Azalan iletişim mi normal süreç mi ?

Hem sevgili hem de arkadaş olabilmek çok önemli. Sizde onu göremedim. Erkek arkadaşınız gibi bir tanıdığım var. Etrafına pozitif enerji saçan şen şakrak bir adam, eşi evde bambaşka bir hale büründüğünü söylemişti, çok şaşırmıştım. Anlamak çok güç ama var böyle insanlar.
Dediğiniz gibi biri, çok haksızlık etmek de istemiyorum ama genel olarak böyle. Yoksa çok mutlu anlarımız çok eğlendiğimiz zamanlar da var ama genelin böyle olması düşündürüyor.

Sadece bişeyler izlemek değil kastım. Genele yayabiliriz, arabayla giderken mesela.

Ben de bilmiyorum neden böyleyim neden bunları düşünüp duruyorum :(

Diger yorumlarinizi da okudum baya genel bir sorunmuş bu sohbet etmemek.
🙄 Simdiden boyleyse evlenince daha da kopma ihtimali var tabi.

Ben yanyana oldugunuz her an, her vakit sohbet istiyorsunuz diye dusunmustum ama sizinki de genel olarak her an susmak istiyor gibi...
Herkesin evliligi kişilere özel tabi ama bu durum hoşunuza gitmiyorsa bu kişiyle evlenmeyin, sorun olacagi belli.

Çok konuşması gereken bir işi mi var peki? Bu etken olabilir susmak istemesinde.

Nedir nedendir bilmiyorum ama bir ilişki soru işaretleri oluşturmaya başladıysa sorun var demektir. İlişki yaşamak kolaydır çünkü, zorlamaz insanı. Zorlanmalar başladıysa sıkıntı vardır.
Üniversitede hoca kendisi ve şuan doktora sürecinde. Bilmiyorum üstüne gitmemem gereken destek olmam gereken bir zaman. Bugun pek konusmadık demiştim akademik okuma yapıyormuş aralarda yazabiliyorum dedi mesela. Ben kafamda diyorum ki neden benimle konusmak istemiyor adam işinde gücündeyken üstelik..

Üniversitede hoca kendisi ve şuan doktora sürecinde. Bilmiyorum üstüne gitmemem gereken destek olmam gereken bir zaman. Bugun pek konusmadık demiştim akademik okuma yapıyormuş aralarda yazabiliyorum dedi mesela. Ben kafamda diyorum ki neden benimle konusmak istemiyor adam işinde gücündeyken üstelik..
Siz fazla irdeliyorsunuz o da fazla salmış sanki. Ortayı bulmanız lazım bence.

2011 de evlendim 10 yıl olacak Hamile kaldığım dan itibaren sohbet muhabbet etmeye başladık..
Cocuk olacak keşke bekarken şunları yapsaydık diyorum eşime dalga geçiyor benimle evli gibi değildik daha çok heyecanını yitirmiş sevgili gibiydik...

Kesinlikle öyle, yahu uzaktayız zaten yan yana gelince bizim bambaska olmamız gerek özlemişiz doymamız gerek, hoş sohbet muhabbet en başta gelir bana göre, aşk güzel ama arkadaşlık da gerek. Pandemiye denk geldi farklı etkinlikler yapamadık hep evdeydik diye mi böyle oldu diyorum ama sanırım kendimi rahatlatıyorum.

İletişimi zayıf değil, aşırı güçlü. Akademisyen kendisi, eğitim verir 2.5 saat, öğrenciler kırılır gülmekten, eğlenir eğlendirir öyle öğretir.
Bence yine de iletisimi zayif
Bakin akademisyenligi onun işi
Arkadas ortami onun sosyal cevresi
Siz ise hayatinin ikili iliski yasadigi kisisiniz
Yani isinde basarili olabilir, sosyal çevresinde sevilen biri olabilir ama iliski yurutme becerisi zayıf bilmem anlatabildim mi?
Bir mesajinizda yazmissiniz arkadaslariyla egleniyoruz kakara kikiri ama arabaya biniyoruz ruh gibi diye
Demek ki sizinle.iletisim kurmayi beceremiyor
Ha bu her kadinla.mi böyle bilemeyiz hayatindaki kisi sizsiniz şu an ve onunla sohbet edememekten sikayetcisiniz
Demek ki burada bir sorun var
Yani bu hadi konu ac sohbet edelim durumu da bana hos gelmiyor
sevgililer illa ki konuşacak konu bulabilirler en basiti aaa sen bir yemek takımı alacaktin naptin dese ya da ileride hayalim şu, sen de sever misin diye sorsa bir sekilde muhabbet akar

2011 de evlendim 10 yıl olacak Hamile kaldığım dan itibaren sohbet muhabbet etmeye başladık..
Cocuk olacak keşke bekarken şunları yapsaydık diyorum eşime dalga geçiyor benimle evli gibi değildik daha çok heyecanını yitirmiş sevgili gibiydik...
bizim gibi miydiniz peki ?

