Azalan iletişim mi normal süreç mi ?

Farketmez bişey izliyorsam konuşulmasından hoşlanmam ben. Özellikle yabancı dizi/film/show izliyorsam hiç hoşlanmam. Dikkatim dağılıyor 😂

Valla hayal kırıklığı olacak çünkü evlilik gerçekten hayal ettiğiniz gibi bir şey değil. Biz çok iyi anlaşan, sohbet edebilen, bişeyler paylaşmaktan keyif alan bir çiftiz mesela ama tüm gün konuştuğumuz üç cümleyi geçmeyebiliyor bazen. Ya da ayrı odalarda zaman geçirip günde bir iki saat birbirimizi görüyoruz. Ne yiyelim diye sormaya bile üşendiğim zamanlar oluyor.
Biz de inanın çok iyi anlaşan, paylaşınca keyif alan keyif veren bi çiftiz. Fakat taze bi ilişkide böyle bu noktaya nasıl çabuk gelebildik diye düşünüyorum.

Siz böyleyseniz biz ne yaparız kim bilir evlenince.

Bir de film ya da dizi izlerken birisi konussa ben sinir olurum. Ya oturup sohbet edelim ya da birak da filmi izleyelim diye dusunurum.

Film izlerken herkes konusmayi sevmez. Biz az once birlikte takip ettigimiz diziden 5 bolum filan izledik. İzlerken katil bu kadin olabilir? Aaa bu cesedin de gozleri boyanmiş O demek ki gibi bikac bisey soyler sohbet ederiz ama olmazsa olmaz bisey degil bazen de susariz.

Şuan eşim bilgisayarina geçti ben de kendi ayri dizimi actim izliyorum. 😬
Uyanikken 7/24 birlikte vakit gecirmek ve devamli bisey konuşmak gerekmiyor ha?
Niye boyle hissediyorsunuz anlamadim. 🙄
Sadece bişeyler izlemek değil kastım. Genele yayabiliriz, arabayla giderken mesela.

Ben de bilmiyorum neden böyleyim neden bunları düşünüp duruyorum :(

Bir de film ya da dizi izlerken birisi konussa ben sinir olurum. Ya oturup sohbet edelim ya da birak da filmi izleyelim diye dusunurum.
Hayır ben kendimi yanlıs mı aktardım bilemedim sadece filmden bahsetmiyorum kaldı ki talk show izliyorduk. Ki tv hep açık olur çıkan şey hakkında konuşmak mesela.

Oturup sohbet etmiyoruz onu anlatmaya calısıyorum, haydi sohbet edelim desem ne konuşacağız olur.

Hergün modum aynı olmaz benim, terazi burcuyum ondan mıdır nedir şenşakrak ben 3 saat sonra sessiz sakin oturmak isterim
İnsanlar hep konuşkan olamaz ki bence

Biz de inanın çok iyi anlaşan, paylaşınca keyif alan keyif veren bi çiftiz. Fakat taze bi ilişkide böyle bu noktaya nasıl çabuk gelebildik diye düşünüyorum.

Siz böyleyseniz biz ne yaparız kim bilir evlenince.
Biz 13-14 yıldır birlikteyiz tabi onun da etkisi var. İlk zamanlarımızı düşündüm ama hatırlayamadım pek. Artık yüzümüze bakarak anlaşabilir kıvamdayız konuşmaya gerek kalmadığı bile oluyor 😂

Bence ya sevgiliniz konuşmayı pek sevmiyor ya siz çok konuşuyorsunuz 😂 bi uyumsuzluk var gibi

Evli çiftlerin tabii ki de beraberken sıkıldığı anlar oluyordur çünkü doğal olarak bir süre sonra monotonlaşıyor her şey. Sizin birkaç günlüğüne bir araya gelip sıkılmanızı garip buldum, üstelik uzak mesafe ilişkisi. O kadar aradan sonra bir araya gelince insan daha bir heyecanlı ve tutkulu oluyor. Konuşacak çok şey birikmiş oluyor. Kendimden biliyorum. Uzun süre beraber aynı evde kaldığımızda sıkıldığım tek bir an bile olmadı. Sanki beraber eğlenmeyi ve güzel vakit geçirmeyi bilmiyor gibisiniz, paylaşımınız çok az.

