• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Azospermi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Hatic83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2017
18
8
86
41
Merhaba, basarisiz sonuclanan iki micro tese ameliyatindan sonra tekrar denemek istiyoruz. Bana doktor tavsiye edebilir misiniz. Azospermi olup basarisiz micro teselerden sonra olumlu sonuc alan var mi? Yazarsaniz sevinirim.

Bilmiyorum zira bizimki tese hazırlığı yapılıp menide sperm bulunarak yapıldı

Ama tüp bebek uzmanımdan memnunum yazayım dedim o nedenle Bursa acıbadem Şahin zeteroğlu

Bu arada ne kadar etkili bilmiyorum ama eşim o süreçte keçiboynuzu kürü yaptı ben inanmadım o inandı etki edeceğine hoş doktor da keçiboynuzu ye demişti sonra sperm buldular örnekte

Kolay gelsin

Merhaba, basarisiz sonuclanan iki micro tese ameliyatindan sonra tekrar denemek istiyoruz. Bana doktor tavsiye edebilir misiniz. Azospermi olup basarisiz micro teselerden sonra olumlu sonuc alan var mi? Yazarsaniz sevinirim.
Kaan aydos u çok duydum bir araştırın.

Dr Celalettin Peru bu konu dA çok iyi bir doktordur kendisi Avicenna Esenler de çalışıyor

Merhbaa nerde oturuyorsunz eger istanbuldaysa bunkonuyla alakali 19 martta bir toplanti olacak bircok doktor gelcek gelmeni tavsiye ederimm.

İNFERTİLİTE İLE MÜCADELE ARAŞTIRMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ OLARAK SON DÖNEMLERDE HIZLA ARTAN İNFERTİLİTE OLGULARINA FARKINDALIK OLUŞTURMAK VE BU PROBLEME ÇÖZÜM ARAYIŞI KAPSAMINDA SEMPOZYUM DÜZENLİYORUZ.

Gerek Dünya genelinde ve gerekse ülkemizde yakın bir zamanda çok daha ciddi sonuçları olacak İnfertilite probleminin farkına varılmasının zamanı gelmiştir. Değişen yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi, Kullanılan zirai gübre ve ilaçların yanı sıra bağımlı kalınan aynı zamanda üreme potansiyeli bulunmayan ürün tohumlarının da metabolizma üzerinde yıkıcı etkileri olduğu bilinmektedir.

Günümüzde İnfertilite Problemi yaşayan çiftlerin büyük bir çoğunluğunda SEBEPSİZ İnfertilite tanımı hızla yaygınlaşmaktadır. Bu konunun gündeme alınması ve hiçbir olgunun sebepsiz olmadığının kabullenilip, gerçek sebeplere odaklanmanın, geleceğimiz açısından öneminin kavranması gerektiği ortadadır.

Çağımızın önemli bir problemi olarak karşımıza çıkan İnfertilite’nin tedavileri üzerine Devlet destekli projelerin yoğunlaşması ve bu yönde çalışma yapan bilim insanlarımızın desteklenmesi önemlidir. Bizlerde 2016 Yılında bu tür çalışmaları desteklemek, bu problemi yaşayan aileler ile iletişim içerisinde kalarak bilim insanlarımızı çözüme odaklamak adına, tamamen infertilite hastalarından oluşan ve tüm ilgili hastane, kurum ve kuruluşlardan bağımsız çalışanİMAD-DER ( İNFERTİLİTE İLE MÜCADELE ARAŞTIRMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ)’ni kurduk. Derneğimiz bu kapsamda İnfertilite probleminde önemli çalışmalar yapmış Bilim İnsanlarımız ile ilk Sempozyumunu 19 Mart 2017 Pazar günü İstanbul İBB Mecidiyeköy Kültür Merkezinde saat 10:00 – 17: 00 arasında gerçekleştirecektir.

Derneğimizin bu çabalarına katkı sunmak üzere davetimizi kabul eden ve bu alanda önemli çalışmalara imza atmış değerli bilim insanlarımız, Prof. Dr. Volkan Baltacı, Prof. Dr. Timur GÜRGAN, Prof Dr. Seda VATANSEVER, Prof. Dr. Ümit ÖZEKİCİ, Prof. Dr. Kaan AYDOS, Doç. Dr. Başar SARIKAYA, Uzm. Dr. Celalettin PERU, Uzm. Dr. Kağan GÜNGÖR, ve Emb. Ferhat CENGİZ’e şükranlarımızı sunarız.

Bu önemli programa tüm infertilite problemi yaşayan ailelerin yanı sıra, İlgili uzmanlar ve Basın mensupları davetlidir.

Saygılarımla.

