Erkek İnfertilitesi Azospermi/Hormon değerleri

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Evet maalesef ilk öğrendiğimizde doğru karar alamıyoruz kendimizi doktorlara bırakıyoruz. Tedavisiz tese konusunda doktorlar bile kararsız, biz ne yapalım..

Azospermi denilince akla gelen toplam 5-6 doktorla görüştüm.Sadece 2 tanesi dışında diğerleri gelin hemen tese yapalım dediler. Sorun genetik kaynaklı olduğundan tedaviye gerek yok dediler. Keza burdaki doktorumuzda %30 şans vererek direk tese önerdi. O yüzden tek umudum işinin ehli doktorlarla karşılaşmak.
Tansel hocada bizde başlayacağız, şu durumda mantıklı karar olduğunu düşünüyorum. Zaman ne getirir bilemiyorum.
Tedavi süreci hakkında özeldende yazabilirsiniz istediğiniz zaman fikir alışverişlerinde bulunuruz.
Elimizden geleni yapalım, tevekkülümüz Allaha 🙏
Tansel hocaya ilgili bir doktor, keske basta onunla karsilasmis olsaydik. Her seyde vardir bir hayir artik ne diyelim. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun inşallah.

Kızlar konuyu güncellemek ve son durumu paylaşmak adına;

Çarşamba Tansel Hocada randevumuz vardı, muayene ve testlerden sonra ertesi güne tekrar gittik.
Kan tahlilleri ve ardışık Semen analizi çıktı.
Semen Analizinde her bir örnekte 5 tane olmak üzere toplam 10 Spermatid göründü.
İlaç ve tedavi planımız yapıldı, 3 ay sonrası için tekrar sözleştik. Doktorumuz umut verici konuştu, Spermatid olmasının bi şekilde bi üretim olduguna işaret ettiğini söyledi. İnşallah 3 ay sonraki randevumuzdan sonrada buraya ilerleme olduğunu kaydederim Allahın izniyle.

Bende henüz Sperm evreleri ile ilgili çok şey bilmiyorum, ama okuduğum kadarıyla evreleri sayısından daha çok önemli imiş. O yüzden inşallah tedaviye cevap veririz ve ilerleme katederiz.

Çarşamba Tansel Hocada randevumuz vardı, muayene ve testlerden sonra ertesi güne tekrar gittik.
Semen Analizinde her bir örnekte 5 tane olmak üzere toplam 10 Spermatid göründü.
İlaç ve tedavi planımız yapıldı, 3 ay sonrası için tekrar sözleştik. Doktorumuz umut verici konuştu, Spermatid olmasının bi şekilde bi üretim olduguna işaret ettiğini söyledi. İnşallah 3 ay sonraki randevumuzdan sonrada buraya ilerleme olduğunu kaydederim Allahın izniyle.

Bende henüz Sperm evreleri ile ilgili çok şey bilmiyorum, ama okuduğum kadarıyla evreleri sayısından daha çok önemli imiş. O yüzden inşallah tedaviye cevap veririz ve ilerleme katederiz.
Bu güzel bir gelişme en azından üretim var demekki ,şansınız bol olsun inşallah 3 ay sonra daha güzel sonuçlar alırsınız 🤗

merhaba canım
benim eşim klinefelter kaynaklı azorspermi
tam kafamız netleşiyor derken başka detaylar çıkıyor, mesela forumlarda gördüğüm tüm bu testler
şu ana kadar sadece sperm örneği verildi 2 kez farklı zamnlarda, hiç sperm olmadığı için hormonlara ve genetik testleri yapıldı, orada anlaşıldı ki klinefelter sendromu
ama daha sonrasında ilave tahliller istenmedi. yaptırdığınız kan tahlilleri nelerdi? ve semen analizi yada spermiyogram denen özel bir test mi? inhibin-b bakılmış mıydı mesela sizde?

merhaba canım
benim eşim klinefelter kaynaklı azorspermi
tam kafamız netleşiyor derken başka detaylar çıkıyor, mesela forumlarda gördüğüm tüm bu testler
şu ana kadar sadece sperm örneği verildi 2 kez farklı zamnlarda, hiç sperm olmadığı için hormonlara ve genetik testleri yapıldı, orada anlaşıldı ki klinefelter sendromu
ama daha sonrasında ilave tahliller istenmedi. yaptırdığınız kan tahlilleri nelerdi? ve semen analizi yada spermiyogram denen özel bir test mi? inhibin-b bakılmış mıydı mesela sizde?
Canım valla aynı karmaşayı bende yaşadığım için bu konuyu açtım. Bizimde Azospermi nedenimiz Klinefelter.

