• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Azospermi 0 sperm

eceozten

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Merhaba arkadaşlar biz 2023 yılında eşimin azospermi olduğunu öğrendik testimizde hiç canlı sperm bulunamamıştı doktor direk tüp bebek dedi o dönem çocuk istemediğimiz için bu konunun hiç üstüne gitmedik zaten henüz 2 yıllık evliydik ve çocuk hayali olan insanlar değildik nedenini bile araştırmadık sadece eşimin küçük yaşta olduğu ameliyatla ilgili olduğunu biliyorduk bu kadar 2024 yılında ben çok fazla karın ağrısı şikayetiyle bir kadın doğum uzmanına gittim normalde de regli dönemimde çok ağrım olurdu fakat bu artık tüm aya yayılmıştı regli olmadığım halde regli ağrısı çekiyordum doktor smear aldı ve sonucunda rahim ağzı hücre bozukluğum olduğu ortaya çıktı neyse sonrasında doktorlar ilaçlar vs tedavimi tamamladım ve son kontrolüme gittiğimde doktorum bir an evvel çocuk sahibi olmamı çünkü bunun tekrarlayabileceğini tekrarlamaması içinde hiseroktomi yani rahmimim alınması gerektiğini söyledi durum böyle olunca bize bir üroloji uzmanı tavsiye etti ve yapılan testler sonucunda biz kendimizi bir anda tüp bebek sürecinde bulduk doktorumuz direk micro tese yapılması gerekiyor dedi ama burda okuyorum çoğu kişi bu amaleyatın yapılmamısı gerektiğini yazmış benim de kafam çok karıştı sizce ne yapmalıyız

Bu arada tedaviye Eskişehir osmangazi tıp fakültesinde başladık genetik sonuçlarımız temiz fakat eşimin eşimin bir tarafta hiç testis dokusu yok diğer tarafta da çok küçük çocukken inmemiş testis ameliyatı geçirmiş FHS 39.2 LH 21.5 şuan ovitrella iğnesi kullanıyor ameliyat için iyi olabileceğini söyledi doktor lütfen bilgisi olanlar bana yardımcı olabilir mi

Bu arada tedaviye Eskişehir osmangazi tıp fakültesinde başladık genetik sonuçlarımız temiz fakat eşimin eşimin bir tarafta hiç testis dokusu yok diğer tarafta da çok küçük çocukken inmemiş testis ameliyatı geçirmiş FHS 39.2 LH 21.5 şuan ovitrella iğnesi kullanıyor ameliyat için iyi olabileceğini söyledi doktor lütfen bilgisi olanlar bana yardımcı olabilir mi
Merhaba ameliyat konusunda bence biraz daha düşünün. Benim eşimde azosperm yaklaşık 2 ay önce öğrendik. Son çare ameliyat diye düşünüyorum. Doktor araştırıyorum ben de bir doktor var Ankara Alife da ona göstereceğim nasipse bu ay..

Merhaba geçmiş olsun benim eşim de ovitrelle kullandı 3 ay, çıkış olmadı , bir 3 ay daha kullanalım dedik doktora ameliyatı ertelemeye çalışıyoruz. Siz kaç aydır kullanıyosunuz iğneyi başka takviyeler de alın mutlaka sigarayı bırakın zamanınız kıstlı ama en azından 3 ay speem üretim süresinden dolayı kullanmak gerekir . Başka olumlu gelişmeler olursa haberleşelim

Fsh 27 lh 16 ile başladık iğneye , bir ayın sonunda ikisi de 0.4kere düştü. Olması gereken değerin de altına. Egecan hoca sorun yok böyle olmalı dedi. Testeron 3ten 11 e çıktı bu üretim olan doku olduğunu gösterir dedi siz baktırdınız mı kan tahlillerine tekrar bu da bişeyler ifade eder size

Bizimde aynı çocukluğunda inmemiş testis ameliyatı olduğu için azospermi var. Bizde şehir hastanesinde tedavi gördük. 3 ay boyunca 2 tane ilaç verdi. Takviyeler kullandı eşim sabah akşam. Nar suyu havuç ceviz balık keçiboynuzu özü tüketti bol bol. 3 ayın sonunda micro tese oldu. 20 e yakın sperm çıkmış. 4 tane embriyomuz oluşmuştu.

