merhaba nergiz ablacim.1 senedir tanisiyoruz sevgilimle.tabii ki kimse kotu yonunu sevdigine ve ya aileden olmayan birine gostermez.hep iyi yonunu guzel yuzunu gosterir.mesela ben sizin siz de benim kotu huyumu bilmeyiz oyle degil mi :dance: saka bir yana.anneme o yonden kesinlile hakk veriyorum.hic tanimadigi biri cikip taaaa turkiyeden kizinizi alip goturmek istiyorum diyor.annemin tek kizi oldugum icin,annemle cok yakin oldugum icin,yani tek arkadasi oldugum icin beni uzaga vermeye ici el vermiyorsensiz ben burda naparim filan diyor.ben de katilyiorum hem sizin dedikelrinize,hem anneme.eminim vatanim,isim,arkadaslarim akrabalarim ciin cok ozluycem.ama ask oyle sey ki insan herseye sevgilisinin yaninda gogus gele bilir sanirim.ben sadece annemden sans istiyorum.sevgilimi tanirsa cok sevecegine eminim.cunki ben sevgilimle yaklasmadan once ailemin gozuyle bakdim ona.,annem babamkabul edermi diye,bakdim ki ailemin istedigi turde bir damat sonra kendi gozumle bakdim ve asik oldum :asigim:
Şefa burdakı yazılarını okudum. İnsan sevınce gozu hiçbi şey gormuyo. ve bence akıl hiislerın arkasına kecır. yani tatıl yapıyo. Sana bir tavsiyem var, evlenmeden once evleneceyın adamın ailesı birisi gelib burda araşdırsın mutlaka. Aile qurmaq , onu saxlamaqdan asantdır. Bır turknen evlı olan azerı kımı canlı şahidem. kültür farkları, yaşam farkları mutlaka kendını gosterır. ne kadar hepımız turkuz desekde, başka başka devletlerın insanlarının uyusmasında sorun yasanıyo. bunlar mutlaka olacak. ona gorede oyle birisiyle evlenmek lazımdıkı, bu skıntılarda, anlaşılmazlıklardasenin elini itmesin.
Canlar. Ben 15 senedir Türkiyedeyim. Evliyim ve 2 kızım var. Yani kızımıza az da olsa nasihat vere bilirim.Demi:dance:
Canım benim, kültür farkı o kadar önemli ki. İlerde çok sorunlar çıkabiliyor. İyi niyetle yaptığın bişeyler yanlış anlaşıla biliyor. Evlenmeden mutlaka ailesiyle tanış. Yaşadığı yeri gör. Şartlara bak. Eğitim seviyesindeki farklılıklar bile sorun yaratıyor. Bir abla olarak sana nasihat veriyorum. Lütfen alınma. Sevgilinin mesleği varmı,sürekli çalıştığı bir işi varmı? Türkiyede yaşamak Azerbaycanda yaşamaya benzemez. Burada çok zorluklar var. Yok. Ben illa da, ünlü dekabristlerin hanımları gibi her zorluğa göğüs gererim, sürgün yeri de olsa, samanlık ta olsa eşimle mutlu olurum diyorsan.Artık diyecek bişey yok. Biz bir büyük olarak sana işin zor tarflarını hatırlatalım dedik.
İnşallah,her şey gönlünce olur. Sana mutluluklar diliyorum ,canıma.s.
Selam abla. mesajını okudum. !5 senedi turkiiyedeyım yazmıssın. Yoksa sendemi azerisin? CADIARZU
Sana katılıyorum abla . 5 aydı burda gelinim deliler gibi sevib geldim 3-4 yıllık bir sevgiyle. Ama şimdi evliyim o kadar anlaşılmazlıklar yasanıyor ki, özelliklede kultur farkları. Eşimle eğitimimizde aynı. yaşam şartlarımda iyi.
evlenmeden önece aynı dekabrıst hanımları gibi konusuyordum. Sevdiyim yeter diyordum.
Ama şimdi yapamıyorum. Hele ailemsiz kecen gunler var ya. onlardan sonsuzadek ayrıldım. Alllah ahv etsin, ne yapdım ben diye pişman oluyorum bazan. .
İnsanın ailesi başkadır. Kimsem yok burda. Ve annenin kardeşin, babanın yerını kımse tutamaz.
Yabancı ulkeye gelin giden bunu unutmamlı. Sonsuzadek bir hasretle yasayacaq. Acısı tahmin edilmeyecek bir hasret.
kafam karisdi unuttum yanit vermeyi.mehinbanu abla sevdigimin izmirde kendi is yeri var.cok caliskan ve isini iyi beceren biri.bankacilikla alakali isi var.gecen sene universitesini bitirdi,diplomasini aldi.cok akilli,mantikli,caliskan ve aile canlisi biri.zaten sevmeden once iyice huyunu tanimaya calisdim.huylarini ogrendikden sonra cok sevdim.huy olarak ve evlenilecek biri olarak ideallerimin insani .sadece tek dusuncem ailemden uzak olmak.onlari ozlemek.offffffff kafam cok karisdi.ne aileme gore sevdigimden ne de sevdigime gore ailemden gecmek istemiyorummmmmmmmm,napim ben allahim ya
Canım benim,amacımız kafanı karıştırmak değil. Sevgiye sonsuza saygımız var. Sadece kızlarımızın üzülmesini istemiyoruz. Ben şanslıydım.Doğru insanla evlendim. Ama, çok düşündüm sonra kararımı verdim. Evlendiğimde 26 yaşındaydım. Ve evliliğe gözlerimin önünde pembe gözlükler arasından bakmıyordum. İnşallah,sen de benim yakaladığım mutluluğu yakalarsın. Hayatın bize neler getireceğini de unutma. Mantığını kullan. Olurmu?:1hug:
kizlar napdiniz boyle yaaaaaaaaa
zaten kafam karisikdi iyice karma karisik oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?