Biz burda doktora gittiğimizde muayene sonrası kan ve genetik testi yapıldı direk. Ayrıca ikinci Spermiogram testini yaptık kesin tanı koyulması adına.

Kan tahlillerimizde; FSH, LH, Testesteron,Prolaktin,TSH ve Inhibin B ye bakildi.
Genetik olarakta sadece Karyotip analizi yapıldı. Böylelikle Klinefelter tanısı kondu.

Sonradan farkettik ki genetik olarak Y delesyonu ve doktorumuzun yapılması gerektiğini söylediği bi test daha varmış yapılmamış burda. Onları yaptık İstanbulda sonuc cıkmadı henüz.

Kan tahlilinde de e2 yapılmamıştı burada onuda Istanbulda yaptık sonuç iyi çıktı.

Siz hiç detaylı Semen analizi yaptırdınızmı spermiogram dışında?

Canım valla aynı karmaşayı bende yaşadığım için bu konuyu açtım. Bizimde Azospermi nedenimiz Klinefelter.

Biz burda doktora gittiğimizde muayene sonrası kan ve genetik testi yapıldı direk. Ayrıca ikinci Spermiogram testini yaptık kesin tanı koyulması adına.

Kan tahlillerimizde; FSH, LH, Testesteron,Prolaktin,TSH ve Inhibin B ye bakildi.
Genetik olarakta sadece Karyotip analizi yapıldı. Böylelikle Klinefelter tanısı kondu.

Sonradan farkettik ki genetik olarak Y delesyonu ve doktorumuzun yapılması gerektiğini söylediği bi test daha varmış yapılmamış burda. Onları yaptık İstanbulda sonuc cıkmadı henüz.

Kan tahlilinde de e2 yapılmamıştı burada onuda Istanbulda yaptık sonuç iyi çıktı.

Siz hiç detaylı Semen analizi yaptırdınızmı spermiogram dışında?

azorspermi ne kadar karmaşık & bilinmeyenleri çok bir durum.
doktorlar da kendi aralarında çok farklı düşüncelerdeler, tedaviler bile baya değişiyor.
yaaa gerçekten her seferinde başa mı döner insan :( tam oturdu derken, yeni bilgiler gördükçe karmaşa yaşıyorum. zaten eşimin de benim de yaşlarımız artık sonları , treni biraz geç yakaladık :)
yanlış yada uzun tedavilerle uğraşacak vaktimiz hiç yok ..

semen örneği verdi eşim 2 kez , hiç sperm bulunamadı dediler sadece. ama detaylı semen analizi yaptırdığımız mı yoksa nasıl bir şey bilmiyorum ki :kızgın:
FSH, LH , TOTAL TESTESTERON kan tahlilleri yapıldı bizde.
3 doktor gezdik, bunlar dışında ilave test talebi de yapılmadı, istenmedi.
anladığım kadarıyla ilaveten Prolaktin, TSH, Inhibin B & E2 de yapılması lazım galiba ? neden doktorlar talep etmiyor ki bunları?!

klinefelter için de sitogenetik analizi & moleküler genetik analizi yapldı, a-b-c delesyonları yok

azorspermi ne kadar karmaşık & bilinmeyenleri çok bir durum.
doktorlar da kendi aralarında çok farklı düşüncelerdeler, tedaviler bile baya değişiyor.
yaaa gerçekten her seferinde başa mı döner insan :KK43: tam oturdu derken, yeni bilgiler gördükçe karmaşa yaşıyorum. zaten eşimin de benim de yaşlarımız artık sonları , treni biraz geç yakaladık :)
yanlış yada uzun tedavilerle uğraşacak vaktimiz hiç yok ..

semen örneği verdi eşim 2 kez , hiç sperm bulunamadı dediler sadece. ama detaylı semen analizi yaptırdığımız mı yoksa nasıl bir şey bilmiyorum ki :kızgın:
FSH, LH , TOTAL TESTESTERON kan tahlilleri yapıldı bizde.
3 doktor gezdik, bunlar dışında ilave test talebi de yapılmadı, istenmedi.
anladığım kadarıyla ilaveten Prolaktin, TSH, Inhibin B & E2 de yapılması lazım galiba ? neden doktorlar talep etmiyor ki bunları?!

klinefelter için de sitogenetik analizi & moleküler genetik analizi yapldı, a-b-c delesyonları yok
Evet en önemlisi detaylı semen analizi canım bizde sonradan öğrendik. Yani Klinefelter De zaten sperm çıkışı yok ama olgun hücreler, round spermatidler veya elongeler oldumu bu bize Rosi şansımızı gösterir. Onu da bi yaptırın bakalım inşallah çıkar birşeyler.

