- 26 Mayıs 2025
- 1
- 0
- 1
- 30
- Konu Sahibi Mucizemizolsun
Merhabalar, 1.5. yıl önce eşime azospermi teşhisi konuldu çapada tüm işlemlerimizi yürüttük. Sonrasında orada devam etmek istemedik devlet raporu almıştık ilaçlar vs için İstanbul Tüp Bebek merkezinde tedaviye başladık önce eşim için oradaki Üroloji doktoru Osman Ceylan ile görüştük eşim 3 ay Klomen 50 mg kullandı sonrasında ben yumurta toplama süreci için hazırlandım benden 28 yumurta toplandı çok şükür, ama eşimin Mikro Tese operasyonu olumsuz oldu adeta yıkıldık hoca zaten baştan ciciydi ama sonucu söylerken fiyaskoydu hücreler iyi durumda değil diyip erkenden çıkıp gitti laboratuvarda bi kaç kez yıkama yapılmış ancak sperm yok dendi. Çok üzgünüz bu tarz vakası olup 2. mikro tesesi olumlu geçenler var mıdır ? Morale çokk ihtiyacımız var. Eşim küçükken inmemiş testis operasyonu geçirmiş ve çocukluğu bademcikten ötürü yüksek ateşli geçmiş kabakulakta dahil herşey sperm üretimine etki etmiş olabilir. Hipofiz bezine dahil baktırdık sorun yok endokrinle görüştük genetik testlerimiz temiz ancak FSH ve LH yüksek zaten en önemli sperm üretim bozukluğunu belirten 2 hormon
Şu an aklımda patoloji sonucu çıktıktan sonra Emre Bakırcıoğlu, Bülent Erol ve Ankara A Life hastanesinde çalışan Semra Sertyel ile görüşme fikri var fitoterapi vs mantıklı gelmedi daha doğrusu kafamıza göre takviye alıp dahada hormonların dengesiyle oynamak istemedik bizim yaşadıklarımıza benzer durum yaşayan arkadaşlarımız var ise sizlerden bilgi almak isterim. Allahım hepimize sağlıkla hayırlısıyla ve kolaylıkkar evlat nasip etsin inşallah