azinlik

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
Kizlar merhaba öncelikle herkesin mevlit kandilini kutluyorum gecen gün kendim ile ilgili konu yazdim çok yardimci oldunuz çok sagolun bu sefer de bir arkadasimin sorununu ona sormadan paylaşmak istedim çünkü o bu konu dan çok muzdirap şöyle kendisi müslüman değil ve çok az bir nüfus turkuyede yasiyirlar (benim de orta okulda tanistigim ve gerçekten çok sevdiğim bir arkadasim)ve bana dedi ki sen çok sanslisin ornegin okulda iste vesayre tanistigin biriyle evlenebilir sin ama onun gerçekten evleneceği kimse yok muş yani çok garip gelebilir aman öyle alti yedi kuzen öyle bekarlar gerçekten sizin hic boyle tanidiginiz insanlar varmi merak ettim bende çok ilginç

bu tip insanların tanışıp kaynaşmasını sağlayan platformlar var .İnternet ,dernekler gibi .Azınlık derken hangi azınlık bu kadar az mevcudu olan merak ettim yazsaydınız bari

Niye evlenemeyeceği anlamadım ben .
Arkadaşınız da başka meshep ve dinden evlenilmiyor mu

Yani başka dinden tabii ki de gunah

imagemak 38637716 .!.:
bu tip insanların tanışıp kaynaşmasını sağlayan platformlar var .İnternet ,dernekler gibi .Azınlık derken hangi azınlık bu kadar az mevcudu olan merak ettim yazsaydınız bari
Kusura bakmayin gercekten yazamam ama iste yurt dişi vesaire vardır tabi kide ayni dinden

kaç yaşındasınız küçük olduğunuzu tahmin ediyorum, yabancı evlilikler, farklı dinden evlilikler çok yoğun artık eskisi gibi değil

Yani başka dinden tabii ki de gunah

Ben göre herkesin dini inancı kendine ..
Saygı göstermeyi başardıktan sonra başka dinden biri ile evlenmenin günah olduğuna inanmıyorum .
Tabi herkesin kendi düşüncesi saygı göstermek lazım .

kaç yaşındasınız küçük olduğunuzu tahmin ediyorum, yabancı evlilikler, farklı dinden evlilikler çok yoğun artık eskisi gibi değil
Ben 24 yasindayim ama dinimizce de gunah olan bir şey onlarda normal karsilamiyor

Ben 24 yasindayim ama dinimizce de gunah olan bir şey onlarda normal karsilamiyor
bakış açısına göre değişir ben yadırgamıyorum, o da normal bulursa kendi gibi düşünen birilerini illa ki bulur, ama normal karşılamazsa tabii ki aday bulması zor
ayrıca bak siz gayette güzel arkadaşsınız farklı olduğunuz halde, eş neden olunmasınki farklı biriyle

Aslında türk erkekleri çok önemsemez. O kadar rusla evlenen adam var. Hepsi de dininden vazgeçmiyor. Eğer arkadaşınız da kendi dininde çok tutucu değilse olabilir. Sonuçta ne kadar %99u müslüman da dense baya bir kısmı sadece nüfus cüzdanında yazmaktan ibaret. Kendine uygun bir kız bulduktan sonra dinini önemsemeyecek çok erkek var. Ama işte iş kız arkadaşınızda bitiyor.

Ay o ne öyle, arkadaşınızdan belgesel gibi bahsetmişsiniz.

Benim bir ermeni arkadaşım vardı, ve gayet de türk kızlarla takılıyordu. Bu kadar hassas bi mevzu olmasına rağmen, o bile bizim milletten birilerini bulabiliyorduysa, arkadaşınızın dahil olduğu kesim her ne ise bilemiyorum fakat, bence evlenememesinin sebebini dininde değil kendisinde aramalı biraz.

Arkadaşına söyle düşünce yapısını değiştirsin.Din dil ırk ayırmasın.Bu ülkede yaşıyorsa,bu ülkenin okulunda okuyup,bu ülkenin olanaklarından faydalanıp,bu ülkenin insanlarıyla komşu/arkadaş v.s. ise,bu ülkenin bir evladıyla da evlenebilir.Yok evlenmem diyorlarsa,ya ülkesinden birini bulsun,ya da bekar dursun.

merak ettim sadece akrabalardan kuzenlerden okusan bu azinlik hangisi? ne tarafta yasiyorlar? ayrica evlenilir. onemsenmesi gereken daha onemli mevzular varken...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…