BABA BASKISI !!!

Brn_

Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2015
33
16
18
23 yaşındayım güzel bir meslek sahibiyim çalışıyorum ve maalesef küçüklügümden beri baba baskısı görmekteyim. Öncelikle babam yıllardır kapanmamı istiyor o kadar isterdim ki içimden gelsin kendi isteğimle kapanayım ama yok gelmiyor içimden belki de babam bu kadar baskı yaptigi için ters tepiyor bende. devamlı başını kapat kaç yaşına geldin cümlelerinden bıktım. Kapanmazsam eger evi terk etmekle tehdit ediyor annemden boşancagını söylüyor ve bu duruma en çok annem üzülüyor. Peki o istedi diye kapandim diyelim huzura erecek miyiz hic sanmiyorum. Bir de dışarı gondermeme baskısı var inanın çarşıya dahi göndermiyor izin isterim izin vermez izin almadan giderim öğrendiğinde kiyamet kopar devamli beni takip eder ve sürekli bir hatami ariyor. Artik dayanamiyorum ya kaçıcam kendi hayatimi kurucam ya karşima ilk çikan insanla evlenicem ya da ölümü seçicem. Özellikler şu aralar devamli intihar etmeyi düşünüyorum. Sürekli huzursuzluk her günüm aglamakla geçiyor işten cikmamida istiyor ne yapicagimi bilemiyorum artik en kötüsü yanlis birşey yapmaktan korkuyorum o kadar istiyorum ki biraz olsun mutlu olayim ya biraz. Fikirlerinize çok ihtiyacim var

• Ölmek
  • Kaçmak
  • Evlenmek

Bu üçününde çare olmadığını biliyorsun değil mi ?

İşinden çıkma .

Fırsatını yakalayabilirsen ( maddi/manevi) yeni bir düzen kurabilirsin kendine .

Sana söylediği tehditler kuru sıkı muhtemelen . Sen istediklerini yapmıyorsun diye ... neden annenden boşansın ???

Konuş . Laftan anlamıyor gibi gözükse de sen yine de konuş.

Babana bu kadar baskının sende geri teptiğini ... sana bu kadar şart koşmasısı gerektiğini anlat .

Ama asla sırf kurtulurum diye saçma salak bir evlilik yapma .

Hele intihar ! Düşündüğünü bile unut .

İşinde devam et . Maddi anlamda birikim yap . Manevi olarak kendini geliştir .

Biraz sabret .

Her şey daha güzel olacaktır mutlaka .

Baban tarzı çok adam tanıdım şimdi burda ayrı eve çık kendi hayatını kur dicek olanlar fazla olcaktir ama seni çarşıya göndermeyen adam buna asla müsaade etmez hepimiz biliyoruz
Seceneklerin içinden en iyisi evlenmek sanırım sana sen olduğun için değer veren kısıtlamayan birisi karşına çıkar umarım
Maddi olarak birikim yap mutlaka kenarda senden başka kimsenin bilmediği bir miktar paran olsun
Evden uzaklasmak için babanın karşı gelmeyecegi iş çıkışı gidebilcegin kurs bakabilirsin nekadar az gorursen babanı baskılarını katlanmak bi okadar kolay olur
Şöyle düşün birde eve kapatıp çalışmasını dahi bırakmayan babalar var vee ölümü aklından çıkar güzel günler görceksin insallah.

Icinden gelmesi gerekir kesinlikle.. peki insanin icinden nasil gelir? Gercekten arastirmaklar, gerekliligine inanmakla..
Yani baski ile olacak is degil..

Öte taraftan diger baskilarina yapacak bir sey var mi bilmiyorum...
Sabirla dogru insanla karsilasmayi bekleyeceksiniz sanirim.. veya görevlendirme gibi bir sansiniz varsa bir süre sehir disi görev yapacaksinz eger babaniz buna müsaade eder ise.
Ne siz ne bizler kavga kıyamet koparıp araniz iyice bozulsun istemeyiz.
Sizde bu yasiniza gelmişsiniz muhakkak karsiniza alip konuşmayi denemissinizdir.

Zaman ayırıp fikirlerinizi paylaştıgınız için çok tesekkur ediyorum. Evet ölmek kaçmak evlenmek bunların çözüm olmadignin farkindayim ama öyle zamanlar geliyor ki ister istemez kendimi bu düşünceler içerisinde buluyorum. Kpssye giricem şuan tek umudum kazanip atanabilmek. Onun dişinda beklemekten başka bir çarem yok sanirim. Karşima düzgün bir insanin cikmasini beklicem sabirla..

İçinden gelmiyorsa yapma çünkü yıllar sonra sen dedin diye yaptım dediğinde baban yapmasaydın diyip sıyrılacak tecrübeyle sabit o Zaman daha çok illet olursun inan

Memur musunuz? Tayin isteyin.
Özel sektörde büyük bir firmaysa bilmem ne şehrinde görevlendirme yaptılar bana diyin. Tabi öncesinde başka şehre geçiş yapmak istediğinizi söyleyin firmaya, ayarlasınlar.

Evlenmek çare değil, yağmur-dolu ikilisi.

Hayır ya, kapanmaman günah da ona göre
Bu sebeple ananı terk etmekle tehdit edip üzmesi değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…