azosperm

denizz5

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
337
108
Esim azospermi hastasi.
Bir spermiogram ve bir tane
Semen analizi yaptırdı
hiç sperm çıkmadı. Fsh 13 ve 20
arasinda değisik aralıklarda çıktı.
Gen testi yaptırdı temiz çıktı.
Renkli doopler yaptırdı sonuç şöyle:
Testis boyutları: sağ testis 30*20*16mm,
Sol testis 30*18*16mm.
Sonuç: her iki testiste parankimal heterojenite
ve hipoperfüzyon. Şeklinde.

Bende ise rahim usgde yumurtalik ve rahim normal izlendi. Adetimin 2.gunu hormanlarima bakikdi prolaktin disinda yuksek olan yoktu. Prolaktin hormonu 31 cikti hap verdi doktorum kullandim. Bunun disinda adtlerim duzenli cok sukur baska bir sikintim yok.

Nasil bir tedavi izlemeliyiz?
Tedavi sonucunda normal yolla gebelik
olabilir mi?
Yorumunuz icin simdiden tesekkurler Hocam.

Renkli doopler testimizin ayrintili sonucu

Skrotal rdus, power doopler perfüzyon mapping
gri-skal incelemede:
Her iki testis intraskrotal yerlesimlidir.
Sag testis boyutlari 30x20x16 mm,sol testis 30x18x16mm olculmustur. Testis parankimi heterojendir. Parankim icinde solid ya da kistik saptanmamistir.
Her iki epididim normal gorunumdedir.
Pampiniform plekus venöz kalibrasyon normaldir. Valsalva ile reflu izlenmemistir.
İntraskrotal sivi miktari normaldir.

Renkli dupleks doopler incelemede:
R testis:Rİ: 0,52
L testis:Rİ: 0,50

Power doopler perfuzyon calismalarinda :
Her iki testiste belirgin hipoperfuzyon izlenmistir.

Sonuc: her iki testiste parankimal heterojenite ve hipoperfuzyon

Merhabalar
Esim azospermi hastasi.
Bir spermiogram ve bir tane
Semen analizi yaptırdı
hiç sperm çıkmadı. Fsh 13 ve 20
arasinda değisik aralıklarda çıktı.
Gen testi yaptırdı temiz çıktı.
Renkli doopler yaptırdı sonuç şöyle:
Testis boyutları: sağ testis 30*20*16mm,
Sol testis 30*18*16mm.
Sonuç: her iki testiste parankimal heterojenite
ve hipoperfüzyon. Şeklinde.

Bende ise rahim usgde yumurtalik ve rahim normal izlendi. Adetimin 2.gunu hormanlarima bakikdi prolaktin disinda yuksek olan yoktu. Prolaktin hormonu 31 cikti hap verdi doktorum kullandim. Bunun disinda adtlerim duzenli cok sukur baska bir sikintim yok.

Nasil bir tedavi izlemeliyiz?
Tedavi sonucunda normal yolla gebelik
olabilir mi?
Yorumunuz icin simdiden tesekkurler Hocam.
Merhabalar :
Azospermi (menıde sperm olmama durumu) durumunda gebelık için tek cozum yolu tüp bebek yöntemidir. Tüp bebek yönteminde azospermi olan hastalarda önce bayanın yumurtaları hazırlanır. Adetın 2. veya 3 . gunu bayanın yumurtalık durumu degerlendırilir. ve uygun doz atanarak stımulasyona baslanır. (yumurta folıkullerı buyutme safhası)Bu surec 7-10 gundur. Yumurta kesecıklerı(folıkul) 17-18mm ulasınca catlatıcı ıgne uygulanır. 36 saat sonra yumurta toplama ıslemı planlanır. Yumurta toplama ıslemı oncesınde erkekten sperm bulma ıslemı olan mıkrotese işlemı yapılır. mikro tese adı verılen cerrahı yontem ıle sag ve sol testısten alınan 20-30 ornekte sperm aranır. Sperm bulunması durumunda mıkroenjeksıyon ıslemi yapılır (bayandan alınan her bır yumurta ıcersıne 1 sperm enjeksıyonu)
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.

X