Azospermi

Narmel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
6
0
36
35
Antalya
Sayın hocam, sizin Emre Bakırcıoğlu ile birlikte çalıştığınızı okudum burda hemen üye oldum, Emre beye daha önce kişisel sitesinden mesaj yazdım ama cevap alamadım, danışmak istediğim konuyu elimden geldiğince kısaca anlatıyım:
Eylül ayında eşimde azospermi olduğunu öğrendik, bir tüp bebek merkezine gittik ve orada 20 gün sonra ikinci bir sperm testi yapıdı yine sıfır çıktı. Eş zamanlı olarak iki kere de hormon testini yaptırdık. Birinci hormon testinde fsh 6.91 Lh 3.36 serbest testesteron 0.219 nmol/L çıktı, ikinci hormon testinde (tüp bebek merkezinde yapılan) fsh 6.48 serbest testesteron 12.5 pg/ml çıktı (Lh yazmıyor) bunların sonucunda microtesse yapıdı Ekim sonunda ve sperm bulunamadı. Raporda " kesitlerin incelenmesinde seminifer tubül yapılarında sertlik hücreleri yanında spermatagonya, sipermatositler dikkat çekmiştir." Yazıyor ve tanı kısmında mutasyon duraklaması yazıyor. Doktorumuz Allah'tan umut kesilmez tarzı konuştu ama biz imkanımız olduğu sürece herşeyi denemeye hazırız.
Sizce durumumuz umutsuz mu? Microtesseden önce bişeyler yapılabilir miydi? Acele mi ettik acaba?

Son düzenleme:
merhaba bu konunun uzmanı emre beydir bana kalırsa kendisinden randevu alarak fulya bahceci tüp bebek merkezine gelip yuzyuze görüşün muayenenizi de yaparak size yon versin. geldiğinizde benimle de görüşme imkanınız olacaktır. sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…