen kabul edermiydi acaba????

.

bELKİ ÖYLE Bİ İMKAN BULUNABİLİRDİ...AYNI EVDE....ANNEN EN İYİSİ YAPMIŞ..... AMA ANLAMIYORSUNUZ KENDİ HIRSLARI YİYİP BİTİYOR..İÇİNDEKİ FESATLIKLAR BİTİYOR..BENİM NE EVLERİNDE NE DE MAAŞLARINDA GÖZÜM VAR.BEN ALMIŞIM EVİMİ HEM DE ONLARDAN ÇOKK UZAKTA BAKICAM KEYFİME :))ONLARIN İÇLERİ RAHAT EDİCEK Mİ BENİ ORDADA RAHAT BIRAKMICAKLAR BRAYA YAZIYORUM MAKSAT HUZUR KAÇIRKMAK.!!!!

şöyle sürünüyorum arkadaşım ben evi alabilmek için eşden dosttan para yardımı almış mıyım almışım ben o eve giderek taşınarak memleket değiştirmek zorunda kalıyor muyum kalıyorum taşınmak çok çok kolay yaa taşınıyorum işimden oluyorum hemen iş bulucamda garanti ya beni bekliyorlardı bankada kapıda krediyle aldık heralde evi..yani paraya muhtacımmmm anladınız mı şimdi..

evlerinde maaşlarında gözünüz yokmu...
konu başlığı neden 1 kuruş para vermiyorlar o zaman?
hırs fesatlık falan sanki biraz daha özeleştiri yapmanız gerekiyor gibi.siz eşinizle huzurlu olun dünya malı dünyada kalır,daha gencecikten ev de almışsınız işte ne güzel.bebekiniz de varmış işte.allahtan ne istersiniz ki daha.huzur işte.başınızı sokacak yer,sevdiğiniz adam,bir de bebek.dünyalar sizin aslında.
siz takmayın herkes parasını güle güle biriktirsin,güle güle harcasın,yapmayın valla.dünya malı dünyada kalır.huzur en önemlisi.bırakın kardeşine versinler,bırakın elin yabancısına versinler,tabiki insan der "keşke bize de verselerdi" ama vermemişler.yapacağınız şey kendi kazandığınızla geçinmek.allah huzur versin.

en güzel bu dünya malı dünyada kalıcak yapılan herşey kalmıcak herşeyin hesabının verileceği bi yer var.ama insanlar bunu unutuyor..eğerki paraya ihtiyacım yoksa var vallahi var o yüzden bunlara katlanamıyorum yoksa banane işyerimiden çıkmak zorundayız başka memelekete gidiyoruz herşey öyle kolay olmuyor cebinde paran varsa herşey kolay biz bazen cebimizde ekmek alma parasını denkleştiremiyoruz bu yapılanları görünce içimi kime dökiyim..annemlere söylesem niye onlara dert ediyim...içimede atmıyorum ..burada paylaşıyorum eğer bi kusurum varsa tabiki affalo ..

tamam da zaten herkes bu şekilde alıyo ev bark,herkes kredi çekiyo,borç alıyo.Allah sağlık verdikten,siz eşinle evinizde mutlu olduktan sonra nasıl olsa ödersiniz.
hem evi kendinize alıyosunuz yani,siz onlardan farklı bi ailesiniz,ona göre bi kazancınız düzeniniz var,ona göre de ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız.evi alırken nasıl olsa bize yardım ederler diye borç altına girmediniz heralde?eğer öyleyse zaten orda da bi yanlış var.dediğim gibi keşke yardım etselerdi iyi olurdu.ama etmemişler işte.yapacak bişey yok...Allah size bol kazanç versin

Son düzenleme:

estağfurullah...
tabiki dökün içinizi ben de canım sıkılınca ilk buraya yazmayı düşünürdüm tabii sadece farklı bir pencereden de bakmak gerek dedim gerçekten hem kk şu açıdan da çok iyi,fikir teatisi yapılabiliyor burda,insanlar herşeyde aynı olayda ne kadar farklı düşünüyorlar görmeye yardımcı oluyor..

siz kendi kendinize az bir zamanda ev almışsınız canım,yine karı-koca kafa kafaya verir çalışır birikim yaparsınız kısa zamanda. hem tebdili mekanda ferahlık vardır.yer değiştirmek daha iyi gelecektir belki. eşinizi de yormayın bu konularla, "boşver biz kazanıyoruz biz yiyoruz,şükür sağlıklıyız,anne babanın parası kendilerinindir,vermek isterlerse verirler,istemezlerse vermezler,huzurumuzu bozmayalım" tarzı şeylerle rahatlatın.erkekler aynı meselenin çokça dile getirilmesinden rahatsız oluyorlar.
allah mutluluk huzur versin,sizi zor zamanlardan kurtarsın.iyi günler.

