ayrintli ultrasonda bebeginde risk gorunenler....

tosun_yasmin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
135
4
46
Hollanda
ikili uclu dortlu test ve amniyosentez yaptirmayip detayli ultrasonda bebeginde down sendromu riski bulunan hamiller var mi yada boylebi risk buluupta saglikli bebekler doguranlar var mi aramizda yardim lutfen

neden yaptırmadınızki 2li test

ben hicbir testi yaptirmadim cunkuuuu bisey cikarsa butun hamileligim boyunca stres yasamak istemedim ne olursa olsun aldirmayacagim icin.....ama 20 hfalik ultrasonda doktorun biri kafasi kucuk dedi iki gun sonra baska bi doktor down sendromlu ayaginin biri carpik dedi .....bi ay sonraki ultrasonda baska bi doktorda down sendromu riski gormuyorum kafasi normalden birazzz kucuk dedi ama beyin gelismi guzel organlari kemik yapisi guzel ben bi risk goremiyorum dedi sadece ayaginn birinin carpik oldugunu gordu ama bi ay oncesindeki ultrasonda cok carpikti ayagi ama simdi cok az gozuktu... doktor ck kotu degil ve tedavisi dogumdan hemen snra baslandiginda yurumeye baslayana kadar duzelecegini soyledi icimizi rahatlatti .....su anda kizimin ayagi icin neler yasayacagiz ne gibi tedaviler olacak dogumdan once ortpedi cock doktorumuz biz yonlendirecek ve dogumdan iki gun sonra tedaviye baslanacak..... 7 hafta sonraki kontrolumuzde sezeryan mi normal dogum mu olacak doguma doktor mu ebe mi girecek bide son kez ayaginin durumuna bakacak gercekten carpik mi yoksa yatis pozisyonundan mi kaynakli ,,,o zamana kadr daha da buyuyecegi icin daha net gorunecek....

Back
X