Az okumak bile hiç okumamaktan iyidir!

Evett ben bir kitabı daha bitirdim.
Saffet Nezihi'den Zavallı Necdet.
Konusu yakışıklı, çapkın Necdet isimli adamın bir gün Meliha'nın piyano çalışı ile mest olup aşık olmasıyla başlıyor. Ancak aşkını açıklamadığı ve gizlediği için karşılık bulamadan Meliha'ya en yakın arkadaşı İbrahim Şemsi talip oluyor ve evleniyorlar. Bunun üzerine Necdet ne kadar uzak dursada Meliha'dan kadınlar anlar, kendisine aşık olduğunu anlıyor. Ve malesef kendisi de Necdet'e aşık oluyor. Ama bana kalırsa bu aşktan çok takıntılı olma durumu. Daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim çünkü spoiler verme ihtimalim yüksek 🤭
Ben kitabı çok sevdim, hemencecik de bitti zaten kısaydı da. Yalnız ben bu kitabı Aşk-ı Memnu'ya çok benzettim ya.. Bence kitabı yazarken yazar biraz olsun etkilenmiş. Sadece Necdet Behlül kadar karaktersiz değildi hatta bence gayet düzgün bir adamdı, Meliha'nın b.k yemeleri yüzünden hayatları mahvoldu. Meliha ise saplantılı derecede aşık bir kadındı. Necdet'i kaybetmemek için herkesi harcamaya müsaitti. Ama sonunda... Neyse spoiler yok 😂
Kitaptan birkaç alıntı birarak gidiyorum :)

Eklentiler

• 1000186564.webp
    1000186564.webp
    121,7 KB · Görüntüleme: 19
  • 1000186565.webp
    1000186565.webp
    105,6 KB · Görüntüleme: 13
  • 1000186566.webp
    1000186566.webp
    110,1 KB · Görüntüleme: 13
  • 1000186567.webp
    1000186567.webp
    109,6 KB · Görüntüleme: 15
Evett ben bir kitabı daha bitirdim.
Saffet Nezihi'den Zavallı Necdet.
Konusu yakışıklı, çapkın Necdet isimli adamın bir gün Meliha'nın piyano çalışı ile mest olup aşık olmasıyla başlıyor. Ancak aşkını açıklamadığı ve gizlediği için karşılık bulamadan Meliha'ya en yakın arkadaşı İbrahim Şemsi talip oluyor ve evleniyorlar. Bunun üzerine Necdet ne kadar uzak dursada Meliha'dan kadınlar anlar, kendisine aşık olduğunu anlıyor. Ve malesef kendisi de Necdet'e aşık oluyor. Ama bana kalırsa bu aşktan çok takıntılı olma durumu. Daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim çünkü spoiler verme ihtimalim yüksek 🤭
Ben kitabı çok sevdim, hemencecik de bitti zaten kısaydı da. Yalnız ben bu kitabı Aşk-ı Memnu'ya çok benzettim ya.. Bence kitabı yazarken yazar biraz olsun etkilenmiş. Sadece Necdet Behlül kadar karaktersiz değildi hatta bence gayet düzgün bir adamdı, Meliha'nın b.k yemeleri yüzünden hayatları mahvoldu. Meliha ise saplantılı derecede aşık bir kadındı. Necdet'i kaybetmemek için herkesi harcamaya müsaitti. Ama sonunda... Neyse spoiler yok 😂
Kitaptan birkaç alıntı birarak gidiyorum :)
Klasik Türk edebiyatı. Ben daha Ayaşlı ve kiracılarını bitiremedim sonundayım ama sevemedim. Evde tadilatım vardı kaç gündür okuma yapamadım belki de kitap sıktı beni bilemiyorum.

Klasik Türk edebiyatı. Ben daha Ayaşlı ve kiracılarını bitiremedim sonundayım ama sevemedim. Evde tadilatım vardı kaç gündür okuma yapamadım belki de kitap sıktı beni bilemiyorum.
Aa o kitabı merak ediyordum aslında, konusu ilgimi çekiyordu. Merak mı uyandırmıyor, akıcılığı yok anladığım kadarıyla. Kitap sarmayınca gerçekten insanın okumaya hevesi de pek olmuyor. Malesef benimde öyle olup uzun bir süre okumaya ara bile vermişliğim oluyordu.

Aa o kitabı merak ediyordum aslında, konusu ilgimi çekiyordu. Merak mı uyandırmıyor, akıcılığı yok anladığım kadarıyla. Kitap sarmayınca gerçekten insanın okumaya hevesi de pek olmuyor. Malesef benimde öyle olup uzun bir süre okumaya ara bile vermişliğim oluyordu.
Kitabın akıcılığı güzel ama konu sığ. Heyecan verici bir yanı yok. Normal bir apartman içindeki kiracıların gündelik hayatları işlenmiş.Sayfa değiştirirken acaba beni ne bekliyor diyemedim malesef. Gerçi kişiden kişiye değişir durum belki sevebilirsiniz siz.

Kitabın akıcılığı güzel ama konu sığ. Heyecan verici bir yanı yok. Normal bir apartman içindeki kiracıların gündelik hayatları işlenmiş.Sayfa değiştirirken acaba beni ne bekliyor diyemedim malesef. Gerçi kişiden kişiye değişir durum belki sevebilirsiniz siz.
Aa bende her dairede kalan kişilerin karakterleri, yaşamlarını vs. merak uyandırarak anlatılmıştır diye düşünmüştüm açıkçası. Biraz okuyucu yorumlarına bakip listeme ona göre alırım o zaman.

