ben de sen gibi kararsızdım. birgün kontrolümde ultrasona bakıldı, o sırada mutlaka gir dedi ayrıtılıya, o sırada içimden girsem mili acaba falan dişye düşünğyordum. çünkü yaşadığım ilde yoktu yakın çevre ile gitmem gerekiyordu. sonra bir önceki kontolümde 3 lşü test yaptırmıştım. doktorum pc den onun çıktısını çıkardı, ve down riskimin 50 de 1 olduğunu, hem ayrıntılıya hem de amniyosentez ya da yurtdıiı kan testleri yaptırmamı söyledi, bunların hepsi aynı gün oluyor, biz apartopar çevre ile gittik, üniversite hastanesine, özel muaynede 122 tl mi ne ödedik ayrıntılı için....
şöyle ki birdaha hamile kalırsam 3 lü test kesinlikle yaptırmam, çünkü güvenirliği düşük ama kesin ayrıntılıya gireerim, ayrıntılı da çok şükür birşey çıkmadı bir tek kalpte parlaklık çıktı onun da tek başına anlam ifade etmeyeceğini söyledi.....şu açıdan girilmeli varsaki bir sıkıntı hemen doğumdan sonra ameliyata alınabiliyor ya da takip altında oluyorsun. forumları okursan görürsün, böbreği olmayan, kalp sıkıntısı olan, akciğerde kist olan bir çok anne çıkabiliyor ayrıntılı da, bunların baqzıları zamanla düzeliyor, ama bazıları kalıyor. mesela bugün kk da bir anne doğum yapacaktı, bebeğinin akciğerinde kistler vardı, yanlış hatırlamıyorsam kalbe de bir etkisi olmuştu.... sonuçta böyle birşeyi bilinerek doğuma girmen daha iyi, çünkü doğum yapıcağın hastanenin yenidoğan küvezi olması lazım, ameliyat olabileceği için hemen hazırlıklı olunması lazım ...hatta bu duurma göre zorunlu sezeryana bile alınabiliyorsun öincede planlı olması lazım...
ha inşallah hiçbirşey çıkmaz ayrıntılıda ama bence girilmesi gerekiyor, dedğim gibi bende özel hastane fiyatların 700 lü rakamlarını duymuştum. ama üni hastanelerinde 122 tl ye yaptır için rahat etsin derim. sağlıkla al kucağına inşallah bebeğiniii