Biz kahvemizi alırız sandalyelerimizi alırız deniz kenarına gidip doğayı denizi izleriz. Konuşalım diye konu açınca da aşkım dur bi manzaraya bırak kendini der bana. Öyle olunca da sus pus oturup izliyorum işte.

Ha tüm gün böyle mi geçiyor hayır yine konuşuyoruz tabi ama ne bileyim öyle hararetli öyle çok hoş sohbetler dönmüyor çok standart çok çok.
Yaa elime kahveyi alıp deniz kenarinda oturup denizi bos bos izlemek için sevgiliye ihtiyac yok ki bunu kendim yalniz da yapabiliyorum adamda is yok iki lafi bir araya getiremiyorum iletisimim zayif demiyor da sizi suçluyor :)

Hergün modum aynı olmaz benim, terazi burcuyum ondan mıdır nedir şenşakrak ben 3 saat sonra sessiz sakin oturmak isterim
İnsanlar hep konuşkan olamaz ki bence

Biz 13-14 yıldır birlikteyiz tabi onun da etkisi var. İlk zamanlarımızı düşündüm ama hatırlayamadım pek. Artık yüzümüze bakarak anlaşabilir kıvamdayız konuşmaya gerek kalmadığı bile oluyor 😂

Bence ya sevgiliniz konuşmayı pek sevmiyor ya siz çok konuşuyorsunuz 😂 bi uyumsuzluk var gibi
Arkadaş ortamında susmaz kendisi diyelim ki toplantık orada konuşur da konuşur ortamın yıldızıdır güldürür güler, arabaya bindik dönüyoruz adamın suratı nötr oluyor biraz önceki o değilmişçesine. Ben konuşurum evet ama o da benim gibi, ilk zamanlarımızdan biliyorum.

Kızlar iyi geceler mutlu bayramlar şimdiden :)))

Bu haftaki 2.konum olacak affınıza sığınarak derdimi açıyorum. Dert demesek daha güzel olur hatta fikir alışverişi ve düşüncelerinizi öğrenmek.

Şöyle ki 8 aydır birlikteyiz, pandemi ilişkisi diyelim uzak mesafe fakat bir araya geldiğimiz zamanlar 4-5 gün full birlikte oluyoruz, çok görüştük bu süreçte hatta 1.5 yıl bir ilişkim olmuştu ona bakacak olursam 8 ayda ondan kat kat daha çok zaman geçirdim diyebilirim onunla
. İlk aylar birbirimizi tanıma zamanlarında çok çok konuşurduk elbette sabahlara kadar ama şuan bu konuşma fazlasıyla azaldı. Ki evlilik için hazırlıklara başladık ufak tefek eşyalar alarak, para biriktirmelere, planlamalara başladık. Birbirimizi daha iyi tanıyoruz konuşacak şeylerimiz artacağına neden bu kadar azaldı diye kendime soruyorum. O kendisi çok konuşkandır, ben de çekingen olmayan arkadaş ortamlarında gayet sevilen konuşkan biriyim.
Hadi uzaktan böyle diyelim, size bir diyalogumuzu anlatacağım. Oturduk bişeyler izliyoruz ve ben çok sıkıldım çünkü sadece izliyoruz izlerken muhabbet yok sohbet yok izlenen hakkında konuşmak yok. Dedim ki valla sıkıldım hic konusmuyoruz ya sadece izliyoruz evde de bunu yapıyorum zaten dedim; e aşkım evliliği ne sanıyorsun ki o zaman da böyle olacak işte başka ne olsun ki diyerek durumu normalleştirdi.

Bilmiyorum bana mı garip geldi ama 4 gün geçiriyorsak ilk günden sonra evde inanılmaz sıkılıyorum fakat biliyorum ki o çok eğlenceli biri onunla zaman harika geçer o çok entellektüel bilgili görgülü neden böyle oluyor diyorum sonra 1 2 saat eğleniyoruz sonra tekrar başa sarıyor of diyorum neden böyleyiz normal mi bu tüm çiftler mi böyleler ?

