• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az önce sinir krizi geçirdim

Boşa para göndermek toprağa para ekmek gibidir bir yararı yok. Oysa kendi paranı kendin için kullansan, kendine eksen biraz filizlenir çiçek açarsın. O psikolojiyle öğretmenlik yapmanda yarardan çok zarar verir. Paranı sevdiğin yere değil, nereye yararı olacaksa oraya gönder bence :))

Meraktan 700 liralık ütülere baktım.Tekstilde kullanılan ütülermiş onlar.Ne gerek var bu kadar lükse.
Değil 500 lira 1 kuruş gönderme.2000 bildiğin maaş ücreti.Üstelik asgari ücretten bile çok fazla bir para.Yazık ya o kadar para boşa gidiyor.Her ay 2000 lirayı bir kenara koysan hiç borca girmeden güzel bir araba alabilirdin mesela.
Bu aydan başla göndermemeye ve paranı kendin için harca.Bakalım ne hissedeceksin.

Doğu da çalışan 23 yaşında öğretmenim.Evimde ne televizyon var ne doğru düzgün bi eşya. Ütü m annemin eskisi kaç yıllık ütü.Bugun gömleğimi yaktı. Az önce babamla telden konuştuk. Ütü çalışmıyor kıyafetlerimi yakıyor dedim.bugun bilgisayarım da bozuldu .tv olmayınca bilgisayardan izliyorum kanalları. Babam da "ben napiyjm bozulmuşsa dedi" o kadar üzüldüm ki ütü alacak param yok baba dedim evde misafir var napabilim git al dedi olmadı para yollarım sana dedi .telefonu kapadım ağladım halen ağlıyorum. Evde çaydanlık bardak ne varsa yere fırlattım sinirimden. Ben her ay maaşımı aileme yolluyorum ben napabilrik demeleri zoruma gitti
pardon safmısım yollama . bu kacıncı konum herkes sana dedi neden yolluyorsun . anlamıyorum . sinir krızı iyidir için bosaltır bende gecirdim zamanında üzülme yollama artık seni senden iyi düsünmüyorlar

Kendi evine ütü alamayacak kadar ne diye paranı yolluyorsun ki? Ailenin ihtiyacı varsa elbet gönder ama kendine de ütü alabil yani.

Doğu da çalışan 23 yaşında öğretmenim.Evimde ne televizyon var ne doğru düzgün bi eşya. Ütü m annemin eskisi kaç yıllık ütü.Bugun gömleğimi yaktı. Az önce babamla telden konuştuk. Ütü çalışmıyor kıyafetlerimi yakıyor dedim.bugun bilgisayarım da bozuldu .tv olmayınca bilgisayardan izliyorum kanalları. Babam da "ben napiyjm bozulmuşsa dedi" o kadar üzüldüm ki ütü alacak param yok baba dedim evde misafir var napabilim git al dedi olmadı para yollarım sana dedi .telefonu kapadım ağladım halen ağlıyorum. Evde çaydanlık bardak ne varsa yere fırlattım sinirimden. Ben her ay maaşımı aileme yolluyorum ben napabilrik demeleri zoruma gitti
para yollarım demiş baban canım benim anne baba olmadan anlayamasın hayatın yükünü ayrıca öğretmen olmuşsun yani herşey ha diyince olmuyor maalesef biz nelerden geçtik yeri geldi ekmek bulamadık Allah başka dert keder vermesin sağlığın yerinde olsun maddeler gelip geçicidir can sağ olsun birde komşu dan idare et alasıya kadar sonuçta gurbetçisin mutlaka yardımcı olurlar Allah iyi insanlarla karşılaştırın

Once kendi ihtiyaclarini karsila kalani gonder gondereceksen illa bi para

Gecinemeyecwklerini düşünmüyorum. Bi kardeşim üniversitede kredi alıyor. Ona çok az yolluyorlar.biri lisede bi onun masrafı oluyordur.Kendi evimiz başka şehirde ailemin oturduğu başka şehirde ama kiralar birbirini dengeleyor. Annem çok çok lux meraklısı bi insan gitmiş kendine 700 liralık ütü almış. Babam da ona uyuyor.Sonra ben hayırsız evlat oldum simdiden
Iyi de sen hiç itiraz etmeden paranı yollarsan onlar da lüks takilirlar yani.
700 liralık utuyu senin alman lazım annenin değil.
Senin yerinde olsam babamın yolladığı 300un üstüne 400 daha koyar ben de en pahalisindan ütümü alırdım.
Hem çeyizin için ilk parçanı almış olursun.
Öbür ay da gider kendime kocaman bi tv alırdım.
Böyle böyle her ay evimi güzelleştirirdim.

Maaşının çocuğunu yolluyorsun zaten bi de babanın tepkisine bak:KK12: yanlış yapıyorsun. Parasız kalacak kadar göndermek çok saçma

Bak sen 6 yıl ordasın yaşadığın evi katlanilir hale getirmen lazım yoksa 6 yılda biter tukenirsin.
Hafta sonu gezilere katilman lazım bunlar lüks değil ihtiyaç emin ol yoksa böyle ruh sagligin bozulur.
Senin yerinde olsam ben de kendimi acindirir onları bastirirdim.

