• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az önce sinir krizi geçirdim

Ben sizin önceki konunuzu hatırlıyorum sanki. Anneniz aklına her eseni alıp ödersin diyordu değil mi?
Bakın tamam aileniz onlar,tabiki destek olun ama kendinizide es geçmeyin destek olurken. 3bin lira mı alıyorsunuz,ailenize gönderebileceğiniz maksimum miktar bin lira olsun. Kendi ihtiyaçlarınızı erteleyecek,aç,parasız kalacak kadar yapmayın yardımınızı.
Babanız ne kadar rahat gördünüz değil mi?
Sizde onun gibi olun.
Büyük konuşmak istemiyorum ama benim evladim oralarda tek başına hayat mücadelesi verse,onun tek kuruşu boğazımdan geçmez,değil para istemek,elimdekini de yollarım,parasız ,pulsuz kalmasın,kimseye muhtaç olmasin diye.
Lütfen kendinizden bu kadar taviz vermeyin.

O bardak tabak kirilinca daha iyi olmadi vaziyet, bil hani.
Film senaryolari gibi olmuyor iste o isler.
Simdi bide onlarin masrafi cikti.

Para konusunda, kendi butceni dusunmeden neden yolluyosun hepsini?

Nasıl aileler var anlamıyorum ve içten içe isyan ediyorum bazen Allah affetsin, babacığım beni emekli ikramiyesi ile özel üniversitede okuttu şehir dışına gitmeyeyim diye, musun oldum kpss ye girdim atandım, ne zaman yemek ısmarlamaya bişey almaya kalksam benim olduğum yerde senin paran geçmez dedi şaka yollu, evlendim gene aynı, benim param kursağından geçmemiştir

Ve benim babacığım ona doyamadan göçtü gitti
Başınız sağolsun

Doğu da çalışan 23 yaşında öğretmenim.Evimde ne televizyon var ne doğru düzgün bi eşya. Ütü m annemin eskisi kaç yıllık ütü.Bugun gömleğimi yaktı. Az önce babamla telden konuştuk. Ütü çalışmıyor kıyafetlerimi yakıyor dedim.bugun bilgisayarım da bozuldu .tv olmayınca bilgisayardan izliyorum kanalları. Babam da "ben napiyjm bozulmuşsa dedi" o kadar üzüldüm ki ütü alacak param yok baba dedim evde misafir var napabilim git al dedi olmadı para yollarım sana dedi .telefonu kapadım ağladım halen ağlıyorum. Evde çaydanlık bardak ne varsa yere fırlattım sinirimden. Ben her ay maaşımı aileme yolluyorum ben napabilrik demeleri zoruma gitti
Ben biraz farklı düşünüyorum
Onlar sizin aileniz değil mi ?Neden bu konuda sürekli şikayetçisiniz . Tabi ki her ailenin dinamitleri farklıdır.ama bence senden destek istemeleri normal normal olmayan sizin ortayı bulamayıp ek dersinizle birlikte bütün maaşınızı yollamanız .
Bende doğunun tehlikeli bir bölgesinde öğretmenlik yaptım ve yanımda 3.5 yaşındaki çocuğumda vardı.
3 ay öğretmen evinde kaldım odamızda sadece küçük bozuk bir televizyon vardı ve çocuğa hafif karıncalı bir çizgifim kanalını açıyordum.
Aileme gelecek olursak büyük emekleri var üzerimde Babam asgari ücret alırdı annem dantel,örgü yapar beni şehir dışında büyük bir üniversitede okuttular . Üstelik iki kardeşimde lisede okuyordu.
Atandığımda tatilde onların yanındaydım
Sevinçten annemin ağladığını, babamın gözlerinin dolduğunu bilirim.
Ben daha sonra uygun bir eve geçtim ve spotculardan küçük bir televizyon ve tadını çıkan bir öğretmenden çekyat,halı,ranza aldım. Oturduğum evin sahibide kullanmadığı kömür sobasını vermişti sağolsun .
Emektar anneme hemen ilk maaşımla 1 buzdolabı,1 çamaşır makinası aldım onlarda bana eski makina buzdolabını yolladı, yatak yorgan döşek yolladılar ve ben böyle olmasını istedim çünkü burda 2 sene kalacaktım geçici yani bana göre. Sonra baktım Babam bir arsa alacak ama sıkıntıda 6.ayimda iyi bir meblağ kredi çekip yolladım her ay aylığımın 3/1 nı krediye yatırdim. ve ben evliydim . Şuan da Annemin bağkurunu ben yatıriyorum.Benden hiçbirsey eksilmedi düzenimi daha da guzel kurdum.Ailemin benim üzerimde büyük emeği var unuturmuyum onların o sıkıntılı günlerini
Babamın bizi okutmak için 2 işte çalışmasını kan ter içinde eve gelmesini annemin bir yandan fabrikada çalışıp bir yandan dantel örgü yapıp bizi dersaneye göndermesini..
3 kardeşte şükür meslek sahibiyiz.
Babamla birçok hayalimiz varken onu 55 yaşında kaybetmem beni yıktı o emektar Babam artık yok istesemde onun için hiçbirşey yapamam artik:KK61:
Bunları niye yazdım bilmiyorum
Belki senin durumun farklıdır ama bana biraz yakın geldi.
Aileni kırma canim yollayacağin parayı sen ayarla. Madem bir mobilya borcuna girmişler destek ol canım.ama miktarı sen belirle.