Sanki sevgiliniz ortamda popüler olmayı seviyor bundan besleniyor, güldürürken kendi de hem eğlenip hem haz alıyor gibi geldi enerjisinin çoğunu buna verip sizi daha cepte görüyor, nasılsa eflatunu tavladım o bana aşık onun için yüksek enerjide olmama gerek yok, onunla daha çok sessizliğin tadını çıkarayım der gibi.

Bizim ilişkimiz tam tersi benim eşimi herkes ketum bilir ama tanıdığım en eğlenceli adamdır, sürekli anlatır konuşur, bazen tüm enerjisini benimle harcıyor gibi hissediyorum. Bu arada sevme sevmemeyle ilgili değil bence bu durum ,sanırım sadece mizaç.

Bence yine de iletisimi zayif
Bakin akademisyenligi onun işi
Arkadas ortami onun sosyal cevresi
Siz ise hayatinin ikili iliski yasadigi kisisiniz
Yani isinde basarili olabilir, sosyal çevresinde sevilen biri olabilir ama iliski yurutme becerisi zayıf bilmem anlatabildim mi?
Bir mesajinizda yazmissiniz arkadaslariyla egleniyoruz kakara kikiri ama arabaya biniyoruz ruh gibi diye
Demek ki sizinle.iletisim kurmayi beceremiyor
Ha bu her kadinla.mi böyle bilemeyiz hayatindaki kisi sizsiniz şu an ve onunla sohbet edememekten sikayetcisiniz
Demek ki burada bir sorun var
Yani bu hadi konu ac sohbet edelim durumu da bana hos gelmiyor
sevgililer illa ki konuşacak konu bulabilirler en basiti aaa sen bir yemek takımı alacaktin naptin dese ya da ileride hayalim şu, sen de sever misin diye sorsa bir sekilde muhabbet akar
daha önce 2 iliskisi olmus flörtöz yapıda biri de değil sağlam kaynaklardan aldığım bilgilere göre.
Flört döneminde ilk bir iki aylık süreçte etmiyor olsaydık bunları demezdim ama o zamanlar sabahlara kadar konustugum adam şuan bu halde, evet güven sağlandı daha rayında güzel gidiyor oturdu bişeyler ama bu kadarı da monotonluk.
kesinlikle ben de hadi konu açalım konusalım demem o da demez. söylediğiniz gibi ilerliyor muhabbet gidiyor ama bi noktadan sonra güzelmis askım, izle askım, peki askım. e bunları söyleyince ben gidip de nasıl uzatayım ki ?

Sanki sevgiliniz ortamda popüler olmayı seviyor bundan besleniyor, güldürürken kendi de hem eğlenip hem haz alıyor gibi geldi enerjisinin çoğunu buna verip sizi daha cepte görüyor, nasılsa eflatunu tavladım o bana aşık onun için yüksek enerjide olmama gerek yok, onunla daha çok sessizliğin tadını çıkarayım der gibi.

Bizim ilişkimiz tam tersi benim eşimi herkes ketum bilir ama tanıdığım en eğlenceli adamdır, sürekli anlatır konuşur, bazen tüm enerjisini benimle harcıyor gibi hissediyorum. Bu arada sevme sevmemeyle ilgili değil bence bu durum ,sanırım sadece mizaç.
evet sevdiğinden yana şüphem yok güvensiz bir insan olmama rağmen ona güveniyorum sevdiğini de biliyorum hissettiriyor.

mizaç, haklı olabilirsiniz. Keşke eşiniz gibi olsaydı benimki de şuan pek imrendim allah bozmasın :D

Sevgili sürecimiz aynı 😂 bizde sık sık buluşturduk
Çok sık görüşmek buluşmakta iyi değil..
Görüşmesek bile artık eskisi gibi değil ki skype whatsapp görüntülü vs derken hep iletişimde kalıyor insan dolu veya boş da olsa.
Peki o 10 yılda sorguladınız mı yoksa alıştınız mı böyle olmaya ?

