Merhabalar yazdıklarınızı okudum genel itibariyle.Bizde de aynı sıkıntı söz konusu azospermi.Süreci devlet hastanesinde yürütüyoruz ve eşimin de ameliyat olması gerektiğini söyledi doktoru.Sizin grubunuzdaki arkadaşlar tedavilerini hangi hastanelerde yürütüyorlar ?Ayrıca TESE olsa da daha sonrasında herhangi bir zararı oluyor mu?Yazdıklarınızı okuyunca baya panikledim ben de
Merhaba,
Ben paniklemeniz gereken birsey söylemedim, sakin olun lütfen. Sadece daha temkinli ve bilincli hareket etmek adina kendimce bilgi vermeye çalıştım.
Gruptaki bütün arkadaşlar istisnasız özel doktorlarda.
Tansel Kaplancan, Ahmet Hakan haliloğlu, Kaan aydos, celalettın peru gibi isimlerde.
Bu işhassasiyet istediği için iyi takip edilmeli, işini bilenlerle gitmeli..
Bizler tamamen birer kapalı kutuyuz, yıllarca tedavi görül bi arpa boyu yol alamayanda var hiç tedavi olmadan devlet hastanelerinde hazırlıksız ameliyat olup sperm bulunanda. Tamamen işimiz Nasip işi.
Siz Azospermi nedeninizi biliyormusunuz?
Başarı şansı, yaşa, hormon değerlerine, testis boyutlarına ve daha saymadığım pek çok faktörden düşüp yükselebilir. Ama yinede hiçbirşey yüzde yüz garanti veremez.
Benim anlatmaya çalıştığım elimizden gelenin en iyisini yapmak, araştırmadan bilmeden hemen ameliyat olmamak.. Bu ilerde pişmanlık ve vicdan azabıda getirmez.
Tese için şöyle söyleyebilirim, çok basit bi işlem ancak sonuç olarak testis dokusundan çok minik minik parçalar alınıyor. Buda bi süre testesteron seviyesini düşürebilir. Cinsel isteksizlik vs oluyor bundan sebep, ama doktorlar geçici oldugunu söylüyorlar. Bu çok önemli bi yan etkimi tartışılır ancak ameliyat sonrası bünyeden bünyeye değişmekle beraber küçük veya büyük çaplı komplikasyonlar oluşabiliyor. ( şişme, enfeksiyon, ağrı, )Her ameliyatın getirebiliceği yan etkiler.
Allahın izniyle çıksında bu sorunlar tolere edilebilir
Ama çıkmazsa? Buda mücadeleye devam etmeye mecbur bırakır kimisini.. Böyle oluncada 2. Teseye Allah korusun 3/4. Teseye kadar gider.
Bizim grupta 5/6 Tese olan insanlar var

O yüzden pişmanlar ilkler hep bilinçsizlik ve sabırsızlıktan yapılmış..
Siz gönlünüzü ferah tutun, baştada belirttiğim gibi amacım durumun ciddiyetine doğru oranla temkinli olmak