Doğuma Hazırlık Azra mı Lina mı Hira mı? (İlk kızımın adı Mina)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Azra mı Lina mı Hira mı? (İlk kızımın adı Mina)

• Azra

OY: 9 32,1%
  • Lina

OY: 13 46,4%
  • Hira

OY: 6 21,4%

• Ankete Katılan
    28

swanlakee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2016
49
54
38
37
Merhaba bayanlar inşaallah temmuz sonunda bir kızım olacak. Daha önceden de bir anket yapmıştım. Anket sonucuna göre Azra ismini düşünüyordum ancak kafam yine karışmaya başladı yeni bir anket daha yapmak istiyorum. İlk kızımın adı Mina. İkinci kızım için sizce hangi isim daha hoş olur. Önerilerinizi bekliyorum

Bence hira ya da azra.
Lina evin içinde karışıklığa neden olur ablasının adı ile

Anlamları nedir?
Azra Hz. Meryem'in lakabı bakire bayan, delinmemiş inci, dokunulmamış kum, Medine'nin eski adı saflık ve temizlik sembolü anlamlarına geliyor, Lina cennette hurma fidesi (meyve), yumuşak huylu, sevecen anlamlarına geliyor, Hira ise Kabe de bir mekan Hz. Muhammed'e vahiy gelen yer, arayış manalarına geliyor.

Eşim de sizin gibi düşünüyor Mina'yı çağırırım Lina gelir gibi Ama karar vermek zor gerçekten
Benim oğlumun adı da çağan ikinci oğlan geliyor ozan vardı aklımda ama karışıklık okur diye vazgeçtik :) allah sağlıklı doğum verir insallah

Merhaba bayanlar inşaallah temmuz sonunda bir kızım olacak. Daha önceden de bir anket yapmıştım. Anket sonucuna göre Azra ismini düşünüyordum ancak kafam yine karışmaya başladı yeni bir anket daha yapmak istiyorum. İlk kızımın adı Mina. İkinci kızım için sizce hangi isim daha hoş olur. Önerilerinizi bekliyorum

Mina'ya uyacaksa Lina ama yoksa Azra diyorum:KK36: Ayrıca hani benzer isim karışır olayı gereksiz benimde ablamın ismi öyle ama hiç karışmadı onu yaşlılar karıştırıyor ama isim benzemesinden değil bence :KK70:

Kararsız kaldığım iki isim Azra ve Lina başbaşa gibi isme karar vermek gerçekten çok zormuş

Hira olmasın artık okula başladığında çocuklar sınıfın yarısı hira olacak.
Lina diyorum ben kulağa çok hoş geliyor.

Hira ismi elmas demek çok güzel ayrıca arayış, kendi yolunda ilerleyen, kutsal dağ anlamını taşıyor hira güzel. Azra isminin soğuk bir havası var

Back
X