Azospermi, Olumsuz MikroTese, Tüp Bebek Ve Üzüntü Dolu Ben

Mucizemizolsun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2025
1
0
1
30
Merhabalar, 1.5. yıl önce eşime azospermi teşhisi konuldu çapada tüm işlemlerimizi yürüttük. Sonrasında orada devam etmek istemedik devlet raporu almıştık ilaçlar vs için İstanbul Tüp Bebek merkezinde tedaviye başladık önce eşim için oradaki Üroloji doktoru Osman Ceylan ile görüştük eşim 3 ay Klomen 50 mg kullandı sonrasında ben yumurta toplama süreci için hazırlandım benden 28 yumurta toplandı çok şükür, ama eşimin Mikro Tese operasyonu olumsuz oldu adeta yıkıldık hoca zaten baştan ciciydi ama sonucu söylerken fiyaskoydu hücreler iyi durumda değil diyip erkenden çıkıp gitti laboratuvarda bi kaç kez yıkama yapılmış ancak sperm yok dendi. Çok üzgünüz bu tarz vakası olup 2. mikro tesesi olumlu geçenler var mıdır ? Morale çokk ihtiyacımız var. Eşim küçükken inmemiş testis operasyonu geçirmiş ve çocukluğu bademcikten ötürü yüksek ateşli geçmiş kabakulakta dahil herşey sperm üretimine etki etmiş olabilir. Hipofiz bezine dahil baktırdık sorun yok endokrinle görüştük genetik testlerimiz temiz ancak FSH ve LH yüksek zaten en önemli sperm üretim bozukluğunu belirten 2 hormon🥺 Şu an aklımda patoloji sonucu çıktıktan sonra Emre Bakırcıoğlu, Bülent Erol ve Ankara A Life hastanesinde çalışan Semra Sertyel ile görüşme fikri var fitoterapi vs mantıklı gelmedi daha doğrusu kafamıza göre takviye alıp dahada hormonların dengesiyle oynamak istemedik bizim yaşadıklarımıza benzer durum yaşayan arkadaşlarımız var ise sizlerden bilgi almak isterim. Allahım hepimize sağlıkla hayırlısıyla ve kolaylıkkar evlat nasip etsin inşallah🤲🏻🤲🏻

Allah yardımcınız olsun Amin.Emre Bakırcıoğlu nu tavsiye ediyorum. Durduk yere pat diye ameliyat kararı vermez çok iyi, modern,sevecen ve bilgili bir doktor....

Merhabalar, 1.5. yıl önce eşime azospermi teşhisi konuldu çapada tüm işlemlerimizi yürüttük. Sonrasında orada devam etmek istemedik devlet raporu almıştık ilaçlar vs için İstanbul Tüp Bebek merkezinde tedaviye başladık önce eşim için oradaki Üroloji doktoru Osman Ceylan ile görüştük eşim 3 ay Klomen 50 mg kullandı sonrasında ben yumurta toplama süreci için hazırlandım benden 28 yumurta toplandı çok şükür, ama eşimin Mikro Tese operasyonu olumsuz oldu adeta yıkıldık hoca zaten baştan ciciydi ama sonucu söylerken fiyaskoydu hücreler iyi durumda değil diyip erkenden çıkıp gitti laboratuvarda bi kaç kez yıkama yapılmış ancak sperm yok dendi. Çok üzgünüz bu tarz vakası olup 2. mikro tesesi olumlu geçenler var mıdır ? Morale çokk ihtiyacımız var. Eşim küçükken inmemiş testis operasyonu geçirmiş ve çocukluğu bademcikten ötürü yüksek ateşli geçmiş kabakulakta dahil herşey sperm üretimine etki etmiş olabilir. Hipofiz bezine dahil baktırdık sorun yok endokrinle görüştük genetik testlerimiz temiz ancak FSH ve LH yüksek zaten en önemli sperm üretim bozukluğunu belirten 2 hormon🥺 Şu an aklımda patoloji sonucu çıktıktan sonra Emre Bakırcıoğlu, Bülent Erol ve Ankara A Life hastanesinde çalışan Semra Sertyel ile görüşme fikri var fitoterapi vs mantıklı gelmedi daha doğrusu kafamıza göre takviye alıp dahada hormonların dengesiyle oynamak istemedik bizim yaşadıklarımıza benzer durum yaşayan arkadaşlarımız var ise sizlerden bilgi almak isterim. Allahım hepimize sağlıkla hayırlısıyla ve kolaylıkkar evlat nasip etsin inşallah🤲🏻🤲🏻
Merhaba çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum benim eşimde azospermi idi hiç araştırmadan detaylı spermiyogram testi dahi vermeden seviyemizi bilmeden miktotese olduk sperm çıktı 100 adet ama 13 yumurtada. 2 döllenme oldu onalrda beşinci güne gelemediler sperm kaynaklı dendi öncesinde bir tedavi bile vermediler bile çok büyük hayal kırıklığı oldu bizim için emre bakircioglunu yada Bülent beyi tavsiye etmiyorum telegram gurubundan da okuduğum kadarıyla 3.5 ay tedavi sonra mikrotese denmiş ve hüsranla sonuçlanan çok insan var celalettin bey fizyoterapist ve çok başarılı işinde birusur insan çocuk sahibi oldu ama tedavisi pahalı zaten alife gitseniz bile direk ameliyat denmez Mesut bey tedavi verecek daha uygunmuş tedavisi semra hoca sperme bakicak. Osman bey tüp bebek yapicak bilemiyorum çok şükür bizim ameliyattan 2 sene sonra detaylı sperm verdiğimiz zaman 1 ölü cikismiz olduğunu gördük ve telegram gurubundan ogrendiklerim ile kendim eşime tedavi uyguladım 6 ay kadar sonra 8 ölü 3 canlı cikismiz oldu sonra doktor arayışına girdim bı 3 4 ay daha kullandık ilaçları sonrasında acıbadem Atakent Turgut beye gittik baktık ki ordada çıkisimiz var hemen dondurduk 8 test 5 i olumlu 5 tüp donduruldu 15 yumurta dan 6 tane dollendi ilk transferde doğal döngüde olumlu sonuçlandı Hic detaylı sperme baktirdinizmi seviyeniz nedir inmemiş testis zor ama telegram gurubunda bir çok kişinin çocuğu oldu alife da osmon hocayı çok beğenmiyorlar birde hastane olrak begenilmiyor çalışanlar vs ama bizimde olmasaydı en son çare oraya gidecektik mecbur keşke yumurtalariniz dondursaydiniz 28 az değil daha sonra istediğiniz hastaneye tasitirdiniz tekrardan ameliyati tercih etmeyin bence. Oradan parça aldıkları için hastalık geriliyor diye duymuştum Allah biran önce kolayindan evlatlar nasip etsin inşallah bizimki sebebsizdi herşey normaldi belkide azospermi değildik detaylı verseydim tek tük çıkışımız olurdu diye düşünüyorum ama bilemem tabiki

Back
X