azmışmıyım ben ?

Bu insanlar neden birbirine karışır hiç anlamam..
Herkes ne zaman evleneceğine ne zaman çocuk isteyeceğine kendi karar verir.
Bunların azmakla ne alakası var canım.
Evlenenler azma noktasına geliyor da mı evleniyor sanki.
Milleti umursama sen.

Akşam akşam güldürdün canım beni. Bizim yaş grubu çekiyor bunları artık :):) Kimi ne zaman evleniyorsun der, kimi kendi evlidir ben yedim bir halt sen yeme der, saçmalık işte. Bu yaş grubunun gerçekleştirmesi gereken yaratılıştan gelen bir duygu, aile olmak, bir düzene sahip olmak. Kişinin gelişiminde kritik bir dönemdir. istisnalar kaideyi bozmaz ama kişinin Asıl evlenip düzen kurmak istememesi ileri yaşantısında sorun olabilir. Öğretmen arkadaşlar bilir bunu okuruz ünide. Ayrıca cinsellik kadınlara tabu olduğu için bizim ülkemizde cahil insanlar insanların cinsellik için evlenmek istediğini sanıyor. Benim annem gayet eğitimli olmasına rağmen bile ilk geceden sonra biter aşk sevgi diyen bir kadın. Böyle yetişmişler onlar da takma onları. Allah hepimize hayırlı eşler versin inşallah ;):)

Bence çevrenizi komple değiştirin, olmamış onlar.Az önce hüzünlüydüm , cidden yazdıklarınızı okurken gülümsettiniz beni (: Bu dünyada duygusal açlık diye birşey var. Bunu bilmeyip anlamıyorlarsa zaten espri yapıp geçiştirmeyin de muhattapta olmayın.Bence onların anlayışları "az"mış.

Konuyu şaşkınlıkla okudum :)
İyi ki benim çevrem öyle demiyor..
ALLAH kolaylık versin size..
Ben daha 20 yaşındayım ama şimdiden başladılar birilerini bulmaya evlendirmeye :1:
Evlenene kadar rahat yok sanırım ALLAH biz bekarlara sabır versin :ssz::31:

Artık bu yorumlardan o kadar sıkıldım ki ..
Yanlızlıkla ilgili bir söz paylaşırım face te azdın mı sen
Fal baktırırım kadınlar arasından azmış bu kız , koca istiyor
Bir iki sitem ederim - kocamı istiyon
Bütün cevrem evlendi , arkadaşlarım evlendi , düğünü giderim .. kocamı istiyon azdın mı sen
Kısmetim var ama gönlüme göre değil diye sitem ederim .. koca mı istiyon sen

evet azdım azdım 26 yaşımı bitirdim .. acayip canım koca istiyor .. Bana bir koca lazım o da bu gece lazım ?? yeter ulenn

Çevreme sürekli bu tepkilerinden sıkıldım .. işi espiriye vuruyorum o da kar etmiyor artık
Doğanın dengesi olması gereken bir şey .. sanki tek evlilik yaşına gelipte bir yuva kurmak istemek , hayatında biri olsun istemek mi yanlış olan
sitemim hep yanlış insanlar karşıma çıkmasıydı , olaya hep duygusal baktım ,ben bile kendimden şüphe duymaya başladım .. acaba hormonlarım mı evlenmek istiyor

offfff offfff artık odamdan dışarı çıkmak istemiyorum , bıktım insanlardan , kendinde olupta başkasında olmamasının istemesinden pufff. kendi evlenmiş mutllu ama sakın sen evlenme diye servenişlerinden ..