Bugün tüm gün birbirimize instagramdan post attık durduk, nasılsın aşkım ne yapıyorsun vs. bıçak seti almıştık o geldi üzerine iki üç cümle bu kadar. Para biriktirmek için sabaha kadar piyasalarda duruyor uyku bile uyumuyor iyi hoş ama biz konuşamıyoruz ki bıçak seti neyimize ? Ona bunu desem çok üzülür şımarıklık ettiğimi düşünür, ben tüm birikimimi ortaya koydum risk alıp yatırım yapıyorum sen gelip benimle neden konuşmuyorsun neden sohbet etmiyoruz u mu düşünüyorsun eflatuns der bana. Gerçekten bilmiyorum çok seviyorum evet sonra diyorum ki biz evlenince ne konuşucaz ? Haksızlık edip bazı noktalarda abartmış olabilirim ama genel hatlarıyla beni çok düşündüren bir konu bu.
Beklentinizi azaltmanız iyi olur. Zaman zaman ilişkiler durağanlaşır, belki böyle bir dönem ve siz eskisi gibi olsun istiyorsunuz, her zaman aynı olmuyor ilişkiler ne yazık ki inişli çıkışlı oluyor, biraz rahat olmalısınız partnerinizin üzerine fazla gitmeyin.

Evli çiftlerin tabii ki de beraberken de sıkıldığı anlar oluyordur çünkü doğal olarak bir süre sonra monotonlaşıyor her şey. Sizin birkaç günlüğüne bir araya gelip sıkılmanızı garip buldum, üstelik uzak mesafe ilişkisi. O kadar aradan sonra bir araya gelince insan daha bir heyecanlı ve tutkulu oluyor. Konuşacak çok şey birikmiş oluyor. Kendimden biliyorum. Uzun süre beraber aynı evde kaldığımızda sıkıldığım tek bir an bile olmadı. Sanki beraber eğlenmeyi ve güzel vakit geçirmeyi bilmiyor gibisiniz, paylaşımınız çok az.

Yaa elime kahveyi alıp deniz kenarinda oturup denizi bos bos izlemek için sevgiliye ihtiyac yok ki bunu kendim yalniz da yapabiliyorum adamda is yok iki lafi bir araya getiremiyorum iletisimim zayif demiyor da sizi suçluyor :)

Kesinlikle öyle, yahu uzaktayız zaten yan yana gelince bizim bambaska olmamız gerek özlemişiz doymamız gerek, hoş sohbet muhabbet en başta gelir bana göre, aşk güzel ama arkadaşlık da gerek. Pandemiye denk geldi farklı etkinlikler yapamadık hep evdeydik diye mi böyle oldu diyorum ama sanırım kendimi rahatlatıyorum.

İletişimi zayıf değil, aşırı güçlü. Akademisyen kendisi, eğitim verir 2.5 saat, öğrenciler kırılır gülmekten, eğlenir eğlendirir öyle öğretir.

Ah kesinlikle fazla gerçekçi. Beni pek anlamadığını düşünüyorum zaten bu konuda, onun öyle bir beklentisi yok çünkü. Benim var ama, kendimizin de karşılayabildiği bir noktaya kadar bence.
Bu konuda genelleme yapacağım hiçbir erkek anlamaz zaten. Dna'larında böyle bir kod yok. Beklentiyi azaltmazsanız mutlu olamazsınız.. Evlilik gerçekten öyle bir şey değil hele çocuk olunca birbirinizle bırak sohbet etmeyi biraz o baksın da ben uyuyum, duş alayım ya da kendi ihtiyaçlarını göreyim derdine düşüyorsunuz..

Hayır ben kendimi yanlıs mı aktardım bilemedim sadece filmden bahsetmiyorum kaldı ki talk show izliyorduk. Ki tv hep açık olur çıkan şey hakkında konuşmak mesela.

Oturup sohbet etmiyoruz onu anlatmaya calısıyorum, haydi sohbet edelim desem ne konuşacağız olur.
Görüşme aralığınız ne kadar?
Atıyorum ayda bir mi?
15 te bir mi?
Daha mı uzun ?
Araya rağmen 4-5 günlük görüşmelerde taraflardan biri muhabbet isterken diğeri ne konuşucaz diyorsa sanki uyum problemi var gibi görünüyor. Üstelik adam şimdiden evlenince de böyle olacak demiş.

