Ayrıntılı Ultrason Kime Yaptırılmalı?

masalkartal

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2018
137
58
18
39
4 hafta sonra doktorum ayrıntılı ultrason için randevu almamı istedi ve ben de aldım. Ayrıntılı ultrasonu incelemesini de kendisi yapıyor.
Aklıma takılan şu, kadın doğum uzmanı bu işi hakkıyla yapabilir mi? Yoksa mutlaka dışarıda bir perinatologa mı yaptırmak gerekiyor?
Sizler nasıl yaptırdınız acaba?

Benimde 1 haftaya randevum var benim kendi doktorum yapmiyo zaten hastanede perinatolog var ona yonlendiriyo ama ben kendi muayenehanesi olan baska bir doktor var ona gidicem ilk gebeligimde de ona gitmistim bence uzman birine gitmek gerek

Benimde 1 haftaya randevum var benim kendi doktorum yapmiyo zaten hastanede perinatolog var ona yonlendiriyo ama ben kendi muayenehanesi olan baska bir doktor var ona gidicem ilk gebeligimde de ona gitmistim bence uzman birine gitmek gerek

Ben onu bilmiyordum. Doktorun kendisi yapıyor sandım. Olmazsa doktoruma bir sorayım, kendisi mi yapıyor yoksa perinatolog mu yapıyor.

Bana da doktorum ayrıntılı ultrason için gel demişti ve gittiğimde perinatolojiye yönlendirdi ve onlar da randevu alarak gelmemi söyledi. O şekilde yapılmıştı.

Az önce hastane ile görüştüm. Doktorun kendisi yapıyormuş detaylı ultrason incelemesini. Kafam karıştı şimdi.

Merhaba, bence kesinlikle detaylı ultrason işinin ehli bir perinatolog tarafından yapılmalı. Zira hamilelikteki en önemli inceleme. Radyolog yada ultrason aleti iyi olan bir kadın doğumcunun yapması bana çok sağlıklı gelmiyor. İstanbul da mısınız bilmiyorum ama Doç.Dr İbrahim Kalelioğlu nu önerebilirim. Kendisi tüm Türkiye'nin bildiği Recep Has ve Atıl Yüksel in ekibinde. 4 hafta kaldığı için onlardan randevu bulmanız imkansız ama İbrahim bey'den kolayca randevu alabilirsiniz. Sağlıklı gebelikler,

Ben görmedim doktorum gerek duymadı çünkü şükür bebişim sağlıkli geldi :)

Bugün Dr. Eyüp Ekici'de yaptırdık detaylı ultrasonu. Kendisi sakin, işini yapan, diyaloğa açık birisi. Fakat çok fazla zaman ayırmasını beklemeyin. 15 dakika boyunca detaylıca bakıyor. Yazılı ve sözlü olarak durumu anlatıyor. Tüm sorularınıza cevap veriyor.
Ultrason cihazı 2d. Resim almak için gidecek hanımlar gitmesin. Unutmayın ki önemli olan yüksek çözünürlüklü fotoğraf almak değil, bebeğinizin detaylıca incelenmesi.
Ücreti de 450 TL.

Doktorumun bu konudaki en birinci tercih ve tavsiyesi perinatolog tarafindan yapilmasiydi, radyologlarin veya kadin dogumcularin detayli ultrason icin yeterli oldugunu dusunmuyorum. Hamilelikteki en onemli kontrol bence.

Uzman kisiler tarafindan yapilmadiginda Gozunden birsey kacabilecegi gibi, olmayan birseyi varmis gibi de degerlendirebiliyorlar... yok yere strese girmeye gerek yok...

Doktorumun bu konudaki en birinci tercih ve tavsiyesi perinatolog tarafindan yapilmasiydi, radyologlarin veya kadin dogumcularin detayli ultrason icin yeterli oldugunu dusunmuyorum. Hamilelikteki en onemli kontrol bence.

Uzman kisiler tarafindan yapilmadiginda Gozunden birsey kacabilecegi gibi, olmayan birseyi varmis gibi de degerlendirebiliyorlar... yok yere strese girmeye gerek yok...
Eyüp Ekici radyolog değil, nükleer tıp uzmanı. Benim araştırmalarım da öncelikle, tanının doğru konulup varsa bir sıkıntı perinatologun o zaman devreye girip müdahalede bulunması ve tedavi yöntemini belirlemesinin doğru olacağıydı.

Back
X