bence çevrenizi bi gözden geçirmeniz lazım

:53:tövbe tövbe.. çok sinir bozucu.. Allah sabır versin..
bir güzel susturmak lazım aslında, ayıp yahu.. ya da hiç kaale almayacaksın.
anneme bazen öylesine, meraktan ya da çevremdeki bir şeylerden bahsediyorum senin de aklın fikrin orada diyor.. deliriyorum... korkuyorum valla bahsetmeye, bir şey paylaşmaya bazen. kendi birini beğeniyor damadım olabilir böyle diyor bir şey yok, ben desem ovv..
22 yaşındayım öyle bir merakım yok.. ama hayatın dönüm noktalarından da biridir.. vakti ne zamansa o zaman olacak. ben önce iş diyorum elbette. hem istesek bile azmış mı oluyoruz? sevmek, düzen kurmak olamaz mı bu istemenin manası. nasıl bir laf bu, açık açık nasıl söylenir. hey allahım..
ufak ufak da annemin ağzı aranmaya da başladı gibi. bir arkadaşım da sen evde duruyorsun diye daha da isteyebilirler demişti. (maalesef henüz çalışmıyorum) bir yandan komik buluyorum ama bir yandan da çok sinir oluyorum gerçekten.. rahat bıraksınlar insanları yahu.
artacaksa bunlar daha büyümeyim hatta geriye gideyim ben en iyisi... :))

gece gece iyi güldüm :)) Mahalle baskısı dediklerine en güzel bir örnek,evlensen çocuk ne zaman olacak,çocuk olsa 2. çocuk ne zaman olacak diye soracaklar :) sorular ve istekler asla bitmez.

o nasıl laf yaaa :53::53::53:

insanların iyice ağzı bozulmuş

ne hadlerine size böyle demek.

Ayy okudum da bir saçma geldi bir saçma geldi :) canım seninle aynı yaştayız ve ben evliyim ve de çok isteyerek evlendim nolmuş azmış mı olmuşum :) sana böyle densizlik yapanlara evet azdım de hele ki evliyse sana bunu söyleyen sen azdığın için mi evlendn de..umarım susmuyosundur..gülme gayet ciddi ciddi evet evlenmek istiyorum..canıım cahil insanlara laf anlatmak zordur..sen takma umarım mutlu olursun..

Bütün cevrem evlendi , arkadaşlarım evlendi , düğünü giderim .. kocamı istiyon azdın mı sen

evet azdım azdım 26 yaşımı bitirdim .. acayip canım koca istiyor .. Bana bir koca lazım o da bu gece lazım ?? yeter ulenn

Çevreme sürekli bu tepkilerinden sıkıldım .. işi espiriye vuruyorum o da kar etmiyor artık
Doğanın dengesi olması gereken bir şey .. sanki tek evlilik yaşına gelipte bir yuva kurmak istemek , hayatında biri olsun istemek mi yanlış olan
sitemim hep yanlış insanlar karşıma çıkmasıydı , olaya hep duygusal baktım ,ben bile kendimden şüphe duymaya başladım .. acaba hormonlarım mı evlenmek istiyor

offfff offfff artık odamdan dışarı çıkmak istemiyorum , bıktım insanlardan , kendinde olupta başkasında olmamasının istemesinden pufff. kendi evlenmiş mutllu ama sakın sen evlenme diye servenişlerinden ..

evet herkes evlenmek ister güzel bi yuva kurmak ister çocukları olsun ister normal şeyler bunlar o kelime çok yanlış bi kelime. ee bide görücü usulü evlilikler nasıl oluyo bilmiyolar mı? birine derler falancı var bi konuş görüş tanış onlarda tamam der görüşürler konuşurlar anlaşırlarsa evlenirler şimdi onlara falancı var filancı var görüş derlerken bakıyorum da sen azmışsın senin canın koca istiyo dur bak ben sana koca buldum git evlen demek mi oluyo çok saçma ve mantıksız konuşmuşlar öyle diyenlere cevabını ver sen azdın galiba ondan erkenden evlendin 30unu bekleyemedin o zaman bi daha bişey diyemezler

