• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrıntılı ultrason

TozToprak

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.211
27
683
P.tesi günü ayrıntılı ultrason yapılacak önceki drum devlet druydu.bebeğimin 2 hafta geriden geldiğini söylemişti sata göre.dünde özel dra gittim bebeğim sata göre aynıymış 27 haftalık dedi.ayrıntılı ultrasonda ne kadarlık olduğu tam çıkarmı?
Peki doğum zamanını sata göremi yoksa ultrasona göremi olacak?
Öncedende adetlerim düzensizdi.sonraki haftalarda bebeğimde geriden gelme olayı düzelirmiki acaba.

Son düzenleme:
burdan okuduğum kadarın söyliyim canım doğum sata göre oluyor. bebek geriliğyse düzeliuor biliyorum benim bebeğim 3 4 gün ileriydi sonra sata göre iki gün geri çıktı zamana göre değişiyor bildiğim kadarıyla sıkma canını. ben mardindeki özel dr 4 gün ileri çıktı. diryarbakıra üniv hast. 2 gün geri çıkt. sıkıntı yapma bazı doktorlar yanlış bakıyor.

ben 4 d ultrolaran girmiştim. 15 dk falan surdu. bebeğimde kalp sorıunu vardı kalbi dahil bütün organlarını incelediler böbrektir beyindir vs.

ayrıntılı ultrason 10-15 dk sürüyor doktora göre değişiyor benim kızımda sata göre 5 gün geriden geliyordu şimdi sata göre ultrasonda 3 gün ileriden gidiyor 11 aralık olan doğum tarihimi ultrasondaki hesaplayıcı 8 aralık gösteriyor şuanda

Adet döngüsü 28 gün olmayanların farklı çıkıyormuş Sat a göre ve ultrasona göre olan doğum tarihleri.. Bakınız ben. :) Ayrıntılı ultrasonda da farklı bir şey çıkmıyor sanırım..

ayrıntılı ultrasona rısklı gebeler mı gırıyor sadece yoksa herkes yada ısteyenmı gırıyor.benım ılkılı test bıyokımya rıskım 1/120 nt 1.8 nt dahıl rısk 1/430 papp-a degerım yuksek cıktı.izmirde prof cemal beye gıttım bebegımın ultrasonda 1 hafta buyuk gozuktugunu rıskınde bu yuzden yuksek çıkabılecegını soledı.burun kemıgıne ve kafa yapısına baktı normal saglıklı dedı ve ınsallahda oledır. uclu testı 14+5de yaptırdım 1/698 çıktı as den korktum esımde ılk bebegımız oldugu ıcın ıstemedı 2 aydır çok sıkıntılı gunler yasadık.suan 21 haftadayız ve 25 haftamda ızmırde ayrıntılıya gırcez 15 dk suruyormus 120tl hersey çıkıyomus ögrendıgım kadarıyla.benım gıbı asden korkan ve ayrıntılıyı bekleyen varmı çok korkuyorum ben kotu bısey çıkacak dıe.kabuslar goruyorum. allah yardımcımız olsun.rabbım bebeklerımıze saglık versın...amın

benim doktorumun muaynehanesinde ayrıntılı 4 boyutlu ultrasound var her ay gittiğimde bakılıp ölçümleri yapılıyor.. benimde sata göre hiç uyumlu olmadı bebeğim hep geriden geliyor ama doktorum yumurtlamanın geç olabileceğini söyledi o yüzden doğumuda ultrasound sonuclarına göre planlıyoruz.. bebeğin gelişimi üç aşağ bes yukarı birbirini tutar aradaki birkaç günün cokda önemli olduğunu sanmıyorum.. dogumların sadece yüzde beşi sat tarıhıne göre verilen tarihte gerçekleşiyormuş diye okudum bugün..

