Azospermi

bambi16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Merhaba
Azospermiye rağmen pozitif tüp bebek hikayemden bahsetmek istiyorum.
30 yaşında evlendim eşimle aynı yaştayız ilk 2 yıl çocuk istemedik sonra denedik olmadı ben doktora gittim bir sıkıntı yok. Eşimde evlendikten bir yıl sonra kasık fıtığı ameliyatı olmuştu, çocukken tek taraflı inmemiş testis ameliyatı olmuş. Test verdi 3 farklı yerde azospermi teşhisi kondu. Çocuğunuz olmaz dendi. Eşim yıkıldı kız çocuğu çok istiyordu. Genetik test filan verdi eşim herhangi kromozal bir rahatsızlık var mı diye duymadığımız bir sürü hastalığa bakıldı bişey çıkmadı. Azosperminin çocukken olduğu inmemiş testis ameliyatı yüzünden mi yoksa kasık fıtığı ameliyatı sırasında mı olduğunu ürologlar bulamadı, tek dedikleri çocuğumuzun olma şansının çok çok az olduğu.
Yıkılmış halde biz Ankara’ya özel bir tüp bebek merkezine gittik. Klinikte azospermi ile çocuğumuzun olma şansının çok az olduğu mikrotese ameliyatı yapılması gerektiği söylendi. Mikro tese ameliyatı bir kez yapılıyor sperm bulursak alacağız yoksa şansınız yok dendi.
Allah razı olsun hoca ama biz yine bi test alalım bizim laboratuvarımız daha iyi 10 hastanan birinde bazen sperm çıkıyor dedi. Ailelerimize söyledik bekliyoruz klinikte kendimiz de değiliz çok kötüyüz. Sperm sonucu geldi doktorumuz sevinerek geldi 8 tane sperm bulduk işte 4 tanesi tüp bebekte kullanılarbilir diye. Biz kendimiz de değiliz ağlamışız anlamadık doktor sevinsenize sperm bulduk diyince kendimize geldik ben ağlıyorum tabi eşim ameliyat olmayacak diye.
Neyse klinik hemen tüp bebeğe başlayalım dedi. Ama biz sıfır hazırlıkla gelmiştik ve böyle bir güzel haber beklemiyorduk yok dedik. Kendi şehrimize döndük. Sonrasında memlekette bir zincir hastanenin kliniğinde devlet azospermi de ilaçların bir kısmını karşıladığı için tüp bebek tedavisine başladık ama büyük pişmanlık oldu. Eşim iki ay boyunca 10 günde bir sperm verdi sperm biriktirdik. Sonra Yumurta toplamanın 10. Günü bayrama denk geliyordu doktor bayrammız yok çalışıyoruz sıkıntı yok dedi. Neyse tedaviye başladık bayramdan 3 gün önce yumurta toplayalım dedi ameliyat oldum bir de ne desin 2 yumurta topladık ben şok ağlıyorum ama dedim neyse zaten bi tane ile oluyor ama olmadı döllenmediler erken topladığı için. Yok yere ilaç kullanıp yumurta topladığı için hakkım helal değil. Neyse biz sonra tekrar ankaraya gittik orada yumurta toplama sürecine başladık. 15 yumurta toplandı eşimin biriktirdiğimiz spermleri götürdük yumurta toplama günü eşim 2 defa da taze verdi ve 12 yumurta döllendi. En kalitelisini 3-4 ay sonra kendimi hazır hissedince (çünkü çok yok yere rahiö filmi çektiler çok kötüydü yorulmuştum) yerleştirdiler. Ve ilk seferde Allah’ıma şükürler olsun tutundu kızım ve şu an 80 günlük yanımda uyuyor binlerce şükür. Umut olsun diye size de yazmak istedim çünkü gecelerce ağlayıp buralarda başlıkları okumuştum allahım isteyen herkese nasip eder inşallah. Bi de ailenizin duasını alın ablam annem her gece ağlayıp dua ettiler…

Back