- Konu Sahibi yitikhayat59
-
pardon ama nerden sizin hakkınız oluyor?kardeşine verirler vermezler ona siz karışamazsınızki,eşinizin anne babası aç kalsaydı sizin maaşınıza muhtaç olsaydı"o kadar yıl okudum çalıştım kazandım maaşımı kimseye yedirmem" derdiniz belki. ama iş değişince hakkınız.eşinizin anne babasının sizin maaşınızda ne kadar hakkı varsa, sizin de onların parasında o kadar hakkınız var.yani yok.
valla bende şaşırdım adamlar daha ölmeden mallarının mülklerinin dertlerine düşmüşler,yahu adam niye size versin çalış kendin kazan,evleniyolar çoluk çocuk yapıyolar ama hala yok babam bize şunu versin bunu alsın..sanki bunca yıl çalışırken birlikte çalışmışlar gibi
yahu adamın kendi kazancı,parası,malı,mülkü kendine..siz onlarla ortak mıydınız,birlikte mi çalıştınız ki neyi talep ediyosunuz?adam verse iyi olur tabi ama öle bi zorunluluğu da yok istediğine verir ya da vermez..enteresan valla sizde çalışın kendi yatırımlarınızı kendiniz yapın,evlenip barklanmışsınız aileler size neyi niye versin,kendi başınızın çaresine bakmayı öğrenin bi zahmet
annemle babam ilk evlendiğinde dedem sırf annem üniversite okumuş diye 6 hatlı apartmanında tüm akrabalarını barındırmış tek annemle babamı barındırmamış
babamla annem kendi çabalarıyla araba aldılar diye yer sofrasını annemle babamın üzerine fırlatmış
annemle babam ağlaya ağlaya dedemlere 18 saat uzaklıktaki evlerine geri geldikten birkaç saat sonra dedem babamı aramış "annen hastaneye kaldırıldı (babaannem kanser hastasıymış) birkaç saat içinde ölcek gelin" demiş annem gururu kırık bir şekilde babamın hatrına tekrar dedemlerin yaşadığı şehre gelmiş babaannem sapasağlammış dedem numara yapmış
annemle babam evlerindeki banyoyu kullanmak istemiş izin vermemişler
annem eltisinden rica etmiş eltisi de istememiş
bilmem kaç saat araba kullanan babamlarda o sinirle direk kendi evlerine dönmüşler o günden sonra annem bir kere bile gitmemiş dedemlere
bunu niye mi anlattım?
şu an o 6 katlı apartmana dedemin maaşına haciz geldi 14 tane evi vardı hepsini sattı hala 100 bin liralık borcu var
bizim durumumuz ise oldukça iyi babam dedeme resmen harçlık veriyor
kendi emeğinizle çalışıp kazanınca emin olun emeğinizin karşılığı daha tatlı oluyor bunu aileme bakınca görüyorum
insanlar böyle işte üzülmeyin derim ben...
Adam siz iki kişi çalıştınız yardım etmeniz demesini biliyor bide
herkes akıllı biz APTAL MIYIZ??
Zaten ev de gittikten sonra bizim ne hakkımız kalıyor akadaşlar sadece tek ev bırakıyor ve o evde de kardeşine peki ölmüş olsaydı böyle yapsalardı o zamanda onları haklı bulucaktınız ya da sizin başınıza gelmedği için kolayca yorum yapabiliyorsunuz aynı durum sizin başınıza gelseydi
tabiki çok şükür ben çalışıp alnımın teriyle kazanırım yerim içerim srun bu değil...
benim babam böyle bi şey yapsaydı ne kardeşimle bi dah konuşurdum benim koyumu kazıp mirasa kendi çullandığı ve yiyip içtiği ne de babamla konuşurdum beni hiç mi hiç düşünmediği için ..Ama hakkımıda aradım ama burda tek farkkk eşimin ailesi ve sırf biz o evde oturuyoruz diye burnumuzdan geldi kardeşi rahat yaşamayı hak ediyor diyorsunuz SİZ SÜRÜNÜN ÖYLE Mİ YANİ..
Altı katlı apartmanın içinde tüm akrabalarla cümbür cemaat oturma teklifini annen kabul edermiydi acaba????
mış...mış...mış...hiç inandırıcı değil!
