Azalan bebek hareketleri lütfen yardım

kemanella

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
550
439
103
32
Merhaba kızlar 26+2 deyim.24 ve 25.haftalarda bebeğim çok hareketliydi çok hissediyordum bu hafta çok çok az hareket hissettim kadın doğuma randevu aldım ama normal mi sizce internette çok kötü şeyler okudum içim hiç rahat değil randevu gününe kadar moralim çok bozuk :’(

Canım olabiliyor bazen mesela sen stresli bi gün geçirdiysen hiç dinlenmediysen yada moralin bozuksa bebek çok az oynuyor en azından bende böyle yani birde daha küçük oynuyor ama hissetmiyor olabilirsin bazı hareketlerini

Bence de interneti çok fazla karıştırmayın. Şeker probleminiz yoksa, çikolata gibi bir şey yiyip solunuza uzanın ve hareketlerini takip edin. Yanlışım yoksa 4 saat içinde 10 kere hareket ederse bir problem olmazmış. Kadın doğum uzmanlarının sitesinden bebeğin hareket sayımı ile alakalı bilgi alabilirsiniz. Bir de bebeğinizin pozisyonuna göre de, hareket ediyor olabilir ama siz az hissediyor olabilirsiniz. Sakin olun, bebeğinizi de kendinizi de strese sokmayın :)

Insallah bı sıkıntı yoktur benım kızım oyleydı gunde 10 hareketını hısset demıstı doktor ama kızımın 3 gun hıc hısssetmedım oluyordu 3 gunde bır acıle kosardık hıc bı sıkıntı yoktu az hareketlı ve cok uyuyordu. Doguncada aynı oldu hep uyur cok az hareket ederdı hatta zhıc aglamazdı bıle. Insallah bı sıkıntı yoktur yoksa cok akıllı bı bebegın olur. Internette hıc arastırma ınsan kafayı yer cunku parmagım agrıyor yazssan kanser tumor bılmem ne hep kotu olan yazıyor

Merhaba kızlar 26+2 deyim.24 ve 25.haftalarda bebeğim çok hareketliydi çok hissediyordum bu hafta çok çok az hareket hissettim kadın doğuma randevu aldım ama normal mi sizce internette çok kötü şeyler okudum içim hiç rahat değil randevu gününe kadar moralim çok bozuk :’(
ben hiç hissetmemiştim çok sakin bir çocuktu. panik yapmayın lütfen

Bebeğin duruş pozisyonuna göre bile değişiyor. İki saat içinde on kere falan hareket hissetmeniz gerek diye biliyorum sırt üstü uzanıp tatlı biseyler yiyip deneyin.

Bu konuyla ilgili kötü tecrübeler yaşayanlarda var, her hangi bir problemle karşılaşmayanda. Siz yine de bir uzmana görünmeyi ihmal etmeyin.

Canım o haftalarda hareketlerin azaldığı olabiliyor, bildiğim kadarıyla günde 5 hareket sayabiliyorsan problem yok demekmiş. içini ferah tut korkma inşallah hiç bişeyi yoktur.

Lutfen internette arastirip kendini bunaltma. Benim 2. Gebeligim ben hala bu haftalarda net hissetmiyorum olabilirmis. Ilk gebeligimde bebegim hep geceleri cogunlukla hareket ederdi. Gunduz pek hissetmezdim

Doktora gidecek olman iyi olmuş tabi kontrolü ihmal etmemek gerek ancak çok yüksek ihtimal hiçbir şey çıkmayacak. Ben bebeğimi kucağıma alalı 3 ay oldu. Yakın dönemde aynı tecrübeleri yaşadım. Günde 3 hareket sayabiliyorsan muhtemelen hiçbir problemi yoktur. Sayamıyorsan da akşam yemeğinden sonra karnalık bir odada uzanıp deneyebilirsin. Özellikle ayaklarını içe doğru döndürüp sırtını göbeğe dayadıysa ya da plasentanın arkasında kaldıysa hareketleri çok az hissetmen çok normal. Hamileliğin zoru bitmiş hiç endişelenme. Bebişini de strese sokma :)

Internete bakmayin lutfen.
Siz hareketliyseniz, bebegin hareketlerini hissetmeyebilirsiniz. Cok suphe ederseniz tatli birseyler yiyip yarim saat sonra uzanin. O sekilde daha kolay hissedersiniz

Hiç mi oynamıyor, 2 saatte 10 hareket hissetmiyormusun?

İnterneti bırak ve kesinlikle bakma. Hatta bebeğin dogunca bebeğin için hiç bakma doktordabn çıkmazsın.

Panik yapmayın ama doktorunuzu mutlaka bilgilendirin mümkünse bugün arayın söyleyin. Bebek hareketleri duruş şekline, pozisyonuna vs vs vs göre değişir ama siz yine de doktorunuzla görüşün. O sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

Hareketleri dinledikçe azalmış gibide geliyo insana. Bebek büyüdükçe yeride daralıyo hareket azalabiliyo. Kötü şeyler düşünmeyin.

gayet normal tabiki..
internette de normal oluşu yaziyor oysa neden kötü yorumları baz alıp kendinizi strese sokuyorsunuz..
dr larin yaptığı açıklamaları videoları izleseniz bu durumun normalligi bebegin kendine uyku düzeni kurduğu 2 gün hissetmez 3.gun gümbür gümbür yorumları mevcut.
Ustelik biz bebeklerin her hareketini santim santim zaten hissetmiyoruz.
elini oynatmasi ile tekme atmasi bir mi?
20 hareketi varsa biz bunun 10'nunu hissederiz.

Back
X