evet sevdiğinden yana şüphem yok güvensiz bir insan olmama rağmen ona güveniyorum sevdiğini de biliyorum hissettiriyor.

mizaç, haklı olabilirsiniz. Keşke eşiniz gibi olsaydı benimki de şuan pek imrendim allah bozmasın :KK70:

Yakın arkadaşlarıyla iletişimini gözlemleyin bakalım hangi konulara hararetle karşılık veriyor ne onu keyiflendiriyor ya da yazdığı makalelere bi göz gezdirin , ilgi alanlarına hakim olun, örneğin benim eşimin takip ettiği bi forum var para piyasalarıyla ilgili ordaki üyeleri anlatıyordu bende girip merak ettim , şuan epey aşina oldum o sayfaya, az önce ordaki üyelerden bi tanesiyle ilgili geyik yapıyorduk yani konuşana konu çok. Zamanla bi frekans yakalarsınız bence.

Görüşmesek bile artık eskisi gibi değil ki skype whatsapp görüntülü vs derken hep iletişimde kalıyor insan dolu veya boş da olsa.
Peki o 10 yılda sorguladınız mı yoksa alıştınız mı böyle olmaya ?
Alıştım tabiki 😂 Arkadaşlarımla sohbet muhabbet ediyorum onamı kaldım 🤦‍♀️ Arkadaşlarımla çok vakit geçirincede krizlere giriyor 😂

Ev işlerini yaptığımızda ya da benim rutin doktor kontrollerimde bazen eşim bana takılır.
“Evliliği böyle hayal etmemiştim” diye. Bende Karikatürdeki gibi cevap veriyorum.
“Sen ne sanmıştın ki evliliği? Rio Karnavalı mı” 😀
Karikatürün orjinalinde argo var, ben sansürlüsünü paylaşıyorum.

Eklentiler

• 7B06127E-76DD-43BB-B9DE-2BD2587F8277.webp
    7B06127E-76DD-43BB-B9DE-2BD2587F8277.webp
    61,8 KB · Görüntüleme: 55
Kızlar iyi geceler mutlu bayramlar şimdiden :)))

Bu haftaki 2.konum olacak affınıza sığınarak derdimi açıyorum. Dert demesek daha güzel olur hatta fikir alışverişi ve düşüncelerinizi öğrenmek.

Şöyle ki 8 aydır birlikteyiz, pandemi ilişkisi diyelim uzak mesafe fakat bir araya geldiğimiz zamanlar 4-5 gün full birlikte oluyoruz, çok görüştük bu süreçte hatta 1.5 yıl bir ilişkim olmuştu ona bakacak olursam 8 ayda ondan kat kat daha çok zaman geçirdim diyebilirim onunla
. İlk aylar birbirimizi tanıma zamanlarında çok çok konuşurduk elbette sabahlara kadar ama şuan bu konuşma fazlasıyla azaldı. Ki evlilik için hazırlıklara başladık ufak tefek eşyalar alarak, para biriktirmelere, planlamalara başladık. Birbirimizi daha iyi tanıyoruz konuşacak şeylerimiz artacağına neden bu kadar azaldı diye kendime soruyorum. O kendisi çok konuşkandır, ben de çekingen olmayan arkadaş ortamlarında gayet sevilen konuşkan biriyim.
Hadi uzaktan böyle diyelim, size bir diyalogumuzu anlatacağım. Oturduk bişeyler izliyoruz ve ben çok sıkıldım çünkü sadece izliyoruz izlerken muhabbet yok sohbet yok izlenen hakkında konuşmak yok. Dedim ki valla sıkıldım hic konusmuyoruz ya sadece izliyoruz evde de bunu yapıyorum zaten dedim; e aşkım evliliği ne sanıyorsun ki o zaman da böyle olacak işte başka ne olsun ki diyerek durumu normalleştirdi.

Bilmiyorum bana mı garip geldi ama 4 gün geçiriyorsak ilk günden sonra evde inanılmaz sıkılıyorum fakat biliyorum ki o çok eğlenceli biri onunla zaman harika geçer o çok entellektüel bilgili görgülü neden böyle oluyor diyorum sonra 1 2 saat eğleniyoruz sonra tekrar başa sarıyor of diyorum neden böyleyiz normal mi bu tüm çiftler mi böyleler ?