ailene yardim etmen güzel,
Ancak senin onceki konu da biliyorum ve ven ailenin senin besledigin iyi niyeti besledigini düşünmüyorum.ailen sana "o kadar okuttuk yarin bigun evlenecek,yatdim etmeyecek,simdi yapacak tabi" gözüyle bakıyor.
Normal bir aile olsa su dusunce olur "kizim sen dogudasin bizden uzaktasin,Allah korusun aniden bisey falan olur ,zor durumda kalma paran yaninda dursun" der.
Ailen seni yolunacak kaz görmüş ne koparsak kar diye bakiyor.utun,pc in onlarin umrunda değil, yerinde olsam onlar icin ideal bi butce ayırır (300 500 gibi) gerisini de kendi ihtiyaclarima harcqrim birikim yaparim.
Sorduklarinda da kizmadan bagirmadan sitemkar bir sekilde soyle niye kırıldığını, kendi ihtiyaclarini karşılayamadığı, artık kendi gelecegin icin birikim yapacağını.bunda bisey yok.

Sen bigün evlenmicen mi ozaman eşin ve ailesini karşı nasıl mahcup olacaksın hiçbişey alamayacaksın alsan da borçla alacaksın çünkü birikmişliğin yok ki şu şartlarda istesen ev alırsın. Bunları düşün lütfen para gönderme. Kendini düşün. Sana küsüyolarmı bırak küssünler. Seni oralarda zor duruma sokan aileye çok bile yapmışsın.

Evlendikten sonra da istediler mi
Evet canım istediler :( Hatta annem evlenirken yorgan yaptırmıştı onun parasını bile istedi ilk beş altı ay salak gibi yolladım sonra eşime dedim ki benim ailem bu (eşimde hiç laf etmedi etmezde biliyolar ama nasıl tiyatro yapıyolar anlatamam) onlar hep isterler doymazlar yazın öğrenim kredilerimi elimden alan bi aile bunlar bize çok geldiğini bildikleri için böyle yapıyolar benim zorumla bi araba aldık onlar ağlamadan ben ağlayıp tiyatro yapıyom artık yoksa istiyolar istenincede vermesen olmuyo fırsat bırakmıyorum senin anlayacağın .