Karşımda konuşamadığım bir insan varsa ilişkimin gidişatını oturur düşünürdüm.

Arkadaş ortamında susmaz kendisi diyelim ki toplantık orada konuşur da konuşur ortamın yıldızıdır güldürür güler, arabaya bindik dönüyoruz adamın suratı nötr oluyor biraz önceki o değilmişçesine. Ben konuşurum evet ama o da benim gibi, ilk zamanlarımızdan biliyorum.
Arkadaş ortamıyla baş başa geçirilen zaman farklı tabi. Kalabalıkta daha çok konuşuyor insan laf lafı açıyor falan. Ama taban tabana zıt bi hale bürünüyorsa bi problem vardır. Biz arkadaş toplantılarından dönerken günün kritiğini ya da dedikodu falan yaparız mesela.

Siz konuştuğunuzda katılmıyor mu peki böyle durumlarda?

Görüşme aralığınız ne kadar?
Atıyorum ayda bir mi?
15 te bir mi?
Daha mı uzun ?
Araya rağmen 4-5 günlük görüşmelerde taraflardan biri muhabbet isterken diğeri ne konuşucaz diyorsa sanki uyum problemi var gibi görünüyor. Üstelik adam şimdiden evlenince de böyle olacak demiş.

Karşımda konuşamadığım bir insan varsa ilişkimin gidişatını oturur düşünürdüm.
2 maksimum 3 haftada 1 görüşüyoruz. Daha çok o gelir yanıma.

Arkadaş ortamıyla baş başa geçirilen zaman farklı tabi. Kalabalıkta daha çok konuşuyor insan laf lafı açıyor falan. Ama taban tabana zıt bi hale bürünüyorsa bi problem vardır. Biz arkadaş toplantılarından dönerken günün kritiğini ya da dedikodu falan yaparız mesela.

Siz konuştuğunuzda katılmıyor mu peki böyle durumlarda?
Katılıyor, suskun kalmaz. Ama bende de artık şu oluştu. Ne diyeceğim ne desem bunu desem ne der uzar mı muhabbet şöyle mi kursam cümleyi.

Yani ben kafamda sürekli ne konuşacağız döndürüyorum. Ama ona göre herşey normal.

Uzun süreli ilişkilerde böyle şeyler normal bence
Hep aynı hızda gitmez, bazen yavaşlar, bazen yükselir, bilemiyorum

Iliskinin baslarinda konusma cok olur. Zamanla bu giderek azalir. Bu normal. Onemli olan sayginin bitmemesi, sevginin bitmemesi, size olan tavirlari, ilgisi.

Kesinlikle öyle, yahu uzaktayız zaten yan yana gelince bizim bambaska olmamız gerek özlemişiz doymamız gerek, hoş sohbet muhabbet en başta gelir bana göre, aşk güzel ama arkadaşlık da gerek. Pandemiye denk geldi farklı etkinlikler yapamadık hep evdeydik diye mi böyle oldu diyorum ama sanırım kendimi rahatlatıyorum.

İletişimi zayıf değil, aşırı güçlü. Akademisyen kendisi, eğitim verir 2.5 saat, öğrenciler kırılır gülmekten, eğlenir eğlendirir öyle öğretir.
Hem sevgili hem de arkadaş olabilmek çok önemli. Sizde onu göremedim. Erkek arkadaşınız gibi bir tanıdığım var. Etrafına pozitif enerji saçan şen şakrak bir adam, eşi evde bambaşka bir hale büründüğünü söylemişti, çok şaşırmıştım. Anlamak çok güç ama var böyle insanlar.

Katılıyor, suskun kalmaz. Ama bende de artık şu oluştu. Ne diyeceğim ne desem bunu desem ne der uzar mı muhabbet şöyle mi kursam cümleyi.

Yani ben kafamda sürekli ne konuşacağız döndürüyorum. Ama ona göre herşey normal.
Çok konuşması gereken bir işi mi var peki? Bu etken olabilir susmak istemesinde.

Nedir nedendir bilmiyorum ama bir ilişki soru işaretleri oluşturmaya başladıysa sorun var demektir. İlişki yaşamak kolaydır çünkü, zorlamaz insanı. Zorlanmalar başladıysa sıkıntı vardır.

Back
X