Merhaba arkadaşlar biz 2023 yılında eşimin azospermi olduğunu öğrendik testimizde hiç canlı sperm bulunamamıştı doktor direk tüp bebek dedi o dönem çocuk istemediğimiz için bu konunun hiç üstüne gitmedik zaten henüz 2 yıllık evliydik ve çocuk hayali olan insanlar değildik nedenini bile araştırmadık sadece eşimin küçük yaşta olduğu ameliyatla ilgili olduğunu biliyorduk bu kadar 2024 yılında ben çok fazla karın ağrısı şikayetiyle bir kadın doğum uzmanına gittim normalde de regli dönemimde çok ağrım olurdu fakat bu artık tüm aya yayılmıştı regli olmadığım halde regli ağrısı çekiyordum doktor smear aldı ve sonucunda rahim ağzı hücre bozukluğum olduğu ortaya çıktı neyse sonrasında doktorlar ilaçlar vs tedavimi tamamladım ve son kontrolüme gittiğimde doktorum bir an evvel çocuk sahibi olmamı çünkü bunun tekrarlayabileceğini tekrarlamaması içinde hiseroktomi yani rahmimim alınması gerektiğini söyledi durum böyle olunca bize bir üroloji uzmanı tavsiye etti ve yapılan testler sonucunda biz kendimizi bir anda tüp bebek sürecinde bulduk doktorumuz direk micro tese yapılması gerekiyor dedi ama burda okuyorum çoğu kişi bu amaleyatın yapılmamısı gerektiğini yazmış benim de kafam çok karıştı sizce ne yapmalıyız