.
ya arkadaşım sen niye sürünüyosun ki bak sen çalışıyomuşsun,eşin çalışıyomuş ee ev de almışsınız muhtaç değilsiniz yani?diyosun ki 1 kuruş para vermiyolar yahu adam niye versin sana ihtiyacın yok ki zaten,ki ihtiyacın olsa bile adam kayınpederin bunu kendiliğinden vermeli,vermiyosa da senin illa bana para verceksin diye bi durum yok.adam sağ hayatta yani o para onun parası senin bunda bi hakkın yok.adam ölürse ancak sen mal mülk üzerinde hak iddia edebilirsin anlatabildim mi?
Ha tamam kardeşiyle aranızda ayrımcılık yapıyo olması hoş değil tabi..ama bu kayınpederinin ayıbı,seni haklı çıkarmaz
ne kadar ayıp yaa aile içinde bu para mevzusu yüzünden seviyesiz tartışmalar yapılması
bELKİ ÖYLE Bİ İMKAN BULUNABİLİRDİ...AYNI EVDE....ANNEN EN İYİSİ YAPMIŞ..... AMA ANLAMIYORSUNUZ KENDİ HIRSLARI YİYİP BİTİYOR..İÇİNDEKİ FESATLIKLAR BİTİYOR..BENİM NE EVLERİNDE NE DE MAAŞLARINDA GÖZÜM VAR.BEN ALMIŞIM EVİMİ HEM DE ONLARDAN ÇOKK UZAKTA BAKICAM KEYFİME :))ONLARIN İÇLERİ RAHAT EDİCEK Mİ BENİ ORDADA RAHAT BIRAKMICAKLAR BRAYA YAZIYORUM MAKSAT HUZUR KAÇIRKMAK.!!!!
evlerinde maaşlarında gözünüz yokmu...
Konu başlığı neden 1 kuruş para vermiyorlar o zaman?
Hırs fesatlık falan sanki biraz daha özeleştiri yapmanız gerekiyor gibi.siz eşinizle huzurlu olun dünya malı dünyada kalır,daha gencecikten ev de almışsınız işte ne güzel.bebekiniz de varmış işte.allahtan ne istersiniz ki daha.huzur işte.başınızı sokacak yer,sevdiğiniz adam,bir de bebek.dünyalar sizin aslında.
Siz takmayın herkes parasını güle güle biriktirsin,güle güle harcasın,yapmayın valla.dünya malı dünyada kalır.huzur en önemlisi.bırakın kardeşine versinler,bırakın elin yabancısına versinler,tabiki insan der "keşke bize de verselerdi" ama vermemişler.yapacağınız şey kendi kazandığınızla geçinmek.allah huzur versin.
şöyle sürünüyorum arkadaşım ben evi alabilmek için eşden dosttan para yardımı almış mıyım almışım ben o eve giderek taşınarak memleket değiştirmek zorunda kalıyor muyum kalıyorum taşınmak çok çok kolay yaa taşınıyorum işimden oluyorum hemen iş bulucamda garanti ya beni bekliyorlardı bankada kapıda krediyle aldık heralde evi..yani paraya muhtacımmmm anladınız mı şimdi..
en güzel bu dünya malı dünyada kalıcak yapılan herşey kalmıcak herşeyin hesabının verileceği bi yer var.ama insanlar bunu unutuyor..eğerki paraya ihtiyacım yoksa var vallahi var o yüzden bunlara katlanamıyorum yoksa banane işyerimiden çıkmak zorundayız başka memelekete gidiyoruz herşey öyle kolay olmuyor cebinde paran varsa herşey kolay biz bazen cebimizde ekmek alma parasını denkleştiremiyoruz bu yapılanları görünce içimi kime dökiyim..annemlere söylesem niye onlara dert ediyim...içimede atmıyorum ..burada paylaşıyorum eğer bi kusurum varsa tabiki affalo ..
Altı katlı apartmanın içinde tüm akrabalarla cümbür cemaat oturma teklifini annen kabul edermiydi acaba????
mış...mış...mış...hiç inandırıcı değil!
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?