Merhaba geçmiş olsun benim eşim de ovitrelle kullandı 3 ay, çıkış olmadı , bir 3 ay daha kullanalım dedik doktora ameliyatı ertelemeye çalışıyoruz. Siz kaç aydır kullanıyosunuz iğneyi başka takviyeler de alın mutlaka sigarayı bırakın zamanınız kıstlı ama en azından 3 ay speem üretim süresinden dolayı kullanmak gerekir . Başka olumlu gelişmeler olursa haberleşelim
4 ovitrelleden sonra hormon testlerimiz düzeldi FSH 8,5 LH 5.5 Total testesteron 254 den 424 e çıktı kontrole gittiğinizde doktorumuz bile sadece ovitrelle mi vermiştim diye şaşırdı gayet güzel ilerlediğimizi söyledi şimdi 4 adet daha verdi değerler gayet güzel bu ayın sonunda sperm testi yapılacak belki normal yolla bile çıkış olabilir dedi tabiki kesin bişey yok diye de belirtti bakalım önümüzdeki ay belli olacak her şey

Bizimde aynı çocukluğunda inmemiş testis ameliyatı olduğu için azospermi var. Bizde şehir hastanesinde tedavi gördük. 3 ay boyunca 2 tane ilaç verdi. Takviyeler kullandı eşim sabah akşam. Nar suyu havuç ceviz balık keçiboynuzu özü tüketti bol bol. 3 ayın sonunda micro tese oldu. 20 e yakın sperm çıkmış. 4 tane embriyomuz oluşmuştu.

İğneler bittikten sonra test verdik hormonlar normale döndü micro tese yolundayız şuan ama Telegram gruplarında ve burada ki yazışmalarda herkes micro tese için o kadar kötü şeyler söylüyor ki bizim de çok kafamız karıştı size bir zararı oldu mu micro tesenin doktorumuz sonrasında bir sorun olursa tedavi edilebileceğini söyledi

Biz de haftada 3 kullandık ayda 12 iğne yani 36 iğne kullandık . Çok fazla oldğunu biliyoddum zaten fsh lh çok düştü. Bu ay haftada 2 devam ediyoruz. Ay sonunda şişli memorialde test vereceğiz bakalım Allah büyüktü hepimizin yardımcısı olsun

İğneler bittikten sonra test verdik hormonlar normale döndü micro tese yolundayız şuan ama Telegram gruplarında ve burada ki yazışmalarda herkes micro tese için o kadar kötü şeyler söylüyor ki bizim de çok kafamız karıştı size bir zararı oldu mu micro tesenin doktorumuz sonrasında bir sorun olursa tedavi edilebileceğini söyledi
Eşim micro tese olduktan sonra yarası 2 haftada kapandı. Acısı sürüyodu hala ama o da sonrasında geçti. Bide biyopsi aldılar araştırmak için patolojiye gönderildi.

Kaç yaşında ameliyatı olmuş eşinizin? Bizdede aynı durum vardı. Tüp bebekle bebeğimizi kucağımıza aldık şükürler olsun. Tamamen sıfırlanmamıştı. 150 bindi. Ama birkaç ay daha geç kalınsaymış sıfır olacakmış dedi doktor. Yaşını annesi babası tam hatırlayamadı. Merak ediyorum. Ondan sordum. Dilerim kolaylıkla atlatın 🌸

Kaç yaşında ameliyatı olmuş eşinizin? Bizdede aynı durum vardı. Tüp bebekle bebeğimizi kucağımıza aldık şükürler olsun. Tamamen sıfırlanmamıştı. 150 bindi. Ama birkaç ay daha geç kalınsaymış sıfır olacakmış dedi doktor. Yaşını annesi babası tam hatırlayamadı. Merak ediyorum. Ondan sordum. Dilerim kolaylıkla atlatın 🌸
9 yaşında olmuş çift taraflı . Bi tarafından hiç sperm hücresi bile yok dedi doktor. Teşekkür ederim inşallah bende sizin gibi kucağıma alırım hayırlısıyla☺️❤️

9 yaşında olmuş çift taraflı . Bi tarafından hiç sperm hücresi bile yok dedi doktor. Teşekkür ederim inşallah bende sizin gibi kucağıma alırım hayırlısıyla☺️❤️
Sizinki geç kalınmış. Bizimkiler 3-4 yaşındaydı diyorlar. Annesi 2-3 te olabilir diyor. En kısa zamanda sonuca ulaşın inşallah 🙏🏻 bir sperm yetiyor Allah’ın izniyle olur 🤗