Onlar sizin aileniz değil mi ?Neden bu konuda sürekli şikayetçisiniz . Tabi ki her ailenin dinamitleri farklıdır.ama bence senden destek istemeleri normal normal olmayan sizin ortayı bulamayıp ek dersinizle birlikte bütün maaşınızı yollamanız .
Bende doğunun tehlikeli bir bölgesinde öğretmenlik yaptım ve yanımda 3.5 yaşındaki çocuğumda vardı.
3 ay öğretmen evinde kaldım odamızda sadece küçük bozuk bir televizyon vardı ve çocuğa hafif karıncalı bir çizgifim kanalını açıyordum.
Aileme gelecek olursak büyük emekleri var üzerimde Babam asgari ücret alırdı annem dantel,örgü yapar beni şehir dışında büyük bir üniversitede okuttular . Üstelik iki kardeşimde lisede okuyordu.
Ben daha sonra uygun bir eve geçtim ve spotculardan küçük bir televizyon ve tadını çıkan bir öğretmenden çekyat,halı,ranza aldım. Oturduğum evin sahibide kullanmadığı kömür sobasını vermişti sağolsun .
Emektar anneme hemen ilk maaşımla 1 buzdolabı,1 çamaşır makinası aldım onlarda bana eski makina buzdolabını yolladı, yatak yorgan döşek yolladılar ve ben böyle olmasını istedim çünkü burda 2 sene kalacaktım geçici yani bana göre. Sonra baktım Babam bir arsa alacak ama sıkıntıda 6.ayimda iyi bir meblağ kredi çekip yolladım her ay aylığımın 3/1 nı krediye yatırdim. ve ben evliydim . Şuan da Annemin bağkurunu ben yatıriyorum.Benden hiçbirsey eksilmedi düzenimi daha da guzel kurdum.Ailemin benim üzerimde büyük emeği var unuturmuyum onların o sıkıntılı günlerini
Babamın bizi okutmak için 2 işte çalışmasını kan ter içinde eve gelmesini annemin bir yandan fabrikada çalışıp bir yandan dantel örgü yapıp bizi dersaneye göndermesini..
Babamla birçok hayalimiz varken onu 55 yaşında kaybetmem beni yıktı o emektar Babam artık yok istesemde onun için hiçbirşey yapamam artik:KK61:
Aileni kırma canim yollayacağin parayı sen ayarla. Madem bir mobilya borcuna girmişler destek ol canım.ama miktarı sen belirle.
Ahh canım ne güzel bir ailen var seninkisi gibi bir ailem olsun isterdim.Burda arkadaşın şikayeti farklı bence kızın vermemek gibi bir niyeti yok direk dayatma olarak alınıyor maaşı ve karşıda lüksüne yatırım yapan bir aile var aynılarını yaşadım arkadaşla.Şu lüks tutkusu bir kadının annelik vasıflarını köreltiyor bence.

.

Doğru olanı yapmışsınız ama insanoğlu her gün gördüğü duvarın rengini bilemez
Demem o ki, aileniz alışmış sizin onlar için yaptığınız şeylere bu yüzden kıymetini fark edemiyorlar
Bu onlara olması gereken bir şeymiş gibi gelmeye başlamış
Yüreğiniz çok güzel ama biraz bencillik yapın lütfen
O ütüyü kendi paranızla kendi evinize alın
Birkaç ay maaşınızı kendinize ayırın
İçiniz rahat etmez büyük ihtimalle Yollayacaksanızda az bir miktar yollayın onlara
Siz fedakarlık ederken yaptığınız şey göreviniz ilan edilmiş resmen

Ahh canım ne güzel bir ailen var seninkisi gibi bir ailem olsun isterdim.Burda arkadaşın şikayeti farklı bence kızın vermemek gibi bir niyeti yok direk dayatma olarak alınıyor maaşı ve karşıda lüksüne yatırım yapan bir aile var aynılarını yaşadım arkadaşla.Şu lüks tutkusu bir kadının annelik vasıflarını köreltiyor bence.
Canım haklısın bana pek lüks gibi gelmedi.Belki mobilyaları çok eskimiştir bilemeyiz .Bence bir aile evladından destek isteyebilir.Konu sahibi yollayacağı parayı kendi ayarlasın iki tarafta mutlu olsun

Zaten bugünden sonra eskisi gibi olmaz.ben o kadar yapıp ettiğim halde babamın biz ne yapalım demesi var ya o kadar zoruma gitti ki.Yds ye gireceğim eylül de kitaplardan çalışıyordum bugün bi sinirle canlı ders aldım.Soylemicem şimdi 15 ı gelsin o zaman sorduklarında onu bahane edicem ama yazın ailemin yanındayım o bile beni şimdiden korkutuyor. Spora ,dil kursuna yazıliyim lazer epilasyon falan giderim en azından biraz da olsa kendime harcarım
Ama zaten yazın ek ders yatmicak onu da belirt özellikle.
Hemen git lazer epilasyona peşin odedim de bi ayı öyle geçir.
Kendine bol bol alışveriş yap.
Eve su lazım bu lazım dediklerinde aynı baban gibi ben napiyim dersin.

