- 23 Ağustos 2012
- 51.199
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.323
- 898
- Konu Sahibi Papatyayay
Evet dogru tahmin ettiniz, Amerika`dayim. Aslina bakarsaniz sadece saglik calisanlari degil Turkiye`de iyi bir is, mevki ve makam sahibi olmus bircok kisi kendini diger insanlardan farkli saniyor, ustun goruyor, Amerika`yi da bircok konuda elestirebilirim ama benim tanistigim doktorundan akademisyenine insanlarin mutevaziligi karsisinda sasiriyorum. Bu arada 8 senedir Amerika`dayim, daha Turkleri cok kiskaniyorum diyen tek Amerikali gormedim, hatta dunyanin her yerinden arkadaslarim oldu, birisi bile seni kisakinyorum demedi iyi mi, en fazla Istanbul guzel, Kapadokya guzel. Heralde ne kadar kiskaniyorlarsa artik itiraf bile edemiyorlar. Sevgiyle kalin.
Ayni seyi ben de akademide calisanlar, profesorler, ve buyuk sirketlerde calisan muhendis meslektaslar icin soylemek istiyorum.
Hem Turkiye'de hem Avrupa'da okul profesorlerinin popolari kalkmis afedersiniz, acaip bir ego. Hayir yani altinda ne sebep var derseniz, cok super bir arastirma, cok super bir basari flan mi var o da yok. Dunya'daki tiptan tutun muhendislige kadar en iyi arastirma ve akademik calismalar Amerika'dan keza en iyi universiteler de. Ama ordaki adamlar o kadar mutevazi ki, yanina git sohbet et. Ogrenciye de cok kibarlar, ellerinden gelen yardimi yapiyorlar. Bizimki butun gun odasinda otutur, gelen ogrenciye de afra tafra yapar.