Bugün tüm gün birbirimize instagramdan post attık durduk, nasılsın aşkım ne yapıyorsun vs. bıçak seti almıştık o geldi üzerine iki üç cümle bu kadar. Para biriktirmek için sabaha kadar piyasalarda duruyor uyku bile uyumuyor iyi hoş ama biz konuşamıyoruz ki bıçak seti neyimize ? Ona bunu desem çok üzülür şımarıklık ettiğimi düşünür, ben tüm birikimimi ortaya koydum risk alıp yatırım yapıyorum sen gelip benimle neden konuşmuyorsun neden sohbet etmiyoruz u mu düşünüyorsun eflatuns der bana. Gerçekten bilmiyorum çok seviyorum evet sonra diyorum ki biz evlenince ne konuşucaz ? Haksızlık edip bazı noktalarda abartmış olabilirim ama genel hatlarıyla beni çok düşündüren bir konu bu.
evlılıkde ıyı gunlerınız kadar kotu gunlerınızde olacak hayat boyle zaten
evlılıkte ıyı ve kotu gunde denıyor
ama evlılık eglencelı bır sey değil

Bizim de eskiden sabahlara kadar sohbet ettiğimiz oldu. Su an aynı evdeyiz tabii monotonlaştı hayatımız sürekli muhabbet etmiyoruz uzun uzun konuşmuyoruz. Ama hala yürüyüş bizim icin sohbet etme aklimizdakileri dökme yeri oluyor. Evde 10 gün otursak konusmayacagimiz şeyleri bir saatlik yürüyüşte konuşuyoruz. Biz nasıl oldu da böyle bir bağlantı kurduk bilmiyorum ama belki denemeye değebilir.
Evdeyken de genellikle bir video izlerken o konuda fikir belirtip konuşmaya başlıyoruz. Film dizi icin pek olmuyor ama belli konuları ele alan YouTube videoları var video essay kıvamında. Genellikle onları bir yandan izlerken bazen üstüne bazen durdurup konuşuyoruz. Siz de belki konuşmak isteyeceğiniz bir konuda video açıp öyle bir kıvılcım deneyebilirsiniz.
Biz 8 yıldır beraberiz konuşacak konumuz bitmedi. Biterse de bana normal gelmez. Hayat arkadaşı seçerken çok önemli bir konu bu. Diğer türlü çok yalnız bir hayat kurmuş olursunuz kendinize.

İletişim daha 8 ayda ölmüş. Bu ilişkinin normal durulması olsaydı, bizde hiç iletişim olmaması gerekirdi çünkü 6. yılı doldurmak üzereyiz :D. İlişkimizin de ilk gününden beri aynı evin içindeyiz. Birbirimizde kaldık, arada birlikte yaşadık vs. Sorunlarımız dahi evli insanların problemlerine döndü. Ev işi dışında bir tartışmamız atışmamız pek olmuyor 😅. Arkadaş çevremiz de evli çift gibi yaklaşıyor zaten artık. Evlilik böyle bir şey mi konusuna %100 olmasa da doğru bir yaklaşım sunabileceğimi düşünüyorum.

Bir şeyler izlerken bile sürekli konuşuruz. Film tarzı, konuşmayı kaldırmayacak bir şey izliyorsak durdurur öyle söyleriz söyleyeceğimizi. Ya da aklımıza not alır, bitince söyleriz, genelde bir film izledikten sonra en az bir film süresi kadar da hakkında konuşuruz. Kelime Oyunu’nu izlemeyi çok seviyoruz, birbirimizle yarışırız arada, bazen de sanki takımmışız da birlikte yarışıyormuşuz gibi soruları cevaplarız. Haberleri izlerken de gördüğümüz şeylerle ilgili, orada anlatılmayan ya da sosyal medyada gördüğümüz başka şeyleri anlatırız vs. Futbol seviyoruz ikimiz de, aynı takımlıyız. Kendi takımımız dışında diğer takımların maçlarını da izliyoruz ya da en azından özetlerini izler pozisyonları hakemi yorumlarız. Ekimde 6. yılımızı dolduracağız birlikte. Elbette bazı günler günaydın-iyi geceler boyutunda dahi olabiliyor. Yoğunluk olsun monoton hayat yüzünden çok konuşacak şeyimiz olmaması durumu olsun buna sebep olabiliyor. Ancak bir kez bile garip sessizlik hissi olmadı, konuşacak şey bulamadığımız olmadı. Bir arada olduğumuzda da sıkça sabahlarız sohbet ederek, bazen yatakta konuşmaya başlarız tam uyuyacakken.

