Azalan iletişim mi normal süreç mi ?

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
333
Kızlar iyi geceler mutlu bayramlar şimdiden :)))

Bu haftaki 2.konum olacak affınıza sığınarak derdimi açıyorum. Dert demesek daha güzel olur hatta fikir alışverişi ve düşüncelerinizi öğrenmek.

Şöyle ki 8 aydır birlikteyiz, pandemi ilişkisi diyelim uzak mesafe fakat bir araya geldiğimiz zamanlar 4-5 gün full birlikte oluyoruz, çok görüştük bu süreçte hatta 1.5 yıl bir ilişkim olmuştu ona bakacak olursam 8 ayda ondan kat kat daha çok zaman geçirdim diyebilirim onunla
. İlk aylar birbirimizi tanıma zamanlarında çok çok konuşurduk elbette sabahlara kadar ama şuan bu konuşma fazlasıyla azaldı. Ki evlilik için hazırlıklara başladık ufak tefek eşyalar alarak, para biriktirmelere, planlamalara başladık. Birbirimizi daha iyi tanıyoruz konuşacak şeylerimiz artacağına neden bu kadar azaldı diye kendime soruyorum. O kendisi çok konuşkandır, ben de çekingen olmayan arkadaş ortamlarında gayet sevilen konuşkan biriyim.
Hadi uzaktan böyle diyelim, size bir diyalogumuzu anlatacağım. Oturduk bişeyler izliyoruz ve ben çok sıkıldım çünkü sadece izliyoruz izlerken muhabbet yok sohbet yok izlenen hakkında konuşmak yok. Dedim ki valla sıkıldım hic konusmuyoruz ya sadece izliyoruz evde de bunu yapıyorum zaten dedim; e aşkım evliliği ne sanıyorsun ki o zaman da böyle olacak işte başka ne olsun ki diyerek durumu normalleştirdi.

Bilmiyorum bana mı garip geldi ama 4 gün geçiriyorsak ilk günden sonra evde inanılmaz sıkılıyorum fakat biliyorum ki o çok eğlenceli biri onunla zaman harika geçer o çok entellektüel bilgili görgülü neden böyle oluyor diyorum sonra 1 2 saat eğleniyoruz sonra tekrar başa sarıyor of diyorum neden böyleyiz normal mi bu tüm çiftler mi böyleler ?

Bugün tüm gün birbirimize instagramdan post attık durduk, nasılsın aşkım ne yapıyorsun vs. bıçak seti almıştık o geldi üzerine iki üç cümle bu kadar. Para biriktirmek için sabaha kadar piyasalarda duruyor uyku bile uyumuyor iyi hoş ama biz konuşamıyoruz ki bıçak seti neyimize ? Ona bunu desem çok üzülür şımarıklık ettiğimi düşünür, ben tüm birikimimi ortaya koydum risk alıp yatırım yapıyorum sen gelip benimle neden konuşmuyorsun neden sohbet etmiyoruz u mu düşünüyorsun eflatuns der bana. Gerçekten bilmiyorum çok seviyorum evet sonra diyorum ki biz evlenince ne konuşucaz ? Haksızlık edip bazı noktalarda abartmış olabilirim ama genel hatlarıyla beni çok düşündüren bir konu bu.

Konu halkında tek yorumum; film izlerken konuşan insana gıcık olurum.

Tek değilmiş yorumum evet evlilik öyle bişey. Bütün gün neşe içinde seke seke koşturmuyoruz hiç birimiz evin içinde. Evlilikten beklentiniz buysa fena hayal kırıklığı olacak

Sustuğunuzda da bundan keyif alacak insanlar olsun hayatınızda diye boşa dememişler.
Her dakika, her gün aynı moralde, enerjide olamaz ki insan.

sizi fazla kaygılı gördüm.
Kaygılı bağlanan bir yapıdayım.

Olamaz tabiki ama insan bir düşünmez mi biraz sohbet edelim konuşalım diye, bir konu üzerinde uzun zamandır konuşmadık. Siyasi olur bir haber olur başka bisey olur.

Dün film izledim mukemmeldi, insan sorar yahu anlatsana nasıldı vs diye maksat muhabbet olsun. Ben nedense bu kafadayım.