Merhaba arkadaşlar biz 2023 yılında eşimin azospermi olduğunu öğrendik testimizde hiç canlı sperm bulunamamıştı doktor direk tüp bebek dedi o dönem çocuk istemediğimiz için bu konunun hiç üstüne gitmedik zaten henüz 2 yıllık evliydik ve çocuk hayali olan insanlar değildik nedenini bile araştırmadık sadece eşimin küçük yaşta olduğu ameliyatla ilgili olduğunu biliyorduk bu kadar 2024 yılında ben çok fazla karın ağrısı şikayetiyle bir kadın doğum uzmanına gittim normalde de regli dönemimde çok ağrım olurdu fakat bu artık tüm aya yayılmıştı regli olmadığım halde regli ağrısı çekiyordum doktor smear aldı ve sonucunda rahim ağzı hücre bozukluğum olduğu ortaya çıktı neyse sonrasında doktorlar ilaçlar vs tedavimi tamamladım ve son kontrolüme gittiğimde doktorum bir an evvel çocuk sahibi olmamı çünkü bunun tekrarlayabileceğini tekrarlamaması içinde hiseroktomi yani rahmimim alınması gerektiğini söyledi durum böyle olunca bize bir üroloji uzmanı tavsiye etti ve yapılan testler sonucunda biz kendimizi bir anda tüp bebek sürecinde bulduk doktorumuz direk micro tese yapılması gerekiyor dedi ama burda okuyorum çoğu kişi bu amaleyatın yapılmamısı gerektiğini yazmış benim de kafam çok karıştı sizce ne yapmalıyız
Kızlar vicdanen belki birileri boşa zaman ve para harcamasın ve umutsuzluğa kapılmasın diye yazıyorum öncelikle geçmiş olsun 8 ay önce biz de azıspermi olduğumuzu öğrendik ve 6. Ayda sperm hücresi çıkmaya başladı test verdiğiniz çoğu yer boş olacak devlet hastanelerinde hiç çıkmıyor zaten ve ürologlar da tedavisini bilmiyor biz şanslıydık bizi yönlendiren oldu hiç biryere pata ödemeyin zaman kaybetmeyin panikle heryere her duyduğunuz takviyeye para harcamayın ankarada alife var türkiyenin heryerinden azospermi ve hareketsiz spermliler oraya gidiyorlar sperm verildiğinde canlı buldukları zaman hemen dondurup biriktiriyorlar ve tüp bebek için kullanıyorlar semra sertyel i araştır alanında iyi embriyolog mesut tül iyi ürolog tese yapmadan doğru teşhis ve tedaviyle normal yoldan çıkış sağlıyor tese diyen doktordan kaçın sakın olmayın olan azospermi hastaları bin pişman tedaviniz geriye gidiyor ve testisler hasar gördüğü için birdahaki çıkış için ciddi zaman harcarsın bir de celalettin peru var telegram gruplarında erkek infertile bilgi paylaşımı grubuna girin orada herkes aile gibi size deneyimlerini anlatır yanlış ellere düşmeyin tedavisi var çünkü

Fsh 27 lh 16 ile başladık iğneye , bir ayın sonunda ikisi de 0.4kere düştü. Olması gereken değerin de altına. Egecan hoca sorun yok böyle olmalı dedi. Testeron 3ten 11 e çıktı bu üretim olan doku olduğunu gösterir dedi siz baktırdınız mı kan tahlillerine tekrar bu da bişeyler ifade eder size
Egecan hoca Antalya memorialda mı

merhaba. Benim eşim de azosperm. Tesa ameliyatı sonucu spermleri donduruldu ve tedavi olduk beş sene önce. Ve çok şükür bu yolla bebek sahibi oldum. Neden tesa olmayasınızki? Doğru ellerde yapıldığı zaman Bunun zararı yokki. Sonucta ana üretim yerinden daha sağlıklı sperm alınıyor ve donduruluyor. Benim eşimin kanalları kapalıymış. Üretim yoksa zaten micro tesa ile de sperm bulunmucaktı. Ama üretim var kanallar tıkalı olduğu için normal yolla bebek sahibi olmamız ya da hangi kürü kullanırsa kullansın eşimin normal çıkışla sperminin çıkması imkansız. Azospern Ana sebebi önemli. Yani eşinin sperm çıkışı imkansızsa tesa olmadan zaten o sperme ulaşmak mimkün değil. Evet kürlere vs de saygım var ama çıkış inkansızsa bilimin de bize sunduğu nimetlerden faydalanmak lazım. Sadece iyi bir doktor bulmanızı öneririm. Neden tesa diyen doktorlardan kaçalım yani. Allah eşimi ameliyat eden doktordan razı olsun elini ayağını öptük biz o doktorun. Tüp bebek süreci allah aşkıma kişiye özeldir. Nolur fazla kafanızı kurcalamayın iyi bir doktor bulun ve ona güvenin. Yaşamış deneyimlemiş insan oalrak söylüyorum. Herkes farklı şey söyler ben de bu yollardan geçtim. Ama gördüm iyi bir doktor bulup başkalarının lafına kulak tıkayıp doktorun dediklerini harfiyen uyduğunda sonuca ulaştım Allahıma şükürler olsun. Allah o doktorlardan razı olsun. Ben hala hastannein her önünden geçişimde ordaki tüm doktorlara dua ediyorum. Allah size de gönlünüzdeki nasip etsin

Son düzenleme:
İyi dilekleriniz için teşekkür ederiz ama çoğumuzun sorunu tıkanıklığa bağlı olmayan azosperm. Tesadan değil micro teseden kaçıyoruz aslında . Keşke tıkanıklık olsaydı :) siz yine de dualarınızı eksik etmeyiniz <3

İyi dilekleriniz için teşekkür ederiz ama çoğumuzun sorunu tıkanıklığa bağlı olmayan azosperm. Tesadan değil micro teseden kaçıyoruz aslında . Keşke tıkanıklık olsaydı :) siz yine de dualarınızı eksik etmeyiniz <3
bizimki de micro tesa işlemiydi. İnş allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Umutsuzluğa kapılmayın. Bu forumda ne imkansızlıkların olduğunu gördüm okudum ben. İçinizi ferah tutun.

Back
X