Canım, bu müteahhite verilen k. pederin malı anladığım kadarıyla. Dolayısıyla o hayatta iken sizin eşinizin hakkı diye bir şey yok. Kardeşine evin tapusunu falan veriyorsa bunun hukuki durumunu bir soruşturun, mal kaçırma bir durumsa mirastaki hakkını arar eşiniz. Ama hayatta iken evinde sizi değil kardeşini oturtuyor diye hukuki olarak da, başka şekilde de yapabileceğiniz bir şey yok sanırım.

Kendinize ev aldığınızda hala onların evinde mi oturmayı düşündünüz bilemiyorum. Eğer alınan evden ilave bir kira geliri elde edip, eşinizin ailesinin evinde oturmayı düşündüyseniz, bunu da eşinizin ailesi hissettiyse, bu durumda size pek de sempati ile yaklaşmamaları doğal bence.

Tapu falan verme durumu yoksa zaten fazla da düşünmeyin bence bu konuyu. Hem zaten aranız da iyi değilmiş. Onların evinde oturduğunuz sürece hep canınız sıkılmış çeşitli şeylere. Bundan sonra uzak olur, kendi yağınızla kavrulursunuz, başınız daha dinç olur.

.

ben barındırmak derken annemle babamın geceleri orda kalmalarına müsade etmediklerini söylemek istemiştim :)
18 saat uzaklıkta keyiflerinden mi oturuyorlardı sizce yoksa mecburi görevlerinden mi?
ben bu olayı konu sahibinin olaylara farklı bi boyuttan bakması için yazdım size birşey ispatlamak zorunda değilim

yitikhayat59

.
bELKİ ÖYLE Bİ İMKAN BULUNABİLİRDİ...AYNI EVDE....ANNEN EN İYİSİ YAPMIŞ..... AMA ANLAMIYORSUNUZ KENDİ HIRSLARI YİYİP BİTİYOR..İÇİNDEKİ FESATLIKLAR BİTİYOR..BENİM NE EVLERİNDE NE DE MAAŞLARINDA GÖZÜM VAR.BEN ALMIŞIM EVİMİ HEM DE ONLARDAN ÇOKK UZAKTA BAKICAM KEYFİME :))ONLARIN İÇLERİ RAHAT EDİCEK Mİ BENİ ORDADA RAHAT BIRAKMICAKLAR BRAYA YAZIYORUM MAKSAT HUZUR KAÇIRKMAK.!!!!

huzurunuz kaçmasın sizinde keyfinize bakın ne güzel yeni ev almışsınız işte hayırlı uğurlu olsun

benim anlamadığım neden bulunduğunuz yerden ev almayıp başka yerden aldınız.aldığınız eve gitmek için işten çıkacaksanız çok saçmalarsınız

evinde oturdunuz diye zaten yapmamadıkları kalmamış.şimdi yardım etseler ilerde onuda başınıza kalkacaklar.

bence yardım etmedikleri daha iyi.herkes kendi yağında kavrulsun

verirlerse helal etmezler,bi hayrını görmezsiniz emin olun

en iyisi insanın kendi emeği.bunu bilir, bunu söylerim

Madem ev alabilmişsiniz, daha ne olsun? Bırakın milletin malını vermezlerse vermesinler zorunda değillerki, bu vicdani birşey dileyen verir dileyen vermez. Hem siz çalışarak birşeyler yapabileceğinizi gösterin ki ders olsun millete.

Babamın alınteriyle yaptığı tasarrufa ne eşim nede ben asla karışamayız. Benim babamında daireleri var. Bende evlendiğimde o evlerden birinde oturmaktansa kirada oturdum yıllardır. Çalıştım çabaladım ve ev sahibi oldum. Babam istediği çocuğuna istediği malını bırakır buna eşim asla karışamaz. Karıştırmam da.
O mallar yapılırken çekilen eziyetleri sanki ben mi çektim veya eşim mi çekti. Kimin malının hesabını soruyoruz ki.
Ben eşime baştan evlenirken bu düşüncelerimi söyledim. Asla karışamaz, bu durumda sizde asla ve asla karışamazsınız.
Miras diyorsanız (ki adamlar ölmeden bunun hesabı yapılıyor) kayınpederiniz ve kayınvalideniz öldükten sonra düşersiniz bu derde.
İster size 1 kuruş verirler ister vermezler.
Herşeyden öte bu sizin değil eşinizin problemi olur ayrıca. Mal da mülk de onun annesine ve babasına ait. Size bu konuda laf düşmez.
Ben malı olan taraftayım ve eşimin ailemin malı hakkında değil söz bir harf bile söylemesine ne tahammülüm vardır nede izin veririm.
Adamlar yapsın etsin sonra hesabını geline veya damada versin. Yok öyle şey,
Kaldı ki siz evlerinde oturmuşsunuz. Böylece zaten yeterince fayda sağlamışsınız onlardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…