Sekerim, ben bana arkadaslarimin soylediklerini soyledim, dedim ya ben de onlarin olaylari dogru aksettirdiginden emin degilim. Ulkenize gitmedim, bilmiyorum sadece vatandaslardan duyduklarimi soyledim. Kanim da zaten, gidip konu sahibesinin kendi gozleriyle ortami gormesiydi ama imkani yokmus.
Tabi ki torpil ve adam kayirmanin anavatanlarindan biri Turkiye'dir

Ben sadece Azeri insanlarin Turkiye'ye gocmeye bu denli hevesli olmasindan, sartlarin ortalama insanlar icin cok da iyi olmadigi kanaatine vardim. Kimse durduk yere kendi ulkesini terk etmek istemez. Turkiye de zaten gocmenler icin dunyanin en cazip ulkesi degil, Turkiye'den de goc edenler var. Turkiye'den goc edenlerin cogunu bir onceki kusakta Avrupa'ya giden , Almanci olarak tabir ettigimiz insanlar olusturuyor. Bu insanlar Turkiye'de gercekten kotu sartlarda yasayan kesimden, orta direkten degil.
Ote yandan goc etmeye istekli Azeriler benim gordugum, benim okudugum teknik universitede okuyan, kafasi calisan, aileleri de egitimli insanlar, yani toplumun alt gelir tabakasindan degiiler ama yine de ulkelerinden mutlu degiller, durup neden diye dusundugum nokta burasi iste. Bu yuva dagitan arkadasin babasi da Turkiye'de akademisyen olarak calisiyordu, gayet egitimli bir insandi, ama onun da ulkesine donmeye hic niyeti yoktu.
Ben burdan yola cikarak hayat sartlarindan supheliyim dedim, kimsenin kalbini kirmak veya hakaret etmek gibi bir amacim yoktu. Erkekleri hakkinda da bir fikrim yok zaten, sadece hayat standartlari hakkinda fikrimi belirttim.