Doğan CEYLAN

İMAD DER Yönetim Kurulu Başkanı

merhabalar bu konuyla ilgili bir gelisme oldumu acaba benim esimde azospermi micro tese amiliyati oldu ama malesef hucre bulunamadi bize verilen bilgi kok hucrenin oldugu ama olgun hucrenin bulunamadigi.. yardimci olursaniz sevinirim

Aynı sorunu biz de yaşıyoruz canım mikrotese olduk ama çok küçük gelişmemiş hücre bulundu tüp bebeğe geçemedik maalesef şimdi de 1,5 yıldır ilaç tedavisi

merhabalar bu konuyla ilgili bir gelisme oldumu acaba benim esimde azospermi micro tese amiliyati oldu ama malesef hucre bulunamadi bize verilen bilgi kok hucrenin oldugu ama olgun hucrenin bulunamadigi.. yardimci olursaniz sevinirim
bizede tansel aynı seyi dedi canım. hucrelerin oldugunu fakat olgunhucrenin olmadığını soyledi. ama patoloji de oyle yazmıyordu, patoloji sonucuna gore germ aplazisi yazıyordu yani hic hucre yokmuş. sizde birpatoloji sonucuna bakın isterseniz doktorundedigi ile uyuyormu.
Biz sonradan 2 doktora daha gosterdik Germ hucrenin bulunmadığını soylediler

bizede tansel aynı seyi dedi canım. hucrelerin oldugunu fakat olgunhucrenin olmadığını soyledi. ama patoloji de oyle yazmıyordu, patoloji sonucuna gore germ aplazisi yazıyordu yani hic hucre yokmuş. sizde birpatoloji sonucuna bakın isterseniz doktorundedigi ile uyuyormu.
Biz sonradan 2 doktora daha gosterdik Germ hucrenin bulunmadığını soylediler

Peki ikinci bir test mi yaptırdınız yoksa bahceciden aldıgınız sonuçnu ben pek oraya guvenemedim. Tese ameliyatina gircek eşim hormon tedavisi uygulandı 3 ay tansel hoca tahlil bile istemedi ameliyattan 2 gun once eşim sordu da yapalım demişti oyuzden guven sarsıldı bakalım hayırlısı bi dra daha görünmekte fayda var inşalla hrpimiz güzel sonuçlar alırız

Peki ikinci bir test mi yaptırdınız yoksa bahceciden aldıgınız sonuçnu ben pek oraya guvenemedim. Tese ameliyatina gircek eşim hormon tedavisi uygulandı 3 ay tansel hoca tahlil bile istemedi ameliyattan 2 gun once eşim sordu da yapalım demişti oyuzden guven sarsıldı bakalım hayırlısı bi dra daha görünmekte fayda var inşalla hrpimiz güzel sonuçlar alırız
hayır canım aynı patoloji raporunu gosterdik, nasıl hucre var demiş dediler malesef hic hucre yok dediler. Sonradan celalettin hocaya gittik ona gosterdik oda ayrıntılı sperm testi istedi ondada hic germ hucresi cıkmadı. hormonlara bağlı olarak bize bitkisel ve vitaminilacları verdi birde igne verdi. 3 ay kullanıcaz insallah istedigimiz gibi sonuclanır

maalesef ki tupbebek merkezleri olaya ticari acıdan bakıyorlar hemen teseye filan yonlendiriyorlar. ayrıntılı arastırıp işlerini yapmıyorlar belkide biz bilmeden durumumuzu daha cok zorlastırıyoruz bu doktorlar yuzunden

merhabalar bu konuyla ilgili bir gelisme oldumu acaba benim esimde azospermi micro tese amiliyati oldu ama malesef hucre bulunamadi bize verilen bilgi kok hucrenin oldugu ama olgun hucrenin bulunamadigi.. yardimci olursaniz sevinirim[/QUOTE
Merhaba, Dr Kaan Aydos la baska bir tedaviye basladik. Sandiniz cok cok dusuk dedi ama denemek istedik yinede. Umarim bu sefer olumlu sonuc aliriz. Sizde durum nedir.

Arkadaşlar biz de azo ile savaşıyoruz 4 yıldır dün Celalettin Peru’ya gittik şimdiye kadar ki yapılan tedavilerin ve en önemlisi de mikro tesenin gereksiz olduğunu öğrendik çok ağır ilaçlar maddi kayıplar boş bekleyiş hepsi boşuna mikro tese ile çıkan hücreler Celalettin hocanın yönlendirdiği laboratuvarda sadece spermiyogram ile çıkıyor.vakit kaybetmeden gidin biz bu zamana kadar gitmediğimize pişmanız

Biz de 4 aydır kaan aydosla vakit kaybettik bundan sonra Celalettin Peru hocaya gideceğiz nasipse ALLAH şifa versin herkese...

arkadaşlar merhaba

arkadaşlar biz tansel hocanın hastasıydık ve eşime azospermi tanısı kondu tese ameliyatında %90 kesin bulurum dendi muayneye istinaden hormon tedavisi yapıldı 6 ay yakın ve sonrada ameliyata karar verildi sonuç olumsuz oldu tabi biz çok üzüldük ve tekrar başka bir dr gitmemizin bir faydası olmicana ve çocuğumuzun olmicanı söyledi hücre nakli gelenekadar.

bizim içimize sinmedi ve farklı dr ları araştırmaya başladık ve de gittik yine normal muayne ve kan tahlileri istendi sonuc hormon tedavisi ve tese dendi.

tesaduf eseri balat hastanesinde prof. dr leon saporta ile tanıştık ve bizden daha önce istenmeyen ultrason istedi ve hormon tahlileri . tahlil sonuçlarına bakarak eşimin hormon tedavisine ihtiyacı olmadığına ve ileri seviyede sol tarafta varikosel tespit etti not olarakta eğer varikosel problemi varsa tese ameliyatı başarısını düşürürmüş şuan henüz yeni ameliyat oldu ve ilaç takviyesi verdi 3 ay tamamlanınca bir ön kontrol dedi ama 6 ay beklememiz gerektiğini söyledi bakalım bir umut..

Back
X