Bebekler ultrasonda SATa göre geriden gelebilir, ya da ileri çıkabilirler. Belli sınırlar içerisinde kalmak şartıyla bunda endişelenecek bir durum yoktur (20'li haftalarda 2 haftalık ileri ya da geri, 30'lu haftalarda 3 hafta ileri ya da geri normal sınırlar içerisindedir). Bu ileri ya da geri olma durumunun genetik nedenleri olabileceği gibi (örneğin siz aile olarak ufak tefekseniz, çocuğunuz da ufak tefek olur, sonuçta ultrason toplumun ortalamasına göre hesap yapıyor, o ortalama da bazı insanlar ortalamadan iri bazıları da ortalamadan ufak demek), doktorların kullandıkları ultrason cihazlarına yüklenmiş farklı istatistik değerleri de farklılığa yol açabilir. Mesela doktorunuzun ultrasonunda ABD değerleri yüklüyse, biz Türkler olarak Amerikalılardan genelde daha kısa vb. olduğumuz için bebek de geriden geliyormuş gibi görünebilir (ki ben bunu yaşadım). Bu yüzden doktorlar arasında ultrason haftalarınız değişiklik gösterebilir.
Doğumda ise, ne ultrasona göre, ne SAT'a göre olacak diye bir şart yoktur. Bebek ne zaman isterse o zaman gelir. Ultrason ya da SAT size ortalama bir tarih söyler. Bunun +2 -2 haftası içerisindeki doğumlar normal zamanda kabul edilir. Yani örneğin SAT'ın verdiği tarihten 2 hafta önce doğum yaparsanız bebeğiiz prematüre sayılmayacağı gibi, SAT'ın verdiği tarihte doğum gerçekleşmezse, daha iki hafta beklemenizde hiç bir sakınca yoktur, çünkü normaldir (40. hafta dolunca "bu bebek doğmaz" diye hemen anneyi kesip biçmeye niyetli doktorlar olduğu için söylüyorum bunu da)