Baba ile tartışma

Florya35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
133
Puanlar
33
Arkadaşlar merhaba. Benim konularımı az çok biliyorsunuzdur zaten. Annem yıllar önce vefat etti. Dün gece babamla tartıştık. Olay yemek yerken başladı.

Babam “Yemek var mı?” diye sordu. Ben de “Yemek yok.” dedim. Aslında iki üç kişilik yemek yapmıştım. Sonra espri yaparak, “Galiba sizi doyuramıyorum.” dedim. Onlar da “Tamam, sıkıntı yok.” dediler. Ben de “Makarnayla doyan insanlar da var sonuçta.” dedim. Bu arada babam yemek seçer ve tek çeşit yemez

Babam bunun üzerine, “Akşama kadar evde duruyorsun, bizim önümüze makarna mı koyacaksın?” dedi. Ben de “Evet, bazen makarna da olabilir. Ayrıca ben yemek yapmak zorunda değilim.” dedim. O da bana, “Akşama kadar evde duruyorsun, yapmak zorundasın.” der gibi konuştu.

Ben de biraz üzerine gittim. “Ben mi yapacağım yemeği?” dedi. Kardeşim de araya girerek, “Herkes elinden geldiğince yardım ediyor.” dedi. Ben de zaten herkesin bir şeyler yapabileceğini söyledim.

Annem vefat ettikten sonra yaklaşık beş senedir evdeki birçok sorumluluğu ben üstlendim. Kardeşlerime bile pek iş yaptırmadım. Temizlik, bulaşık, ütü, yemek gibi her şeyi büyük ölçüde kendim yaptım. Ancak son bir yıldır hem kendimi iyi hissetmediğim hem de artık yorulduğum için bu sorumlulukların paylaşılmasını istedim. Bu yüzden bazı işleri kardeşlerimin de yapmasına izin vermeye başladım.

Örneğin kardeşim bazen kahvaltıyı hazırlıyor. Ama babam dışarıda çalıştığı için ev işlerine hiç yardımcı olmuyor diyebilirim. Çay koymayı bile bilmez. Tartışmamızın temel nedeni de aslında buydu.

Şu an babamla konuşmuyorum. Sonrasında erkek kardeşim yanıma gelip, “Babana saygı duymalısın. O senin büyüğün. Belli bir yaştan sonra insanlara bazı şeyleri anlatamazsın.” dedi. Bana 8 5 çalışıp eve katkında bulunacaksın dedı. Bizde yardımcı tutacaz dedı.

Bir de şunu düşünüyorum; ben evlilik konusu açıldığında burada çoğu zaman eleştiriliyorum. Ancak belli bir yaşa gelip hâlâ aile evinde bu tarz tartışmaların içinde olmak insanı gerçekten yoruyor. Bu yüzden bazen insan kendi hayatını kurmanın ve ayrı bir düzeninin olmasının bir kurtuluş olabileceğini düşünüyor. Ben bu tartışmalara girmek istemiyorum aslında ne yapmalıyım kendimi tutamıyorum

Ben konularınızı bilmiyorum siz neden çalışmıyorsunuz?

kardeşinizin söylediği mantıklı geldi siz de düzenli bir işe girin çalışın eve yardımcı tutulsun tüm işler size kalmamış olur
Bunu bana önce deseler olurdu bu zamana kadar keşke dile getirselerdi

50-55 yasinda calisip cocuklarini gecindiren adamdan ev isi bekleme bi zahmet. Ama kardeslerinle is bolumu yap. Herkesin gorev ve sorumlulugu olsun. Haftada bir yada iki haftada bir, bir yardimci kadin tutun buyuk isleri o yapsin. Sonucta babanin parasi var. Pintilik yapmasin

30 yaşındasın neredeyse ayrı eve çıkacak durumun yok paran yok evi baban geçindiriyor 3 çocukla dul kalmış adama annem yerine sen ölseydin diyorsun bi zahmet 2 kap yemek yapabilirsin akşama kadar. Yapmak zorunda değilsen eve çık

Evliliği hala bir çözüm olarak görüyorsun. Daha geçen gün ufak bebeğiyle kpss çalışan kadın makarna yaptı diye kocası neler söyledi de boşanma noktasına geldiler bdv’de görmüşsündür. Sanıyor musun ki çalışmayan kadın olarak evlenince prenses hayatı yaşayacaksın. Kimsenin işini yemeğini yapmak istemiyorsan çözüm evlenmek değil ekonomik özgürlüğünü eline alıp ayrı eve çıkmak. Diğer türlü öz babana kardeşlerine yapmakta zorlandığın şeyi kocanın ailesine eltilerine kaynana kayınpederine yapmak zulüm olur ki onlara böyle cevaplar da veremezsin muhtemelen. Umarım en kısa zamanda aklını başına alırsın

`