Canım haklısın bana pek lüks gibi gelmedi.Belki mobilyaları çok eskimiştir bilemeyiz .Bence bir aile evladından destek isteyebilir.Konu sahibi yollayacağı parayı kendi ayarlasın iki tarafta mutlu olsun

annesi 700liralık ütü almış
eve tv alacağım deyince sen evdeki eskiyi al bize de yeni alırsın demiş
bence sizin ailenizle bu aile aynı değil sizinkilerin ihtiyacı var bu aileninki ise lüks merakı

Allah rahmet eylesin sizin aileniz iyiymiş. Ama benim durumum gerçekten farklı. Evlenmeden önce ne koparırlar kar gözüyle bakıyliorum. Kendimi salaklar gibi hissediyorum.15 tatilde yüksek lisans için başka şehre gitmiştim hem de kafamı dağıtmak için onu bile burnumdan getirdiler.Tamam ailedir yardım edilir ama o kadar yardıma bir de param yok deyince "ne yapalım. Şimdi " denilince tm dedim enayilik bende

Evet canım istediler :KK43: Hatta annem evlenirken yorgan yaptırmıştı onun parasını bile istedi ilk beş altı ay salak gibi yolladım sonra eşime dedim ki benim ailem bu (eşimde hiç laf etmedi etmezde biliyolar ama nasıl tiyatro yapıyolar anlatamam) onlar hep isterler doymazlar yazın öğrenim kredilerimi elimden alan bi aile bunlar bize çok geldiğini bildikleri için böyle yapıyolar benim zorumla bi araba aldık onlar ağlamadan ben ağlayıp tiyatro yapıyom artık yoksa istiyolar istenincede vermesen olmuyo fırsat bırakmıyorum senin anlayacağın .
Ben de artık her konuşmada param yok vs deyip durcam.dun zorla da olsa 300 TL yolladılar geri yollamıcam onu da biriktircem. Dün sinirden o kadar çok ağladım ki bugün hasta oldum zaten .Normalde hasta olunca anlatmazdim. Bugün abartıp anlatsam biraz da akılları kalsın. BU kız orda hasta mı olur bişey mi ihtiyacı olur hiç düşünmüyorlar cunku

Allah rahmet eylesin sizin aileniz iyiymiş. Ama benim durumum gerçekten farklı. Evlenmeden önce ne koparırlar kar gözüyle bakıyliorum. Kendimi salaklar gibi hissediyorum.15 tatilde yüksek lisans için başka şehre gitmiştim hem de kafamı dağıtmak için onu bile burnumdan getirdiler.Tamam ailedir yardım edilir ama o kadar yardıma bir de param yok deyince "ne yapalım. Şimdi " denilince tm dedim enayilik bende
Canım bak öyle düşünme belki isteme şekilleri seni üzüyor bunu da onların cahilliklerine ver..
Ailen sen okurken hiç destek olmadı mı?

Sen daha dur,evlenmeyi düşündüğün adaylara bin türlü bahane bulmacalar,kararını verdiğinde de ağzından baklayı çıkarmalar var sırada."Biz okuttuk,maaşını elin adamına yedir"Aileyle yardımlaşma olur,olması da gerekir.Ama sizin maşallah nalıncı keseri gibi tek taraflı yontuyor.Eşimin köyünden işsiz bir adam kızını güç bela okuttu.Katsayı sorunundan uni kazanamayan kız hemen işe girdi,babasının ssk primlerini yıllarca ödeyip emekli olmasını sağladı.Ailesi de o evlenirken ellerinden geleni fazlasıyla yaptı.Babaannem sizin gibi durumlara Rabbena,hep bana derdi.

Back
X