Bir yerden başlamak önemli diye düşünüyorum. Kendi açımdan en zor kısmı başlamak zaten. Bir sayfa okuyunca bölümü bitiresim geliyor, öyle öyle bakıyorum kitap bitmiş :)

Bu ay 5 kitap bitirdim,okumayı çok seviyorum.uzun yıllardır okuyorum okuduklarımı instagram sayfamda paylaşmaya başladım bi süredir.sayfama beklerim @satirarasindaben beklerim

Johann hari-çalınan dikkat kitabını okuyorum. günümüz sorunu olan odaklanamamanın arkasındaki gerçekleri araştıran bir kitap, okuyunca gerçekten vay be dedirtiyor, biraz da karamsarlığa sürüklüyor. Netice itibariyle, bunları bilmek de, insanda bir farkındalık oluşturuyor.

Vee Bahçıvan ve Ölüm kitabını da an itibari ile bitirdim. Kitabın konusu yazarın babasının hastalık ve ölüm sürecindeki iç dünyasını anlatıyor. Genel olarak beğendim, güzeldi. Ama neden bu kadar abartıldı asla anlamadım. Belki de ben daha çok sürükleyici, merak uyandıran kitapları sevdiğim içindir. Bir de benim gibi kaygılarınız, korkularınız yüksekse okurken sizi yorup tetikleyebilir. Beni tetikledi. Ben ailemi, sevdiklerimi kaybetme korkusunu şiddetli şekilde yaşayan biriyim. Ve malesef çok fazla empati yaptım ve bu durum beni yordu. Belki de yas sürecinde okunması gereken bir kitaptır, insanı bir nebze yalnız olmadığını hissettirir, bilemedim.
Ama ben öyle ayılıp bayılmadım. Hatta o duygulardan hemen uzaklaşmak için hızlı hızlı okudum.
Böylelikle ocak ayında 4 kitap bitirmiş oldum. Sıradaki kitabım "Sana Gül Bahçesi Vadetmedim". Bahçelerden gidiyorum ikidir
😄 Bu kitabı çok merak ediyordum, sonunda başlayacağım.

Eklentiler

• 1000189485.webp
    1000189485.webp
    48,5 KB · Görüntüleme: 10
  • 1000189484.webp
    1000189484.webp
    89,7 KB · Görüntüleme: 9
Merhaba, ben geldim :) Şubat ayının ilk kitabını da bitirdim. Biraz yavaş ilerledi aslında ama kitapla alakası yoktu, ben odaklanamadım. Sana Gül Bahçesi Vadetmedim kitabını bitirdim. Çok güzeldi, çok şey kattı bana. 16 yaşındaki bir kızın savaştığı bir akıl hastalığı ile ilgili. Gördüğü tedaviler boyunca geçen süreci anlatıyor, kendi kafasında kurduğu bir Yr dünyası var ve karakterimiz Deborah bu iki dünya arasında bocalayıp duruyor. O kadar üzüldüm ki bu karaktere. Aslında çok merhametli bir karakter. Hastalığın etkisinde bile olsa kimseye zarar vermek istemiyor hatta bundan korkuyor. Böyle bir haldeyken kararlı, iyi, onu anlayan bir doktor ile tedavisini sürdürürken nasıl hayattan vazgecmisken hayata tekrar tutunduğunu görüyoruz. Ama bu aşamanın da hiç kolay olmadığını hatta bocalayıp başa dönebilineceğini ama kararlı ve iyi bir tedaviyle oldukça güzel yol alımabilecegini de öğretiyor. Bence burada ana karakter Deborah ve doktoru Fried arasındaki dürüstlük de çok önemliydi. Fried o kadar şeffaf ve gerçekçi konuştu ki Deborah ona güvenip kendini açabildi ve tedavisi güzel ilerledi.
Neyse okumayanlara tavsiye ederim, ben oldukça beğendim. Birkaç çizdiğim alıntıyı da bırakıyorum.

Eklentiler

• 1000194467.webp
    1000194467.webp
    56,2 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000194470.webp
    1000194470.webp
    114,3 KB · Görüntüleme: 10
  • 1000194471.webp
    1000194471.webp
    107,5 KB · Görüntüleme: 10
  • 1000194472.webp
    1000194472.webp
    88,1 KB · Görüntüleme: 15
Şubat ayında hiç okuyamadım. Şimdi başlıyorum ve heyecanlıyım.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    74,3 KB · Görüntüleme: 18
Jennifer clement'in 'Kadınlar Ormanı' kitabını okuyorum, çok iyi gidiyor, tavsiye ederim...👍

Ve bir kitap daha biter..
Dokunmadan - Nermin Yıldırım
Sonu beni baya ters köşe yaptı, genel olarak akıcı ve keyifli bir kitaptı. Ev isimli kitabı varmış yazarın, bir dahaki kitap alışverişte alacağım

Eklentiler

• 1000199728.webp
    1000199728.webp
    157,8 KB · Görüntüleme: 15
Yaa çok sevindim okumana vesile olduysam bu akşam. Bende burayı görünce bi gaza geldim :)
Evet klasiklerde beni o korkutuyor aslında ama bakalım nasıl ilerleyecek. Bu yazarı da ilk defa okuduğum için anlatım tarzı nasıldır hiç bilmiyorum.
Keşke sayımız biraz fazla olsaydı burada okuma kulübü yapardık. Bir kitap belirler o ay onu okur üzerine konuşurduk.
online kulüpler var aslında. googleda aratırsanız çıkıyor. umarım burada da toplanırız ve yapabiliriz çok güzel olur 🙏

Ben de şu sıralar Charlotte Perkins Gilman'ın Herland isimli kitabını okuyorum. Oyalanmayayım da bugün bitireyim sizlerden ilhamla ❤️

Back
X