Konuyu şaşkınlıkla okudum :)
İyi ki benim çevrem öyle demiyor..
ALLAH kolaylık versin size..
Ben daha 20 yaşındayım ama şimdiden başladılar birilerini bulmaya evlendirmeye :1:
Evlenene kadar rahat yok sanırım ALLAH biz bekarlara sabır versin :ssz::31:

sen öyle san canım evlenirsin çocuk ne zaman yapıcaksın ee hadi yap artık hamile kalırsın ayy sen daha doğurmadın mı derler doğum yaparsın ee hadi ikinciyide yap arada fazla fark olmasın başka çocuk düşünmüyosan aaa olur mu öyle şey tek çocuk hiç çocuk demek bide kardeş yap ikinci olur boşver üçüncüyü yapma iki çocuk yeter sonra oğlun olduysa eee sünnet ne zaman böyle sürüp gider

Ne kadar cok savunurusaniz kendinizi okadar saldiran olur.
Gicik etmek icin .
Ben olsam derim ki, ne o genc güzel ve saglikli kadinim allaha sükür, bulursam birini evet evlenirim, bilmiyorum sen azginlikdan mi evlendin, ama ben evet kendimi hazir ettigim icin evlenmeyi düsünüyorum artik.
Sana göre bu azginliksa evet azginim.
Bu bir kes söyle bak bakalim o kisi sana bir daha bu konuyu acarmi ?

hahahahaaaa:60: ... bu konuya nerden geldim bilmiyorum ama ne olur bu saçmalıklar için sıkma canını..

'siz de zamanında azmışsınız demek ki:1::1::1:... ' deyip lafı oturtmak gerek ama öyle bir insan değilsin anladığım kadarıyla

olma zaten, lütfen canını sıkma böyle şeylere ve kendini geliştirmeye devam et..
ayrıca evet azdık, sevgiye, ilgiye, samimiyete azdık,dostluğa azdık, çünkü bu zamanda zor bulunan şeyler artık :26:
azdık derken ne geliyosa akıllarına, aynaya baksınlar:9:

bana biri bu kelimeyi kullansın onun şeceresini küfür ipine dizerim!
ne biçim bir laf bu ya :S
bunu diyen herkesin hayatınızdan kazıyın bence.

tamam evlenmek mi istion falan denir de "azdın mı" nasıl bir laftır!:47:

Bence çevrenizi komple değiştirin, olmamış onlar.Az önce hüzünlüydüm , cidden yazdıklarınızı okurken gülümsettiniz beni (: Bu dünyada duygusal açlık diye birşey var. Bunu bilmeyip anlamıyorlarsa zaten espri yapıp geçiştirmeyin de muhattapta olmayın.Bence onların anlayışları "az"mış.

:46::46::46:
yorumunuzu çok beğendim,şahsım adına teşekkür ediyorum..
evet ''duygusal açlık'' derken çok güzel noktaya değindiniz..
onlar da açlıklarını tatmin edemediği için sürekli bir saldırma, yıldırma politikası içindeler.. böylelerine kulak tıkayıp, bizi yükseltecek şeylere kulak kabartmalı

ayy sinir bir durum farkındayım. ne yaparsak yapalım yaranamayız. Geçen gün yine karşıma çıkmıştı bu yazı; durum özeti gibi birşey paylaşmak istedimm :1: :1:

çok hızlı yaşarsın, yavaş git derler.
yavaş yaşarsın, ölü gibisin derler.
orta halli yaşarsın, monotonsun derler.
gülersin, ne gülüyo bu deli gibi derler.
ağlarsın, bunalım derler.
susar dinlersin,dilini mi yuttun derler.
konuşursun, sus bir artık derler.
çalışırsın, amele derler.
yatarsın, beleşçi derler.
kısacası derler de derler...
insanı candan ederler sonra anlarsın ki gelmiyor artık geriye geçen günler.

ona buna kulak vermeye bir son ver,
yoksa onun bunun lafına baktı böyle oldu derler... :54:

Back
X