ayyy kızlar nolur bana yardım

sulu dolmanın ozel bır tarfı yoktur zaten .
suyunu bol koyarsın olur bıter .
dolmalar lapa olur zaten ,demek kı esın lapa sevıyor .
yanı mumkun degıl kı bol sulu olup da dolmalar dırı olsun .
dogaya aykırı bır durum bu:1:

sulu dolmanın ozel bır tarfı yoktur zaten .
suyunu bol koyarsın olur bıter .
dolmalar lapa olur zaten ,demek kı esın lapa sevıyor .
yanı mumkun degıl kı bol sulu olup da dolmalar dırı olsun .
dogaya aykırı bır durum bu:1:

öğrendım canım bıldıgımız dolmanın kıymasının bol pırıncını az yaparsan hem lapa olmaz hemde suyu azaldıgında ındırmeden bıraz su eklersın olur:56::56::56:

Canım antep dolması gibi yapıyor o. Sen sarmanı normal pişireceksin. Suyunada biraz salça, nar ekşisi koyacaksın. Zaten baharatıda olacak. Dıolmayı pişirdiğin suyu başka bir tencereye dökeceksin. sarma ve dolmayıda yanına servis edeceksin. genellikle kıymalı sarmada ve dolmada yapılır bu..

Canım antep dolması gibi yapıyor o. Sen sarmanı normal pişireceksin. Suyunada biraz salça, nar ekşisi koyacaksın. Zaten baharatıda olacak. Dıolmayı pişirdiğin suyu başka bir tencereye dökeceksin. sarma ve dolmayıda yanına servis edeceksin. genellikle kıymalı sarmada ve dolmada yapılır bu..

anam ya tam anladım dıyorum .sende baska dedın sankı ya.offf

baktım senın antep dolmasına sulu değil ki .valla anladığım kadarıyla yarın denıcem bakaım nolcak .herkese tesekkur ederım sımdı cıkmam gerek hepinize tekrara tessekkurederım.

Nerelisiniz?

Güneylisiniz diye tahmin ediyorum çünkü bahsettiniz dolma sarma vs. Adana, Hatay'da yapılır.

Dolma ya da sarmayı normal pişir. Ayrı bir tavada biber salçası, nane ve pul biberi yag ile sos yapıp, dolma piştikten sonra üzerine gezdireceksin.

İşte bu kadar :1:

Son düzenleme:
ilginc :26: bir sarma manyagi oldugum icin bidahaki yapisimda bende sulu denicem :25:
buyrun kizlar herkes alsin bitane :39::31::56:
$images.webp

biz dolmayı etli ve sulu yaparız.suyu salçalı olur.etin içinde pirinç olmaz ince bulgur olur.suyuna limon sıkarız çorba gibi içilir suyu hatta ekmek bile banılır off canım çekti bee :))
tarif istersen verebilirim canım

Nerelisiniz?

Güneylisiniz diye tahmin ediyorum çünkü bahsettiniz dolma sarma vs. Adana, Hatay'da yapılır.

Dolma ya da sarmayı normal pişir. Ayrı bir tavada biber salçası, nane ve pul biberi yag ile sos yapıp, dolma piştikten sonra üzerine gezdireceksin.

İşte bu kadar :1:

aynı arkadasımın dedigı gıbı yapıyoruz .hatta sarımsakta ezılıp eklenır bu sosa;ama dolma etlıyse böyle olur.zeytınyaglılar susuz ve sossuz olur:34:
nıye stress oldun cnm,annecıgı yapsın o da yesin:D hadı kolay gelsın:)

Back
X