Bebekler ultrasonda SATa göre geriden gelebilir, ya da ileri çıkabilirler. Belli sınırlar içerisinde kalmak şartıyla bunda endişelenecek bir durum yoktur (20'li haftalarda 2 haftalık ileri ya da geri, 30'lu haftalarda 3 hafta ileri ya da geri normal sınırlar içerisindedir). Bu ileri ya da geri olma durumunun genetik nedenleri olabileceği gibi (örneğin siz aile olarak ufak tefekseniz, çocuğunuz da ufak tefek olur, sonuçta ultrason toplumun ortalamasına göre hesap yapıyor, o ortalama da bazı insanlar ortalamadan iri bazıları da ortalamadan ufak demek), doktorların kullandıkları ultrason cihazlarına yüklenmiş farklı istatistik değerleri de farklılığa yol açabilir. Mesela doktorunuzun ultrasonunda ABD değerleri yüklüyse, biz Türkler olarak Amerikalılardan genelde daha kısa vb. olduğumuz için bebek de geriden geliyormuş gibi görünebilir (ki ben bunu yaşadım). Bu yüzden doktorlar arasında ultrason haftalarınız değişiklik gösterebilir.

Doğumda ise, ne ultrasona göre, ne SAT'a göre olacak diye bir şart yoktur. Bebek ne zaman isterse o zaman gelir. Ultrason ya da SAT size ortalama bir tarih söyler. Bunun +2 -2 haftası içerisindeki doğumlar normal zamanda kabul edilir. Yani örneğin SAT'ın verdiği tarihten 2 hafta önce doğum yaparsanız bebeğiiz prematüre sayılmayacağı gibi, SAT'ın verdiği tarihte doğum gerçekleşmezse, daha iki hafta beklemenizde hiç bir sakınca yoktur, çünkü normaldir (40. hafta dolunca "bu bebek doğmaz" diye hemen anneyi kesip biçmeye niyetli doktorlar olduğu için söylüyorum bunu da)

kızlar drdan geldim bebeğim 966 grammış bacak boyu kısaymış bacak boyuna göre 25 hafta 3 günlük.moralim bozuldu :( tansiyonumda varmış onuda öğrendim tuzu tamamıyle kes dedi dr.diğer herşey normal dedi.herşey sınırda ama normalmiş bacak boyuda sınırın altında onada normal dedi ama moralim bozuldu.32.haftada bidaha dopler isteyecek drum.

toz toprak canım dr normal kabul ettıyse bı sorun yok demektır inşallah. 2.kez ayrıntılıya cagırabılır gelısımını gormek ıcın bı tanıdıgımada ole yapmıslar.inşallah kotu bı sey yoktur ve bebeklerımız cok saglıklıdır.bugun arefe yapılan butun dualar kabul olurmus inşallah bızımkılerde kabul olur çok sıkıntılı gunler yasıyoruz bu teknolojı yuzunden.herkesın bayramı kutlu olsun

toz toprak canım dr normal kabul ettıyse bı sorun yok demektır inşallah. 2.kez ayrıntılıya cagırabılır gelısımını gormek ıcın bı tanıdıgımada ole yapmıslar.inşallah kotu bı sey yoktur ve bebeklerımız cok saglıklıdır.bugun arefe yapılan butun dualar kabul olurmus inşallah bızımkılerde kabul olur çok sıkıntılı gunler yasıyoruz bu teknolojı yuzunden.herkesın bayramı kutlu olsun

inşallah kötü bişey bi sorun yoktur mavilimmm.allahım herkese sağlıklı bebekler versin.

canım ne kadar haklısın ya bu teknolojı bızı mahvettı her allahın günü kaldım ınternet basında eşimde diyo artık kafayı yıcen arastırmaktan dıye.haklı da.dün drum 26 haftalık bebegımın ultrasonda 25 hafta görünmesı sonucu dopler ıstedı.ne oldugunu anlamadım nıye oldugunuda.bugün burdan okudugum kadarıyla anlıyorumkı bebegımın 1 hafta küçük olmasından kaynaklı ıstenmıs benden dopler.yok yanı ılacda vermedıki fındık badem yıyımmı dıye ben soruyorum süt su bolmu içiyim napıyım dıye.kadının agzından laf alamıyorum.aklı fıkrı testlerde.önceden testmı vardı ya.yaptırmıcam dopler falan ben :58:

Back
X