Inhibin B, E2 tahlillerni Tansel hoca ve Celalettin Peru istiyor.

Her doktorum yaklaşımı farklı ya maalesef.O yüzden doğru ellerde oldugumuzu hissetmemiz gerekiyor. Hastalığın yanında bide üzerine stressler yüklenmesin ya..

Evet en önemlisi detaylı semen analizi canım bizde sonradan öğrendik. Yani Klinefelter De zaten sperm çıkışı yok ama olgun hücreler, round spermatidler veya elongeler oldumu bu bize Rosi şansımızı gösterir. Onu da bi yaptırın bakalım inşallah çıkar birşeyler.

Inhibin B, E2 tahlillerni Tansel hoca ve Celalettin Peru istiyor.

Her doktorum yaklaşımı farklı ya maalesef.O yüzden doğru ellerde oldugumuzu hissetmemiz gerekiyor. Hastalığın yanında bide üzerine stressler yüklenmesin ya..
anladım canım. iz nerede yaptırmıştınız spermiyoramı?

anladım canım. iz nerede yaptırmıştınız spermiyoramı?
Biz ilk ikisini yurtdışında yaptırdık. Yaşadığımız yerde.

Diğer ardışık iki testi Tansel hocada yaptık.
Ama onuda buraya dönünce öğrendim Tansel hocada seviyelerine bakmıyorlarmış. Bilseydim başka bi yerde daha yapardım.

Tesede sperm cikmayinca bize kok hucre bekleyin demislerdi, yani umutlarimiz tukendi gibi biseydi. Ardisik sperm testi falan biz Tansel hocada ogrendik. Tedavimizi orda baslayinca biz de yaptirdik iki round spermatid cikti, demek ki kok bosa bekliycektik... O kadar mutlu olmustuk ki demek ki varmis uretim cok sukur, inşallah bundan sonraki surecimiz cok iyi devam eder.

Tesede sperm cikmayinca bize kok hucre bekleyin demislerdi, yani umutlarimiz tukendi gibi biseydi. Ardisik sperm testi falan biz Tansel hocada ogrendik. Tedavimizi orda baslayinca biz de yaptirdik iki round spermatid cikti, demek ki kok bosa bekliycektik... O kadar mutlu olmustuk ki demek ki varmis uretim cok sukur, inşallah bundan sonraki surecimiz cok iyi devam eder.
Öylemi, cok sevindim sizin adınıza. Hamdolsun.

Şuan hemen hemen aynı süreçteyiz dediklerine bakılırsa. ☺️ Bizde de round Spermatid çıktı teseye hazırlanıyoruz tedavi ile.

Biz ilk ikisini yurtdışında yaptırdık. Yaşadığımız yerde.

Diğer ardışık iki testi Tansel hocada yaptık.
Ama onuda buraya dönünce öğrendim Tansel hocada seviyelerine bakmıyorlarmış. Bilseydim başka bi yerde daha yapardım.

çoook teşekkür ederim desteğin için, çok iyi geldi
birazcık ta olsa şekillenmeye başladı. ilk fırsatta eşime yaptıracağım bu testi, bakalım değerleri ne çıkıyor.
bu arada size nasıl bir tedavi verildi Tansel beyde?

ne kadar güzel bir haber :) detaylı semen analizini nerde yaptırmıştın canım?
bir de nasıl bir tedavi izleniyor sizin durumda? 2 farklı doktorda ilerliyoruz, ve mukayese yapabilmek adına meraktan soruyorum

çoook teşekkür ederim desteğin için, çok iyi geldi
birazcık ta olsa şekillenmeye başladı. ilk fırsatta eşime yaptıracağım bu testi, bakalım değerleri ne çıkıyor.
bu arada size nasıl bir tedavi verildi Tansel beyde?
Rica ederim, herzaman.:)

Evet tek gerekli şey cinsel perhizli gitmesi onu unutmayın kısa zamanda yaptırın.

Bide biz senle daha öncede konuşmuştuk diye hatırlıyorum doğru mudur?
Yaşı kaçtı eşinizin?

Tansel hocada şuan 3 aylık iğne tedavisine başladık haftada 2 olmak üzere.
Onun dışında 3 çeşit takviye verdi vitamin desteği.
Bizim yapmamız gereken şeylerde var(sigarayı bırakmaya calısıyor eşim, Doğal beslenme, spor vs)

3 ay sonra görücek bizi ilerlemeye göre tekrar şekillendirecek tedaviyi. Ama klinefelter de çok bi seçenek yok açıkçası, işimiz biraz da şansa bağlı. Rabbim nasip ederse bunlar vesile olacak.