Bana garip geldi bu kadar konuşmamak. Hadi ayrıyken her gününüz birbirinin aynı geçiyor, insanın anlatacağı şey olmayabiliyor. Ancak bir aradayken insanın anlatacağı şey bitmez. Bir de yenisiniz birbirinizin hayatında, biz o aşamada bütün hayat hikayemizi anlatıyorduk. Çocukluğumuzdan gelecek hayallerimize kadar hep birbirimize anlatırdık her şeyi. Ben bu kadar az iletişimin olduğu bir ilişkide mutlu olamazdım. Anlatımınızdan sizin de mutlu olamayacağınızı hissettim. Bu kadar uzun yazmamın sebebi, tüm ilişkiler tüm evlilikler böyle değil. Bununla mutlu olmayacaksanız bununla yetinmek zorunda değilsiniz.

İletişim daha 8 ayda ölmüş. Bu ilişkinin normal durulması olsaydı, bizde hiç iletişim olmaması gerekirdi çünkü 6. yılı doldurmak üzereyiz :KK70:. İlişkimizin de ilk gününden beri aynı evin içindeyiz. Birbirimizde kaldık, arada birlikte yaşadık vs. Sorunlarımız dahi evli insanların problemlerine döndü. Ev işi dışında bir tartışmamız atışmamız pek olmuyor 😅. Arkadaş çevremiz de evli çift gibi yaklaşıyor zaten artık. Evlilik böyle bir şey mi konusuna %100 olmasa da doğru bir yaklaşım sunabileceğimi düşünüyorum.

Bir şeyler izlerken bile sürekli konuşuruz. Film tarzı, konuşmayı kaldırmayacak bir şey izliyorsak durdurur öyle söyleriz söyleyeceğimizi. Ya da aklımıza not alır, bitince söyleriz, genelde bir film izledikten sonra en az bir film süresi kadar da hakkında konuşuruz. Kelime Oyunu’nu izlemeyi çok seviyoruz, birbirimizle yarışırız arada, bazen de sanki takımmışız da birlikte yarışıyormuşuz gibi soruları cevaplarız. Haberleri izlerken de gördüğümüz şeylerle ilgili, orada anlatılmayan ya da sosyal medyada gördüğümüz başka şeyleri anlatırız vs. Futbol seviyoruz ikimiz de, aynı takımlıyız. Kendi takımımız dışında diğer takımların maçlarını da izliyoruz ya da en azından özetlerini izler pozisyonları hakemi yorumlarız. Ekimde 6. yılımızı dolduracağız birlikte. Elbette bazı günler günaydın-iyi geceler boyutunda dahi olabiliyor. Yoğunluk olsun monoton hayat yüzünden çok konuşacak şeyimiz olmaması durumu olsun buna sebep olabiliyor. Ancak bir kez bile garip sessizlik hissi olmadı, konuşacak şey bulamadığımız olmadı. Bir arada olduğumuzda da sıkça sabahlarız sohbet ederek, bazen yatakta konuşmaya başlarız tam uyuyacakken.

Bana garip geldi bu kadar konuşmamak. Hadi ayrıyken her gününüz birbirinin aynı geçiyor, insanın anlatacağı şey olmayabiliyor. Ancak bir aradayken insanın anlatacağı şey bitmez. Bir de yenisiniz birbirinizin hayatında, biz o aşamada bütün hayat hikayemizi anlatıyorduk. Çocukluğumuzdan gelecek hayallerimize kadar hep birbirimize anlatırdık her şeyi. Ben bu kadar az iletişimin olduğu bir ilişkide mutlu olamazdım. Anlatımınızdan sizin de mutlu olamayacağınızı hissettim. Bu kadar uzun yazmamın sebebi, tüm ilişkiler tüm evlilikler böyle değil. Bununla mutlu olmayacaksanız bununla yetinmek zorunda değilsiniz.

Bunları düşündüm böyle güzel toparlayamadım ne akıcı yazmışsın valla, bayıldım. Bence ilişkideki en önemli şey muhabbettir hatta kahve fallarında teyzeler anlatır ya ağız ağıza vermiş konuşuyorlar diye hep böyle muhabbetli çiftleri düşünürüm ya da eskiler sevgiliye dermiş ya konuştuğun var mı diye cidden konuşmak iyi çift olmak için her zaman önemliymiş demek ki.

Back
X