Çok güzel bir ilişkin var bence yazdıklarına göre bunu dert etme Bazen öyle dönemler olur her zaman aynı enerjide konuşulamayabilir tamamen o duruma evrilmediği sürece sorun olmayacağını düşünüyorum

Ben de evli degilim ama evlilikte her ne kadar monotonluk olsa da ben "muhabbetin" önemli olduguna inanıyorum. Yani bulusmalarda telefonlar bir kenara konup birbirine odaklanmak gerekir maalesef insanlar artik bir kahve icerken bile kahvenin tadina bakmak yerine selfie çekmeye odakli
Kisaca icinize sinmeyen hic bir sey yapmayın simdiden boyleyse evlenince daha cok sıkılırsınız.

Film değildi ki bi show izliyorduk yabancı, üstüne dalga geçilebilecek kahkaha atılıp konuşulabilecek kendimizden yorumlamalar yapılabilecek bir yapımdı. Filmde ben de konuşmayı sevmem

Demeyin, ne demek hayal kırıklığı olacak

Sevgiliniz biraz daha gerçekçi.. Ama biz kadınların yaratılış ihtiyacı sevilmek, değer görmek ve bunu hissedebilmek.. Hayatın koşturmacası içerisinde maalesef yaratılış ihtiyacımız öyle basit karşılanmıyor. Bunu kendimiz yaparsak ne ala başkasından beklersek ömür boyu sürünmeye mahkumuz

Biz kahvemizi alırız sandalyelerimizi alırız deniz kenarına gidip doğayı denizi izleriz. Konuşalım diye konu açınca da aşkım dur bi manzaraya bırak kendini der bana. Öyle olunca da sus pus oturup izliyorum işte.

Ha tüm gün böyle mi geçiyor hayır yine konuşuyoruz tabi ama ne bileyim öyle hararetli öyle çok hoş sohbetler dönmüyor çok standart çok çok.

Evlilik ya da birliktelik iki kisinin birbirini avutmasi degildir, paylasmaktir, sessizligi bile. Bazen susmak da guzeldir.
Her dakika birsey yapmak zorunda degilsiniz. Bu cok cocukca degil mi? 4 yasindaki bir cocuk yapar boyle: 15 dakika ancak birseye konsantre olabilir, sonra sıkıldım hadi baska birsey yapalim diye tutturur. Sizinki de o hesap olmus. Beraber olmaktan keyif almak icin her dakika bir aktiviteye gerek var mi?
Bir de 8 ayda hem de uzaktan iliski de ne catal bicak seti almasi o da tuhaf geldi bana. Cok hizli degil misiniz?

Farketmez bişey izliyorsam konuşulmasından hoşlanmam ben. Özellikle yabancı dizi/film/show izliyorsam hiç hoşlanmam. Dikkatim dağılıyor

Valla hayal kırıklığı olacak çünkü evlilik gerçekten hayal ettiğiniz gibi bir şey değil. Biz çok iyi anlaşan, sohbet edebilen, bişeyler paylaşmaktan keyif alan bir çiftiz mesela ama tüm gün konuştuğumuz üç cümleyi geçmeyebiliyor bazen. Ya da ayrı odalarda zaman geçirip günde bir iki saat birbirimizi görüyoruz. Ne yiyelim diye sormaya bile üşendiğim zamanlar oluyor.

Ah kesinlikle fazla gerçekçi. Beni pek anlamadığını düşünüyorum zaten bu konuda, onun öyle bir beklentisi yok çünkü. Benim var ama, kendimizin de karşılayabildiği bir noktaya kadar bence.

Biraz hızlı denebilir farkındayım bunun. Hemen evlilik söz konusu değil önümüzdeki sene belki. İndirimleri takip ediyorum herşey pahalılaşıyor çünkü.

Film izlerken herkes konusmayi sevmez. Biz az once birlikte takip ettigimiz diziden 5 bolum filan izledik. İzlerken katil bu kadin olabilir? Aaa bu cesedin de gozleri boyanmiş O demek ki gibi bikac bisey soyler sohbet ederiz ama olmazsa olmaz bisey degil bazen de susariz.

Şuan eşim bilgisayarina geçti ben de kendi ayri dizimi actim izliyorum.
Uyanikken 7/24 birlikte vakit gecirmek ve devamli bisey konuşmak gerekmiyor ha?
Niye boyle hissediyorsunuz anlamadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…