Rica ederim, herzaman.:)

Evet tek gerekli şey cinsel perhizli gitmesi onu unutmayın kısa zamanda yaptırın.

Bide biz senle daha öncede konuşmuştuk diye hatırlıyorum doğru mudur?
Yaşı kaçtı eşinizin?

Tansel hocada şuan 3 aylık iğne tedavisine başladık haftada 2 olmak üzere.
Onun dışında 3 çeşit takviye verdi vitamin desteği.
Bizim yapmamız gereken şeylerde var(sigarayı bırakmaya calısıyor eşim, Doğal beslenme, spor vs)

3 ay sonra görücek bizi ilerlemeye göre tekrar şekillendirecek tedaviyi. Ama klinefelter de çok bi seçenek yok açıkçası, işimiz biraz da şansa bağlı. Rabbim nasip ederse bunlar vesile olacak.

selamlar kızlar , ee bilmediğim için sormak istiyorum klineefelter dediğiniz şey tam olarak ne olmuş oluyor acaba ? Genetik teste bakılarak mı öğrendiniz acaba bunu?

Öylemi, cok sevindim sizin adınıza. Hamdolsun.

Şuan hemen hemen aynı süreçteyiz dediklerine bakılırsa. ☺ Bizde de round Spermatid çıktı teseye hazırlanıyoruz tedavi ile.
Aynen, sizin 10 taneydi sanirim, cok sevindim adiniza, Rabbim inşallah cumlemizin yardimcisi olur, islerimizi kolaylastirir

selamlar kızlar , ee bilmediğim için sormak istiyorum klineefelter dediğiniz şey tam olarak ne olmuş oluyor acaba ? Genetik teste bakılarak mı öğrendiniz acaba bunu?
Selam. Klinefelter erkekte kromozomlarla ilgili genetik bi bozukluk. Normal dizilimin 46xy olması gerekirke. Bi Klinefelterlide 47xxy, yani bi adet x fazla oluyor. Buda testislerin küçük kalmasına dolayısıyla Azospermiyi getiriyor.
Aynen, sizin 10 taneydi sanirim, cok sevindim adiniza, Rabbim inşallah cumlemizin yardimcisi olur, islerimizi kolaylastirir
Evet öyle. Çok sağolasın. Amin sizinde öyle inşallah. En kısa zamanda güzel haberlerinizi almayı diliyorum.

ne kadar güzel bir haber :) detaylı semen analizini nerde yaptırmıştın canım?
bir de nasıl bir tedavi izleniyor sizin durumda? 2 farklı doktorda ilerliyoruz, ve mukayese yapabilmek adına meraktan soruyorum
İnşallah sonu da guzel olur hepimizin. Ardisik sperm testi icin Tansel hoca kliniginin bulundugunu ayni binadaki bir labaratuvara yonlendiriyor, sehir disindan gelince ayni gun cikiyor sonuc. Elime sonuc kagidini aldigimdaki yasadigim o sevinci anlatamam, oyle bir umutlarimiz tukenmisti ki acibademde yasadigimiz aci tecrubeden sonra, bir de doktorun hicbir sey yok kök bekleyin demesi unutamam hic. Bir de ameliyat sonrasi butun hormonlari alt ust oldu, toparlanamadi esim zorla goturmustum. İlk iki ay haftada iki igne ve vitamin ilaci verdi Tansel hoca, bu 3.ayimiz igneyi haftada üçe cikardi, yeme icme listesi verdiler, onlara da dikkat ediyoruz. Bir de yine bu forumda okumustum moral cok cok onemliymis bir de hepsinden onemlisi dua, Rabbim hepimizin yardimcisi olsun Şafi ismiyle şifalar versin inşallah

Selam. Klinefelter erkekte kromozomlarla ilgili genetik bi bozukluk. Normal dizilimin 46xy olması gerekirke. Bi Klinefelterlide 47xxy, yani bi adet x fazla oluyor. Buda testislerin küçük kalmasına dolayısıyla Azospermiyi getiriyor.
Evet öyle. Çok sağolasın. Amin sizinde öyle inşallah. En kısa zamanda güzel haberlerinizi almayı diliyorum.

aa teşekkür ediyorum çok.
bizim genetik testte şu şekilde yazıyor.

Azfa AZFb Azfc bölgelerine yönelik sts primeleri ile bu bölgelerdeki delesyonların %95 inden fazlasının saptanabileceği öngörülmektedir. İncelenen bölgelerde delesyon saptanmamıştır. Burdan delesyonlar nedir o konuda hiç bi fikrim yok. 2 tane ayrı doktor gördü bi sorun olmadığını dile getirdiler.
Bide dediğiniz gibi 46 xy yazıyor eşimin testinde.

Back
X