Olmuyor işte o kadar benciller ki.Herkesin yanında okuttuk da ettik de bir sürü laf sayıyorlar mecbur kaldım. Artık bıktım isyan ettim resmen .

İyi de dünyaya getirmeyi biliyorsa okutmak da zorunda zaten onun görevi o. Ama senin maaşının cogunu onlara gönderme gibi bir zorunlulugun yok. Biraz geri cek kendini. Ne güzel sen de giderdin arkadaşlarınla

Ben de doguda ogretmenlik yaptim.Annem geldi benimle kaldi,sirf bana destek olmak icin.Benden bes kurus almadilar.Babam eve alisveris yapsam uzuluyo,kabul etmek istemiyo.Sen gel vazgec para gondermekten.Cok ihtiyaclari var mi bilmiyorum ama varsa da sinirli miktarda gonderirsin.Bu gunler gecicek, hic canini sikma.

Son cümlen herseyi bitirdi...
Ne yapabilirim ne demek, ben parami oldugu gibi size yolluyorum siz bir ütü parasini cok goruyorsunuz deseydin...

Hem neden komple yolluyorsun parani sen ? Doğuda ne oldugu belirsiz bir yerde görev yapiyorsun belkide paraya onlardan cok senin ihtiyacin var...

Böyle nankör bir aile icin cirpinmazdim sahsen...

Senin ailenin maaşı yok mu cok mu zor durumdalar? Gerci zor durumda olan insan 700liraya ütü almaz. Resmen seni somuruyorlar.
Sanki ailen sana universitede her ay 2bin lira mi yolladi ki okuttuk bilmem ne diyorlar? Ya kredi almissindir ya burs.
Sen yollamayinca orda burda arkandan konusacak aileye cok bile yapiyorsun.

BAk güzel kardeşim,ağzınla kuş tutsan bazen ailene bile yaranamazsın.ben de zamanında doğuda görev yaptım.öncelikle kendini kendi konforunu düşün,doğu başlı başına zor zaten.
Ayrıca çocuğunu okutmak bir ailenin görevi zaten,nimet değil,o yüzden de kendini borçlu hissetme.bir daha da maaşını kimseye yollama.abla nasihatı,çok pişman olursun ilerde

Kızlar az önce tekrar konuştum ailemle. A: annem B: ben
B: Anne bu ay maaşımı yollamayim da eve tv ve bişeyler alıyım hiç vakit geçmiyor haberiniz olsun ona göre ayarlayın bu ay
A: Ben gelirim sana evdeki eski tv yine getiririm alma .Sen eve alırsın
B: Anne geniş ekranlardan yeni tv lerdeb alıyım burada çıkıp gezecek bir yer yok tek yaşam yerim ev . Bilgisayarım da bozuldu eskiydi zaten temelli onu da değiştiririm.
A : İyi tamam istediğini yap . Biz burda sefiller gibi yaşayalım sen kendine ev döşe.Eve salon takımı alınacak kardeşine oda alınacak. Seni isteyenler oluyor şu rezil gibi eve mi sokacaksın.
B: Anne isteyen seni mi istiyor beni mi.Sanki sen mi gelin olacaksın dedim yüzüme kapadi

Konularinizi az cok biliyorum. Herkes ailenizin tutumu yuzunden para gondermeyin ya da daha az gonderin dedi, bende dedim. Bundan sonra 100 konu daha acsaniz herkes para gondermeyin diyecek. Kendi ihtiyaclarinizi karsilayabileceginiz kadarini ayirin, gerisini gonderin en azindan. Size de esya lazimmis, esyalarinizi alin o para sizin emeginiz karsiligi. Bunun dışında sosyal aktiviteler de ihtiyaçtır, bunlara da butce ayirin.

Canim benim sen bu aileye yaranamazsin. Salon takiminiz cok mu eski? Kardeşin yerde mi yatiyor nedir yani?
Yarin birgun evlendiginde sen saniyor musun ki ailen sana destek olacak? Bir sürü borcun altina gireceksin. Kimsede borcu var demeyecek.
Hem ben annenlerin seni evlendirecegini de düşünmüyorum. Altin yumurtlayan tavuksun.

Kızlar az önce tekrar konuştum ailemle. A: annem B: ben
B: Anne bu ay maaşımı yollamayim da eve tv ve bişeyler alıyım hiç vakit geçmiyor haberiniz olsun ona göre ayarlayın bu ay
A: Ben gelirim sana evdeki eski tv yine getiririm alma .Sen eve alırsın
B: Anne geniş ekranlardan yeni tv lerdeb alıyım burada çıkıp gezecek bir yer yok tek yaşam yerim ev . Bilgisayarım da bozuldu eskiydi zaten temelli onu da değiştiririm.
A : İyi tamam istediğini yap . Biz burda sefiller gibi yaşayalım sen kendine ev döşe.Eve salon takımı alınacak kardeşine oda alınacak. Seni isteyenler oluyor şu rezil gibi eve mi sokacaksın.
B: Anne isteyen seni mi istiyor beni mi.Sanki sen mi gelin olacaksın dedim yüzüme kapadi
Seni kardeşinin odasından mı isticeklermiş. Para yollama

Back
X